Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Houston Skyline i Texas - Risskov Rejser
Texas & Louisiana- Et sydstatseventyr

Ved 2 voksne og 2 børn i 16 dage fra kr. 10.300

Om Texas & Louisiana- Et sydstatseventyr

Denne tur i autocamper koncentrerer sig om to meget forskellige amerikanske sydstater. Texas er USA’s næststørste stat og tager imod med store vidder og den særlige ”tex mex kultur”. I Louisiana er det Cajun-kulturen med den specielle musik og gastronomi, der sætter kolorit på oplevelserne.

Turens highlights

 • Den historiske badeby Galveston
 • Missionsstation The Alamo i San Antonio
 • Byerne Fort Worth & Dallas
 • Natchez ved Mississippi med den interessante historie
 • New Orleans, hvor jazz´en blev født
 • Space Center Houston, der er et kig ”ud i rummet”
 • Texas er et møde med vaskeægte cowboys

Turen i ruteforslaget er ca. 3.140 km.

Vores ruteforslag

Forslag: Sådan kan din rejse se ud

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark - ankomst til Houston

  Du lander i USA’s fjerdestørste by, og vil hurtigt få en fornemmelse af, at der er tale om en meget rig by. Tidligere var det olien, der var årsag til velstanden. I dag er det bl.a. rumfartsindustrien og byens mange elektronikvirksomheder, der står bag vækst og velstand, og som især kommer til udtryk i de spektakulære bygninger og fashionable butikker i centrum.

  Rumfart er uløseligt forbundet med Houston. Det vil være en god ide at besøge Space Center Houston, der ligger ved Johnson Space Center, hvorfra NASA’s bemandede rumskibe styres. Der er oplevelser til mere end hel dag på Space Center Houston, og man kan bl.a. opleve, hvordan det er at være vægtløs, prøve at styre en rumskibssimulator, og på en guidet tur i astronauternes træningshal kommer man også meget tæt på virkelighedens verden. Forlæng evt. dit ophold her i Houston med en nat så du har god tid til dette.

 • Dag 2 Houston – Galveston Beach

  Autocamperen hentes, og tiden er inde til at sætte kurs mod Den Mexicanske Golf. Den lille langstrakte ø Galveston ud for Houston, er uden tvivl den mest populære feriedestination i staten. Her er strand så langt øjet rækker, og ingen andre steder i USA vil man opleve en historisk by direkte på stranden, og Galveston er derfor ikke en helt almindelig amerikansk badeby. Der er nærmere tale om en by fra det 19. årh., der har fået vokseværk – og stadig har det.

  Dagens distance: 130 km

  Her kan du bo dag 2

  Jamaica Beach RV Resort

  Jamaica Beach RV Resort er en af de nyere campingpladser på Galveston Island. Fra campingpladsen er der frit udsyn til Den Mexicanske Golf, og str...

 • Dag 3 Galveston – Corpus Christi

  Fra Galveston og sydpå langs Texas’ kyst ligger en række langstrakte øer, hvoraf mange er ubeboede. Der er mange muligheder for at få en dejlig dag med strand- og naturoplevelser på turen til Corpus Christie. Vi foreslår, at du bor to nætter i Port Arkansas, som er en lille by beliggende på den smalle landtange Mustang Island, der udgør den yderste forpost mellem fastlandet og Den Mexicanske Golf, og her kan du opleve et spændende dyreliv med bl.a. pelikaner og delfiner.

  Dagens distance: 325 km

  Her kan du bo dag 3 & 4

  On the Beach RV Park

  Campingpladsen ligger i Port Aransas ca. 40 km fra Corpus Christi. Der er to muligheder for at komme hertil – enten med færgen fra Aransas Pass ...

