Ring til os 70 22 66 00

Yukon & Alaska

Autocamper-ferie fra 9.295 kr. pr. person

På denne autocamper-ferie gennem Alaska i USA og Yukon i Canada oplever du noget af den skønneste natur, Nordamerika har at byde på. Rejsen begynder i Yukons hovedstad Whitehorse og fører dig til vildmarksområder med overvældende dyreliv. Glæd dig f.eks. til Yukon Wildlife Preserve, som er hjem for snehvide polarræve, moskusokser, elge og bisonokser.  Et andet højdepunkt er Kluane National Park, som er kendt for sine mange bjørne og i Tombstone Territorial Park oplever du ren, rå og utæmmet natur. I Dawson City, Skagway og Chicken bliver guldgraverhistorien levende, og der bliver rig mulighed for at komme på hvalsafari.

Highlights

 • Det varierede dyreliv i Yukon Wildlife Preserve
 • Bjørnene i Kluane National Park
 • Rå natur i Tombstone Territorial Park
 • Overraskelser i Dawson City
 • Guldgraverstemning i Chicken

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Helle S. Petersen

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Helle S. Petersen

Rejseekspert

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Ring til os på
70 22 66 00

Vores Ruteforslag

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Whitehorse, Yukon

  Du ankommer sidst på dagen til Yukons hovedstad Whitehorse, som med sine 22.000 indbyggere også er den største by i det nordlige Canada. Efter check-in på hotellet er det oplagt at gå en tur ud i byen og fornemme stemningen. Gå f.eks. en tur langs Yukon-floden, hvor Shipyards Park kan fremvise en samling historiske bygninger, som er flyttet hertil fra andre dele af området. Der er desuden en lang række aktivitetsmuligheder både sommer og vinter. Første nat er på hotel, inden autocamperen hentes i morgen.

   

 • Dag 2 Vildt dyreliv i Yukon Wildlife Preserve

  I dag kan du tage på eventyr og finde ud af, hvad Whitehorse har at tilbyde. Vi foreslår et besøg i Yukon Wildlife Preserve, som er et fantastisk vildmarksområde, der er hjem for 12 af Nordamerikas spændende og mest ikoniske pattedyr f.eks. snehvide polarræve, moskusokser, bjerggeder, rensdyr, elge og bisonokser. Området er på mere en 700 hektar og her er eminente muligheder for at se de vilde dyr i deres naturlige omgivelser. Vi foreslår, at du bor på Lake Laberge Campground den første nat. Campingpladsen ligger ikke så langt fra Whitehorse, så du kan vænne dig til at køre i autocamper.

   

  Her kan du bo dag 2

  Lake Laberge Campground

  Campingpladsen ligger ved Lake Laberge, som munder ud i Yukon Lake. På campingpladsen finder du et overdækket picnicområde, vandpumper og bålpl...

 • Dag 3 Tombstone Territorial Park

  Ruten går gennem flot natur (også et stykke på grusvej) til Tombstone Territorial Park. Her er der 2.200 km2 vildmark med permafrost, rå bjergtoppe og et rigt dyreliv. Kør via Dempster Highway, som snor sig gennem parken og giver en helt unik mulighed for at opleve storslået natur lige uden for bilruden. Der er rig mulighed for at parkere autocamperen og gå en vandretur ud i naturen.

  Dagens distance: 535 km

  Her kan du bo dag 3

  Tombstone Mountain Campground

  Tombstone Mountain Campground ligger i kanten af Tombstone Territorial Park.  Her finder du et overdækket picnicområde, vandpumpe og bålplads. ...

 • Dag 4 Tombstone Territorial Park og guldgraverbyen Dawson City

  Brug det meste af dagen i Tombstone Territorial Park og fortsæt til Dawson City hen på eftermiddagen. Dawson er en af Canadas mest berømte guldgraverbyer, og du kan godt glæde dig til at komme i rigtig guldgraverstemning på en gåtur rundt i byen.

  Her kan du bo dag 4 & 5

  Dawson City RV Park & Campground

  I Dawson Creek ligger Dawson City RV Park & Campground. På pladsen er der mulighed for at vaske og tanke autocamperen, samt mulighed for tilko...

