Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Risterrasser er med, til at skabe det fantastiske landskab som gør rejser til Bali så unikt.

Velkommen til Bali

Velkommen til Bali! Og velkommen til en af de største oplevelser i dit liv. Det er store ord at bruge om en relativt lille ø (på størrelse med Fyn), men ikke desto mindre er det, hvad der venter dig, når du rejser til Bali, hvor især naturen er i særklasse. Her finder man grønne og frodige rismarker dyrket op ad siderne på øens bjerge og bakker, fossende floder og vandløb, spektakulære vulkanlandskaber og en kyststrækning, der rammes ind af hvide sandstrande – lige med undtagelse af strandene oppe på nordkysten – her består de nemlig af smukt, mørkt lavasand.

Lille størrelse – endnu større kultur!

Når du rejser til Bali, rejser du til en af Indonesiens mindste provinser, men på trods af sin størrelse byder den lille ø på stor kultur med dybt rodfæstede traditioner og en højtudviklet finkultur med kunsthåndværk, musik og ekspressive maskedanse og skyggespil. Derudover er balinesernes rige og stressfri kultur en livsstil, der er forfinet til det perfekte, og den lokale befolkning tager det med ophøjet ro, når de mange rejsende hvert år gæster den paradisiske ø i ferien.

Undervejs på din rejse til Bali, vil du få indsigt i det lokale liv, der er et interessant bekendtskab. De fleste af Balis 4,2 millioner indbyggere praktiserer en helt særegen form for hinduisme, der er opstået på øen siden den første indiske indflydelse i 600-tallet. Den balinesiske hinduisme har rødder i den traditionelle hinduisme, men er også tilsat en god blanding af animisme (hvor alt har en sjæl) og javanesisk hinduisme. Og man finder de smukkeste beviser på balinesernes tro med over 20.000 templer strøet ud over alt på øen – i byer, på klipper, ude i vandet, ja, selv på ufremkommelige vulkaner.

Hvilken rejse til Bali skal jeg vælge?

Når man rejser til Bali kan man skrue op og ned for tempoet, alt efter hvilken rejsetype man er til. Kulturen oplever man bedst på en rundrejse til de større byer som hovedstaden Denpasar, Ubud og Lovina med smuk arkitektur og de små landsbyer, hvor man kan få indblik i det lokale liv hos risbønder. Kan du godt lide badeferie er det perfekt at bruge tid på kysten syd for Denpasar, hvor bl.a. Sanur Beach kan lokke med paradisiske sandstrande og turkisblåt vand perfekt til snorkling. For naturelskeren byder det nordlige Bali byder på køligere temperaturer, rismarker og aktive vulkaner, hvor man kan få de helt store naturoplevelser.

Find din næste rejse til Bali nedenfor, eller kontakt os for at høre mere om dine muligheder.

 

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Bali

  Pas & visum

  Der er visumpligt for danske statsborgere til Bali. Turistvisum kan opnås ved indrejse ved fremvisning af gyldig returbillet. Turistvisum er gyldigt i 30 dage – for nærmere information, se hjemmesiden for Indonesiens ambassade. Passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder ud over opholdets varighed.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Indonesien, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selvom de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Den offentlige sygesikring dækker ikke uden for Europa, og dermed heller ikke på Bali. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Travel Partner ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at have kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer elektronisk evt. på en e-mail, som er tilgængelig fra udlandet.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid skal drøftes med egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf. 32 68 32 68) i god tid inden afrejse til Bali. Normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). Det er en god ide at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du pakker den i håndbagagen og medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket.

  Valuta & kreditkort

  Den lokale valuta hedder indonesiske rupiah (IDR). Man kan veksle valutaen i Danmark, eller man kan medbringe Euro og US-dollars, som veksles ved ankomsten. Mange forretninger og restauranter accepterer kreditkort, og der er hæveautomater i de større byer. Dog er det en god ide altid at have kontanter på sig, også gerne mindre sedler, da det kan være svært at få byttepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Bali er 7 timer foran dansk vintertid og 6 timer foran sommertid.

  Transport på Bali

  Busserne på Bali har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne på Bali ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På visse hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig på Bali, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. I de større byer bør man holde sig til de større gader, og til turistområderne. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Det er en god ide, at

  opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet. Bed gerne om råd fra rejselederen.

  Drikkepenge

  På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og landets skikke. Der kan være forhold, du ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. Det er ikke obligatorisk at give drikkepenge på Bali, men det er kutyme at give lidt for en god service til servicepersonale, chauffører og lokalguider. Rejselederen vil informere om passende beløb.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. I Indonesien er man ved at konvertere fra 127 til 230 volt. Stik uden jordforbindelse virker i de fleste stikkontakter, men det er en god ide at have en adapter med.

  Mobiltelefon & internet

  Det er dyrt at bruge en dansk mobiltelefon på Bali, og det er også dyrt at ringe fra hotellet. Check med din mobiludbyder og forhør dig om roaming taksterne. Hvis du skal ringe fra Bali til Danmark, skal du taste 001 45 inden telefonnummeret. Skal man ringe fra Danmark til Bali, tastes der 00 62 inden nummeret. I landområderne er mobildækningen tvivlsom. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til internettet på de største hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes eller lånes. Der vil ofte være adgang til trådløst internet i lobbyen mod betaling. Antallet af internetcafeer er stigende i de større byer.

  Mad & drikke

  Det balinesiske køkken er inspireret af hele Sydøstasien, og det er en fornøjelse at betragte de farverige retter, der bliver serveret. Ofte består retterne af ris, grønsager og kød eller fisk, der er smukt anrettet og krydret med ingefær, hvidløg, lime og kokos.

 • Gode råd

  Gode råd

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt.

  Møde med en anden kultur

  Balis kultur er unik og adskiller sig fra resten af Indonesiens. Balineserne er afslappede, fyldt med livsglæde og hviler i sig selv. Vi skal som gæster på Bali især være opmærksomme på passende påklædning på gaden, og når vi besøger templer og andre hellige steder. Landets religion sætter på mange måder standarden for, hvordan livet leves, og derfor bør kvindelige turister undgå meget korte shorts og meget korte og nedringede kjoler. Også når det gælder fotografering, er det vigtigt at vise hensyn. Lokalbefolkningen har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv evt. et lille beløb til gengæld.

 • Fakta

  • Statsform: Bali er en af de 30 provinser der udgør republikken Indonesien.
  • Hovedstad: Denpasar.
  • Befolkning: 4.2 mio
  • Religion: Størstedelen er balinesiske hinduer.
  • Sprog: Balinesisk.
  • Nationaldag: 17. august – Uafhængighed fra Holland i 1945
  • Areal: 5.623 km2 – en syvendedel af Danmarks størrelse.
  • Fra øst til vest: 144 km.
  • Fra nord til syd: 80 km.
  • Vigtigste bjerg: Gunung Agung
  • Klima: Bali har tropisk klima og der er dejlig varmt hele året. Fra april til oktober er der færre regnbyger, og luftfugtigheden og temperaturen er lidt lavere. Fra november til marts kan der forekomme kraftige regnbyger, men det regner som regel kun i korte perioder, og gerne om natten, så der er masser af tid til at nyde solen, og udforske øen.