Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Santa Barbara Beach, Californien USA - Risskov Rejser

Om Sydcaliforniens højdepunkter

Los Angeles, San Francisco, San Diego og nationalparken Yosemite. Dette autocamper-ruteforslag har det hele og mere til. På rejsen oplever du både stemningen i meget forskellige storbyer langs vestkysten og kommer til at stå ansigt til ansigt med spektakulær natur i nationalparkerne og på landevejene, hvor landskabet kontinuerligt folder sig ud for øjnene af dig. Der bliver også tid til at stikke tæerne i sandet, nyde brisen fra Stillehavet og tage en dukkert i poolen på campingpladserne. Hvis du vil opleve det bedste af det sydlige Californien på en autocmaper-ferie, så er det her rejsen for dig!

Highlights

 • Afslappet storbystemning i Los Angeles
 • Farverige San Francisco med fængselsøen Alcatraz
 • Yosemite National Park
 • Bjergtagende kyststrækninger på Highway 1 langs Stillehavskysten
 • Guldgraverstemning i spøgelsesbyen Calico
 • Besøg på Hearst Castle i San Simeon
 • Havnebyen San Diego
 • Manzanar-lejren ved Sierra Nevada

Turen i ruteforslaget er ca. 2.320 km.

Vores ruteforslag

Kom med til et gratis inspirationsmøde

Forslag: Sådan kan din rejse se ud

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark - ankomst Los Angeles
 • Dag 2 Los Angeles - Santa Barbara

  I Los Angeles henter du autocamperen og finder omkring fire timers kørsel væk den campingplads, som du skal overnatte på. Området omkring Santa Barbara kaldes ”den amerikanske riviera”, så strandene og restauranterne langs kysten giver dig rig mulighed for at gøre holdt flere steder på vejen. Vi foreslår at lægge vejen forbi Chumash Painted Cave, som er en grotte, hvor et indfødt folk gennem måske mere end 1.000 år har malet motiver af deres kosmologi.

  Dagens distance: 385 km

  Forslag til overnatning dag 2

  Santa Margarita KOA

  Campingpladsen ligger i flotte naturskønne omgivelser og tæt på søen Santa Margarita. Der er mange attraktioner og aktiviteter nær søen, hvor...

 • Dag 3 Santa Barbara – San Simeon

  På dagens rute kører du med næsen mod Stillehavet og videre på en af de mest berømte strækninger i USA, Highway 1. Tæt på, hvor du skal bo denne nat, ligger Hearst Castle. Aviskongen William Randolph Hearst realiserede i 1920’erne en næsten ufattelig drøm, der var inspireret af tidligere tiders fyrster, ved at bygge det imponerende slot og fylde de 144 værelser med uvurderlige kunstskatte primært fra Europa. Slottet ligger på toppen af bjerget La Cuesta Encantada – “Den fortryllende bakke” – og her blev der holdt overdådige fester i de brølende 1920’ere for indflydelsesrige politikere og Hollywood-stjerner. Der findes forskellige guidede ture, og det er en god idé at bestille billet i forvejen, da slottet er en af USA’s største seværdigheder.

  Dagens distance: 90 km

  Forslag til overnatning dag 3

  San Simeon Creek Campground

  Campingpladsen ligger i Hearst San Simeon State Park, som er en af de ældste parker i Californien. Denne campingplads er den største i parken og ...

 • Dag 4 & 5 San Simeon – San Francisco

  Fortsæt rejsen mod nord på en af verdens mest naturskønne highways. Kyststrækningen mellem San Simeon og Carmel er den mest dramatiske på Highway 1 og kaldes for Big Sur, og dramatikken understreges af de mange broer, der strækker sig over kløfter, som skærer sig ind i landskabet.

  Monterey har været Californiens hovedstad i flere perioder og er kendt for sin smukke beliggenhed og gamle victorianske huse, men det er forfatteren John Steinbeck, der har sat byen på verdenskortet. Du kan bl.a. opleve Fisherman’s Wharf og Cannery Row, som Steinbeck udødeliggjorde i en roman af samme navn. Har du tid, skulle du overveje en køretur på 17-Mile Drive, der snor sig gennem milliardærernes paradis på den sydlige del af Monterey-halvøen. Vær opmærksom på, at det er en privat vej, som koster ca. 10 dollars at køre på – men så oplever du til gengæld også noget af det mest mondæne, man kan forestille sig.

