Ring til os 70 22 66 00

Nordcaliforniens højdepunkter

Autocamper-ferie fra 6.995 kr. pr. person

Denne ferie i autocamper i det nordlige Californien er en perfekt kombination af kendte seværdigheder og skjulte skatte. Glæd dig til bl.a. at opleve afslappede San Francisco, historiske Sacramento, frodige Yosemite National Park og smukke Lake Tahoe. Ruten fører dig via nogle af landets smukkeste highways til gemte perler, og der bliver rig mulighed for at parkere autocamperen og opleve den nordcaliforniske natur på f.eks. vandre-, svømme-, sejl- og fisketure.

Highlights

 • Storbyerne San Francisco og Sacramento
 • Nationalparken Yosemite
 • Vinområdet Sonoma
 • Vidunderlige kyststrækninger på Highway 1 langs Stillehavet
 • Idylliske Lake Tahoe
 • Guldgraverstemning i Eureka
 • Mount Shasta, det andethøjeste bjerg i Cascades-bjergkæden

Turen i ruteforslaget er ca. 2.030 km.

 

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Dorte Drejer Jørgensen

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Dorte Drejer Jørgensen

Rejseekspert

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Ring til os på
70 22 66 00

Anmeldelser fra tidligere rejsende til USA

Vores ruteforslag

Forslag: Sådan kan din rejse se ud

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Tilkøbsmuligheder

  Skywalk med udsigt

  Skytower er Aucklands varetegn, men udsigtstårnet er mere end det. Det er her, du kan få et adrenalinkick, når du tager turen op til den udvendige platform 192 m oppe, der er helt uden rækværk, og hvor du kan gå rundt om tårnet. Du har naturligvis ”sikkerhedssele” på og kan være helt tryg ved oplevelsen, og i tilgift får du en ubeskrivelig 360 graders panoramaudsigt.  

  695 kr. pr. voksen
  545 kr. pr. barn

  * Afgang: Hver dag. Varighed: 1½ time.

 • Dag 2 Ankomst til San Francisco

  Autocamper-rejsen begynder i San Francisco med den storslåede beliggenhed ved Stillehavet. Fra næsten overalt i San Francisco er der udsigt til Golden Gate Bridge, der siden 1937 har været byens vartegn. Du henter autocamperen og kan begynde din rejse gennem det nordlige Californien.

  Dagens distance: 80 km

  Her kan du bo dag 2 & 3

  Marin RV Park

  Marin RV Park er en af de campingpladser, som ligger tættest på San Francisco, så der er rig mulighed for at besøge attraktioner og seværdighe...

 • Dag 3 Fisherman's Wharf, Alcatraz og Golden Gate Bridge i San Francisco

  Hvis du overnatter på Marin RV Park kan du nemt benytte offentlig transport ind til centrum af San Francisco. Storbyen med den smukke beliggenhed har noget for enhver. Vil du underholdes, er Fisherman’s Wharf stedet at tage til, og i Chinatown er oplevelsen så kinesisk, at du nemt glemmer, at du befinder dig midt i en amerikansk storby. Lombard Street med de otte skarpe hårnålesving har været kulisse til utallige biljagter i amerikanske film, og du kan jo prøve at tage turen i et mere moderat tempo. En sejltur til fængselsøen Alcatraz kan også anbefales. Her lå tidligere et af verdens bedst bevogtede fængsler, og da fængslet lukkede i 1963, varede det ikke længe, før det var en stor turistattraktion. Ikke nok med, at det er en fascinerende tur på selve øen, så giver færgeturen også et fantastisk udsyn over San Franciscos kystlinje.

 • Dag 4 Krabbekysten Bodega Bay og vinområdet Sonoma

  Mindre end en times kørsel nord for San Franciscos Golden Gate Bridge ligger Sonoma, hvor et utal af vingårde, spa-resorts, fra-jord-til-bord-restauranter, kunstgallerier og gårdbutikker er spredt over hele amtets bakkede landskab. Sonoma er en oplevelse for både natur- og kulturelskere. Vi foreslår at slå vejen forbi Bodega Bay, som er en lavvandet bugt, der er kendt for sine smukke havudsigter og krabbespecialiteter.

  Dagens distance: 90 km

  Her kan du bo dag 4

  Porto Bodega Marina & RV Park

  Campingpladsen ligger i stille og rolige omgivelser i den nordlige del af Bodegas bugt. Det er en familievenlig campingplads, hvor der er rig mulig...