 • Dag 4 Port Aransas

  Nyd dagen ved havet eller tag på sightseeing i Corpus Christi, hvor byens to store attraktioner ligger ved siden af hinanden på havnefronten. Her kan du komme om bord på USS Lexington – et af USA’s store hangarskibe bygget under 2. verdenskrig. USS Lexington spillede en vigtig rolle i afgørende slag mod den japanske flåde i Stillehavet. Efter at have været træningsskib for amerikanske piloter endte hangarskibet som museumsskib i Corpus Christi, der har en af landets store amerikanske flådebaser. Den anden store attraktion i Corpus Christi er Texas State Aquarium, som er en enestående mulighed for at opleve den forunderlige dyreverden i Den Mexicanske Golf og bl.a. komme tæt på skildpadder, delfiner og alligatorer.

 • Dag 5 Port Aransas – San Antonio

  I San Antonio møder man den særlige ”tex-mex-kultur”, som er opstået i området, hvor Texas og Mexico mødes, og en stor del af byens indbyggere har da også mexicanske rødder. Det mexicanske kan ses i arkitekturen, smages i maden og høres i sproget. The River Walk eller Paseo del River giver San Antonio et strejf af noget sydlandsk. En biflod til San Antonio River blev i 1939 lavet til en kanal, der snor sig gennem down town. Langs kanalen, der i øvrigt ligger under gadeniveau, er der et hyggeligt miljø med gallerier, butikker med kunsthåndværk, restauranter og caféer, og specielt i den lune aften er det et skønt sted at være, selv om der naturligvis er mange andre, der har fået samme idé. Vi foreslår, at du bor to nætter i San Antonio.

  Dagens distance: 405 km

  Her kan du bo dag 5 & 6

  Traveler’s World RV Resort

  Campingpladsen ligger i fredelige omgivelser ca. seks km fra det historiske centrum i San Antonio. Campingpladsen har 165 RV-sites med stik med el,...

 • Dag 6 San Antonio

  Du må endelig ikke gå tur af en sejltur på kanalen, der forbinder de mange seværdigheder i centrum. Historiske bygninger ligger side om side med moderne skyskrabere, og det gælder f.eks. den gamle spanske missionsstation The Alamo. Den skrev sig ind i historien i 1836, da den var skueplads for et blodigt slag, hvor 189 texanere forsvarede sig til sidste mand (deriblandt Davy Crockett) mod 5.000 mexicanere. Besøg også La Villita – en af byens ældste bebyggelser, hvor bl.a. kunsthåndværkere og smykkekunstnere holder til, og hvor man bl.a. kan købe de karakteristiske Navajo-smykker med turkiser og perlemor.

 • Dag 7 San Antonio – Abeline

  Texas er en kæmpestor stat – ja, faktisk er det den næststørste og kun overgået af Alaska. Denne dag er der mulighed for at opleve Texas uden for storbyerne, når turen går nordpå til byen Abeline. Byen er det, man tidligere kaldte ”en frontier town”, og er en god mulighed for at opleve et hjørne af USA, hvor livet leves ”typisk amerikansk.”

  Dagens distance: 410 km

  Her kan du bo dag 7

  Buck Creek RV Park

  Campingpladsen ligger i landlige og fredelige omgivelser ca. otte km fra Abiline, hvor der bl.a. er indkøbsmuligheder, og hvor man f.eks. kan ople...

 • Dag 8 Abeline – Fort Worth

  Er ungerne med på turen til USA, er det måske en god ide at køre direkte til North Texas Jellystone  Park, der byder på aktiviteter og oplevelser for børn og barnlige sjæle, og hvor der også kan overnattes på campingplads. Men du kan naturligvis også afsætte det meste af dagen til at opleve byerne Fort Worth og Dallas, der næsten vokset sammen. Fort Worth er oprindelig kendt som “Cowtown”, da store kvægflokke blev samlet her, inden de skulle drives over Red River og gennem ”Indian country”. Du kan f.eks. besøge Stockyards National Historic District i Fort Worth og få hele historien samtidig med, at du bliver underholdt. Du kan også vælge at koncentrere dig om Dallas, som skrev sig ind i verdenshistorien 22. nov. 1963. Det, som ingen troede, kunne ske, skete på åben gade i Dallas. Præsident John F. Kennedy blev skudt, da bilkortegen drejede ned ad Elm Street. The Sixth Floor Museum er indrettet i bygningen, hvorfra der blev skudt, og her kan du se en enestående udstilling med effekter, nyhedsudsendelser og fotos, der afdækker det tragiske forløb.

