Firma – og grupperejser
Oplev Great Ocean Road på vores rundrejse til Australien
Indrejseregler til Australien

* SENEST OPDATERET 15. NOVEMBER 2022

Følgende skal opfyldes for at danske statsborgere på ferierejse kan indrejse til Australien:

• eVisitor visum

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på følgende:

• Passets gyldighed
• Indrejse med børn under 18 år

eVISITOR VISUM
For alle danske ferierejsende til Australien kræves eVisitor visum. Dette gælder også, selv om der kun mellemlandes i Australien. eVisitor visum er gratis og gælder i 12 måneder, med ophold på maksimalt 3 måneder ad gangen.

Der oprettes først en konto, og derefter skal der bruges pas til at udfylde visumansøgningen. Vær opmærksom på at alle rejsende skal have et godkendt visum før første flyafgang på rejsen mod Australien.

Der kan søges eVisitor visum via dette link

PASSETS GYLDIGHED
Ved indrejse til Australien skal passet være gyldigt under hele opholdet.

Det anbefales dog aldrig at rejse med et pas der udløber mindre end 6 måneder fra hjemkomstdatoen, da der kan være andre krav fra transitlande, krydstogtsrederier eller anden 3. part.

INDREJSE MED BØRN UNDER 18 ÅR
Bemærk at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder, bedsteforældre eller andre voksne. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig erklæring af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen.

Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og indeholder information om hvem barnet er, hvem det rejser med og hvad formålet er med rejsen. Det er desuden vigtigt at kontaktinformation på ikke medrejsende forældre tydeligt fremgår. Erklæringen skal dateres og underskrives af en notar i byretten.

Udover forældreerklæringen, er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Attest skal også medbringes hvis barnet rejser med sine forældre, men ikke deler efternavn med dem.

Borgerservice eller kirkekontoret kan hjælpe med en dåbsattest på engelsk.

Udenrigsministeriet har lavet nogle anbefalinger i forhold til det at rejse med børn. Disse kan findes her.

YDERLIGERE INFORMATION
For yderligere information og spørgsmål henvises til den Australske Ambassade i København.

Australian Embassy Denmark
Dampfærgevej 26, 2. sal
2100 København Ø
Denmark
Tlf: (+45) 70 26 36 76
https://denmark.embassy.gov.au/

*Vi tager forbehold for ændringer og gør opmærksom på at det altid er den rejsendes eget ansvar at opfylde de til enhver tid gældende indrejseregler.