Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Oplev Great Ocean Road på vores rundrejse til Australien

Into the Outback: Fra Melbourne til Alice Springs

Great Ocean Road snor sig 243 km langs Victorias sydkyst, og er uden tvivl Australiens flotteste kystvej. Undervejs på ruten oplever du bl.a. klippeformationerne The Twelve Apostles og Loch Ard Gorge, gamle hvalfangerstationer og små, hyggelige feriebyer. Kangaroo Island er Australiens tredje største ø, og med dens eventyrlige dyreliv, lever den bestemt op til sit navn.

Anden del af ruten fører dig dybt ind i den australske outback. Her oplever du det lokale liv, og en af de specielle oplevelser er bl.a. minebyen Coober Pedy, hvor indbyggerne pga. varmen har valgt at indrette deres bolig i tidligere opalminer. Et af rejsens højdepunkter er den røde ørken og Ayers Rock/Uluru – et must er at se solnedgangen over den store monolit.

Highlights:

 • Multikulturelle Melbourne
 • Den smukke kyststrækning ved Great Ocean Road
 • Naturskønne Otway National Park
 • Kangaroo Island med det fantastiske dyreliv
 • Vandretur langs kanten af Kings Canyon
 • Solnedgang ved monolitten Ayers Rock/Uluru

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Ring til os på
70 22 66 00

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Australien

Kort over rejseforslaget

Forslag: Sådan kan din rejse se ud

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Melbourne

  Velkommen til Melbourne! Vi anbefaler de første par overnatninger på et centralt placeret hotel, så der bliver tid til at udforske byen.

  Tilkøbsmuligheder

  Winery Havens-campingpas

  Når du lejer en autocamper fra Maui får du mulighed for at udskifte en almindelig campingplads til fordel for overnatning ved særligt udvalgte vingårde i nogle af de mest kendte vindistrikter. Du har allerede alt, hvad du skal bruge af faciliteter i autocamperen, så det er bare med at nyde udsigten til vinmarkerne og de mange vinoplevelser, du har mulighed for at tage del i. En overnatning koster fra kr. 450 pr. person v/ 2 personer og inkluderer en kurv med delikatesser og en flaske vin. Læs mere om Winery Havens her

  450 kr. pr. person

 • Dag 3 Sport, kunst og historie i Melbourne

  Hele dagen er til oplevelser i Melbourne. Byen med næsten 4 mio. indbyggere emmer af international atmosfære og gør sig blandt andet stærkt gældende inden for mode og kultur. Melbourne er også kendt som værtsby for Australian Open i tennis og Formel 1-løb. The National Gallery of Victoria har en af de bedste samlinger af australsk kunst og har til huse i et futuristisk museumskompleks på Federation Square – en stor kontrast til den mere end 100 år gamle Flinders Street Station på den anden side af gaden.

 • Dag 4 Mod Torquay og videre på Great Ocean Road til Apollo Bay

  Autocamperen hentes, og turen går mod Torquay, hvor Great Ocean Road begynder. Inden den 250 km lange kystvej blev åbnet i 1932, var de små byer på Victorias sydkyst meget isolerede, og under visse vejrforhold helt afsondrede. I mange år havde der været planer om at bygge en vej, men først efter 1. verdenskrig blev planerne realiseret. Man så nemlig bygningen af kystvejen som en mulighed for at beskæftige de hjemvendte soldater og samtidig mindes de faldne – og at vejen kunne blive en turistattraktion var heller ikke uvæsentligt i forbindelse med en finansiering. Denne dag køres der ca. halvdelen af strækningen til den hyggelige kystby Apollo Bay, hvor der overnattes. Stedet er perfekt til at svømme og surfe.

  Dagens distance: 197 km

  Her kan du bo dag 4

  Apollo Bay Holiday Park

  I naturskønne omgivelser og i gå-afstand til både by og strand ligger campingpladsen Apollo Bay Holiday Park. Her kan du slappe af i rolige omgi...

