Ring til os 70 22 66 00
The Pinnacles i Western Australia

Autentiske Australien: Vestkystens ukendte perler

Ved 2 personer i 17 dage fra 15.565 kr. pr. person

Drømmer du om ’Det Ægte Australien’, er denne rute det perfekte valg. Turen går så langt nordpå som til Monkey Mia ved Shark Bay og så langt sydpå som til den tidligere hvalfangerby Albany. Undervejs oplever du storslåede nationalparker, afsidesliggende landsbyer og nærværende kolonitidshistorie.

Highlights:

 • Udsigten ved Cape Leeuwin, hvor havene mødes
 • Warren National Park og The Gloucester Tree
 • Kyststrækningen ved Albany
 • Nationalparken Nambung med The Pinnacles
 • Mødet med delfiner I Monkey Mia
 • Det skønne Shark Bay
 • Kalbarri National Park

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Lene Scott Hansson

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Lene Scott Hansson

Rejseekspert

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Ring til os på
70 22 66 00

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vores Ruteforslag

Forslag: Sådan kan din rejse se ud

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Australien

  Velkommen til Perth. Afhængigt af ankomsttidspunkt anbefaler vi en enkelt overnatning på nærliggende hotel, inden eventyret for alvor kan begynde.

  Tilkøbsmuligheder

  Winery Havens-campingpas

  Når du lejer en autocamper fra Maui får du mulighed for at udskifte en almindelig campingplads til fordel for overnatning ved særligt udvalgte vingårde i nogle af de mest kendte vindistrikter. Du har allerede alt, hvad du skal bruge af faciliteter i autocamperen, så det er bare med at nyde udsigten til vinmarkerne og de mange vinoplevelser, du har mulighed for at tage del i. En overnatning koster fra kr. 450 pr. person v/ 2 personer og inkluderer en kurv med delikatesser og en flaske vin. Læs mere om Winery Havens her

  450 kr. pr. person

 • Dag 3 Perth – Margaret River

  I dag henter du din autocamper og kører ud af Perth via Fremantle ved Det Indiske Ocean. En af byens spændende oplevelser er Fremantle Prison. Fængslet er bygget af straffefanger i 1850´erne og var i brug helt indtil 1991. Tag evt. med på en guidet rundvisning – det er en fængslende oplevelse.

  Fortsæt til Bunburry, hvor et stop bestemt kan anbefales. Her ligger nemlig Dolphin Discovery Center, som er det eneste center i Australien, der udelukkende beskæftiger sig med delfiner, og som kombinerer forskning og formidling. Dagen slutter i Margaret River, som, ud over at være et kendt vinområde, er et område med mange drypstenshuler og surfstrande.

  Dagens distance: 280 km

  Her kan du bo dag 3 og 4

  Margaret River Tourist Park

  Margaret River Tourist Park er en naturskøn campingplads, der tilbyder faciliteter for store som små. Her kan du gå en tur i det skønne område...

 • Dag 4 Margaret River

  Brug dagen på at opleve området omkring Margaret River. Tag f.eks. en køretur gennem Bonarup Karri Forest. Karri-træerne bliver også kaldt ”skovens kæmper”, da de kan blive op til 100 m høje. Når du kommer til udsigtspunktet ved havet,  kører du sydpå helt til Cape Leeuwin, hvor Det Indiske Ocean og Sydhavet mødes.

 • Dag 5 Margaret River - Pemberton

  Dagens rute går igennem et smukt, bakket landskab til den historiske by Nannup ved Blackwood River. En tur ned ad hovedgaden med de mange velbevarede huse er som en rejse tilbage i tiden, til dengang byen havde sin storhedstid som centrum for tømmerindustrien.

  I Warren National Park nær Pemberton er karri-træerne op til 90 meter høje, og her kan du komme til tops i The Gloucester Tree, som er forsynet med 153 trin, der snor sig rundt om stammen – oprindeligt en foranstaltning for at kunne observere “bush fires”.

  Dagens distance: 180 km

  Her kan du bo dag 5

  Pemberton Caravan Park

  Blandt grønne træer i et frodigt område finder du Pemberton Caravan Park. Her kan du gå en tur, eller du kan nyde en god bog uden at blive fors...

