Firma – og grupperejser

10 dage i autocamper i USA – rejseekspertens dagbog

10 dage i autocamper – en fed oplevelse! En autocamperferie er for alle, uanset om man er et kærestepar, en venneflok, flere generationer i en familie eller hvad det nu kan være. Jeg var afsted med mand og børn, og der er altså bare nogle ting, der er smart at være opmærksom på, når man er på familieferie. Det er guld værd at få andres guldkorn, inden man selv drager afsted på eventyr. Her får du mine!

Dag 1: Fra L.A. til Palm Springs

Afhentning af vore fine Apollo-camper i Los Angeles. Vi tog en Uber til afhentningsstedet, og det var rigtig nemt. At komme ud af L.A. er en prøvelse. Det er bare en kæmpe by med mange bilister, så lad være med at planlægge at køre mere end to timer i byen. Det bliver hurtigt til det dobbelte inkl. pauser.

Vi kørte til Palm Springs-området for at have vores første overnatning, men inden vi kom frem, handlede vi i Walmart. Det er et enormt supermarked, som er en hel oplevelse i sig selv at besøge. De har vitterligt alt. Tip: Her kan du købe frugt og salat, der allerede er vasket og skåret ud, for så er man fri for at gøre det i autocamperens lille køkken. Smid en steak og lækkert tilbehør i indkøbsvognen, så er I klar til et grill-festmåltid senere!

Dag 2: Til Joshua Tree National Park og Pirate Cove

Afgang fra Palm Springs kl. 8 mod Joshua Tree. Vi kørte ind via vest-indgangen og tog et lille loop på en time. Meget flot natur, ikke mange mennesker, god vej. Vi stoppede ved Hidden Valley og gik det lille loop på 1,6 km imellem store sten, som ungerne klatrede på.

10 km længere nede ad vejen ligger Skull Rock. Her holder man bare ind i kanten af vejen og kan så klatre på de store sten/klipper. Vi kørte derefter videre ad Route 66 til Pirate Cove. Dagens etape stod til at tage 3 timer og 20 min, men vi brugte meget længere tid pga. små pauser undervejs og lidt kødannelse på vejen.

Fremme ved Colorado-floden ved byen Needles, hvor Pirate Cove-campingpladsen ligger. Vores plads var lige ud til floden og med næsten privat strand. Husk parasol eller pavillon, hvis I ikke kører i en Roadbear, der har markise. Ligeledes skal I huske at have handlet ind, for der er kun én restaurant her, og så en lille kiosk.

Joshua Tree National Park, USA - Risskov Rejser

Dag 3: Sejltur på Colorado-floden

Der var dødvarmt, da vi vågnede kl. 8 om morgenen, så vi besluttede, at vi ville ud at sejle på Colorado-floden. Man kan godt leje både og kajakker ved Pirate Cove, men det skal reserveres på forhånd. Vi kørte derfor i stedet de 30 minutter til Lake Havasu og lejede en ponton-båd i 4 timer. Den var helt perfekt, gode sæder, nem at sejle, og vi kunne gøre stop og bade, når vi ville. Vi lejede også en ”tube”, så ungerne kunne blive trukket bag båden. Kæmpe hit, og virkelig afslappende dag!

Lake Havasu har også mange campingpladser og hoteller, så det er også et udmærket sted at tage en overnatning på turen mellem L.A. og Grand Canyon.

Grand Canyon, Colorado River - Risskov Rejser

Dag 4: Las Vegas

Dagens mål var Las Vegas, hvor vi havde booket to nætter på Circus Circus RV Park midt på The Strip. Vi besluttede at køre direkte til Las Vegas, da ungerne bare glædede sig til at komme frem, og de sidste par dage havde gået med en del kørsel. Vi stoppede i en Target for at købe vand og andre nødvendigheder, og så tog vi et smut i outlet. Der er to store outlets i Vegas: syd og nord. Der blev shoppet med op til 70 % rabat på diverse designermærker.

Efter frokost kørte vi mod campingpladsen og hoppede direkte i poolen. Efter svømmeturen gik vi mod de store hoteller for at kigge nærmere på deres indretning og shows udenfor. Men vi så The Venetian med gondolerne, der sejler ligesom i Venedig, og vi så Paris og Eiffeltårnet (hvilket ungerne syntes var ret mærkeligt, for det står jo i Frankrig, ikke?).

Las Vegas sign

Dag 5: Afslapning og helikoptertur

Afslapning ved poolen. Circus Circus-campingpladsen har et vandland, som man kan benytte sig af for bare 10 dollars pr. person, og så er der fri adgang hele dagen.

Efter frokost tog vi en Uber til containerparken i downtown Las Vegas. Det var det helt perfekte sted! Det er et område, der er bygget op af containere med butikker, barer, restauranter og en kæmpe legeplads til børnene. Det er nok det sted, hvor alle i vores lille familie har hygget sig mest. Drinks og afslapning til mor og far, legeplads og is til ungerne.

Vi tog tilbage til campingpladsen omkring kl. 19, hvor de store drenge og deres far blev hentet af en limousine, der skulle køre dem til aftenens helikoptertur. Det var et kæmpe hit, og drengene var helt overstadige, da de kom hjem. En kæmpe anbefaling herfra.