 • Dag 5 Gåtur mellem regnskovens trækroner, The Twelve Apostles og Port Fairy

  Fra Apollo Bay går ruten lidt ind i landet og gennem regnskoven i Otway National Park. Vi anbefaler et stop her og en tur mellem trækronerne på Otway Tree Top Walk. Herefter er ruten igen tilbage ved kysten, og de mest særprægede klippeformationer dukker op, f.eks. The Twelve Apostles. Besøg Flaggstaff Hill Maritime Village i Warrnambool, der på en interessant måde fortæller historien om nogle af kystens mange skibsforlis. Nyd resten af dagen i den lille hyggelige by Port Fairy. Byen er en af de ældste bosættelser i Victoria med mange bevaringsværdige bygninger, fra dengang hvalfangsten var på sit højeste.

  Dagens distance: 187 km

  Her kan du bo dag 5

  Port Fairy Holiday Park

  Port Fairy Holiday Park er en herlig campingplads for både store og små. Campingpladsen ligger i dejlige omgivelser, hvor du bl.a. kan gå en tur...

 • Dag 6 Vulkanen Mt. Gambier, gådefulde Blue Lake, Tantanoola Caves og Robe

  Ruten følger kysten et lille stykke tid endnu, men ved Portland går den ind i landet gennem nationalparkerne Cobboboonee og Lower Glenelg. Kort tid efter at du har krydset grænsen til delstaten South Australia, kommer du til Mt. Gambier. Byen har navn efter den 5.000 år gamle udslukte vulkan i nærheden, og den skal du bestemt se. Kratersøen Blue Lake skifter farve hvert år i november – men hvorfor er stadig en uløst gåde. Næste stop bør være ved Tantanoola Caves, som ligger lige inden, du kommer til Millicent. Du kan også nyde et kort eftermiddagsstop ved Beachport, som i 1830’erne spandt guld på hvalfangst. På turen videre til Robe kan du nemt finde en dejlig strand, nyde solen og en svømmetur.

  Dagens distance: 291 km

  Her kan du bo dag 6

  Discovery Parks Robe

  Discovery Parks Robe ligger i et skønt område med direkte adgang til det krystalklare vand ved Long Beach. Campingpladsen tilbyder faciliteter so...

 • Dag 7 Kingston, Granite Island og hvalfangerbyen Victor Harbour

  I dag går turen via Kingston til Murray Bridge, som faktisk er navnet på en by ved Murray River. Herfra går ruten igen ud til kysten – til Victor Harbour ved Horseshoe Bay. Det er også en gammel hvalfangerby, og stemningen fra dengang kan indfanges på Whalers Haven Colony Museum. Besøg også Granite Island, hvor du kan møde både dværgpingviner og wallaby’er.

  Dagens distance: 353 km

  Her kan du bo dag 7

  Victor Harbour Holiday & Cabin Park

  Victor Harbour Holiday & Cabin Park ligger i et grønt og dejligt område i gå-afstand til stranden, hvor du f.eks. kan gå en skøn aftentur....

 • Dag 8 Med færge fra Cape Jervis til Kangaroo Island

  Der venter smukke naturoplevelser på Australiens tredje største ø, Kangaroo Island. Færgeturen fra halvøen Cape Jervis tager ca. 45 min. På Kangaroo Island venter et landskab primært bestående af bush, flotte strande og særprægede klippeformationer og et spændende dyrerige med kænguruer, koalaer, myrepindsvin, pingviner, sæler og søløver. Besøg Cliffords Honey Farm, hvor du kan smage på frisk, hjemmelavet honning, eller Emu Ridge Eucalyptus Oil Distillery, hvor du ser, hvordan man anvender olien fra eukalyptustræerne. Ved Seal Bay kan du komme helt tæt på de australske søløver, der holder til på stranden, hvor de yngler og nyder livet.