 • Dag 5 Highway 101, det autentiske Californien og Manchester Beach

  I dag er det på tide at køre mod nord på den berømte Highway 101 gennem Sonomas varierede landskab. Vi foreslår at gøre holdt ved forskellige vingårde, som sælger egne vine dyrket på druer fra området, og tage et par flasker med til de aftener, der skal være ekstra hyggelige. Det er også oplagt at besøge Armstrong Redwoods State Reserve nær Guerneville, som giver et autentisk billede af, hvordan meget af Californien så ud inden den omfattende skovdrift af de enorme redwoods, rødtræer, i det 19. årh. Her er det oplagt at udforske naturen på en af de mange vandrestier.

  På vejen ligger også Kruse Rhododendron State Reserve, der, som navnet afslører, er hjem for en overflod af rododendroner. Hver maj springer buskenes blomster ud i et væld af pink, rød, lilla og gul. En smuk – og ikke mindst velduftende – begivenhed! Du kan også slå et smut forbi Point Arenas historiske fyrtårn. Hvis du ønsker at få adgang til selve tårnet, så husk at tjekke åbningstider – ellers er udsigten over havet fra landjorden bestemt også værd at køre efter.

  Dagens distance: 113 km

  Her kan du bo dag 5

  Manchester Beach/Mendocino Coast KOA

  Denne campingplads ligger tæt på stranden, hvor der er rig mulighed for afslapning og aktiviteter. Du bor i en hyggelig del af Californien, hvor ...

 • Dag 6 Drive-Thru-træet i Humboldt Redwoods State Park, Eureka og Redwoods

  Dagens rute fortsætter langs Highway 1, hvor næsten 100 m høje rødtræer knejser over dit hoved, når du kører på strækningen, der kaldes ”Avenue of the Giants”. Disse træer her i Humboldt Redwoods State Park er del af verdens største tilbageværende primærskov-rødtræer. Det betyder, at skovens bevoksning har fået lov at trives uden indblanding fra mennesker – f.eks. ved fældning og såning af andre plantearter. Et besøg her giver derfor et helt autentisk billede af, hvordan naturen her har set ud i århundreder.

  Ved Myers Flat kan du se det berømte Drive-Thru-træ – måske endda køre igennem det, afhængigt af autocamperens størrelse, selvfølgelig. Fortsæt til den gamle by Eureka, hvis navn er identisk med Californiens officielle motto, som betyder ”jeg har fundet” og hentyder til guldfeberens euforiske rasen. I Eureka er mange af de gamle butiksfacader i victoriansk byggestil bevarede, og lidt uden for bymidten finder du mindst lige så mange sirligt udsmykkede villaer i pastelfarver.

  Dagens distance: 290 km

  Her kan du bo dag 6

  Redwoods RV Park

  Campingpladsen har en fantastisk beliggenhed langs Californiens nordlige kyst og kun en kort køretur fra Redwoods National Park. De enkelte pladse...

 • Dag 7 & 8 Guldminebyen Weaverville, westernstemning og Mt. Shasta

  Kør østpå ad Highway 299 og glæd dig til at få udsyn til noget af det mest varierede landskab i det nordligste Californien. I den gamle guldmineby Weaverville er der rig mulighed for at komme i rigtig westernstemning, og på Jake Jackson-museet kan du få et indblik i de tidlige pionerers hårde liv på prærien. Ved Whiskey Town National Recreation Area kan du gratis låne kajakker eller følge en af vandrestierne til områdets mange vandfald. I byen Mt. Shasta finder du utallige naturskønne vandre- og svømmesteder. Du kan også køre på Everitt Memorial Highway og herfra nyde de bjergtagende udsigter til majestætiske Mount Shasta, som er det næsthøjeste bjerg i Cascades-bjergkæden.

  Dagens distance: 340 km

  Her kan du bo dag 7 & 8

  Mount Shasta City KOA

  Campingpladsen ligger ved foden af den fantastiske vulkan Mount Shasta, så der er rig mulighed for vandreture og flotte naturscenerier. Der er sti...