 • Dag 5 Gamle dampskibe, sure tæer og Dawson City

  Dawson City er byen, som op mod 100.000 forhåbningsfulde guldgravere strømmede til mellem 1896 og 1899. Få blev usandsynligt velhavende, nogle tjente en fornuftig sum penge, men langt de fleste viste sig at have rejst forgæves. Det var dengang besværligt at rejse med al sin bagage i det ufremkommelige landskab, og ud af de knap 100.000 håbefulde eventyrere nåede kun godt 30.000 frem. Resten gav op eller fandt andre måder at ernære sig på end ved at grave efter guld.

  For få århundreder siden var vandvejen den mest brugte transportlinje, der forbandt de forskellige byer og bosættelser, og man var dybt afhængig af skibe for at bevare kontakten med resten af verden. I dag kan du besøge skibskirkegården, hvor de før så nødvendige dampskibe er ”stedt til hvile”. Langs Yukon-floden ligger skibene som minde om en svunden tid.

  I Dawson City ligger en bar, som er milevidt berømt for sin noget aparte specialitet: Drinks krydret med en tå. Sour Toe Cocktail Club tilbyder besøgende drinks med en tilsat ægte, amputeret mennesketå. Det lyder skørt – og det er det også. Prøv det, hvis I tør.

  Snyd heller ikke dig selv for den korte køre- eller vandretur på Ridge Road op til toppen af Midnight Dome med fortrinlige udsigter over Dawson.

 • Dag 6 Via Top of the World Highway til Chicken og Tok

  Kør ad den smukke Top of the World Highway til Chicken i Alaska, hvor man kan grave guld. Byen er et levn fra guldgravertiden og en af Alaskas eneste tilbageværende guldgraverbyer, som stadig har ”rigtige” indbyggere. I sin storhedstid havde byen omkring 400 indbyggere, nu bor her omkring 50, hvoraf kun seks mennesker stadig bor her, når vinteren sætter ind. Fortsæt til overnatning i Tok.

  Dagens distance: 300 km

  Her kan du bo dag 6

  The Chicken Gold Camp & Outpost

  The Chicken Gold Camp & Outpost er beliggende i det betagende område Chicken Creek. På campingpladsen er der mulighed for tilkobling til el o...

 • Dag 7 Bjørne i Kluane National Park

  Kluane National Park i Yukon er del af verdens største sammenhængende område af beskyttet vildmark. Kluane National Park er kendt for sine mange bjørne. Faktisk er der i parken målt en af de største forsamlinger per kvadratkilometer i parken, og her er rig mulighed for at gå på vandreture.

  Dagens distance: 360 km

  Her kan du bo dag 7 & 8

  Cottonwood RV Park

  Nær søen af Kluane Lake ligger Cottonwood RV Park. Her er der mulighed for tilkobling til el og vand, og og i den lille dagligvarebutik finder du...

 • Dag 8 Vandreture i Kluane National Park

  Afsæt dagen til vandreture i massevis. Vi kan anbefale at starte dagen med at kigge ind i et af parkens besøgscentre og få en fornemmelse af parkens flora og fauna og få gode idéer til vandreruter.

 • Dag 9 Hvidhovedede ørne ved Chilkat-floden ved Haines

  Du ankommer til Haines i Valley of the Eagles, som har fået sit navn efter de næsten 4.000 hvidhovedede havørne, der hvert efterår samles langs en 8 km lang strækning på Chilkat-floden nær Haines og Klukwan. Ørnene, som tiltrækkes af de mange laks, der flokkes i floden, kommer fra hele Alaska, British Columbia og så langt væk som Washington. Fra oktober kan man spotte de mange ørne langs flodområdet, hvor de spejder efter deres næste måltid i floden.

  Dagens distance: 345 km

  Her kan du bo dag 9 & 10

  Oceanside RV Park

  Byen Haines bliver også kaldt for eventyrenes hovedstad i Alaska og det er ikke helt uden grund. Det smukke område byder nemlig på masser af akt...

 • Dag 10 En dag i Haines

  Det er oplagt at bruge dagen på en hvalsafari.

 • Dag 11 Guldgraverbyen Skagway og mulighed for hvalsafari

  Tag færgen til Skagway, som ikke helt ufortjent er en magnet for besøgende. Byen var engang et vigtigt knudepunkt for guldgravere og også en del af baggrunden for forfatteren Jack Londons bog ”Når naturen kalder”. Navnet Skagway kommer fra Tlingit-folkets sprog og betyder ”et omblæst sted med skumtoppe på vandet”. Skagway er også et rigtig godt udgangspunkt for hvalsafari.

