Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Promenade i Santa Barbara - Risskov Rejser

Sydcaliforniens højdepunkter

Autocamper-ferie fra 7.295 kr. pr. person

Los Angeles, San Francisco, San Diego og nationalparken Yosemite. Dette autocamper-ruteforslag har det hele og mere til. På rejsen oplever du både stemningen i meget forskellige storbyer langs vestkysten og kommer til at stå ansigt til ansigt med spektakulær natur i nationalparkerne og på landevejene, hvor landskabet kontinuerligt folder sig ud for øjnene af dig. Der bliver også tid til at stikke tæerne i sandet, nyde brisen fra Stillehavet og tage en dukkert i poolen på campingpladserne. Hvis du vil opleve det bedste af det sydlige Californien på en autocmaper-ferie, så er det her rejsen for dig!

Highlights

 • Afslappet storbystemning i Los Angeles
 • Farverige San Francisco med fængselsøen Alcatraz
 • Yosemite National Park
 • Bjergtagende kyststrækninger på Highway 1 langs Stillehavskysten
 • Guldgraverstemning i spøgelsesbyen Calico
 • Besøg på Hearst Castle i San Simeon
 • Havnebyen San Diego
 • Manzanar-lejren ved Sierra Nevada

Turen i ruteforslaget er ca. 2.320 km.

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Ring til os på
70 22 66 00
Jane Bering Smedsrud

Rejseekspert

Altid skræddersyede rejser

Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og tag en snak med vores rejseeksperter,
som skræddersyr en unik rejse til dig.
Ring til os på
70 22 66 00

Vores ruteforslag

Forslag: Sådan kan din rejse se ud

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark og ankomst i Los Angeles
 • Dag 2 Chumash Painted Cave og "Den amerikanske riviera", Santa Barbara

  I Los Angeles henter du autocamperen og finder omkring fire timers kørsel væk den campingplads, som du skal overnatte på. Området omkring Santa Barbara kaldes ”den amerikanske riviera”, så strandene og restauranterne langs kysten giver dig rig mulighed for at gøre holdt flere steder på vejen. Vi foreslår at lægge vejen forbi Chumash Painted Cave, som er en grotte, hvor et indfødt folk gennem måske mere end 1.000 år har malet motiver af deres kosmologi.

  Dagens distance: 385 km

  Her kan du bo dag 2

  Santa Margarita KOA

  Campingpladsen ligger i flotte naturskønne omgivelser og tæt på søen Santa Margarita. Der er mange attraktioner og aktiviteter nær søen, hvor...

 • Dag 3 Ikoniske Highway 1, Hearst Castle og San Simeon

  På dagens rute kører du med næsen mod Stillehavet og videre på en af de mest berømte strækninger i USA, Highway 1. Tæt på, hvor du skal bo denne nat, ligger Hearst Castle. Aviskongen William Randolph Hearst realiserede i 1920’erne en næsten ufattelig drøm, der var inspireret af tidligere tiders fyrster, ved at bygge det imponerende slot og fylde de 144 værelser med uvurderlige kunstskatte primært fra Europa. Slottet ligger på toppen af bjerget La Cuesta Encantada – “Den fortryllende bakke” – og her blev der holdt overdådige fester i de brølende 1920’ere for indflydelsesrige politikere og Hollywood-stjerner. Der findes forskellige guidede ture, og det er en god idé at bestille billet i forvejen, da slottet er en af USA’s største seværdigheder.

  Dagens distance: 90 km

  Her kan du bo dag 3

  San Simeon Creek Campground

  Campingpladsen ligger i Hearst San Simeon State Park, som er en af de ældste parker i Californien. Denne campingplads er den største i parken og ...

 • Dag 4 & 5 Big Sur, Monterey og San Francisco

  Fortsæt rejsen mod nord på en af verdens mest naturskønne highways. Kyststrækningen mellem San Simeon og Carmel er den mest dramatiske på Highway 1 og kaldes for Big Sur, og dramatikken understreges af de mange broer, der strækker sig over kløfter, som skærer sig ind i landskabet.