 • Dag 9 Via unikke Volcanic Legacy Scenic Byway, smukke Burney Falls, Subway Cave og Hat Creek

  Fra Mt. Shasta kører du på Highway 89 mod den lille by McCloud, som er anerkendt for sine glimrende muligheder for ørredfiskeri. Herfra kører du videre på en af Californiens eneste ”All American Roads” – en titel, som kun tilfalder veje, der er helt unikke hvad angår f.eks. arkæologi, kultur, historie og skønhed – nemlig Volcanic Legacy Scenic Byway. Vejen fører dig til McArthur-Burney Falls Memorial State Park, hvor du kan se det knap 40 m høje vandfald Burney Falls. Det er ikke det højeste, men muligvis det smukkeste vandfald i hele staten.

  I Subway Cave kan du godt glæde dig til en helt særlig oplevelse. Her har du mulighed for at gå gennem et halvanden km langt rør, som er skabt af enorme lavastrømme, der for kun 20.000 år siden flød gennem området. Der er mørkt og koldt i grotterne, så husk en varm jakke og en lommelygte.

  Dagens distance: 115 km

  Her kan du bo dag 9

  Hat Creek Resort & RV Park

  Campingpladsen ligger i Lassen National Forest, hvor du kan opleve en smuk natur og et rigt dyreliv, heriblandt sortbjørne. Du bor tæt ned til s...

 • Dag 10 & 11 Aktiviteter ved Lake Tahoe

  Turen går nu mod Lake Tahoe, som er et besøg værd året rundt. Her, hvor staterne Californien og Nevada mødes, er aktivitetsmulighederne uendelige, og uanset vejr og årstid er her aktiv underholdning for hele familien. Forår og efterår er perfekt til lystfiskeri og golfkurser i det grønne, mens sommeren er ideel til mountainbike-ture, ture på hesteryg, svømning og alverdens forskellige typer vandsport.

  Dagens distance: 345 km

  Her kan du bo dag 10 & 11

  Lake Tahoe KOA

  Campingpladsen ligger en kort køretur fra den sydlige kyst af betagende Lake Tahoe. Området byder på mange forskellige aktiviteter, f.eks. en se...

 • Dag 12 Rundvisning i California State Capitol og havfruer på bar i Sacramento

  Sacramento er Californiens hovedstad og tilbyder glimrende muligheder for underholdning og aktiviteter til den lille pengepung. F.eks. kan du komme på en gratis rundvisning i California State Capitol-bygningen, der fungerer som både regeringssæde og museum, eller udforske Sacramentos gamle bydel. Sacramento er kendt for sin produktion af gode råvarer på både store og små landbrug og til at bruge råvarerne lokalt. Det betyder, at du har rig mulighed for at få spændende smagsoplevelser på byens mange restauranter, barer og caféer. Hvis du er på udkig efter en anderledes oplevelse, så læg vejen forbi Dive Bar på K Street, hvor havfruer og havmænd svømmer rundt i et stort akvarie over baren.

  Dagens distance: 180 km

  Her kan du bo dag 12

  Cal Expo RV Park

  Denne campingplads ligger centralt i Sacramento, hvor du er tæt på byliv, shopping og restauranter. Nær campingpladsen ligger også The American...

 • Dag 13 & 14 Naturoplevelser i Yosemite National Park

  Turen går nu mod Yosemite, som er en af USA’s mest berømte nationalparker. Afsæt to dage til naturoplevelser af de helt store med flotte vandfald, monumentale klipper, spejlblanke søer, uforglemmelige udsigtspunkter og et spændende dyreliv. Der er mange afmærkede vandrestier, som man kan begive sig ud på, men det er også muligt at leje cykler og komme længere omkring. En mulighed er også at tage med en af de gratis busser, der cirkler rundt i nationalparken.

  Dagens distance: 220 km

  Her kan du bo dag 13 & 14

  Yosemite Ridge Resort

  Campingpladsen ligger tæt på både motorvej og smuk natur i den lille charmerende by Buck Meadows som kun har 50 indbyggere. Du bor tæt på Yose...

 • Dag 15 San Francisco og afrejse mod Danmark

  Det er rejsens sidste dag og tid til at vende tilbage til San Francisco og aflevere autocamperen.

  Dagens distance: 255 km

 • Dag 16 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen med Hawaii

  Tilføj en eksotisk bade- og oplevelsesferie til rejsen! Du bor 2 nætter i Honolulu på øen Oahu, og inkluderet i prisen er bl.a. en spændende udflugt til Pearl Harbour. Din base på øen bliver Outrigger Reef Hotel, som har en skøn beliggenhed direkte ud til den verdensberømte Waikiki Beach. Inkluderet i prisen er også 5 nætter på den romantiske ø Maui. Her bor du på hotellet Royal Kahana, hvorfra du får rig mulighed for at udforske Hawaiis store naturrigdomme. Prisen er en fra-pris da det er eksklusive fly.  