  Dagens distance: 10 km + færge

  Her kan du bo dag 11

  Garden City RV Park

  Nær Skagways historiske centrum ligger Garden City RV Park. På campingpladsen finder du møntvaskeri, bruserum og Wi-Fi mod betaling.  Autocampe...

 • Dag 12 Mountainbike-muligheder og verdens mindste ørken

  Fortsæt til naturskønne Carcross, som er kendt for især to ting: Sine glimrende mountainbike-muligheder på Montana Mountain og for den nærliggende Carcross Desert, som ofte kaldes ”verdens mindste ørken”. Vi anbefaler at overnatte i Carcross, hvis man vil være tæt på naturen, men det er også en mulighed at køre videre og ovenatte i Whitehorse.

  Dagens distance: 105 km

  Her kan du bo dag 12

  Six Mile River Resort

  Six Mile River Resort er placeret i rolige omgivelser nær Six Mile River. Campingpladsen har egen restaurant, en bar, bruserum og Wi-Fi mod betali...

 • Dag 13 Whitehorse og hjemrejse

  Vend kursen mod Whitehorse, men stop ved fantastiske Emerald Lake 10 minutters kørsel fra Carcross – som navnet antyder, har søen det flotteste, turkisblå vand. Skagway-Carcross Road fører jer lige forbi søen, og det er et must at holde ind til siden og tage nogle billeder af den utroligt fotogene sø. Kør til Whitehorse og aflevér autocamperen.

  Dagens distance: 75 km

 • Dag 14 Ankomst i Danmark

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark – Whitehorse t/r, inkl. skatter og afgifter, (København, andre lufthavne mod evt. gebyr).
 • 1 overnatning på hotel i lufthavnen ved ankomst
 • 11 nætters autocamper-leje
 • Kasko- og ansvarsforsikring (selvrisiko på CA$1.750)
 • Km-pakke med 2.100 km
 • Udstyrspakke til autocampere (køkkenudstyr)
 • Personlige pakker (vattæppe, pude, håndklæder mv.)
 • Ekstra fører
 • Tilladt kørsel i USA
 • 10% rabat på KOA campingpladser
 • Discovery Pass som giver gratis adgang til bl.a. alle nationalparker (værdi 410-965 kr.)
DatoerPris pr. person
Pris i lavsæsonFra 9.295 kr.
Pris i højsæsonFra 13.195 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
Pris i lavsæsonFra 13.295 kr.
Pris i højsæsonFra 19.095 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Lavsæson: 16/8-19/6, højsæson: 20/6-15/8
Børn skal være 11 år eller under.
Priserne kan varierer alt efter afrejse dag. Kontakt os for pris på lige netop din rejseperiode.

Alt det praktiske

 • Ud i trafikken

  Campingpladser
  Når du lejer en autocamper, får du udleveret en oversigt over alle KOA (Kampgrounds of Amerika) – campingpladser i USA. Det giver dig et godt overblik over de mere end 600 KOA-pladser. Det kan være en god idé at bestille plads på de mest populære campingpladser, f.eks. i nationalparkerne, da de hurtigt bliver udsolgt. Find en campingplads i USA her

  Vi tilbyder også et års medlemsskab til Harvest Host, som giver gratis overnatninger hos vingårde og landbrugsgårde på tværs af hele USA (værdi 720 kr. )

  Derudover er der mange campingpladser i Nationalparkerne, som kan bookes her: https://www.nps.gov/index.htm 

  Envejsleje
  Envejsleje er, hvis du ønsker at aflevere autocamperen i en anden by, end den, du afhentede den i. Envejsleje er kun muligt mellem visse byer og kan kun bestilles ved at tage kontakt til os. Envejsleje koster ca. USD 200-700.

  Miles/km-pakker og benzinøkonomi
  Det er en god idé at overveje, hvor langt du vil køre. Du kan nemlig bestille såkaldte miles/km-pakker med forskellig antal miles/km afhængigt af, hvilken udbyder, du vælger. Du kan også vælge unlimited miles (ubegrænset km) og undgå at tænke på, om du kører for meget. Hvis du overskrider den miles/km-pakke, du har købt, koster det op til USD 0,45 pr. kørt mile.

