Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Cradle Mountain, Tasmanien - Risskov Rejser

Fortryllende Tasmanien

Ved 2 voksne i 13 dage fra 15.915 kr. pr. person

At rejse til Tasmanien er som at rejse tilbage i tiden: her er hverken stress, larm eller storbyernes forurening – til gengæld finder du masser af nationalparker og uberørte naturområder. Afstandene er overskuelige, hvilket giver god tid til at improvisere undervejs på ruten. I løbet af blot en enkelt dag kan du opleve både sneklædte bjerge og eventyrlige sandstrande. Den gamle fængselsø er desuden rig på historie og huser Australiens bedst bevarede bygninger fra kolonitiden.

 

Highlights:

 • Den gamle bydel, Battery Point i Hobart
 • Historiske Richmond
 • Eventyrlige Freycinet National Park
 • Den smukke natur omkring Lake St. Clair og Franklin-Gordon Wild Rivers National Park
 • Fangebyen Port Arthur

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Kamilla Fly Sørensen

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Kamilla Fly Sørensen

Rejseekspert

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Ring til os på
70 22 66 00

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Vores Ruteforslag

Forslag: Sådan kan din rejse se ud

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Hobart

  Hent autocamperen og nyd dagen i Hobart – her er nok at tage sig til. Den gamle bydel Battery Point huser nogle af Hobarts ældste bygninger, og Salamanca Place er en hel gade med renoverede sandstensbygninger fra 1830’erne – hvor der tidligere blev opbevaret saltede fisk, er der nu gallerier og restauranter.

  Her kan du bo dag 2

  Seven Mile Beach Caravan and Cabin Park Hobart

  I et naturskønt område og i kort afstand til byen ligger campingpladsen ”Seven Mile Beach Caravan and Cabin Park”. Her kan du nyde en kop kaf...

 • Dag 3 Kolonitidshistorie i Richmond

  Tasmanien er et af de steder i Australien, hvor kolonitiden er mest synlig. Det gælder ikke mindst den lille by Richmond, der emmer af historisk atmosfære. Byen er især kendt for sin smukke bro, der blev bygget af straffefanger i perioden 1823-1825, og som er den ældste bro i Tasmanien, som stadig er i brug.

  I dag bor færre end 1000 mennesker i Richmond, men i kolonitiden var byen et vigtigt knudepunkt på ruten fra Hobart til Port Arthur.

  Dagens distance: 26 km

  Her kan du bo dag 3

  Richmond Caravan and Cabin Park

  Richmond Caravan and Cabin Park har faciliteter, der dækker de flestes behov. Her kan voksne nyde den skønne natur imens børnene leger i spiller...

 • Dag 4 Hvalfangerstationen Triabunna, Maria Island og Freycinet National Park

  Fra Richmond går turen til Orford på østkysten, og byens flotte glasmosaik-vindue i Church of St John er værd at gøre et stop for. Ved Shelly Beach kan du vandre langs den smukke kyststrækning eller bare nyde livet og de skønne omgivelser. Lidt længere nordpå ligger Triabunna, der er en tidligere hvalfanger-station. Der er flere afmærkede vandrestier med udgangspunkt i byen, f.eks. Pelican Walk, der begynder ved marinaen.

  Fra Triabunna går der færge til Maria Island. Hele øen er nationalpark, og her er hverken biler, hoteller eller butikker, men uberørt natur og stor chance for at møde nysgerrige kænguruer og wallaby’er. Afslut dagen i Freycinet National Park med udsigt over den smukke Wineglass Bay og den perfekt buede strand, som Kronprinsesse Mary har på sin favoritliste.

  Dagens distance: 163 km

  Her kan du bo dag 4 og 5

  Freycinet National Park Camping Ground

  Freycinet National Park Camping Ground tilbyder blot de mest grundlæggende faciliteter, men til gengæld oplever du noget af den smukkeste natur i...

 • Dag 5 Vandring i naturskønne Freycinet National Park

  Brug dagen på at udforske de mange afmærkede vandrestier i området. Det vil være en god idé at få frokost med hjemmefra og finde din egen favoritudsigt – skønne udsigter er der nemlig mange af i nationalparken.

 • Dag 6 Rosa Coles Bay og grønne Launceston

  Det er sikkert svært at løsrive sig fra skønheden på Freycinet-halvøen, men der er mere af samme skuffe ved Coles Bay, hvis dramatiske rosa klipper danner en flot kulisse for området. Følg kysten fra Chain of Lagoons til Falmouth eller kør ind i landet via Elephant Pass. Vi anbefaler desuden en afstikker til den smukke Binalong Bay eller St. Columbia Falls i nærheden af Pyengana.