 • Dag 6 Pemberton - Albany

  Undervejs til Albany passerer du den lille by Walpole, som ligger ved kysten. I nærheden finder man Valley of the Giants, hvor du kan prøve kræfter med The Tree Top Walk, en gangbro som strækker sig  mellem de høje karri-træer.

  Inden du kommer til Albany, står der ”Denmark” på byskiltet. Byen er ikke navngivet af danske immigranter, men da den engelske opdagelsesrejsende Thomas Braidwood Wilson var her i 1829, opkaldte han stedet efter sin ven Dr. Alexander Denmark. Under alle omstændigheder er det jo et sjovt sammentræf.

  Dagens distance: 245 km

  Her kan du bo dag 6 og 7

  BIG4 Middleton Beach Holiday Park

  BIG4 Middleton Beach Holiday Park er en luksuscampingplads, som har alle de faciliteter, du kan ønske dig. En stor flot swimmingpool, spa & sp...

 • Dag 7 Albany

  De første europæere, der kom til Western Australia, slog sig ned i Albany-området. Følger du Amity Trail gennem byen, får du byens 200 år lange historie fortalt,  og ser samtidig de mange bygninger fra kolonitiden. I perioden fra maj til oktober kommer pukkelhvalerne tæt på kysten, og det er oplagt at tage med på whale watching. Du kan også besøge det interaktive hvalmuseum Whale World, der indtil 1978 var en aktiv hvalfangerstation. Nyd dagen i hyggelige Albany.

 • Dag 8 Albany - Perth

  Tag en afstikker til Torndirrup National Park syd for Albany. Kyststrækningen er kendt for sine mange dramatiske klippeformationer, f.eks. The Gap og The Natural Bridge, som vidner om havets dramatiske kræfter. Kør herefter retur til Perth for en enkelt overnatning inden rejsen får videre nordpå.

  Dagens distance: 410 km

  Her kan du bo dag 8

  Perth Central Caravan Park

  Central Caravan Park råder over faciliteter som en udendørs swimmingpool og gratis WiFi (dog ikke ubegrænset). Området er et fantastisk valg f...

 • Dag 9 Perth – Geraldton

  Du skal ikke køre i mange timer, før storbyen er bag dig og de store vidder foran. I Nambung National Park ligger det meget særprægede område, The Pinnacles, hvor flere hundrede klippespir ligger spredt over et ørkenagtigt område. En vej fører igennem en del af området, men det er nu alligevel en god ide at parkere bilen og opleve The Pinnacles og den flotte udsigt til fods – der er bl.a. en kort, afmærket rute, som udgår fra ranger-stationen.

  Fortsæt til Geraldton, der har en dejlig beliggenhed ud til Det Indiske Ocean med Moresky Ranges i ryggen. Byen har fået tilnavnet ”The Sun City”, for solen skinner i gennemsnit otte timer om dagen her.

  Dagens distance: 420 km

   

  Her kan du bo dag 9

  Belair Gardens Caravan Park

  I det skønne Geraldton ligger Belair Gardens Caravan Park. Campingpladsen er ideelt placeret til en god gåtur, og faciliteterne på pladsen omfat...

 • Dag 10 Geraldton - Monkey Mia

  Ruten følger North West Coastal Highway nordpå til Overlander Roadhouse, og herfra køres der vestpå til Australiens vestligste by Denham – hvis et indbyggertal på omkring 700 berettiger til en sådan titel. Dagens mål er Monkey Mia, som ligger i vidunderlige omgivelser på en halvø ved Shark Bay. Hele bugten har i øvrigt status som World Heritage-område, og Monkey Mia er især kendt, fordi delfinerne flokkes her.

  Dagens distance: 410 km

  Her kan du bo dag 10 og 11

  RAC Monkey Mia Dolphin Resort

  RAC Monkey Mia Dolphin Resort er placeret et af de smukkeste steder i hele Australien. Her kan du glæde dig til at opleve krystalklart vand og et ...

 • Dag 11 Monkey Mia

  Brug dagen på at opleve Shark Bay, der byder på 1.500 km kystlinje med fantastiske strande og enestående dyreliv – det er ikke overraskende, at bugten er på UNESCOs Verdensarvsliste. Gå heller ikke glip af Shell Beach, hvor der i stedet for sand ligger et 10 cm tykt lag af strandskaller.