  Benzinøkonomien på de forskellige modeller varierer fra 3 til 6 km pr. liter alt efter størrelsen på autocamperen og din kørestil. Benzinen i USA er markant billigere end i Danmark, hvilket hjælper på benzinøkonomien.

  Forsikring og selvrisiko
  Vores standardpriser inkluderer altid en ansvarsforsikring med en selvrisiko på mellem USD 1.000-1.500. Derudover inkluderer nogle af udbyderne også en SLI-forsikring, der er en udvidet ansvarsforsikring på op til USD 1 mio.

  Kørerestriktioner
  Du kan køre autocamper stort set overalt i USA, dog med visse begrænsninger i Alaska. På Manhattan i New York City og i sommermånederne i Death Valley i Californien er det ikke tilladt at køre autocamper. Det er kun tilladt at køre på offentlige vej, dvs. ingen grusveje, og det er ikke tilladt at køre over grænsen til Mexico.

  Færdselsregler
  Hastighedsbegrænsningen på de fleste highways er 55-65 miles i timen (95-100 km/t). Sørg for at overholde fartbegrænsningen, da der er stor kontrol med det i USA. Alle hastigheder i USA er miles pr. time. På en vej med flere baner må man passere både højre og venstre om. Det er tilladt at dreje til højre ved rødt lys i et lyskryds, hvis man først har gjort fuldt stop (undtagen i New York City). Obs: Dette gælder dog ikke, hvis skiltningen siger ”No turn on red”. På nogle highways skal der desuden betales vejafgift, oftest i Florida. Sørg derfor gerne for at have kontanter klar til dette.

 • Værd at vide

  • Minimumslejen er 7 dage.
  • Der kræves en hotelovernatning inden afhentning af autocamperen (undtagen ved Apollo).
  • Der skal betales et depositum på ca. USD 500-1.500 ved afhentning – beløbet refunderes, hvis autocamperen afleveres uden skader og mangler.
  • Autocamperen kan hentes/afleveres alle dage undtagen søndage og helligdage.
  • Der er 24-timers telefon-nødnummer til udlejningsfirmaet.

 • De mest stillede spørgsmål

  Kan alle køre en autocamper? Svaret er ja! Mange danskere bliver overvældede, når de første gang ser en amerikansk autocamper, men den er faktisk ret nem at køre, da de amerikanske veje er bygget til større køretøjer end i Danmark. Husk dog at lave store sving!

  Kræver det et specielt kørekort? Nej, at køre i autocamper i USA kræver faktisk kun, at du har et helt almindeligt B-kørekort i Danmark – også selvom totalvægten kan overstige 3.500 kg. Dog anbefaler vi, at du får lavet et internationalt kørekort, inden du rejser til USA. Dette er ikke et krav, men det er altid en god idé at have, når du skal køre uden for EU.

  Hvor gammel skal man være? For at kunne leje en autocamper i USA kræves det, at du er 21 år.

  Fordele og ulemper ved autocamper? Der er både fordele og ulemper ved at leje en autocamper i USA. Den mest klare fordel er, at du kommer helt ud i den flotte natur med mulighed for at overnatte i de mange nationalparker. Derudover har du en helt særlig frihed, da du har bil og hotel samlet i ét køretøj. Du skal dog indstille dig på, at din rejseradius kan blive mindre i forhold til i en bil, da det tager længere tid at køre i en autocamper. Desuden er det lidt dyrere at leje en autocamper end en almindelig bil, men så slipper du til gengæld for at betale for hoteller, da du overnatter på campingpladser undervejs. Ved leje af en autocamper køber du km-pakker eller betaler pr. kørt km i modsætning til leje af bil, der stort set altid er med fri km.

  Hvad skal man medbringe? Du skal medbringe det samme, som du ville gøre til en bilferie. Det er muligt at tilkøbe en udstyrspakke med standardkøkkenudstyr og en personlig pakke med tæppe, hovedpude, håndklæder osv.

  Hvornår er det billigst? Prisen på autocamper-leje er baseret på udbud og efterspørgsel, og den ændres hver uge. Det kan dog bedst betale sig at bestille turen i god tid, da der tidligt på sæsonen er et stort udbud, og ofte er der gode rabatter ved at vælge ”early bird”.