  Dagens distance: 250 km

  Her kan du bo dag 8

  Yogi Bear North Texas Jellystone Park

  Campingpladsen er en del af et landsdækkende netværk af temaparker, der kombinerer campingoplevelsen med et ”oplevelses-eldorado” for børn, ...

 • Dag 9 Fort Worth – Texarkana

  Dagens første oplevelse kunne være et besøg på Southfork Ranch i det nordøstlige Dallas. Her blev der optaget 356 episoder af den populære tv-serie ”Dallas” tilbage i 1980’erne, og hver dag er der guidede rundvisninger i familien Ewings hjem. På den videre rute kan du evt. stoppe i Mount Pleasant og opleve en typisk texansk by, der emmer af western-atmosfære. Dagens mål er byen Texarkana, der som navnet antyder, ligger på grænsen mellem Texas og Arkansas.

  Dagens distance: 375 km

   

  Her kan du bo dag 9

  Texarkana KOA

  Denne campingplads ligger i grønne og skyggefulde omgivelser, og det er vel at mærke midt i byen Texarkana, og du er således tæt på alle byens...

 • Dag 10 Texarkana – Natchez/Vidalia

  Denne dag oplever du til ikke mindre end fire stater: Texas, Arkansas, Louisiana og Mississippi. Du lægger Texas bag dig, og turen går gennem det sydvestligste hjørne af Arkansas til Louisiana. Dagens mål er Natchez ved Mississippi River i staten Mississippi. Her i Natchez kommer du på en rejse tilbage til perioden før den amerikanske borgerkrig, hvor Natchez var en af de rigeste byer i USA. Årsagen var primært beliggenheden ved Mississippi River, som gjorde det nemt at afskibe bomuldsproduktionen. Plantageejerne spandt guld på bomulden og gjorde dem i stand til at bygge de prægtigste og mest overdådige palæer og villaer. De er meget fine eksempler på den arkitektoniske stil, der bliver kaldt ”ante bellum”, og som var typisk for perioden. Mange er åbne for besøg/rundvisning, og du kan f.eks. vælge “Melrose”, der stort set står som, da John T. McMurran opførte den overdådige bygning i 1840’erne med bl.a. 10 pejse bygget af marmor fra Italien.

  Dagens distance: 425 km

  Her kan du bo dag 10

  River View RV Park

  Campingpladsen ligger i byen Vidalia lige syd for Natchez, men på den vestlige side af Mississippi River. Beliggenheden kan næsten ikke være bed...

 • Dag 11 Natchez/Vidalia – New Orleans

  New Orleans er en sand smeltedigel af forskellige kulturer og er meget anderledes end andre amerikanske storbyer. I New Orleans er atmosfæren helt speciel på grund af Cajun-kulturen, der har rod i den franske befolkningsgruppe, som blev fordrevet fra Canada i 1750’erne, og som endte med at bosætte sig i Louisianas sumpområder. Glæd dig til at opleve, hvordan deres specielle musik og gastronomi sætter kolorit på livet i New Orleans. Begynd oplevelserne i det franske kvarter, hvor musik i alle tonearter – jazz, soul, rhytm & blues, cajun, reggae og rock’n roll strømmer ud fra spillestederne.

  Dagens distance: 265 km

  Her kan du bo dag 11 & 12

  French Quarter RV Resort

  Denne ”campingplads” er ikke som campingpladser er flest. Der er tale om ”city camping” med stik til el, vand og afløb og en beliggenhed t...