Dag 6: Williams

Kurs mod Grand Canyon. Tip: Tag et lille loop på Route 66 via Huckberry og Seligman, det gør turen lidt mere interessant. Husk at have mad med i frokosten, for det er ikke restauranterne, som er attraktionen på denne strækning.

Byen Williams ligger i 2000 meters højde, så vejret her er dejligt behageligt. Campingpladsen her er super fin og ligger lige ved byen, som ligger på Route 66 med små diners, neonskilte og en historisk togstation. Og sidstnævnte er en rigtig god grund til at bo to nætter i Williams, for den gamle togbane fører til Grand Canyon. Man kan sagtens køre dertil i bil, men togturen er en rigtig god måde at slappe af på, og så er det bare en oplevelse i sig selv.

Route 66

Dag 7: Grand Canyon og et vaskeægte western-togrøveri!

Hvis I tager toget fra Williams til Grand Canyon kl. 9:30, så vær der en halv time før – så er der nemlig cowboy-show for hele familien! Undervejs på togturen var der en guide, der fortalte om togbanen, naturen og Grand Canyon – virkelig god detalje – og der var også live countrymusik, så vi rigtig kom i stemning.

Ved ankomst til Grand Canyon kan man enten tage med på en guidet tur eller bruge tiden på egen hånd. Vi tog udflugten i børnenes tempo og gik en lille tur langs kanten og tog nogle flotte billeder, inden vi tog den gratis shuttlebus på en tur rundt i parken. 3 timer i Grand Canyon er en fin mængde tid, når man har børn med.

På togturen tilbage havde vi bestilt pladser på 1. klasse, og det var en stor oplevelse for børnene! Der var fri bar med sodavand, lemonade og snacks, og drinks kunne de voksne bestille. Da vi næsten var tilbage i Williams, skete der noget vildt! Vi var vidner til et vaskeægte western-togrøveri! En flok cowboys ”stjal” lidt penge fra os – til stor underholdning for børnene.

Dag 8: Rutsjetur i floden og Sedona

Vi skulle egentlig have kørt nordpå til Yosemite National Park, men vejen, som vi skulle have kørt på, var lukket på grund af sne. Men så var det jo godt, at vi var i autocamper, for så kan man jo bare lave ruten om. Vi valgte at køre sydpå i Arizona, hvor vejret var godt, og der var nogle flotte stop på vejen. Fra Williams til Sedona, som vi havde som mål, var der kun 1,5 times kørsel. Ruten førte os gennem frodiggrøn skov, der så ændrede sig til røde klipper, jo længere ned i Arizona, vi kom.

Vi gjorde stop ved et område, der hedder Sliding Rock, hvor regnvand naturligt har formet en rutsjebane i klipperne. Her kan jeg anbefale at tage badetøjet på og nyde det svale vand, inden man kører videre.

Byen Sedona er vildt hyggelig og ligger ret idyllisk ved floden Oak Creek med de røde klipper i baggrunden. Her overnattede vi på en campingplads, der lå lige ved floden, så man kunne bade der.

Sedona Red Rock Country

Dag 9: Jeeptur i Sedona

Der er rigtig mange klippeområder i Sedona, hvor man ikke lige kan komme hen, hvis man ikke har en jeep, så sådan en havde vi bestilt i dag. Man kan godt selv leje en, men med 3 unger tænkte vi, at det var bedst med en erfaren chauffør. Og det var et godt valg. Han hentede os på campingpladsen i en pink jeep, og han vidste en hel del om området, så vi fik en rigtig god snak og en masse info.

Vi gjorde stop ved en høj klippe, hvor vi kunne se ud over hele Sedona-området.  Natten tilbragte vi i et område, der hedder Camp Verde. Her ligger Montezuma Castle National Monument også. Vi gjorde i denne omgang ikke stop her på grund af børnene, men det kan bestemt anbefales på en tur uden små børn.

Dag 10: Roadtrip-dag!

Sidste dag inden aflevering af camperen. Vi tog de store highways igennem Arizona og Californien. Det var en lang dag ”on the road”, men udsigten var helt fantastisk, især igennem Arizona. Her stod de store tegneseriekaktusser i vejkanten, og der var ørken så langt, som øjet kunne se. Vi spiste frokost på en burgerrestaurant, og så havde vi ispauser ca. hver anden time. Fremme ved campingpladsen nåede vi en tur i poolen. Skøn måde at afslutte dagen. 

Dag 11: Aflevering af autocamperen

Vi havde aftenen før kigget på Google Maps, og da var der kun 25 minutters kørsel til afleveringsstedet. Men da vi tjekkede igen kl. 7:30 om morgenen, var der 1,5 times kørsel. Det siger virkelig noget om trafikken i L.A. Vi nåede heldigvis frem til tiden og fik sagt farvel og tak til vores hjem de sidste ti dage.

Det var på alle måder en fantastisk tur, og især med mindre børn er autocampere altså et hit. For os var det perfekt med 10 nætter i den, og så overnattede vi på hotel før og efter. Der er rigtig mange muligheder for at stykke en rejse sammen, lige som man gerne vil have den.

Tag et kig på vores ruteforslag i autocamper her eller kontakt os på 70 22 66 00 eller verden@risskovrejser.dk. Så hjælper vi med alt det praktiske, så I kan koncentrere jer om at opleve.

YouTube

Trustpilot