  Find svar på flere spørgsmål i vores autocamper Q&A her

 • Det er din rejse! - Ruteforslag eller 100% skræddersyet

  Selv om ferie i en autocamper giver dig stor fleksibilitet, er det en god idé at planlægge turen i grove træk inden afrejsen.

  Her står vi selvfølgelig klar til at rådgive dig og skræddersyr selvfølgelig gerne rejsen efter dine ønsker. Vi har udarbejdet en række ruteforslag, som vi anbefaler – men forslagene kan naturligvis kombineres og tilpasses, som du har lyst, ligesom en ferie i en autocamper også kan kombineres med andre ferieformer.

 • Gode råd til autocamperlejen

  • Det er en god idé at proviantere, inden du begiver dig afsted. Udlejningskontoret henviser gerne til nærmeste supermarked og tankstation.
  • Der findes mange store supermarkedskæder i USA, b.la Walmart og Target.
  • Har du et barn med, skal du selv medbringe barnesæde eller leje et gennem udlejningsfirmaet. Du kan naturligvis også købe et i USA, f.eks. i Walmart.
  • Campingbord- og stole kan lejes hos nogle udlejningsfirmaer eller købes billigt i Walmart. En del campingpladser har også bord/bænkesæt til hver enkelt plads.
  • Køb rigeligt med vand på flaske, da man ikke kan drikke vandet fra autocamperens vandtank.
  • Kør en kortere distance den første dag – dels er det en god idé at blive fortrolig med autocamperen, og dels er der ikke så langt tilbage til udlejningskontoret, hvis der er noget, du gerne vil have tjekket.
  • Køb et vejkort på en benzinstation eller i et supermarked, så du kan holde styr på din rute undervejs.

 • Inden du rejser til USA

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Grundet skærpede indrejseregler skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene, der udstedes i Danmark, automatisk biometriske pas. Er dit pas udstedt før august 2006, og ønsker du ikke at forny passet, skal du ansøge om et visum til USA. Se en vejledning til ansøgning om visum til USA på den amerikanske ambassades hjemmeside her.

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage, og passet er udstedt efter august 2006.

  Rejsende til USA skal dog søge om indrejsetilladelse via indrejseprogrammet ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Denne indrejsetilladelse skal udfyldes senest 72 timer før afrejse og koster et gebyr på 14 amerikanske dollars. Find indrejsetilladelsesformularen her. Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr. For at undgå dette, bør du udelukkende benytte ESTAs officielle hjemmeside.

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives af immigrationsmyndighederne ved ankomsten til USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får et nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny.
  Grundet skærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan eller Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire nævnte lande, skal man også ansøge om visum.

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som f.eks. bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. hos Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældre-erklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt www.borgerservice.dk eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også, at hvis begge forældre rejser med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må tage med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, også selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til netop dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen er amerikanske dollars (USD), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejser til USA, bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1- og 5-dollarsedler hjemmefra, så man har drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

  I USA er priserne næsten altid angivet uden lokal moms/salgsskat (sales tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5-15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  Der er meget svingende temperaturer i USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selv om man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der f.eks. komme monsunregn fra Den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god idé at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og praktiske sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen! Dog kan der være køligt i San Francisco med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet, men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celsius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i tp gange tolv timer (AM-tider er før kl. 12 middag og PM-tider er efter kl. 12 middag).

   

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  USA har mange forskellige tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne fem-seks timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne otte-ni timer bagud i forhold til dansk tid.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er drikkepenge en vigtig del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15-25 % oven i regningen (inden salgsskatten lægges til). Denne procent varierer fra stat til stat. På fastfood-restauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer drikkepenge, og 15-20 % oven i prisen er passende. Piccoloer (1 dollar pr. kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere. Vær dog forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chili con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca-Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 dollars ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfood-restauranter og caféer, og det vil oftest være muligt at spise en udmærket frokost for 60-80 kr., og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kr. På de fleste restauranter i USA tilbyder de en Doggy-bag, dvs. man kan få resten af sit måltid med hjem i en pose/bakke.

  Husk, at der oven i de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oven i beløbet. Det sker ofte, at restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen. I så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Rygning

  Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi findes der stort set alle slags klima inden for USA grænser.

   

Trustpilot