  5.495 kr. pr. person

  * Prisen er eksklusive fly.

Hvilken autocamper passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Flybillet fra Danmark – San Francisco inkl. skatter, (København, andre lufthavne mod evt. gebyr)
 • 1 overnatning på hotel i lufthavnen ved ankomst
 • 13 nætters autocamper-leje
 • Kasko- og ansvarsforsikring (selvrisiko på US$1.500)
 • Miles-pakke med 1.500 miles (2.400 km)
 • Udstyrspakke til autocampere (køkkenudstyr)
 • Personlige pakker (vattæppe, pude, håndklæder mv.)
 • Ekstra fører
 • 10% rabat på KOA campingpladser
 • National Park Pass, som giver adgang for en bil inkl. personer (4 personer) til alle National parker i USA i et år (værdi 660 kr.)
 • Et års medlemsskab til Harvest Host, som giver gratis overnatninger hos vingårde og landbrugsgårde på tværs af hele USA (værdi 720 kr. )
DatoerPris pr. person
Pris i lavsæsonFra 9.995 kr.
Pris i højsæsonFra 22.495 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
Pris i lavsæsonFra 6.995 kr.
Pris i højsæsonFra 13.295 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Lavsæson: 16/8-19/6, højsæson: 20/6-15/8
Børn skal være 11 år eller under.
Priserne kan varierer alt efter afrejse dag. Kontakt os for pris på lige netop din rejseperiode.

Vores samarbejdspartnere i USA

Cruise America

Vi samarbejder med Cruise America, der tilbyder en række meget populære modeller. Cruise America er størst på det amerikanske marked med ca. 4.000 autocampere og 25 udlejningsstationer i USA. I udviklingen bliver der især lagt vægt på køreegenskaber og benzinøkonomi.

Vælger du en Cruise-autocamper, får du rigtig gode rammer til ferien, og du kan forvente en god standard til en populær pris.

Cruise-autocampere kan lejes i følgende byer i USA: Boston, Philadelphia, Washington, New York, Newark, Orlando, Tampa, Miami, Ft. Lauderdale, Atlanta, Charlotte, Houston, New Orleans, Chicago,  Minneapolis, Dallas, Denver, Salt Lake City, Albuquerque, Phoenix, Las Vegas, Seattle, Los Angeles, San Francisco, San Diego, Bozeman, Billings, Portland og Anchorage.

Apollo

En Apollo-autocamper er kendetegnet ved, at luksus er standard. Der er kælet for detaljerne, og alle af Apollos autocampers er fra 2017 eller senere. Apollo er en af de største udlejere af autocampere i Australien/New Zealand, og den kvalitet, som Apollo kan tilbyde i USA, bygger på mange års erfaring og værdifuld feedback.

Der er kælet for indretning, detaljer og materialer, og alle modeller – undtagen den mindste – har tv/dvd, generator, bakke-kamera og markise, og man får ekstra plads, når der camperes, da modellerne har “slide out”. Men også den mindste model Pioneer er meget rummelig med bad/toilet og er et godt valg til et par eller den lille familie.

Apollo-autocampere kan lejes i følgende byer i USA: Denver, San Francisco, Los Angeles, Seattle, Orlando, Miami, New York, Las Vegas og Anchorage.

Road Bear

Vælger du en Road Bear-autocamper, kan du glæde dig til en autocamper-ferie på første klasse. Road Bear er ensbetydende med gennemført kvalitet, og det gælder alt fra det indbydende interiør til de vitale dele som chassis og motor – og køreegenskaberne er naturligvis også helt i top.

Autocampers hos Road Bear er maks. to år gamle, og afhængig af størrelse har de mange gode detaljer.

Road Bear autocampere kan lejes i syv byer i USA: Denver, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Orlando, Seattle og New York.

Cruise America - læs mere her
Apollo - læs mere her
Road Bear - læs mere her

Priser, rabatter og tilkøbspakker

Priserne på autocamper er såkaldte flex-priser, hvilket vil sige, at priserne varierer efter udbud og efterspørgsel og reguleres en gang om ugen af autocamper-leverandørerne. Derfor er det en god idé at bestille i god tid for at få den bedste pris. Hvis efterspørgslen er stor på mindre modeller, kan det være billigere at leje en større model.