  Dagens distance: 140 km

  Her kan du bo dag 8 og 9

  Kangaroo Island Shores

  Kangaroo Island Shores ligger i dejlige omgivelser direkte ned til det krystalklare hav. Her kan du opleve et herligt dyreliv, som øens navn også...

 • Dag 9 Possum'er, kænguruer, koalaer og pingviner i nationalparken Flinders Chase, Kangaroo Island

  Dagen kan med fordel bruges i nationalparken Flinders Chase. Begynd i informationscenteret og spis frokost ved rangernes hovedkvarter i Rocky River, hvor man bliver omringet af possum’er og kænguruer. I den sydlige del af parken ligger Cape du Couedic, hvor du ud over et fyrtårn finder Admiral’s Arch – en åben drypstenshule, hvor det er muligt at se pelssæler. Lidt længere mod øst finder man granitklipperne Remarkable Rocks, som har fået sine sære former af vind og vejr.

 • Dag 10 Gennem vindistriktet McLaren Vale til Adelaide

  Turen går med færge tilbage til fastlandet og langs kysten til Adelaide gennem McLaren Vale, der er et af de mest kendte vindistrikter i delstaten South Australia. McLaren Vale er især blevet internationalt kendt for deres vine lavet på Shiraz og Cabernet Sauvignon. Vi foreslår en frokost på en af vingårdene – på besøgscenteret kan du få et overblik over mulighederne.

  Dagens distance: 254 km

  Her kan du bo dag 10

  BIG4 Adelaide Shores Caravan Park

  BIG4 Adelaide Shores Caravan Park er placeret lige ved stranden, hvor du kan tage en dukkert eller nyde den smukke solnedgang. Campingpladsen er ut...

 • Dag 11 Vinoplevelser i Clare Valley og "storbyen" Port Augusta

  Rejsen til Port Augusta tager ca. 4 timer, så der bliver tid til vinoplevelser denne dag. Vi foreslår, at du koncentrerer dig om Clare Valley – et af de vindistrikter i delstaten South Australia, som især er kendt for sine Riesling-vine, men her produceres også Chardonnay og Cabernet Sauvignon. Clare Valley er et vindistrikt med få store producenter og mange mindre, og mange vingårde er åbne for besøg og vinsmagning. Du kan evt. følge The Riesling Trail, der går gennem det 35 km lange vinområde, og hvor vingårdene ligger som perler på en snor. Delstaten South Australia står i øvrigt for halvdelen af den australske vinproduktion.

  Port Augusta er med sine 14.000 indbyggere en “storby” i forhold til mange andre byer på ruten, og havnebyen er et vigtigt trafikknudepunkt. Denne dag eller den næste anbefaler vi et besøg på Wadlata Outback Center.

  Dagens distance: 305 km

  Her kan du bo dag 11

  Port Augusta Caravan Park

  Port Augusta Caravan Park er en hyggelig camping plads, hvor du kan nyde en kop kaffe og en god bog imens børnene leger på legepladsen eller bade...

 • Dag 12 Gennem outbacken, Glendambo og opalmineboligerne i Coober Pedy

  I dag går rejsen via byerne Pimba og Glendambo. Den lille by Pimba er meget privilegeret, da de to legendariske togruter – The Ghan og Indian Pacific – stopper i byen to gange om ugen. I Glendambo finder du den australske outbacks pendant til en tankstation: et “roadhouse”. Byens indbyggertal er man lidt uenig om. Det svinger mellem 30 og 70, og da der kun falder 185 mm regn om året, er der ikke udsigt til, at byen bliver større.

  I Coober Pedy findes skønheden i undergrunden. Omkring 70 % af verdens opaler kommer fra minerne omkring Coober Pedy. Byen ligger i et af de tørreste og varmeste områder i Australien , og temperaturen sniger sig let op på 50 grader om sommeren. Det er grunden til, at størstedelen af indbyggerne har indrettet deres boliger i gamle opalminer, hvor temperaturen er konstant og behagelig, og under jorden findes der både hotel og kirke. Om eftermiddagen kan du tage på opdagelse i opalbyen, der er omgivet af noget, der minder om et månelandskab, og som har noget klondyke-agtigt over sig.

  Dagens distance: 540 km

  Her kan du bo dag 12

  BIG4 Stuart Range Outback Resort

  BIG4 Stuart Range Outback Resort ligger i et flot og hyggeligt område. Området er kendt som verdens ”opal-hovedstad”, hvorfor campingpladsen ...

 • Dag 13 Filmlandskabet The Arckaringa Hills og Marla

  Marla er endnu en “service town” med få indbyggere, som servicerer rejsende og lastbilchauffører, der sidder bag rattet i de lange “roadtrains”. At Marla først kom på landkortet i 1982 siger lidt om, at der er tale om et af Australiens øde områder. Marla betyder kænguru på de lokale aborigineres sprog – så mon ikke du er heldig at se kænguruer.

  Filminteresserede kan i dag desuden tage en afstikker til The Arckaringa Hills. Det meget specielle landskab har været kulisse i adskillige australske film, f.eks. Priscilla, Queen of the Desert.

  Dagens distance: 234 km

  Her kan du bo dag 13

  Marla Travellers Rest

  Dette overnatningssted er et typisk eksempel på, hvordan man servicerer rejsende og lokale i den øde outback. Marla Travellers Rest er en kombin...

 • Dag 14 "Roadhouses", aborigin kunst og Ayers Rock/Uluru

  Denne dag får du den australske outback ind under huden, når du stopper ved de få “roadhouses” der ligger på ruten. Kulgera med et halvt hundrede indbyggere er den sydligste bebyggelse i Northern Territory, og ud over at du kan få fyldt tanken op, så kan du besøge Iwantja Arts and Crafts, der ligger i nærheden. Her kan du se aboriginale kunstnere arbejde og købe autentisk aboriginal kunst – som er alt fra vævede ting til smykker og malerier.

  Dagens distance: 517 km

  Her kan du bo dag 14 og 15

  Ayers Rock Campground

  Ayers Rock Campground ligger i skønne omgivelser og med det bedste udgangspunkt for at udforske det levende kultur -og naturlandskab i området. C...

 • Dag 15 Solopgang over Ayers Rock/Uluru og highlights i den røde ørken

  Vi foreslår, at du står tidligt op og ser solen stå op over Ayers Rock/Uluru, og senere kan du gå en tur ved foden af monolitten og bl.a. se urbefolkningens klippemalerier. Det vil være en god idé at vælge en guidet tur og på den måde få et interessant indblik i aboriginernes myter og få forklaringerne, der knytter sig til de hellige steder. Om eftermiddagen kan du opleve Mount Olga/Kata Tjuta. Der er flere vandreture i området med de kugleformede klipper, der også har stor spirituel betydning for Anangu-folket.

  Hvis du har tid – så besøg Uluru-Kata Tjuta Cultural Center, inden du skal opleve solnedgangen ved den berømte monolit, der knejser 348 m over den flade slette.

 • Dag 16 Vandretur i Kings Canyon i den røde ørken

  Kings Canyon er en af de største og længste kløfter i den røde ørken med klippesider, der rejser sig flere hundrede meter op fra bunden – og den imponerende kløft er dagens mål. Kings Canyon ligger i Watarrka National Park, der dækker den vestlige del af bjergkæden George Gill, og hvor der er et interessant plante- og dyreliv, der fortjener naturbeskyttelse.

  Fra Ayers Rock/Uluru følger du Lasseter Highway til området ved Kings Canyon. Den bedste måde at opleve Kings Canyon, er på en vandretur. Vandreturen oppe langs kanten er uden tvivl den mest spektakulære, men også mere krævende end turen nede i kløften. Det er en god idé at stå tidligt op, så du kan begynde vandreturen, når solen kaster sine første stråler på landskabet. De røde lodrette klippesider, eukalyptustræernes hvide stammer og den næsten unaturlige blå himmel er et uforglemmeligt sceneri. Inderst i kløften ligger Garden of Eden – et skyggefuldt paradis med palmer og fuglesang.

  Dagens distance: 321 km

 • Dag 17 På "dust road" med kænguru-garanti til Alice Springs

  Ruten følger Mereenie Loop gennem Gardiner Range, og det er en rigtig ”dust road”, hvor det støvede spor fortoner sig i horisonten, og der er kænguru-garanti undervejs. Oplev også Standley Chasm – den smalleste og dybeste kløft i området. Aboriginere har ejet området i flere tusinde år, og det er aboriginere, der driver den lille café, hvor du kan opleve et stykke autentisk Australien.

  Alice Springs ligger isoleret fra Australiens øvrige byer og er den by i Australien, hvor man for alvor får fornemmelsen af Australiens store afstande. I 1872 blev der etableret en telegraflinje fra Adelaide til Darwin, og der blev anlagt en telegrafstation der, hvor Alice Springs i dag ligger. Du kan besøge telegrafstationen og få byens historie. De store afstande i det centrale Australien var årsagen til, at Royal Flying Doctor Service og School of the Air opstod, og her i Alice Springs kan du besøge de to institutioner, der servicerer den tyndtbefolkede outback.

  Dagens distance: 474 km

  Her kan du bo dag 17

  Alice Springs Tourist Park

  Alice Springs Tourist Park ligger i naturskønne omgivelser. Pladsen er velbesøgt af turister i området, som nyder pladsens gode beliggenhed samt...

 • Dag 18 Hjem fra Alice Springs eller videre på eventyr

  Autocamperen afleveres, og du kan flyve videre mod nye eventyr eller fortsætte rejsen i en anden del af Australien.

 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen i Singapore

  Pakken inkluderer 2 nætter på Peninsular Excelsior inkl. morgenmad, transfer til/fra lufthavnen og giver desuden adgang til en række rabatter og fribilletter på byens turistattraktioner og spisesteder – spørg din rejsekonsulent for yderligere information.

  1.315 kr. pr. person

  Ekstra dage i Hong Kong

  Tilføj en spændende storby til rejsen! Pakken indeholder 2 nætter på Harbour Plaza Metropolis Hotel (ekskl. morgenmad) og 3 timers guidet rundtur til fods.

  1.370 kr. pr. person

Hvilken autocamper passer til din ferie?

Vores samarbejdspartnere i Australien

Britz

En ferie i autocamper i Australien er et eventyr for hele familien. Skal du på ferie med børn, er Britz den største udlejer af campervans i Australien, og der findes ikke mindre end 11 forskellige camper-modeller at vælge imellem. Specielt når det gælder 4WD, er Britz et godt valg. Vælger du en camper med 4-hjulstræk, kan din rejse gå langt ud i outback’en i Australien, da der ikke er restriktioner på, at man kun må køre på Australiens asfalterede veje.

Mighty

Mighty er et godt bud på en campervan til de eventyrlystne, der vil have en billig rejse til Australien. Hos Mighty kan man få campere fra basismodellen uden noget ekstra udstyr til den mere komfortable model med plads til familien.

Er du på udkig efter en billig ferie med børn til Australien, er Mighty camper et godt valg, da mange af Mightys campere er tidligere Maui eller Britz modeller, hvilket gør det til et billigt alternativ. Alle campervans fra Mighty er +5 år gamle.

Maui - læs mere her
Britz - læs mere her
Mighty - læs mere her
Spaceship - læs mere her

Priser, rabatter og tilkøbspakker

Priserne på autocampere er såkaldte flex-priser, hvilket vil sige, at priserne varierer efter udbud og efterspørgsel og reguleres en gang om ugen. Derfor er det en god ide at bestille i god tid for at få den bedste pris. Hvis efterspørgslen er stor på mindre modeller, kan det være billigere at leje en større model.

Ring på 70 22 66 00 og få et tilbud.

Maui

Standardpriserne inkluderer

 • ubegrænset kilometer
 • forsikring, dog med depositum og selvrisiko på AU$ 7.500 – beløbet reserveres på kredikort og tilbageføres, når autocamperen afleveres uden skader.
 • skatter og afgifter
 • tablet med GPS
 • køkkenudstyr
 • sengetøj (puder og dyner), linned og håndklæder
 • praktisk udstyr
 • 24 timers service via helpline
 • mulighed for service check ved mere end 21 dages leje
 • mappe med kort og rejseinformation

Klik her og læs mere om Maui

Maui – se indhold

Britz

Standardpriserne inkluderer

 • ubegrænset kilometer
 • forsikring, dog med depositum og selvrisiko på AU$ 7.500 (AU$ 8.000 for 4WD, AU$500 for HiTop og Voyager), som trækkes på kreditkortet og tilbageføres, hvis vognen afleveres uskadt. Forsikringen dækker yderligere skader på tag, undervogn, dæk og skader som følge af stenslag. Ved leje af en 4WD skal du tegne en 4WD Max Cover til kr. 1.110 for at være dækket på samme områder.
 • tablet med GPS
 • køkkenudstyr
 • sengetøj (puder og dyner), linned og håndklæder
 • praktisk udstyr + daglige fornødenheder
 • 24 timers service via helpline
 • mappe med kort og rejseinformation
 • outback sikkerhedskit ved leje af 4WD

Klik her og læs mere om Britz

Britz – se indhold

Mighty

Standardpriserne inkluderer

 • ubegrænset kilometer
 • forsikring, dog med depositum og selvrisiko på AU$ 5.000, som trækkes på kreditkortet og tilbageføres, hvis vognen afleveres uskadt.
 • køkkenudstyr
 • sengetøj (puder og dyner), linned og håndklæder
 • praktisk udstyr + daglige fornødenheder
 • 24 timers service via helpline
 • mappe med kort og rejseinformation

Klik her og læs mere om Mighty

Mighty – se indhold

Spaceship

Standardpriserne inkluderer

 • ubegrænset kilometer
 • forsikring med selvrisiko på maks. AU$ 3.000
 • køkkenudstyr
 • sengetøj (puder og dyner), linned og håndklæder
 • praktisk udstyr
 • 24 timers service via helpline
 • mappe med kort, rejseinformation og rabatkort til diverse attraktioner

Klik her og læs mere om Spaceship

Spaceship – se indhold

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Australien

  Hvordan er reglerne for pas og visum i Australien?

  Der kræves turistvisum til Australien for ophold op til 3 måneder i Australien. Der kræves gyldigt maskinlæsbart pas, også for børn uanset alder. Ikke-danske statsborgere skal selv undersøge gældende pas- og visumregler. Vi anbefaler, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomsten.

  På rejser på egen hånd skal du selv sørge for at søge om visum. Dette turistvisum (eVisitor 651) er gratis og søges elektronisk via https://online.immi.gov.au/lusc/login

  Der oprettes først en konto, og derefter skal du bruge dit pas til at udfylde visumansøgningen.

  Hvordan er toldreglerne i Australien?

  For aktuelle regler om hvad der må medbringes til/fra Australien – se Skats hjemmeside www.skat.dk

  Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen. Det er strengt forbudt at indføre animalske produkter, frø og planter, og overtrædelse kan medføre fængselsstraf.

  Skal jeg bestille rejseforsikring til Australien?

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin & vaccinationer i Australien

  Der er ingen krav om vaccinationer, når man rejser til Australien, men vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Hvad er valutaen i Australien?

  Man behøver ikke at veksle til australske dollars inden afrejsen, da alle de kendte betalings- og kreditkort kan anvendes i Australien. Der kan ved ankomsten hæves kontanter i hæveautomater – de såkaldte ATMs, som findes overalt også i lufthavnene. Da der betales et gebyr pr. hævning, er det bedst at undgå for mange små hævninger. I butikker kan der kun hæves det beløb, som varen koster. Undervejs er det en god idé altid at have kontanter med til mindre indkøb. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kreditkortet.

 • Lokale forhold

  Hvad er tidsforskellen i Australien?

  Eastern Time Zone (Queensland, New South Wales, Victoria og Tasmania): 10 timer foran Danmark.

  Central Time Zone (Northern Territory og South Australia): 9,5 timer foran Danmark.

  Western Time Zone (Western Australia): 7 timer foran Danmark.

  Tiderne er i forhold til dansk vintertid.

  Hvad er reglerne for drikkepenge i Australien?

  Det er kutyme at give drikkepenge i Australien. Lønningerne i servicebranchen er generelt lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er er drikkepenge inkluderet i priserne, men det er ikke ualmindeligt, at give 10 % ekstra, hvis man har været tilfreds med maden eller servicen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 5-10$ pr rejsedeltager pr. dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Australien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er meget lav i Australien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Australien har 240/250 volt vekselstrøm og trebenede stik. Da stikkene er anderledes, er det nødvendigt med en adapter, som kan købes i elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Australien, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telefonkort eller benyt internettelefoni. For at ringe til Danmark fra Australien, tastes 001145 plus telefonnummer, og til Australien fra Danmark tastes 0061 plus telefonnummer. Der er adgang til internettet på de fleste hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. Internetcafeer er udbredt i de fleste byer.

  Mad & drikke

  Den australske madkultur henter inspiration fra Østen, Afrika, Europa og Stillehavsøerne. Det der kendetegner det australske køkken, er bl.a. de mange friske råvarer – friske fisk og skaldyr fra både tropiske, subtropiske og tempererede have, fristende tropiske frugter, en overflod af grøntsager og store bøffer, der kan fylde en hel tallerken. Og så er der naturligvis specialiteter som krokodille, kamel, kænguru og emu – mere australsk kan det ikke blive. Australien er en nation af øldrikkere, og Fosters, Swan Lager, Victoria Bitter (forkortes VB) og xxxx (udtales four x) er eksempler på kendte ølmærker. Australien er i dag et af verdens førende vinlande, og der har været dyrket vin på kontinentet siden de første europæiske nybyggere og straffefanger gik i land i 1788. Selv om de australske druesorter er indført fra Europa, giver de mange solskinstimer, andre jordbundsforhold og fremstillingsmetoder ofte vinen en anden karakter.

  Rygning

  Australien har en meget restriktiv rygelov, og al rygning på offentlige steder er forbudt. Der er områder i Australien, der ofte er plaget af tørke, og hvor der er stor risiko for brande. Derfor ser australierne med stor alvor på rygning i naturen, og man skal undlade at kaste cigaretskodder i naturen.

 • Gode råd

  Hvordan er UV-strålerne i Australien?

  Solens stråler er meget stærke i Australien, så det er vigtigt at tage sine forholdsregler. Solcreme med høj faktor kan med fordel købes i Australien.

 • Fakta

  Fakta om Australien

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Befolkning: 23,2 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Canberra, der ligger i sit eget territorium – Australian Capital Territory.
  • Største by: Sydney med 5,37 mio. indbyggere.
  • Religion: Australien har ingen statsreligion, men ca. 26 % er katolikker og ca. 17 % er anglikanere
  • Sprog: Det officielle sprog er engelsk.
  • Areal: 7.741.220 km² – ca. 179 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Mount Kosciusko – 2.228 m.
  • Længste flod: Murray River – 2.508 km.
  • Største sø: Lake Eyre i South Australia.
  • Længste strand: Coorong Beach på 222 km i South Australien.
  • Nationaldag: Australia Day 26. januar.
  • Klima: Australien dækker flere klimazoner – fra tropisk i nord til tempereret i syd. Da Australien er et kæmpe land, er der store regionale forskelle, og samme dag kan det sne på Tasmanien og være 40 grader i Kimberleyområdet i Western Australia.

Trustpilot