Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Wrangell st elias np

Besøg Alaskas gletsjerparadis

  3-dages tur til Wrangell-St. Elias fra 6.450 kr. pr. person

Om rejsen

Den enorme nationalpark Wrangell-St. Elias strækker sig fra havet og helt op til Mount St. Elias i 5.488 meters højde. Nationalparken er intet mindre end 13,2 millioner hektar – tre gange så stor som Danmark. Det barske og vilde landskab er oplagt til eventyr. Du kan blive en af de få, som får mulighed for at udforske denne spektakulære del af Alaska, som byder på en varieret natur med bjerge, gletsjere, floddale, fjeld og kystlinje. På turen er der indlagt sightseeing fra luften og en gletsjervandring med dygtige lokale guider, som kan vise dig områder, du aldrig selv ville have opdaget.

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Vi skræddersyr også rejsen

Gå på opdagelse i vores nøje sammensatte udvalg af rejseforslag, hvor der er tænkt over stort og småt. Finder du ikke en rejse, som passer til dig, eller har du tilføjelser til vores rejseforslag, så skræddersyr vores rejseeksperter selvfølgelig din rejse.
Ring til os på
70 22 66 00

Dagsprogram

 • Dag 1 Sightseeing fra luften og overnatning i forladt mineby

  Fra Chitina flyver du med et såkaldt ”bush plane” til McCarthy tæt på nationalparken. Flyveturen tager ca. 25 minutter, og undervejs er der indlagt sightseeing fra luften. Du bliver indlogeret på den familieejede Kennicott Glacier Lodge, som ligger i en forladt mineby, og logden er en af de historiske minebygninger. Stedet har en unik og historisk atmosfære, og der serveres lækker hjemmelavet mad. Fra lodgen er der udsigt til det store gletsjerområde, og du er omringet af de højeste bjerge på kontinentet. Kennicott Glacier Lodge giver den bedste adgang til Kennicott-minerne og vandreture til de mange gletsjere.

  Hotel

  Kennicott Glacier Lodge

  Den familieejede Kennicott Glacier Lodge ligger i en forladt mineby, og lodgen er en af de historiske minebygninger. Stedet har en unik og histori...

 • Dag 2 Gletsjervandring

  Den halvdags vandretur på gletsjerne starter i Kennicott på en ca. tre km lang sti. Undervejs er der indlagt små stops, hvor en erfaren lokal guide vil fortælle nærmere om glaciologi (viden om is) og lokal geologi. Der er selvfølgelig også indlagt tid til at nyde de spektakulære udsigter over Kennicott Glacier og de omkringliggende bjergtinder. Ved ankomsten til Root Glacier vil du få spændt klatrepigge på skoene og med hjælp af instruktion begynde at gå på gletsjeren. Flere af gletsjernes linjer skærer dybe kløfter i isen, hvilket skaber nogle skinnende og flotte blå søer og vandfald. Efter at have nydt en frokost i den fantastiske natur, begynder vandreturen tilbage mod Kennicott, hvor du vil være tilbage til at kunne slappe af inden aftensmad. Du behøver ingen klatreerfaring for at deltage i turen, men du skal kunne vandre omkring 8-10 km i ujævnt terræn. Turen varer ca. 5 timer.

  Hotel

  Kennicott Glacier Lodge

  Den familieejede Kennicott Glacier Lodge ligger i en forladt mineby, og lodgen er en af de historiske minebygninger. Stedet har en unik og histori...

 • Dag 3 Tid på egen hånd inden afgang

  Der også tid og mulighed for at vandre på egen hånd, udforske Kennicott eller tage shuttle-bussen ind til McCarthy, som er en hyggelig lille by i ægte westernstil. Der er masser af aktivitetsmuligheder, og det er kun din eventyrlyst, der sætter grænsen. Om eftermiddagen flyver du igen tilbage til Chitina.