  Monterey har været Californiens hovedstad i flere perioder og er kendt for sin smukke beliggenhed og gamle victorianske huse, men det er forfatteren John Steinbeck, der har sat byen på verdenskortet. Du kan bl.a. opleve Fisherman’s Wharf og Cannery Row, som Steinbeck udødeliggjorde i en roman af samme navn. Har du tid, skulle du overveje en køretur på 17-Mile Drive, der snor sig gennem milliardærernes paradis på den sydlige del af Monterey-halvøen. Vær opmærksom på, at det er en privat vej, som koster ca. 10 dollars at køre på – men så oplever du til gengæld også noget af det mest mondæne, man kan forestille sig.

  Du skal de næste to dage bo på en campingplads knap 25 km fra San Francisco. Det giver dig mulighed for at undgå at skulle manøvrere autocamperen rundt og finde parkeringspladser inde midt i byen. Du kan komme ind til San Francisco med bus eller BART-toget (Bay Area Rapid Transit).

  Dagens distance: 370 km

  Her kan du bo dag 4 & 5

  San Francisco RV Resort

  San Francisco RV Resort ligger 25 kilometer fra San Franciscos centrum i dejlige omgivelser med udsigt over Stillehavet. Selve pladsen har aktivite...

 • Dag 6 & 7 Naturoplevelser i Yosemite National Park

  Kør øst mod Yosemite, som er en af de mest kendte – og måske også smukkeste – af alle USA’s nationalparker.

  De næste to dage er afsat til at nyde naturen i Yosemite, der er kendt for flotte vandfald, monumentale klipper, spejlblanke søer, uforglemmelige udsigtspunkter og et spændende dyreliv. I nationalparken er der mange afmærkede vandrestier, som man roligt kan begive sig ud på, men det er også muligt at leje cykler og komme længere omkring. Endelig er det muligt at tage med de gratis busser, der cirkler rundt i nationalparken.

  Vi foreslår at lægge vejen forbi vandfaldene Bridal Veil og Yosemite Falls på vandreture på de anlagte stier. I foråret og den tidlige sommer er vandmasserne så kraftige, at det kan være en god idé at pakke lidt ekstra tøj med i en pose i rygsækken eller tage regnslag på, hvis du vil helt tæt på vandfaldene. Hvis du har vandreskoene på, er det oplagt at vandre de godt fire km op til Inspiration Point. Stien er stejl op mod toppen, men udsigten fra toppen er det hele værd.

  Dagens distance: 240 km

 • Dag 8 Nationalparkerne Kings Canyon, Death Valley og Sequoia og Manzanar-lejren ved Lone Pine

  I dag kører du for en sidste gang gennem Yosemite og på naturskønne Route 395 mod syd. På dagens rute kører du forbi intet mindre end tre forskellige nationalparker: Kings Canyon, Death Valley og Sequoia. Du kører også forbi Mt. Whitney, som er det højeste punkt i ”fastlands-USA”. Mellem al den overvældende og skønne natur ligger Manzanar. Uanset kontinuerlige kontroverser om, hvorvidt Manzanar skal betegnes som tidligere ”relokationslejr”, ”interneringslejr” eller slet og ret ”koncentrationslejr”, er virkeligheden, at over 110.000 japansk-amerikanere blev tvangsforflyttet hertil i løbet af 2. verdenskrig. Lejren er bevaret som minde om en del af amerikansk historie, som de færreste nok kender til, og giver en helt anden indsigt i USA som ”land of the free”.

  Dagens distance: 480 km

  Her kan du bo dag 8

  Boulder Creek RV Resort

  Campingpladsen ligger tæt på den betagende bjergkæde Sierra Nevada, så du kan nyde smuk natur og en flot udsigt på pladsen. Der er på de enke...

 • Dag 9 De åbne vidder i Mojave-ørkenen, spøgelsesbyen Calico og Barstow

  Fortsæt rejsen mod syd gennem Sierra Nevada og til de langstrakte vidder i Mojave-ørkenen, som dækker en stor del af det sydlige Californien, Utah, Nevada og Arizona. Du overnatter i Barstow, som engang var en korsvejsby, hvor Route 66 og The Old Spanish Trail, som forbandt bosættelserne i det nordlige New Mexico med Los Angeles, krydsede hinanden. I dag er det primært shoppelystne besøgende, der lægger vejen forbi byen, hvor der ligger to store outlet-centre.

  I Mojave-ørkenen ligger en del spøgelsesbyer, hvoraf en af de mere berømte er Calico, som opblomstrede sent i 1800-tallet, da der blev opdaget sølv i området. Efter få årtier halveredes sølvprisen, og de eventyrlystne guld- og sølvgravere efterlod byen, som i dag fremstår restaureret præcis som i sin storhedstid. Der er kun ca. 20 minutters kørsel fra campingpladsen til Calico, og du kan tage en af shuttlebusserne, der kører direkte til spøgelsesbyen.

  Dagens distance: 260 km

  Her kan du bo dag 9

  Barstow/Calico KOA

  Barstow/Calico KOA ligger i Californiens ørken mellem Los Angeles og Las Vegas. På campingpladsen er der snackbar, gratis Wi-Fi, mulighed for at ...

 • Dag 10 & 11 Få pulsen ned i kystbyen San Diego

  De næste to dage kan du bl.a. bruge til at begrave tæerne i sandet, læne dig tilbage og få pulsen helt ned. Du skal bo tæt på San Diego, hvor du f.eks. kan tage en tur i verdensberømte San Diego Zoo eller besøge det historiske Hotel del Coronado, som er et af de eneste tilbageværende eksempler på en amerikansk arkitektonisk genre: victorianske strandhoteller bygget i træ. Det var det største resort i verden, da det åbnede i 1888, og utallige præsidenter, kongelige og kendte har boet her gennem tiden.

  Dagens distance: 300 km

  Her kan du bo dag 10 & 11

  Campland on the Bay

  Campingpladsen er familievenlig og har mange aktiviteter for både børn og voksne. Der er både fitnessafdeling og swimmingpool, men også arkades...

 • Dag 12 Aktiviteter for alle i Newport Beach

  Newport Beach er en strandby i Orange County, hvor der året rundt er nyt at opleve. Langs kysten er der rige muligheder for spændende spiseoplevelser – herunder også vinsmagning – og aktiviteter for hele familien. Med et pariserhjul, arkadespillehaller og mulighed for hvalsafari er her noget for enhver. Vi anbefaler at tage et kig i Newport Beachs egen aktivitetskalender, som giver et godt overblik over kommende arrangementer, når du nærmer dig afrejsen fra Danmark.

  Dagens distance: 145 km

  Her kan du bo dag 12

  Newport Dunes

  Newport Dunes er et resort på 110 hektar i Newport Beach i Californien, hvor du både kan overnatte med din autocamper og i hytter. Resortet ligge...

 • Dag 13 Los Angeles og hjemrejse til Danmark

  Efter morgenmaden er der kun små 50 km til Los Angeles, hvor du afleverer autocamperen og derefter vender næsen mod lufthavnen, hvorfra du flyver hjem til Danmark.

  Dagens distance: 50 km

 • Dag 14 Ankomst til Danmark
 • Ekstra Forlæng rejsen

  Er rejsen for kort til dig? Har du mere tid og drømmer om at opleve noget mere? Vi skræddersyr gerne rejsen til dig, så du får alle dine ønsker opfyldt.

  Tilkøbsmuligheder

  Forlæng rejsen med Hawaii

  Tilføj en eksotisk bade- og oplevelsesferie til rejsen! Du bor 2 nætter i Honolulu på øen Oahu, og inkluderet i prisen er bl.a. en spændende udflugt til Pearl Harbour. Din base på øen bliver Outrigger Reef Hotel, som har en skøn beliggenhed direkte ud til den verdensberømte Waikiki Beach. Inkluderet i prisen er også 5 nætter på den romantiske ø Maui. Her bor du på hotellet Royal Kahana, hvorfra du får rig mulighed for at udforske Hawaiis store naturrigdomme. Prisen er en fra-pris da det er eksklusive fly. 

  5.495 kr. pr. person

  * Prisen er eksklusive fly.

Hvilken autocamper passer til din ferie?

Priser

Prisen inkluderer

 • Fly Danmark - Los Angeles t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Første overnatning på lufthavnshotel i Los Angeles
 • 12 dages leje af Cruise America C-25 autocamper inkl. udstyrspakke, personlig pakke samt 2.400 kilometer
 • National Park Pass, som giver adgang for en bil inkl. personer ( 4 personer) til alle National Parker i USA i et år
 • Et års medlemsskab til Harvest Host, som giver gratis overnatninger hos vingårde og landbrugsgårde på tværs af hele USA
DatoerPris pr. person
Pris i lavsæsonFra 9895 kr.
Pris i højsæsonFra 20395 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
DatoerPris pr. person
Pris i lavsæsonFra 7.295 kr.
Pris i højsæsonFra 13.495 kr.
Bestilling

Vi vil meget gerne give dig et tilbud på din rejse. Send os dine oplysninger og ønsker, så kontakter vi dig snarest.

Få et tilbud
Prisen er en fra-pris. Den endelige pris kan afhænge af ledige flypladser og hoteller på destinationen.

Lavsæson: 16/8-19/6, højsæson: 20/6-15/8
Børn skal være 11 år eller under.
Priserne kan varierer alt efter afrejse dag. Kontakt os for pris på lige netop din rejseperiode.

Vores samarbejdspartnere i USA

Cruise America

Vi samarbejder med Cruise America, der tilbyder en række meget populære modeller. Cruise America er størst på det amerikanske marked med ca. 4.000 autocampere og 25 udlejningsstationer i USA. I udviklingen bliver der især lagt vægt på køreegenskaber og benzinøkonomi.

Vælger du en Cruise-autocamper, får du rigtig gode rammer til ferien, og du kan forvente en god standard til en populær pris.

Cruise-autocampere kan lejes i følgende byer i USA: Boston, Philadelphia, Washington, New York, Newark, Orlando, Tampa, Miami, Ft. Lauderdale, Atlanta, Charlotte, Houston, New Orleans, Chicago,  Minneapolis, Dallas, Denver, Salt Lake City, Albuquerque, Phoenix, Las Vegas, Seattle, Los Angeles, San Francisco, San Diego, Bozeman, Billings, Portland og Anchorage.

Apollo

En Apollo-autocamper er kendetegnet ved, at luksus er standard. Der er kælet for detaljerne, og alle af Apollos autocampers er fra 2017 eller senere. Apollo er en af de største udlejere af autocampere i Australien/New Zealand, og den kvalitet, som Apollo kan tilbyde i USA, bygger på mange års erfaring og værdifuld feedback.

Der er kælet for indretning, detaljer og materialer, og alle modeller – undtagen den mindste – har tv/dvd, generator, bakke-kamera og markise, og man får ekstra plads, når der camperes, da modellerne har “slide out”. Men også den mindste model Pioneer er meget rummelig med bad/toilet og er et godt valg til et par eller den lille familie.

Apollo-autocampere kan lejes i følgende byer i USA: Denver, San Francisco, Los Angeles, Seattle, Orlando, Miami, New York, Las Vegas og Anchorage.

Road Bear

Vælger du en Road Bear-autocamper, kan du glæde dig til en autocamper-ferie på første klasse. Road Bear er ensbetydende med gennemført kvalitet, og det gælder alt fra det indbydende interiør til de vitale dele som chassis og motor – og køreegenskaberne er naturligvis også helt i top.

Autocampers hos Road Bear er maks. to år gamle, og afhængig af størrelse har de mange gode detaljer.

Road Bear autocampere kan lejes i syv byer i USA: Denver, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Orlando, Seattle og New York.

Cruise America - læs mere her
Apollo - læs mere her
Road Bear - læs mere her

Priser, rabatter og tilkøbspakker

Priserne på autocamper er såkaldte flex-priser, hvilket vil sige, at priserne varierer efter udbud og efterspørgsel og reguleres en gang om ugen af autocamper-leverandørerne. Derfor er det en god idé at bestille i god tid for at få den bedste pris. Hvis efterspørgslen er stor på mindre modeller, kan det være billigere at leje en større model.

Ring på 70 22 66 00 eller skriv til verden@risskov.com – vores rejseeksperter sidder klar til at give dig et godt tilbud!

Cruise America

Basislejen inkluderer

 • kasko- og ansvarsforsikring med selvrisiko på USD 1.500
 • SLI-forsikring – Udvidet ansvarsforsikring op til USD 10 mio.
 • ekstra fører
 • 24 timers telefon-hotline.
 • rabat på KOA-campingpladser.

Klik her og se bl.a. rabatter med Cruise America  

Cruise America – se indhold og rabatter

Apollo

Basislejen inkluderer

 • forsikring med selvrisiko på USD 1.000. (forsikringen gælder ikke ved skade på taget og undervognen of motorhomet.)
 • ekstra fører
 • 24 timers helpline
 • mappe med kort og rejseinformation
 • rabat på KOA-campingpladser.

Klik her og se bl.a. rabatter med Apollo

Apollo – se indhold og rabatter

Road Bear

Basislejen inkluderer

 • forsikring med selvrisiko på USD 1.000
 • SLI-forsikring – udvidet ansvarsforsikring op til USD 1 mio.
 • ekstra fører
 • 24 timers helpline
 • transport fra/til udvalgte hoteller/lufthavne
 • rabat på KOA-campingpladser

Klik her og se bl.a. rabatter med Road Bear

Road Bear – se indhold og rabatter

Alt det praktiske

 • Ud i trafikken

  Campingpladser
  Når du lejer en autocamper, får du udleveret en oversigt over alle KOA (Kampgrounds of Amerika) – campingpladser i USA. Det giver dig et godt overblik over de mere end 600 KOA-pladser. Det kan være en god idé at bestille plads på de mest populære campingpladser f.eks. i nationalparkerne, da de hurtigt bliver udsolgt. Find en campingplads i USA her

  Envejsleje
  Envejsleje er, hvis du ønsker at aflevere autocamperen i en anden by, end hvor den blev afhentet. Envejsleje er kun muligt mellem visse byer, og kan kun bestilles ved at tage kontakt til os. Envejsleje koster ca. USD 200-700.

  Miles/km-pakker og benzinøkonomi
  Det er en god idé, at overveje hvor langt du vil køre. Du kan nemlig bestille såkaldte miles/km-pakker, med forskelligt antal miles/km afhængigt af hvilken udbyder du vælger. Du kan også vælge unlimited miles (ubegrænset km) og undgå at tænke på, om du kører for meget. For hvis du overskrider den indkøbte miles/km-pakke, koster det op til USD 0,45 pr. kørt mile.

  Benzinøkonomien på de forskellige modeller varierer fra 3 til 6 km pr. liter alt efter størrelsen på autocamperen og din kørestil. Benzinen i USA er markant billigere end i Danmark, hvilket hjælper på benzinøkonomien.

  Forsikring og selvrisiko
  Vores standardpriser inkluderer altid en ansvarsforsikring med en selvrisiko på mellem USD 1.000-1.500. Derudover inkluderer nogle af udbyderne også en SLI-forsikring, der er en udvidet ansvarsforsikring på op til USD 1 mio.

  Kørerestriktioner
  Du kan køre autocamper stort set overalt i USA, dog med visse begrænsninger i Alaska. På Manhatten i New York City og i sommermånederne i Death Valley i Californien er det ikke tilladt at køre autocamper. Det er kun tilladt at køre på offentlig vej dvs. ingen grusveje, og det er ikke tilladt at køre over grænsen til Canada eller Mexico.

  Færdselsregler
  Hastighedsbegrænsningen på de fleste highways er 55-65 miles i timen (95-100 km i time). Overhold fartbegrænsningen, da der er stor kontrol med det i USA. Alle hastigheder i USA er miles pr. time. På en vej med flere baner må man passere både højre og venstre om. Det er tilladt at dreje til højre ved rødt lys i et lyskryds, hvis man først har gjort fuldt stop (undtagen i New York City). Dog ikke, hvis skiltningen siger ”No turn on red”. På nogle highways skal der betales vejafgift. Hav gerne kontanter klar til dette.

 • Værd at vide

  • Minimumslejen er 7 dage
  • Der kræves en hotelovernatning inden afhentning af autocamperen (undtagen ved Apollo)
  • Der skal betales et depositum på ca. USD 500-1.500 ved afhentning – beløbet refunderes, hvis autocamperen afleveres uden skader og mangler
  • Autocamperen kan hentes/afleveres alle dage undtagen søndage og helligdage
  • Der er 24-timers telefon-nødnummer i autocamperen

 • De mest stillede spørgsmål

  Kan alle køre en autocamper? Ja! Mange danskere bliver overvældede, når de første gang ser en amerikansk autocamper, men den er faktisk ret nem at køre, da de amerikanske veje er bygget til større køretøjer end i Danmark. Husk dog at lave store sving!

  Kræver det et specielt kørekort? Nej, at køre i autocamper i USA kræver faktisk kun, at du har et helt almindeligt B-kørekort i Danmark – også selvom totalvægten kan overstige 3.500 kg. Dog anbefaler vi, at du får lavet et internationalt kørekort, inden du rejser til USA. Dette er ikke et krav, men er altid en god idé, når du skal køre uden for EU.

  Hvor gammel skal man være? For at kunne leje en autocamper i USA kræves det, at du er 21 år.

  Fordele og ulemper ved autocamper? Der er både fordele og ulemper ved at leje en autocamper i USA. Den mest klare fordel er, at du kommer helt ud i den flotte natur med mulighed for at overnatte i de mange nationalparker. Derudover har du en helt særlig frihed, da du har bil og hotel samlet i et køretøj. Du skal dog indstille dig på, at din rejseradius kan blive mindre i forhold til i en bil, da det tager længere tid at køre i en autocamper. Desuden er det lidt dyrere at leje en autocamper end en almindelig bil, men så sparer du til gengæld at betale for hoteller, da du overnatter på campingpladser. Ved en autocamper køber du km-pakker eller betaler for pr. kørt km i modsætning til bilen, der stort set altid er med fri km.

  Hvad skal man medbringe? Du skal medbringe det samme, som du ville gøre til en bilferie. Det er muligt at tilkøbe en udstyrspakke med standardkøkkenudstyr og en personlig pakke med tæppe, hovedpude, håndklæder osv.

  Hvornår er det billigst? Prisen på autocamper er baseret på udbud og efterspørgsel og den ændres hver uge. Det kan dog bedst betale sig, at bestille turen i god tid, da der tidligt på sæsonen er et stort udbud og ofte gode rabatter ved at være en ”early bird”.

  Find svar på flere spørgsmål i vores autocamper Q&A 

 • Det er din rejse! - Ruteforslag eller 100% skræddersyet

  Selv om ferie i en autocamper er ferie med fleksibilitet, er det en god idé at planlægge turen i grove træk inden afrejsen.

  Her står vi selvfølgelig klar til at rådgive dig og skræddersyr selvfølgelig rejsen efter dine ønsker. Vi har udarbejdet en række ruteforslag, som vi anbefaler – men forslagene kan naturligvis kombineres og tilpasses, som du har lyst, ligesom en ferie i en autocamper også kan kombineres med andre ferieformer.

 • Gode råd

  • Du skal selv medbringe barnesæde til dit barn, men du kan også købe et i USA i f.eks. Walmart.
  • Campingbord- og stole kan lejes hos nogle udlejningsfirmaer, eller købes billigt i Walmart.
  • Det er en god idé at proviantere, inden du begiver dig afsted. Udlejningskontoret henviser gerne til nærmeste supermarked og tankstation. Gastanken er mindst kvartfuld ved afhentning, så det er også vigtigt at få den fyldt op.
  • Køb rigeligt med vand på flaske, da man ikke kan drikke vandet fra autocamperens vandtank.
  • Kør en kortere distance den første dag – dels er det en god idé at blive fortrolig med autocamperen, og dels er der ikke så langt tilbage til udlejningskontoret, hvis der er noget, du gerne vil have tjekket.
  • Køb et vejatlas på en benzinstation eller i et supermarked

Trustpilot

Har du brug for hjælp?
Ring til os på
70 22 66 00