  Launceston ved Tamar River er den næststørste by i Tasmanien. Samtidig er det en af de ældste byer i delstaten, og selv om indbyggertallet er over 100.000, har byen en charmerende atmosfære med mange parker og grønne områder, hvorfor byen også kaldes “The Garden City”.

  Dagens distance: 167 km

  Her kan du bo dag 6 og 7

  Launceston Holiday Park

  Launceston Holiday Park ligger i et naturskønt område omgivet af 8 hektar park. Man vil få følelsen af at være midt i naturen langt væk fra b...

 • Dag 7 Vinområdet Tamar Valley og Cataract Gorge

  Fra Launceston er der ikke langt til vinområdet Tamar Valley, som du evt. kan nå at opleve denne dag. Gå heller ikke glip af Cataract Gorge lidt uden byen.

 • Dag 8 Vægmalerierne i Sheffield og dyreliv i Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park

  Næste stop på turen kan passende gøres i Sheffield, hvis mange vægmalerier fortæller egnens historie. Fortsæt til Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park, som er hjem for Mt. Ossa, Tasmaniens højeste bjerg, og Lake St. Clair, der er Tasmaniens dybeste sø. Naturscenerierne i nationalparken er helt ubeskrivelige, og dyrelivet er også et kapitel for sig. På en vandretur kan du være heldig at se forskellige wallaby-arter, næbdyr og wombatter.

  Dagens distance: 150 km

  Her kan du bo dag 8 og 9

  Lake St. Clair Tourist Park

  Lake St. Clair Tourist Park ligger midt i den skønne natur på Tasmanien. Pladsen har blot de mest grundlæggende faciliteter, men til gengæld bl...

 • Dag 9 Vandring i Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park

  Naturoplevelserne står i kø på Tasmanien, og det vil du opleve denne dag, der er afsat til at opleve Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park, der ubetinget er et af Australiens bedste vandreområder. Du kan enten vandre på egen hånd eller tage med på en af de guidede vandreture – du kan også opleve naturen på mountainbike eller hesteryg.

 • Dag 10 Sølvminebyen Zeehan og vildmarksområdet ved Strahan

  Videre til flere naturoplevelser i et område hvor civilisationen har sat meget få spor. Ruten går via Zeehan, som i 1880’erne fik vokseværk, fordi der blev fundet sølv i nærheden af byen – gør et stop her, hvor de historiske bygninger ligger side om side langs hovedgaden.

  Fortsæt til Strahan på vestkysten. Byen ligger på grænsen til Franklin-Gordon Wild Rivers National Park, som er et vildmarksområde af dimensioner. Gør tid til en sejltur på Gordon River enten denne dag eller den næste for at få et indtryk af regnskoven med de mere end tusinde år gamle træer.

  Dagens distance: 155 km

  Her kan du bo dag 10

  Strahan Beach Tourist Park

  Strahan Beach Tourist Park ligger blot et stenkast fra stranden og er omgivet af store flotte træer. Pladsen har bl.a. en legeplads, hvor børnene...

 • Dag 11 Via Queenstown til Hobart

  I dag går ruten via Queenstown, hvor Tasmaniens ellers så frodige landskab her mest af alt minder om et goldt månelandskab. Der er blevet udvundet både guld og kobber i området, og minedriften har sat uudslettelige spor – fra Spion Kopf Lookout får man et godt indtryk af det usædvanlige landskab. Fortsæt herfra ad hovedvejen, og tag evt. en afstikker til Mt. Field National Park og se Russell Falls – nogle mener, det er Australiens kønneste vandfald.

  Dagens distance: 290 km

  Her kan du bo dag 11 og 12

  Seven Mile Beach Caravan and Cabin Park Hobart

  I et naturskønt område og i kort afstand til byen ligger campingpladsen ”Seven Mile Beach Caravan and Cabin Park”. Her kan du nyde en kop kaf...

 • Dag 12 Shopping i Hobart, fængslet i Port Arthur eller den tasmanske djævel i Taranna Wildlife Park

  Nyd dagen i Hobart og få klaret den sidste shopping inden turen går hjemover.

  Du kan også køre en tur til fængselsbyen Port Arthur, der var blandt de mest berygtede fængsler i Australien. I dag ånder alt fred og idyl i den restaurerede fængselsby, som nu er et interessant museum, der genfortæller fangernes barske og personlige historier.

  I Taranna Wildlife Park er der mulighed for at hilse på den tasmanske djævel, der er på størrelse med en stor kat. Men lad dig ikke narre, dyret har utroligt stærke kæber og kan bide næsten lige så hårdt som en leopard.