Afrejser

Prisen inkluderer

 • Fly fra Chitina - McCarthy/Wrangell t/r
 • 2 overnatninger på Kennicott Glacier Lodge
 • Værelse med eget bad
 • Alle måltider
 • Halvdags gletsjervandring til Root Glacier
Datoer Pris per person
Fra 6.450 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud

Alt det praktiske

 • Gode råd om Alaska

  Der er svingende temperaturer afhængig af, hvor i Alaska man befinder sig, og der kan på samme dag være både 5 og 25 grader. Medbring derfor tøj til alle vejrforhold, og klæd dig efter lag-på-lag metoden. Det er en god idé at medbringe lange bukser, vindjakke og nogle varme trøjer, men man kan også få brug for shorts. Gode sko og regntøj anbefales. På sejlturene kan det være en god ide at medbringe hue og handsker.

  Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i Alaska, da det er udviklet til forholdene.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

 • Inden du rejser til USA

  Pas & visum

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage. Grundet skærpede indrejseregler der gælder fra 31/3 2016, skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene der udstedes i Danmark automatisk biometriske pas. Bemærk venligst – har du et ældre pas udstedt før august 2006, som du ikke ønsker at forny, skal du ansøge om visum til USA – se en vejledning på den amerikanske ambassades hjemmeside: http://denmark.usembassy.gov/visa/howtoapply.html 

  Husk, at passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten. Tjek at navnet i dit pas stemmer overens med navnet på din flybillet, og tjek de øvrige rejsedokumenter inden afrejse. Kopi af pas indsendes til Risskov Travel Partner.

  ESTA – indrejsetilladelse til USA

  Rejsende til USA skal søge om indrejsetilladelse via indrejseprogram ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Formularen findes på http://esta.cbp.dhs.gov. Den skal udfyldes senest 72 timer før afrejse!

  Efter indtastning af personoplysningerne følger en godkendelse med et kontrolnummer, som skal medbringes på rejsen. Er svaret PENDING, foretages en automatisk rutineundersøgelse, og svaret vil følge inden for 72 timer. Gives der afslag, skal man henvende sig til den amerikanske ambassade, se denmark.usembassy.gov

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives fortsat af immigrationsmyndighederne ved ankomsten i USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny. De amerikanske myndigheder opkræver et gebyr på $14 for indrejsetilladelsen. Gebyret betales samtidig med ansøgningen og betales med kreditkort.

  NB: Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering og opkræver et ekstra gebyr. For at undgå det, er det vigtigt at benytte ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Det kan tage ganske lang tid at komme igennem paskontrollen i USA, da man bl.a. skal have scannet fingeraftryk og øjne. En times kø er ikke ualmindeligt.

  Anden vigtig information:
  Grundet de indskærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan og Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire lande, skal man også ansøge om visum.

  Regler for indrejse med børn under 18 år

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. i Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældreerklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt Borgerservice eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også – rejser begge forældre med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe til/fra USA, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Det er forbudt at indføre f.eks. frugter, grøntsager og planter. Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Travel Partner ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Der er ingen krav om vaccinationer, når rejsen går til USA. Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Valutaen er amerikanske dollars (US$), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen rundt i USA bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1 og 5$ sedler hjemmefra, så har man drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

  Undlad at låse kufferten

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  På rejsen til og fra USA er det bedst ikke at låse kufferten. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke kufferten, bliver den åbnet uden hensyntagen til, at den er låst, og resultatet er en ødelagt kuffert. Ønsker man at låse kufferten, kan man bruge en TSA-lås, som myndighederne kan åbne.

 • Fakta

  Alaska er den største stat i USA

  • Statsform: Præsidentielt demokrati
  • Hovedstad: Juneau
  • Største by: Anchorage (300.950 indb.)
  • Befolkning: 739.795
  • Sprog: Engelsk
  • Areal: 1,48 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Mount Denali (6,2 km)
  • Klima: Meget svingende fra -15 til +20 grader

Trustpilot