  Du skal de næste to dage bo på en campingplads knap 25 km fra San Francisco. Det giver dig mulighed for at undgå at skulle manøvrere autocamperen rundt og finde parkeringspladser inde midt i byen. Du kan komme ind til San Francisco med bus eller BART-toget (Bay Area Rapid Transit).

  Dagens distance: 370 km

  Forslag til overnatning dag 4 & 5

  San Francisco RV Resort

  San Francisco RV Resort ligger 25 kilometer fra San Franciscos centrum i dejlige omgivelser med udsigt over Stillehavet. Selve pladsen har aktivite...

 • Dag 6 & 7 San Francisco – Yosemite National Park

  Kør øst mod Yosemite, som er en af de mest kendte – og måske også smukkeste – af alle USA’s nationalparker.

  De næste to dage er afsat til at nyde naturen i Yosemite, der er kendt for flotte vandfald, monumentale klipper, spejlblanke søer, uforglemmelige udsigtspunkter og et spændende dyreliv. I nationalparken er der mange afmærkede vandrestier, som man roligt kan begive sig ud på, men det er også muligt at leje cykler og komme længere omkring. Endelig er det muligt at tage med de gratis busser, der cirkler rundt i nationalparken.

  Vi foreslår at lægge vejen forbi vandfaldene Bridal Veil og Yosemite Falls på vandreture på de anlagte stier. I foråret og den tidlige sommer er vandmasserne så kraftige, at det kan være en god idé at pakke lidt ekstra tøj med i en pose i rygsækken eller tage regnslag på, hvis du vil helt tæt på vandfaldene. Hvis du har vandreskoene på, er det oplagt at vandre de godt fire km op til Inspiration Point. Stien er stejl op mod toppen, men udsigten fra toppen er det hele værd.

  Dagens distance: 240 km

 • Dag 8 Yosemite National Park – Lone Pine

  I dag kører du for en sidste gang gennem Yosemite og på naturskønne Route 395 mod syd. På dagens rute kører du forbi intet mindre end tre forskellige nationalparker: Kings Canyon, Death Valley og Sequoia. Du kører også forbi Mt. Whitney, som er det højeste punkt i ”fastlands-USA”. Mellem al den overvældende og skønne natur ligger Manzanar. Uanset kontinuerlige kontroverser om, hvorvidt Manzanar skal betegnes som tidligere ”relokationslejr”, ”interneringslejr” eller slet og ret ”koncentrationslejr”, er virkeligheden, at over 110.000 japansk-amerikanere blev tvangsforflyttet hertil i løbet af 2. verdenskrig. Lejren er bevaret som minde om en del af amerikansk historie, som de færreste nok kender til, og giver en helt anden indsigt i USA som ”land of the free”.

  Dagens distance: 480 km

  Forslag til overnatning dag 8

  Boulder Creek RV Resort

  Campingpladsen ligger tæt på den betagende bjergkæde Sierra Nevada, så du kan nyde smuk natur og en flot udsigt på pladsen. Der er på de enke...

 • Dag 9 Lone Pine – Barstow

  Fortsæt rejsen mod syd gennem Sierra Nevada og til de langstrakte vidder i Mojave-ørkenen, som dækker en stor del af det sydlige Californien, Utah, Nevada og Arizona. Du overnatter i Barstow, som engang var en korsvejsby, hvor Route 66 og The Old Spanish Trail, som forbandt bosættelserne i det nordlige New Mexico med Los Angeles, krydsede hinanden. I dag er det primært shoppelystne besøgende, der lægger vejen forbi byen, hvor der ligger to store outlet-centre.

  I Mojave-ørkenen ligger en del spøgelsesbyer, hvoraf en af de mere berømte er Calico, som opblomstrede sent i 1800-tallet, da der blev opdaget sølv i området. Efter få årtier halveredes sølvprisen, og de eventyrlystne guld- og sølvgravere efterlod byen, som i dag fremstår restaureret præcis som i sin storhedstid. Der er kun ca. 20 minutters kørsel fra campingpladsen til Calico, og du kan tage en af shuttlebusserne, der kører direkte til spøgelsesbyen.

  Dagens distance: 260 km

  Forslag til overnatning dag 9

  Barstow/Calico KOA

  Barstow/Calico KOA ligger i Californiens ørken mellem Los Angeles og Las Vegas. På campingpladsen er der snackbar, gratis Wi-Fi, mulighed for at ...

 • Dag 10 & 11 Barstow – San Diego

  De næste to dage kan du bl.a. bruge til at begrave tæerne i sandet, læne dig tilbage og få pulsen helt ned. Du skal bo tæt på San Diego, hvor du f.eks. kan tage en tur i verdensberømte San Diego Zoo eller besøge det historiske Hotel del Coronado, som er et af de eneste tilbageværende eksempler på en amerikansk arkitektonisk genre: victorianske strandhoteller bygget i træ. Det var det største resort i verden, da det åbnede i 1888, og utallige præsidenter, kongelige og kendte har boet her gennem tiden.

  Dagens distance: 300 km

  Forslag til overnatning dag 10 & 11

  Campland on the Bay

  Campingpladsen er familievenlig og har mange aktiviteter for både børn og voksne. Der er både fitnessafdeling og swimmingpool, men også arkades...

 • Dag 12 San Diego – Newport Beach

  Newport Beach er en strandby i Orange County, hvor der året rundt er nyt at opleve. Langs kysten er der rige muligheder for spændende spiseoplevelser – herunder også vinsmagning – og aktiviteter for hele familien. Med et pariserhjul, arkadespillehaller og mulighed for hvalsafari er her noget for enhver. Vi anbefaler at tage et kig i Newport Beachs egen aktivitetskalender, som giver et godt overblik over kommende arrangementer, når du nærmer dig afrejsen fra Danmark.

  Dagens distance: 145 km

  Forslag til overnatning dag 12

  Newport Dunes

  Newport Dunes er et resort på 110 hektar i Newport Beach i Californien, hvor du både kan overnatte med din autocamper og i hytter. Resortet ligge...

 • Dag 13 Newport Beach – Los Angeles og hjemrejse mod Danmark

  Efter morgenmaden er der kun små 50 km til Los Angeles, hvor du afleverer autocamperen og derefter vender næsen mod lufthavnen, hvorfra du flyver hjem til Danmark.

  Dagens distance: 50 km

 • Dag 14 Ankomst til Danmark

Pakkerejse inkl. fly og motorhome

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Los Angeles
 • Overnatning på lufthavnshotel i Los Angeles
 • 12 dages leje af Cruise America C-25 autocamper inkl. udstyrspakke, personlig pakke samt 2.400 kilometer
 • National Park Pass, som giver adgang for en bil inkl. personer til alle National Parker i USA i et år
 • Et års medlemsskab til Harvest Host, som giver gratis overnatninger hos vingårde og landbrugsgårde på tværs af hele USA

Hvilken autocamper passer til din ferie?

Vores samarbejdspartnere i USA

Cruise America

Vi samarbejder med Cruise America, der tilbyder en række meget populære modeller. Cruise America er størst på det amerikanske marked med ca. 4.000 autocampere og 25 udlejningsstationer i USA. I udviklingen bliver der især lagt vægt på køreegenskaber og benzinøkonomi.

Vælger du en Cruise-autocamper, får du rigtig gode rammer til ferien, og du kan forvente en god standard til en populær pris.

Apollo

Et Apollo-autocamper er kendetegnet ved, at luksus er standard. Der er kælet for detaljerne, og alle af Apollos autocampere er fra 2017 eller senere. Apollo er en af de største udlejere af autocampere i Australien/New Zealand, og den kvalitet, som Apollo kan tilbyde i USA, bygger på mange års erfaring og værdifuld feedback.

Der er kælet for indretning, detaljer og materialer, og alle modeller – undtagen den mindste – har tv/dvd, generator, bakke-kamera og markise, og man får ekstra plads, når der camperes, da modellerne har “slide out”. Men også den mindste model Pioneer er meget rummelig med bad/toilet og er et godt valg til et par eller den lille familie.

Apollo-autocampere kan lejes i syv byer i det vestlige USA: Denver, San Francisco, Los Angeles, Seattle, Orlando, New York og Las Vegas.

Road Bear

Vælger du en Road Bear-autocamper, kan du glæde dig til en autocamper-ferie på første klasse. Road Bear er ensbetydende med gennemført kvalitet, og det gælder alt fra det indbydende interiør til de vitale dele som chassis og motor – og køreegenskaberne er naturligvis også helt i top.

Autocampere hos Road Bear er maks. to år gamle, og afhængig af størrelse har de mange gode detaljer.

Road Bear autocampere kan lejes i syv byer i USA: Denver, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Orlando, Seattle og New York.

Cruise America - læs mere her
Apollo - læs mere her
Road Bear - læs mere her

Priser, rabatter og tilkøbspakker

Priserne på autocampere er såkaldte flex-priser, hvilket vil sige, at priserne varierer efter udbud og efterspørgsel og reguleres en gang om ugen. Derfor er det en god ide at bestille i god tid for at få den bedste pris. Hvis efterspørgslen er stor på mindre modeller, kan det være billigere at leje en større model.

Ring på 70 22 66 00 og få et tilbud.

Cruise America

Standardpriserne inkluderer

 • kasko- og ansvarsforsikring med selvrisiko på USD 1.000
 • SLI-forsikring – Udvidet ansvarsforsikring op til USD 1 mio.
 • 24 timers telefon-hotline.
 • rabat på KOA-campingpladser.

Klik her og se bl.a. rabatter med Cruise America  

Cruise America – se indhold og rabatter

Apollo

Standardpriserne inkluderer

 • forsikring med selvrisiko på USD 1.500. (forsikringen gælder ikke ved skade på taget, markise og undervognen of autocamperen.)
 • ekstra fører
 • 24 timers helpline
 • mappe med kort og rejseinformation

Klik her og se bl.a. rabatter med Apollo

Apollo – se indhold og rabatter

Road Bear

Standardpriserne inkluderer

 • forsikring med selvrisiko på USD 1.000
 • SLI-forsikring – udvidet ansvarsforsikring op til USD 1 mio.
 • ekstra fører
 • 24 timers helpline
 • transport fra/til udvalgte hoteller/lufthavne

Klik her og se bl.a. rabatter med Road Bear

Road Bear – se indhold og rabatter

Alt det praktiske

 • Ud i trafikken

  Umiddelbart kan størrelsen på en autocamper virke overvældende, men alligevel er det nemt at navigere autocamperen rundt i trafikken. Det hjælper selvfølgelig, at der er god plads på de nordamerikanske ”highways”, og at mange campingpladser er indrettet specielt til autocampere.

  For at kunne leje en autocamper i USA kræves det, at du er 21 år og har et helt almindeligt dansk EU-kørekort. Da teksten på et dansk kørekort kun står på dansk, er det er en god idé at medbringe et internationalt kørekort.

 • Det er din rejse! - Ruteforslag eller 100% skræddersyet

  Selv om ferie i en autocamper er ferie med fleksibilitet, er det en god idé at planlægge turen i grove træk inden afrejsen.

  Her står vi selvfølgelig klar til at rådgive dig og skræddersyr selvfølgelig rejsen efter dine ønsker. Vi har udarbejdet en række ruteforslag, som vi anbefaler – men forslagene kan naturligvis kombineres og tilpasses, som du har lyst, ligesom en ferie i en autocamper også kan kombineres med andre ferieformer.

 • Benzinøkonomi

  Benzinøkonomien på de forskellige modeller varierer fra 3 til 6 km pr. liter alt efter størrelsen på autocamperen og din kørestil. Benzinen i USA er stadig markant billigere end i Danmark, hvilket hjælper på benzinøkonomien.