Ring på 70 22 66 00 eller skriv til verden@risskov.com – vores rejseeksperter sidder klar til at give dig et godt tilbud!

Cruise America

Basislejen inkluderer

 • kasko- og ansvarsforsikring med selvrisiko på USD 1.500
 • SLI-forsikring – Udvidet ansvarsforsikring op til USD 10 mio.
 • ekstra fører
 • 24 timers telefon-hotline.
 • rabat på KOA-campingpladser.

Klik her og se bl.a. rabatter med Cruise America  

Cruise America – se indhold og rabatter

Apollo

Basislejen inkluderer

 • forsikring med selvrisiko på USD 1.000. (forsikringen gælder ikke ved skade på taget og undervognen of motorhomet.)
 • ekstra fører
 • 24 timers helpline
 • mappe med kort og rejseinformation
 • rabat på KOA-campingpladser.

Klik her og se bl.a. rabatter med Apollo

Apollo – se indhold og rabatter

Road Bear

Basislejen inkluderer

 • forsikring med selvrisiko på USD 1.000
 • SLI-forsikring – udvidet ansvarsforsikring op til USD 1 mio.
 • ekstra fører
 • 24 timers helpline
 • transport fra/til udvalgte hoteller/lufthavne
 • rabat på KOA-campingpladser

Klik her og se bl.a. rabatter med Road Bear

Road Bear – se indhold og rabatter

Alt det praktiske

 • Ud i trafikken

  Campingpladser
  Når du lejer en autocamper, får du udleveret en oversigt over alle KOA (Kampgrounds of Amerika) – campingpladser i USA. Det giver dig et godt overblik over de mere end 600 KOA-pladser. Det kan være en god idé at bestille plads på de mest populære campingpladser, f.eks. i nationalparkerne, da de hurtigt bliver udsolgt. Find en campingplads i USA her

  Vi tilbyder også et års medlemsskab til Harvest Host, som giver gratis overnatninger hos vingårde og landbrugsgårde på tværs af hele USA (værdi 720 kr. )

  Derudover er der mange campingpladser i Nationalparkerne, som kan bookes her: https://www.nps.gov/index.htm 

  Envejsleje
  Envejsleje er, hvis du ønsker at aflevere autocamperen i en anden by, end den, du afhentede den i. Envejsleje er kun muligt mellem visse byer og kan kun bestilles ved at tage kontakt til os. Envejsleje koster ca. USD 200-700.

  Miles/km-pakker og benzinøkonomi
  Det er en god idé at overveje, hvor langt du vil køre. Du kan nemlig bestille såkaldte miles/km-pakker med forskellig antal miles/km afhængigt af, hvilken udbyder, du vælger. Du kan også vælge unlimited miles (ubegrænset km) og undgå at tænke på, om du kører for meget. Hvis du overskrider den miles/km-pakke, du har købt, koster det op til USD 0,45 pr. kørt mile.

  Benzinøkonomien på de forskellige modeller varierer fra 3 til 6 km pr. liter alt efter størrelsen på autocamperen og din kørestil. Benzinen i USA er markant billigere end i Danmark, hvilket hjælper på benzinøkonomien.

  Forsikring og selvrisiko
  Vores standardpriser inkluderer altid en ansvarsforsikring med en selvrisiko på mellem USD 1.000-1.500. Derudover inkluderer nogle af udbyderne også en SLI-forsikring, der er en udvidet ansvarsforsikring på op til USD 1 mio.

  Kørerestriktioner
  Du kan køre autocamper stort set overalt i USA, dog med visse begrænsninger i Alaska. På Manhattan i New York City og i sommermånederne i Death Valley i Californien er det ikke tilladt at køre autocamper. Det er kun tilladt at køre på offentlige vej, dvs. ingen grusveje, og det er ikke tilladt at køre over grænsen til Mexico.

  Færdselsregler
  Hastighedsbegrænsningen på de fleste highways er 55-65 miles i timen (95-100 km/t). Sørg for at overholde fartbegrænsningen, da der er stor kontrol med det i USA. Alle hastigheder i USA er miles pr. time. På en vej med flere baner må man passere både højre og venstre om. Det er tilladt at dreje til højre ved rødt lys i et lyskryds, hvis man først har gjort fuldt stop (undtagen i New York City). Obs: Dette gælder dog ikke, hvis skiltningen siger ”No turn on red”. På nogle highways skal der desuden betales vejafgift, oftest i Florida. Sørg derfor gerne for at have kontanter klar til dette.