  Der er mange muligheder for at få en usædvanlig dejlig dag. Der findes et utal af sejlture, hvor du kan komme i nærkontakt med delfiner, søkøer og skildpadder, du kan dykke og snorkle eller besøge en perle-farm og se, hvordan man med muslingers hjælp producerer de skønneste perler.

 • Dag 12 Monkey Mia - Kalbarri

  Turen går igen via Denham tilbage til North West Coastal Highway og nationalparken Kalbarri, hvor Murchison River snor sig mellem høje, dramatiske klipper. Nationalparken er en enestående mulighed for at opleve dyrelivet, der bl.a. inkluderer 200 fuglearter.

  Dagens distance: 400 km

  Her kan du bo dag 12 og 13

  Kalbarri Anchorage Caravan Park

  Kalbarri Anchorage Caravan Park ligger i gåafstand til både strand, shoppingcenter og restauranter. Her kan du placere din autocamper med udsigt ...

 • Dag 13 Kalbarri National Park

  De spektakulære ”gorges” er den store attraktion i nationalparken, og en af dem er The Loop. Du kan f.eks. følge The Loop Walk Trail og komme til ”Nature’s Window ” – klippeformationen, der ”indrammer” udsigten til Murchison River.

 • Dag 14 Kalbarri National Park - Cervantes

  På turen tilbage til Perth, er der tid til at tage et par afstikkere til nogle af de små byer ved kysten. Du kan også vælge at blive længere i Kalbarri National Park – vi kan næsten love dig “kænguru-garanti”. I den lille fiskerby Kalbarri kan du besøge Rainbow Jungle, der er et center til beskyttelse af truede, australske papegøjearter.

  Dagens distance: 375 km

  Her kan du bo dag 14

  RAC Cervantes Holiday Park

  RAC Cervantes Holiday Park er den oplagte campingplads for børnefamilier. Campingpladsen ligger i et naturskønt område med direkte adgang til de...

 • Dag 15 Cervantes - Perth

  Vi foreslår, at du kører via Badgingarra National Park. Her venter en fin naturoplevelse, hvis du parkerer bilen ved Badgingarra Road House og følger den afmærkede vandrerute, som det tager ca. halvanden time at gå. Undervejs er det ikke usædvanligt at møde emuer og kænguruer og se ørne i luften.

  Dagens distance: 202 km

  Her kan du bo dag 15

  Perth Central Caravan Park

  Central Caravan Park råder over faciliteter som en udendørs swimmingpool og gratis WiFi (dog ikke ubegrænset). Området er et fantastisk valg f...

 • Dag 16 Perth

  Autocamperen afleveres, og du kan vælge at flyve hjem eller fortsætte rejsen i det spændende Australien.

 • Tilkøb Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Pakkerejse inkl. fly og autocamper

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Perth t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Første overnatning i Perth
 • 14 dages leje af Maui-autocamper model “Ultima” eller “Cascade” (Ved 2 voksne inkluderer prisen autocamperen Maui Ultima. Ved 2 voksne og 2 børn inkluderer prisen autocamperen Maui Cascade)
 • Ubegrænset km, tablet m. GPS, udstyrspakke, personlige pakker og forsikring( selvrisiko AUD7.500)
Afrejsedato Varighed Bestil senest Autocamper Pris pr. person Bestilling
Afrejsedato Varighed Bestil senest Autocamper Pris pr. person Bestilling

Hvilken autocamper passer til din ferie?

Vores samarbejdspartnere i Australien

Britz

En ferie i autocamper i Australien er et eventyr for hele familien. Skal du på ferie med børn, er Britz den største udlejer af campervans i Australien, og der findes ikke mindre end 11 forskellige camper-modeller at vælge imellem. Specielt når det gælder 4WD, er Britz et godt valg. Vælger du en camper med 4-hjulstræk, kan din rejse gå langt ud i outback’en i Australien, da der ikke er restriktioner på, at man kun må køre på Australiens asfalterede veje.

Mighty

Mighty er et godt bud på en campervan til de eventyrlystne, der vil have en billig rejse til Australien. Hos Mighty kan man få campere fra basismodellen uden noget ekstra udstyr til den mere komfortable model med plads til familien.

Er du på udkig efter en billig ferie med børn til Australien, er Mighty camper et godt valg, da mange af Mightys campere er tidligere Maui eller Britz modeller, hvilket gør det til et billigt alternativ. Alle campervans fra Mighty er +5 år gamle.