 • Dag 12 New Orleans

  Nyd dagen i New Orleans. Oplev stemningen på Jackson Square, kig indenfor i St. Louis Cathedral, der er en af USA’s ældste kirker, gå på opdagelse i The French Market, der har været en del af gadebilledet i siden 1791 og nyd livet på den legendariske Café du Monde fra 1822. Det franske kvarter er især kendt for sit natteliv, men det er også spændende at gå en tur gennem kvarteret om dagen og se de mange smukke huse med de karakteristiske smedejernsbalkoner, og Constalk Fence på Royal Street er et af de bedste eksempler på, hvor raffineret smedjejernskunst kan være. Overvej også en sejltur med hjuldamper på Mississippi River.

 • Dag 13 New Orleans – Lafayette

  Du kan følge Mississippi River en stor del af vejen til Baton Rouge, der er provinshovedstad i staten Louisiana. I Louisiana kan du se en af de mest spektakulære regeringsbygninger i USA. Louisiana State Capitol er bygget i art déco-stil og er med sine 34 etager den højeste regeringsbygning i USA. Tag turen op til 27. etage og få en flot udsigt over Baton Rouge, inden der fortsættes til Lafayette. Den historiske by Vermilionville er en af attraktionerne i Lafaytte, og her kan man opleve levendegørelse af Cajun-kulturen.

  Dagens distance: 215 km

  Her kan du bo dag 13

  Bayou Wilderness RV Resort

  Der er tale om en familieejet og velindrettet campingplads beliggende i grønne omgivelser nord for Lafayette i det man kalder ”Cajun-country”....

 • Dag 14 Lafayette – Beaumont

  Turen tilbage til Texas går via Lake Charles, og har du brug for et længere stop, kunne det passende være her. Charpentier Historic District er en af de interessante historiske oplevelser, men vil du hellere have en naturoplevelse, er der mulighed for at komme på guidede ture og opleve sumpområdets dyreliv.

  Dagens distance: 215 km

  Her kan du bo dag 14

  Gulf Coast RV Resort

  Campingpladsen har en god beliggenhed i byen Beaumont, og den velfungerende campingplads byder på fine faciliteter. Her er 125 RV-sites af en god ...

 • Dag 15 Beaumont – Houston

  Autocamperen afleveres i Houston.

  Dagens distance: 125 km

 • Dag 16 Ankomst til Danmark

Pakkerejse inkl. fly og motorhome

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Houston
 • Overnatning på lufthavnshotel i Houston
 • 14 dages leje af Cruise America C-25 autocamper med standardpakke, udstyrspakke, personlig pakke samt 2.000 (3.200 km) miles-pakker
 • National Park Pass, som giver adgang for en bil inkl. personer til alle National Parker i USA i et år
 • Et års medlemsskab til Harvest Host, som giver gratis overnatninger hos vingårde og landbrugsgårde på tværs af hele USA

Hvilken autocamper passer til din ferie?

Vores samarbejdspartnere i USA

Cruise America

Vi samarbejder med Cruise America, der tilbyder en række meget populære modeller. Cruise America er størst på det amerikanske marked med ca. 4.000 autocampere og 25 udlejningsstationer i USA. I udviklingen bliver der især lagt vægt på køreegenskaber og benzinøkonomi.

Vælger du en Cruise-autocamper, får du rigtig gode rammer til ferien, og du kan forvente en god standard til en populær pris.

Apollo

En Apollo-autocamper er kendetegnet ved, at luksus er standard. Der er kælet for detaljerne, og alle af Apollos autocampere er fra 2017 eller senere. Apollo er en af de største udlejere af autocampere i Australien/New Zealand, og den kvalitet, som Apollo kan tilbyde i USA, bygger på mange års erfaring og værdifuld feedback.

Der er kælet for indretning, detaljer og materialer, og alle modeller – undtagen den mindste – har tv/dvd, generator, bakke-kamera og markise, og man får ekstra plads, når der camperes, da modellerne har “slide out”. Men også den mindste model Pioneer er meget rummelig med bad/toilet og er et godt valg til et par eller den lille familie.