 • Værd at vide

  • Minimumslejen er 7 dage.
  • Der kræves en hotelovernatning inden afhentning af autocamperen (undtagen ved Apollo).
  • Der skal betales et depositum på ca. USD 500-1.500 ved afhentning – beløbet refunderes, hvis autocamperen afleveres uden skader og mangler.
  • Autocamperen kan hentes/afleveres alle dage undtagen søndage og helligdage.
  • Der er 24-timers telefon-nødnummer til udlejningsfirmaet.

 • De mest stillede spørgsmål

  Kan alle køre en autocamper? Svaret er ja! Mange danskere bliver overvældede, når de første gang ser en amerikansk autocamper, men den er faktisk ret nem at køre, da de amerikanske veje er bygget til større køretøjer end i Danmark. Husk dog at lave store sving!

  Kræver det et specielt kørekort? Nej, at køre i autocamper i USA kræver faktisk kun, at du har et helt almindeligt B-kørekort i Danmark – også selvom totalvægten kan overstige 3.500 kg. Dog anbefaler vi, at du får lavet et internationalt kørekort, inden du rejser til USA. Dette er ikke et krav, men det er altid en god idé at have, når du skal køre uden for EU.

  Hvor gammel skal man være? For at kunne leje en autocamper i USA kræves det, at du er 21 år.

  Fordele og ulemper ved autocamper? Der er både fordele og ulemper ved at leje en autocamper i USA. Den mest klare fordel er, at du kommer helt ud i den flotte natur med mulighed for at overnatte i de mange nationalparker. Derudover har du en helt særlig frihed, da du har bil og hotel samlet i ét køretøj. Du skal dog indstille dig på, at din rejseradius kan blive mindre i forhold til i en bil, da det tager længere tid at køre i en autocamper. Desuden er det lidt dyrere at leje en autocamper end en almindelig bil, men så slipper du til gengæld for at betale for hoteller, da du overnatter på campingpladser undervejs. Ved leje af en autocamper køber du km-pakker eller betaler pr. kørt km i modsætning til leje af bil, der stort set altid er med fri km.

  Hvad skal man medbringe? Du skal medbringe det samme, som du ville gøre til en bilferie. Det er muligt at tilkøbe en udstyrspakke med standardkøkkenudstyr og en personlig pakke med tæppe, hovedpude, håndklæder osv.

  Hvornår er det billigst? Prisen på autocamper-leje er baseret på udbud og efterspørgsel, og den ændres hver uge. Det kan dog bedst betale sig at bestille turen i god tid, da der tidligt på sæsonen er et stort udbud, og ofte er der gode rabatter ved at vælge ”early bird”.

  Find svar på flere spørgsmål i vores autocamper Q&A her

 • Det er din rejse! - Ruteforslag eller 100% skræddersyet

  Selv om ferie i en autocamper giver dig stor fleksibilitet, er det en god idé at planlægge turen i grove træk inden afrejsen.

  Her står vi selvfølgelig klar til at rådgive dig og skræddersyr selvfølgelig gerne rejsen efter dine ønsker. Vi har udarbejdet en række ruteforslag, som vi anbefaler – men forslagene kan naturligvis kombineres og tilpasses, som du har lyst, ligesom en ferie i en autocamper også kan kombineres med andre ferieformer.

 • Gode råd til autocamperlejen

  • Det er en god idé at proviantere, inden du begiver dig afsted. Udlejningskontoret henviser gerne til nærmeste supermarked og tankstation.
  • Der findes mange store supermarkedskæder i USA, b.la Walmart og Target.
  • Har du et barn med, skal du selv medbringe barnesæde eller leje et gennem udlejningsfirmaet. Du kan naturligvis også købe et i USA, f.eks. i Walmart.
  • Campingbord- og stole kan lejes hos nogle udlejningsfirmaer eller købes billigt i Walmart. En del campingpladser har også bord/bænkesæt til hver enkelt plads.
  • Køb rigeligt med vand på flaske, da man ikke kan drikke vandet fra autocamperens vandtank.
  • Kør en kortere distance den første dag – dels er det en god idé at blive fortrolig med autocamperen, og dels er der ikke så langt tilbage til udlejningskontoret, hvis der er noget, du gerne vil have tjekket.
  • Køb et vejkort på en benzinstation eller i et supermarked, så du kan holde styr på din rute undervejs.

 • Inden du rejser til USA

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Grundet skærpede indrejseregler skal dit pas være et biometrisk pas, der indeholder en chip. Siden august 2006 er passene, der udstedes i Danmark, automatisk biometriske pas. Er dit pas udstedt før august 2006, og ønsker du ikke at forny passet, skal du ansøge om et visum til USA. Se en vejledning til ansøgning om visum til USA på den amerikanske ambassades hjemmeside her.

  Danske statsborgere skal ikke have visum til USA, når opholdet er på under 90 dage, og passet er udstedt efter august 2006.

  Rejsende til USA skal dog søge om indrejsetilladelse via indrejseprogrammet ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Denne indrejsetilladelse skal udfyldes senest 72 timer før afrejse og koster et gebyr på 14 amerikanske dollars. Find indrejsetilladelsesformularen her. Der findes bureauer, som via deres hjemmeside tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr. For at undgå dette, bør du udelukkende benytte ESTAs officielle hjemmeside.

  Bemærk, at en godkendt indrejseformular ikke garanterer indrejse i USA. Den tjener udelukkende som godkendelse for flyrejsen. Den endelige indrejsegodkendelse gives af immigrationsmyndighederne ved ankomsten til USA. En godkendt ESTA-formular er gyldig ved indrejse til USA i to år, men hvis du får et nyt pas, eller der sker ændringer i dine indrapporterede oplysninger, skal du ansøge på ny.
  Grundet skærpede indrejseregler skal man ansøge om visum, hvis man efter 1. marts 2011 har besøgt Iran, Irak, Sudan eller Syrien. Har man dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de fire nævnte lande, skal man også ansøge om visum.

  Bemærk venligst, at der gælder særskilte regler for indrejse med børn under 18 år, hvis de rejser med kun én forælder eller tredjepart som f.eks. bedsteforælder, lærer osv. I sådanne tilfælde skal der gives en skriftlig tilladelse af den forælder, der ikke rejser med, og i tilfælde af rejse med tredjepart skal begge forældre underskrive tilladelsen. Der findes ikke en bestemt formular, men sørg for, at erklæringen er på engelsk og udformet med denne ordlyd:

  “I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.”

  Denne erklæring skal underskrives af en notar i byretten og derefter legaliseres af Udenrigsministeriet. Dette koster 300 kr. i byretten og 185 kr. hos Udenrigsministeriet (forbehold for prisændringer).

  Ud over ESTA-tilladelsen og forældre-erklæringen er det vigtigt at medbringe barnets gyldige pas efter ovenstående regler samt en dåbsattest eller navneattest på engelsk. Kontakt www.borgerservice.dk eller det nærmeste kirkekontor for at få en engelsk version af attesten.

  Bemærk også, at hvis begge forældre rejser med børn under 18 år, der ikke deler forældrenes efternavne, er det vigtigt, at man husker at medbringe barnets/børnenes dåbsattest/navneattest på engelsk.

  Vi tager forbehold for ændringer – sørg derfor altid for at undersøge de gældende regler på den amerikanske ambassades hjemmeside.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må tage med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, også selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til netop dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen er amerikanske dollars (USD), og det anbefales altid at have kontanter på sig på rejser til USA, bl.a. til drikkepenge. Vær opmærksom på, at de amerikanske sedler alle er grønne, og at de ligner hinanden til forveksling. Det er en fordel at medbringe nogle 1- og 5-dollarsedler hjemmefra, så man har drikkepenge klar fra starten af. Det er muligt at benytte internationale kreditkort stort set overalt, og der er hæveautomater på næsten ethvert gadehjørne, i shoppingcentre og i mange supermarkeder. Ved betaling med kreditkort kan man kun hæve det beløb, som svarer til det, varen koster. Vær opmærksom på, at der kan være en begrænsning på, hvor meget der må hæves på kreditkortet – dette afhænger dog af den enkelte bank og det enkelte kreditkort. Få evt. yderligere information i din bank. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige telefonnumre, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

  I USA er priserne næsten altid angivet uden lokal moms/salgsskat (sales tax). Beløbet varierer fra stat til stat, men du skal regne med, at der lægges 5-15 % til det beløb, der står på prisskiltet eller menukortet.

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  Der er meget svingende temperaturer i USA, medbring derfor tøj til alle vejrforhold. Selv om man rejser om sommeren, og man ikke forventer regn, kan der f.eks. komme monsunregn fra Den Mexicanske Golf, særligt i juli. I det østlige USA kan det være køligt, så det er en god idé at medbringe lange bukser, vindjakke, trøje og praktiske sko. I det vestlige USA er shorts og løstsiddende tøj derimod sagen! Dog kan der være køligt i San Francisco med til tider kraftig blæst. Amerikanerne klæder sig afslappet. Det er en fordel at købe solcreme og myggespray i USA, da det er udviklet til forholdene.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Amerikanerne bruger ikke metersystemet, men i stedet miles, feet, gallons og pounds. Tøj- og skostørrelser er også anderledes end i Danmark. Temperaturen måles i Fahrenheit, og man omregner til Celsius ved at trække 32 fra Fahrenheit-tallet, dividere med 9 og gange med 5. Døgnet tælles i tp gange tolv timer (AM-tider er før kl. 12 middag og PM-tider er efter kl. 12 middag).

   

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  USA har mange forskellige tidszoner. Eksempelvis er østkyststaterne fem-seks timer bagud i forhold til dansk tid og vestkyststaterne otte-ni timer bagud i forhold til dansk tid.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i USA. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er drikkepenge en vigtig del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne amerikanske skik. På restauranter lægger man typisk 15-25 % oven i regningen (inden salgsskatten lægges til). Denne procent varierer fra stat til stat. På fastfood-restauranter med selvbetjening forventes der ikke drikkepenge. Taxachauffører forventer drikkepenge, og 15-20 % oven i prisen er passende. Piccoloer (1 dollar pr. kuffert) og stuepiger på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at være turist i USA, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon m.v. Vær opmærksom på, at amerikanske stik er anderledes end europæiske. Da stikkene er ”flade”, er det nødvendigt med en adapter. Det er bedst at købe adapteren inden afrejsen, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. I USA er spændingen på 110/120 volt, men i langt de fleste tilfælde kan man godt bruge elektriske apparater fra Europa, f.eks. opladere. Vær dog forberedt på, at opladning tager længere tid.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Morgenmaden på de fleste hoteller er det, man kalder ”continental breakfast”, som typisk består af kaffe/te, juice og brød med smør og marmelade.

  Den amerikanske madkultur afspejler alle de etniske grupper, der udgør USA, og f.eks. er pizza, lasagne, chili con carne, tortillas og chop suey efterhånden blevet amerikanske ”nationalretter”. Når det gælder drikkevarer, så er det primært Coca-Cola og Pepsi, man forbinder med USA. Men der produceres også glimrende vine i USA, og klimaet i Californien gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter. Man spiser godt – og meget – i USA. Portionerne er store, og mange amerikanere deler ofte en hovedret og får den serveret på to tallerkener (ofte for 5-8 dollars ekstra). Der findes utallige spisesteder, fastfood-restauranter og caféer, og det vil oftest være muligt at spise en udmærket frokost for 60-80 kr., og et aftensmåltid med et glas vin kan mange steder fås for ca. 175-200 kr. På de fleste restauranter i USA tilbyder de en Doggy-bag, dvs. man kan få resten af sit måltid med hjem i en pose/bakke.

  Husk, at der oven i de nævnte priser på menukortet lægges lokal skat og drikkepenge. Skatten vil altid fremgå af regningen, og drikkepenge skal du selv lægge oven i beløbet. Det sker ofte, at restauranten selv tilføjer drikkepengene til regningen. I så fald vil dette fremgå tydeligt.

  Overalt i USA kan man drikke vand fra hanen, dog kan vandet i storbyerne have en metallisk smag. Vand på flaske kan købes overalt. Husk i øvrigt at drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering.

  Rygning

  Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud.

 • Fakta

  Fakta om USA

  • Statsform: Federal Republik.
  • Hovedstad: Washington D.C.
  • Befolkning: 326,6 mio. indbyggere.
  • Religion: 46 % er protestanter, 20 % katolikker, 2 % jøder.
  • Sprog: Engelsk.
  • Areal: 9,8 mio. km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Denali 6,2 km.
  • Klima: På grund af landets størrelse og geografi findes der stort set alle slags klima inden for USA grænser.

   

Trustpilot