Crikey

Du får det grænseløse eventyr i en Crikey Camper, når du vælger kategorien 4WD & Safari Camper. Det er en tro følgesvend, når de mest isolerede og øde områder i Northern Territory og Western Australia skal udforskes. Sikkerheden er afgørende, når man bevæger sig ud i ”the middle of nowhere”, og du får naturligvis både GPS, satellittelefon, UHF-radio, to ekstra hjul og en vandtank med plads til 100 liter med – og så er der øvrigt tale om en usædvanlig robust Toyota Land Cruiser.

Maui - læs mere her
Britz - læs mere her
Mighty - læs mere her
Spaceship - læs mere her
Crikey - læs mere her

Priser, rabatter og tilkøbspakker

Priserne på autocampere er såkaldte flex-priser, hvilket vil sige, at priserne varierer efter udbud og efterspørgsel og reguleres en gang om ugen. Derfor er det en god ide at bestille i god tid for at få den bedste pris. Hvis efterspørgslen er stor på mindre modeller, kan det være billigere at leje en større model.

Ring på 70 22 66 00 og få et tilbud.

Maui

Standardpriserne inkluderer

 • ubegrænset kilometer
 • forsikring, dog med depositum og selvrisiko på AU$ 7.500 – beløbet reserveres på kredikort og tilbageføres, når autocamperen afleveres uden skader.
 • skatter og afgifter
 • tablet med GPS
 • køkkenudstyr
 • sengetøj (puder og dyner), linned og håndklæder
 • praktisk udstyr
 • 24 timers service via helpline
 • mulighed for service check ved mere end 21 dages leje
 • mappe med kort og rejseinformation

Klik her og læs mere om Maui

Maui – se indhold

Britz

Standardpriserne inkluderer

 • ubegrænset kilometer
 • forsikring, dog med depositum og selvrisiko på AU$ 7.500 (AU$ 8.000 for 4WD, AU$500 for HiTop og Voyager), som trækkes på kreditkortet og tilbageføres, hvis vognen afleveres uskadt. Forsikringen dækker yderligere skader på tag, undervogn, dæk og skader som følge af stenslag. Ved leje af en 4WD skal du tegne en 4WD Max Cover til kr. 1.110 for at være dækket på samme områder.
 • tablet med GPS
 • køkkenudstyr
 • sengetøj (puder og dyner), linned og håndklæder
 • praktisk udstyr + daglige fornødenheder
 • 24 timers service via helpline
 • mappe med kort og rejseinformation
 • outback sikkerhedskit ved leje af 4WD

Klik her og læs mere om Britz

Britz – se indhold

Mighty

Standardpriserne inkluderer

 • ubegrænset kilometer
 • forsikring, dog med depositum og selvrisiko på AU$ 5.000, som trækkes på kreditkortet og tilbageføres, hvis vognen afleveres uskadt.
 • køkkenudstyr
 • sengetøj (puder og dyner), linned og håndklæder
 • praktisk udstyr + daglige fornødenheder
 • 24 timers service via helpline
 • mappe med kort og rejseinformation

Klik her og læs mere om Mighty

Mighty – se indhold

Spaceship

Standardpriserne inkluderer

 • ubegrænset kilometer
 • forsikring med selvrisiko på maks. AU$ 3.000
 • køkkenudstyr
 • sengetøj (puder og dyner), linned og håndklæder
 • praktisk udstyr
 • 24 timers service via helpline
 • mappe med kort, rejseinformation og rabatkort til diverse attraktioner

Klik her og læs mere om Spaceship

Spaceship – se indhold

Crikey

Leje af en Crikey 4WD & Safari Camper

Fra kr. 1.640 pr. dag. Minimum leje er 7 dage.

Basislejen inkluderer

 • ubegrænset kilometer
 • forsikring, dog med depositum og selvrisiko på AU$ 6.000
 • ekstra fører
 • envejsgebyr
 • lokal skat
 • satellittelefon (ekskl. forbrug)
 • GPS
 • vejhjælp
 • linned (ved leje i min. 15 dage. Ved leje mellem 7-14 dage betales AU$ 100)
 • campingbord og stole
 • fyldt gasflaske

Klik her og læs mere om Crikey

Crikey – se indhold

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot