Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Slå-til-nu-tilbud: 17 dages autocamper-ferie i øst Canada

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

SLÅ TIL NU-TILBUD: 17 dages autocamper-ferie i Canada – flyt en autocamper fra Halifax til Toronto til en særdeles favorabel pris!

Du bestemmer fuldkommen selv ruten, men vi kommer selvfølgelig gerne med gode forslag til, hvad du skal opleve undervejs på de dage, du har til rådighed i autocamperen. I dette forslag starter turen i Halifax og slutter i Toronto, men hvis du har andre ruter i tankerne,  så kan vi sagtens ændre dette. Det betyder, at du f.eks. sagtens kan køre i autocamperen i 12 dage og derefter forlænge rejsen med et skønt storbyophold i f.eks. 4 dage, hvis du ønsker dette. Du kan f.eks. også vælge at kombinere turen med et smut til USA – det er helt op til dig. Uanset hvordan du vælger at sammensætte din rute, er denne rejse helt oplagt til at opleve det østlige Canadas smukke natur og spændende historiske byer.

Datoen og varigheden på 14 dage i autocamperen er et eksempel, så hvis du har lyst til at køre længere så kontakt os blot for en pris.

Vær opmærksom på, at du ikke ved præcist, hvilken model du får, før du afhenter autocamperen, men vi garanterer, at modellen har plads til alle rejsende.

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Helle S. Petersen

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Helle S. Petersen

Rejseekspert

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Ring til os på
70 22 66 00

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Canada

Alt det praktiske

 • Ud i trafikken

  Campingpladser
  Når du lejer en autocamper, får du udleveret en oversigt over alle KOA (Kampgrounds of Amerika) – campingpladser i Canada. Det giver dig et godt overblik over de mere end 600 KOA-pladser. Det kan være en god idé at bestille plads på de mest populære campingpladser f.eks. i nationalparkerne, da de hurtigt bliver udsolgt. Find en campingplads i Canada her

  I Canada findes der campingpladser i nationalparkerne. Nogle af pladserne har begrænset elektricitet/vand/affaldsstationer osv., men til gengæld ligger de ude i naturen og tæt på eller i nationalparkerne. Find en plads i Canada her.

  Envejsleje
  Envejsleje er, hvis du ønsker at aflevere autocamperen i en anden by, end hvor den blev afhentet. Envejsleje er kun muligt mellem visse byer, og kan kun bestilles ved at tage kontakt til os. Envejsleje koster ca. CAD 400-1.400.

  Km-pakker og benzinøkonomi
  Det er en god idé at overveje, hvor langt du ønsker at køre. En km-pakke indeholder fra 100-1.000 km afhængigt af, hvilken udbyder du vælger. Du kan også vælge ubegrænset km og dermed undgå at tænke på, om du kører for meget. Hvis du overskrider den indkøbte km-pakke, koster det op til CAD 0,42 pr. kørt km.

  Benzinøkonomien på de forskellige modeller varierer fra 3 til 6 km pr. liter alt efter størrelsen på autocamperen og din kørestil. Benzinen i Canada er markant billigere end i Danmark, hvilket hjælper på benzinøkonomien.

  Forsikring og selvrisiko
  Vores standardpriser inkluderer altid en ansvarsforsikring med en selvrisiko på mellem CAD 1.000-1.500. Derudover medfølger der en primær dækning på CAD 1-5 mio.

  Kørerestriktioner
  Du kan køre autocamper stort set overalt i Canada, dog med visse begrænsninger. Det er kun tilladt at køre på offentlige vej, dvs. ingen grusveje. Det er desuden ikke tilladt at køre over grænsen til USA.

  Færdselsregler
  Hastighedsbegrænsningen på de fleste highways er 95-100 km/t. Vi anbefaler, at du overholder fartbegrænsningen, da der er stor kontrol med det i Canada. Alle hastigheder i Canada måles i km pr. time. På en vej med flere baner må du passere både højre og venstre om. Det er tilladt at dreje til højre ved rødt lys i et lyskryds, hvis du først har gjort fuldt stop – dog ikke, hvis skiltningen siger ”No turn on red”. På nogle highways skal der betales vejafgift, så sørg gerne for at have kontanter klar til dette.

 • Værd at vide

  • Minimumslejen er 7 dage
  • Der kræves en hotelovernatning inden afhentning af autocamperen
  • Der skal betales et depositum på ca. CAD 500-1.500 ved afhentning – beløbet refunderes, hvis autocamperen afleveres uden skader og mangler
  • Autocamperen kan hentes/afleveres alle dage undtagen søndage og helligdage
  • Der er 24-timers telefon-nødnummer i autocamperen

 • De mest stillede spørgsmål

  Kan alle køre en autocamper? Ja! Mange danskere bliver overvældede, når de første gang ser en autocamper, men det hjælper selvfølgelig, at der er god plads på de canadiske highways. Den er faktisk ret nem at køre, men husk at lave store sving!

  Kræver det et specielt kørekort? Nej, at køre i autocamper i Canada kræver faktisk kun, at du har et helt almindeligt B-kørekort i Danmark – også selvom totalvægten kan overstige 3.500 kg. Dog anbefaler vi, at du får lavet et internationalt kørekort, inden du rejser til Canada. Dette er ikke et krav, men er altid en god idé, når du skal køre uden for EU.

  Hvor gammel skal man være? For at kunne leje en autocamper i Canada kræves det, at du er 21 år.

  Fordele og ulemper ved autocamper? Der er både fordele og ulemper ved at leje en autocamper i Canada. Den mest klare fordel er, at du kommer helt tæt på flotte natur med mulighed for at overnatte i de mange nationalparker. Derudover har du en helt særlig frihed, da du har bil og hotel samlet i et køretøj. Du skal dog indstille dig på, at din rejseradius kan blive mindre i forhold til i en bil, da det tager længere tid at køre i en autocamper. Desuden er det lidt dyrere at leje en autocamper end en almindelig bil, men så slipper du til gengæld for at betale dyrt for hoteller, da du overnatter på campingpladser. Ved en autocamper køber du km-pakker eller betaler for pr. kørt km i modsætning til bilen, der stort set altid er med fri km.

  Hvad skal man medbringe? Du skal medbringe det samme, som du ville gøre til en bilferie. Det er muligt at tilkøbe en udstyrspakke med standardkøkkenudstyr og en personlig pakke med tæppe, hovedpude, håndklæder osv.

  Hvornår er det billigst? Prisen på autocamperleje er baseret på udbud og efterspørgsel, og den ændres derfor hver uge. Det kan dog bedst betale sig at bestille turen i god tid, da der tidligt på sæsonen er et stort udbud og ofte gode rabatter ved ”early bird”.

  Find svar på flere spørgsmål i vores autocamper Q&A 

 • Det er din rejse! - Ruteforslag eller 100% skræddersyet

  Selv om ferie i en autocamper er ferie med fleksibilitet, er det en god idé at planlægge turen i grove træk inden afrejsen.

  Her står vi selvfølgelig klar til at rådgive dig og skræddersyr selvfølgelig gerne rejsen efter dine ønsker. Vi har udarbejdet en række ruteforslag, som vi anbefaler – men forslagene kan naturligvis kombineres og tilpasses, som du har lyst, ligesom en ferie i en autocamper også kan kombineres med andre ferieformer.

 • Gode råd til autocamperen

  • Det er en god idé at proviantere, inden du begiver dig afsted. Udlejningskontoret henviser gerne til nærmeste supermarked og tankstation.
  • Der findes mange store supermarkedskæder i Canada, b.la Safeway.
  • Du skal selv medbringe barnesæde til dit barn, leje et gennem udlejningsfirmaet eller købe et i Canada i f.eks. Safeway
  • Campingbord- og stole kan lejes hos nogle udlejningsfirmaer eller købes billigt i supermarkedet. En del campingpladser har også borde/bænkesæt til hver plads.
  • Køb rigeligt med vand på flaske, da du ikke kan drikke vandet fra autocamperens vandtank.
  • Kør en kortere distance den første dag – dels er det en god idé at blive fortrolig med autocamperen, og dels er der ikke så langt tilbage til udlejningskontoret, hvis der er noget, du gerne vil have tjekket.
  • Køb et vejkort på en benzinstation eller i et supermarked, så du er sikker på at kunne finde vej.

 • Inden du rejser til Canada

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Canada, når opholdet er på under 90 dage. For alle rejsende til Canada kræves der dog en indrejsetilladelse (ETA). Dette gælder også, selv om du kun mellemlander i Canada. Det koster p.t. 7 canadiske dollars og gælder i 5 år, eller til dit pas udløber. Du skal bruge pas, kreditkort og en e-mailadresse for at søge om indrejsetilladelse. Det tager ca. 5 minutter at søge, og du får en bekræftelse med det samme. Du kan søge indrejsetilladelse her.

  Bemærk venligst, at der er særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der bl.a. gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart, skal begge forældre underskrive tilladelsen. Reglerne er meget specifikke og kan læses her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må tage med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom m.v. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. En sådan beskrivelse kan du få hos din egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen er canadiske dollars (CAD), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejsen. Overalt er det muligt at benytte internationale kreditkort, og der er hæveautomater mange steder. Ved betaling med kreditkort kan du kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Du skal være opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget, der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information om dette i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene af kortene. Og husk at notere de mest nødvendige telefonnumre, hvis du pludselig skulle få brug for at spærre dit kreditkort.

  Vær opmærksom på, at priserne i Canada næsten altid er angivet uden lokal moms (sales tax). Beløbet varierer fra provins til provins, men du skal regne med, at der lægges 5-15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor også en god idé at pakke f.eks. kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. På rejser til Canada, hvor du befinder dig meget i bjergene, har du især om morgenen brug for en varm trøje og en let jakke. Det er ikke ualmindeligt, at der i juli måned er 7 °C om morgenen og 25-28 °C over middag. Det kan desuden anbefales at købe myggespray i Canada, da det er mere effektivt end det danske.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

   

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Canada har seks tidszoner. Østkysten er 5-6 timer bagud i forhold til dansk tid og vestkysten er 8-9 timer bagud i forhold til dansk tid.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Canada, men ikke påkrævet som i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10-20 % oven i regningen (inden salgsskatten lægges til). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 15-20 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (ca. 1 canadisk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  Sikkerhed

  Canada er et land med lav kriminalitet, men alligevel anbefales det at udvise forsigtighed, hvor der er mange mennesker samlet, f.eks. i lufthavne. Sørg også for at have vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Elektricitet

  Husk opladere til dit kamera, mobiltelefon osv. Flade amerikanske stik bruges overalt i Canada, og det er derfor nødvendigt at medbringe en adapter. En adapter kan købes i diverse elforretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Canada bruger 110/120 volt, og kan udstyret ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft. Opladning tager derfor længere tid.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa, og det gælder naturligvis også for Canada. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekoden til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Canadas multietniske befolkningssammensætning afspejler sig i landets madkultur, og du kan stort set komme hele verden rundt rent kulinarisk. Retterne på det enkelte menukort afhænger meget af, hvor i landet, du befinder dig. Ved kysterne er det f.eks. retter med helleflynder, laks, torsk, kæmperejer og hummer, og i præriestaterne er det ofte de store, saftige bøffer, der står øverst på menukortet.

  Nationaldrikken er øl, og der findes et væld af lokale bryggerier, der laver velsmagende øl. Du kan altid finde øl fra de to store bryggerier Molson og Labatt. Der dyrkes desudenglimerende vine i Canada, f.eks. i Okanagan Valley i British Columbia og på Niagara Peninsula i Ontario. De to områder tegner sig for 80 % af landets totale vinproduktion.

  Drikkevandet i Canada er blandt det bedste i verden, så du kan sagtens drikke vandet fra hanen.

  Rygning

  Der vil på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Ottawa med ca. 947.000 indbyggere
  • Befolkning: 35,9 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 39 %, protestanter 20 %, andre kristne 6 %, muslimer 3 %.
  • Sprog: Officielt engelsk og fransk.
  • Areal: 9.984.670 km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Canada strækker sig over et enormt geografisk område, og det afspejler sig i landets klima. Generelt kan man dog sige, at det meste af Canada har fastlandsklima, og at store dele af landet befinder sig i den tempererede zone. Vinteren er ofte iskold, men sommeren er dejligt lun i store dele af landet. Der falder mest nedbør langs kysterne og i de tempererede regnskove ved den sydlige stillehavskyst.

Trustpilot