Apollo-autocampere kan lejes i syv byer i det vestlige USA: Denver, San Francisco, Los Angeles, Seattle, Orlando, New York og Las Vegas.

Road Bear

Vælger du en Road Bear-autocamper, kan du glæde dig til en autocamper-ferie på første klasse. Road Bear er ensbetydende med gennemført kvalitet, og det gælder alt fra det indbydende interiør til de vitale dele som chassis og motor – og køreegenskaberne er naturligvis også helt i top.

Autocampere hos Road Bear er maks. to år gamle, og afhængig af størrelse har de mange gode detaljer.

Road Bear autocampere kan lejes i syv byer i USA: Denver, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Orlando, Seattle og New York.

Cruise America - læs mere her
Apollo - læs mere her
Road Bear - læs mere her

Priser, rabatter og tilkøbspakker

Priserne på autocampere er såkaldte flex-priser, hvilket vil sige, at priserne varierer efter udbud og efterspørgsel og reguleres en gang om ugen. Derfor er det en god ide at bestille i god tid for at få den bedste pris. Hvis efterspørgslen er stor på mindre modeller, kan det være billigere at leje en større model.

Ring på 70 22 66 00 og få et tilbud.

Cruise America

Standardpriserne inkluderer

 • kasko- og ansvarsforsikring med selvrisiko på USD 1.000
 • SLI-forsikring – Udvidet ansvarsforsikring op til USD 1 mio.
 • 24 timers telefon-hotline.
 • rabat på KOA-campingpladser.

Klik her og se bl.a. rabatter med Cruise America  

Cruise America – se indhold og rabatter

Apollo

Standardpriserne inkluderer

 • forsikring med selvrisiko på USD 1.500. (forsikringen gælder ikke ved skade på taget, markise og undervognen of motorhomet.)
 • ekstra fører
 • 24 timers helpline
 • mappe med kort og rejseinformation

Klik her og se bl.a. rabatter med Apollo

Apollo – se indhold og rabatter

Road Bear

Standardpriserne inkluderer

 • forsikring med selvrisiko på USD 1.000
 • SLI-forsikring – udvidet ansvarsforsikring op til USD 1 mio.
 • ekstra fører
 • 24 timers helpline
 • transport fra/til udvalgte hoteller/lufthavne

Klik her og se bl.a. rabatter med Road Bear

Road Bear – se indhold og rabatter

Alt det praktiske

 • Ud i trafikken

  Umiddelbart kan størrelsen på en autocamper virke overvældende, men alligevel er det nemt at navigere autocamperen rundt i trafikken. Det hjælper selvfølgelig, at der er god plads på de nordamerikanske ”highways”, og at mange campingpladser er indrettet specielt til autocampere.

  For at kunne leje en autocamper i USA kræves det, at du er 21 år og har et helt almindeligt dansk EU-kørekort. Da teksten på et dansk kørekort kun står på dansk, er det er en god idé at medbringe et internationalt kørekort.

 • Det er din rejse! - Ruteforslag eller 100% skræddersyet

  Selv om ferie i en autocamper er ferie med fleksibilitet, er det en god idé at planlægge turen i grove træk inden afrejsen.

  Her står vi selvfølgelig klar til at rådgive dig og skræddersyr selvfølgelig rejsen efter dine ønsker. Vi har udarbejdet en række ruteforslag, som vi anbefaler – men forslagene kan naturligvis kombineres og tilpasses, som du har lyst, ligesom en ferie i en autocamper også kan kombineres med andre ferieformer.

 • Benzinøkonomi

  Benzinøkonomien på de forskellige modeller varierer fra 3 til 6 km pr. liter alt efter størrelsen på autocamperen og din kørestil. Benzinen i USA er stadig markant billigere end i Danmark, hvilket hjælper på benzinøkonomien.