 • Dag 13 Hjemrejse mod Danmark

  Aflevér autocamperen og vend snuden mod lufthavnen, hvorfra rejsen enten kan gå mod Danmark eller fortsætte rundt i Australien.

 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Pakkerejse inkl. fly og autocamper

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Sydney/Adelaide - Danmark, inkl. skatter og afgifter
 • 12 dages leje af Maui-autocamper model Ultima
 • Ubegrænset km
 • forsikring ( selvrisiko $7.500)
 • tablet m. GPS
 • udstyrspakke
 • personlige pakker
Afrejsedato Varighed Bestil senest Autocamper Pris pr. person Bestilling
Afrejsedato Varighed Bestil senest Autocamper Pris pr. person Bestilling

Hvilken autocamper passer til din ferie?

Vores samarbejdspartnere i Australien

Britz

En ferie i autocamper i Australien er et eventyr for hele familien. Skal du på ferie med børn, er Britz den største udlejer af campervans i Australien, og der findes ikke mindre end 11 forskellige camper-modeller at vælge imellem. Specielt når det gælder 4WD, er Britz et godt valg. Vælger du en camper med 4-hjulstræk, kan din rejse gå langt ud i outback’en i Australien, da der ikke er restriktioner på, at man kun må køre på Australiens asfalterede veje.

Mighty

Mighty er et godt bud på en campervan til de eventyrlystne, der vil have en billig rejse til Australien. Hos Mighty kan man få campere fra basismodellen uden noget ekstra udstyr til den mere komfortable model med plads til familien.

Er du på udkig efter en billig ferie med børn til Australien, er Mighty camper et godt valg, da mange af Mightys campere er tidligere Maui eller Britz modeller, hvilket gør det til et billigt alternativ. Alle campervans fra Mighty er +5 år gamle.

Maui - læs mere her
Britz - læs mere her
Mighty - læs mere her
Spaceship - læs mere her

Priser, rabatter og tilkøbspakker

Priserne på autocampere er såkaldte flex-priser, hvilket vil sige, at priserne varierer efter udbud og efterspørgsel og reguleres en gang om ugen. Derfor er det en god ide at bestille i god tid for at få den bedste pris. Hvis efterspørgslen er stor på mindre modeller, kan det være billigere at leje en større model.

Ring på 70 22 66 00 og få et tilbud.

Maui

Standardpriserne inkluderer

 • ubegrænset kilometer
 • forsikring, dog med depositum og selvrisiko på AU$ 7.500 – beløbet reserveres på kredikort og tilbageføres, når autocamperen afleveres uden skader.
 • skatter og afgifter
 • tablet med GPS
 • køkkenudstyr
 • sengetøj (puder og dyner), linned og håndklæder
 • praktisk udstyr
 • 24 timers service via helpline
 • mulighed for service check ved mere end 21 dages leje
 • mappe med kort og rejseinformation

Klik her og læs mere om Maui

Maui – se indhold

Britz

Standardpriserne inkluderer

 • ubegrænset kilometer
 • forsikring, dog med depositum og selvrisiko på AU$ 7.500 (AU$ 8.000 for 4WD, AU$500 for HiTop og Voyager), som trækkes på kreditkortet og tilbageføres, hvis vognen afleveres uskadt. Forsikringen dækker yderligere skader på tag, undervogn, dæk og skader som følge af stenslag. Ved leje af en 4WD skal du tegne en 4WD Max Cover til kr. 1.110 for at være dækket på samme områder.
 • tablet med GPS
 • køkkenudstyr
 • sengetøj (puder og dyner), linned og håndklæder
 • praktisk udstyr + daglige fornødenheder
 • 24 timers service via helpline
 • mappe med kort og rejseinformation
 • outback sikkerhedskit ved leje af 4WD

Klik her og læs mere om Britz

Britz – se indhold

Mighty

Standardpriserne inkluderer

 • ubegrænset kilometer
 • forsikring, dog med depositum og selvrisiko på AU$ 5.000, som trækkes på kreditkortet og tilbageføres, hvis vognen afleveres uskadt.
 • køkkenudstyr
 • sengetøj (puder og dyner), linned og håndklæder
 • praktisk udstyr + daglige fornødenheder
 • 24 timers service via helpline
 • mappe med kort og rejseinformation

Klik her og læs mere om Mighty

Mighty – se indhold

Spaceship

Standardpriserne inkluderer

 • ubegrænset kilometer
 • forsikring med selvrisiko på maks. AU$ 3.000
 • køkkenudstyr
 • sengetøj (puder og dyner), linned og håndklæder
 • praktisk udstyr
 • 24 timers service via helpline
 • mappe med kort, rejseinformation og rabatkort til diverse attraktioner

Klik her og læs mere om Spaceship

Spaceship – se indhold

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot