Firma – og grupperejser

10 spørgsmål til professoren – om rundrejser med dansk rejseleder

Hvad er en rundrejse med dansk rejseleder for noget? Hvad koster en rundrejse? Får jeg kedelig all inclusive-mad på jeres rundrejser? Skal jeg betale en masse ekstra oveni? Skal man have en bestemt alder for at rejse med? Hvis du aldrig har overvejet at tage med os på en rundrejse med dansk rejseleder før, kan spørgsmålene være mange. Heldigvis giver vores rundrejseekspert Lonny Ulberg Lind dig alle svarene i dette blogindlæg.

1. Hvad er en rundrejse med dansk rejseleder?

Det er faktisk et spørgsmål, som vi får relativt ofte – selvfølgelig primært fra nye gæster, som ikke har prøvet at rejse med os før. På en rundrejse med dansk rejseleder bestiller man én samlet pakkeløsning, hvor fly, hotel, mange måltider og udflugter er inkluderet. Og så rejser man i en gruppe med andre danskere og har en dansk rejseleder, som sørger for, at alt forløber trygt og rigtigt. Det er forskelligt, hvor stort et antal rejsende, vores rejser har – men aldrig mere end, at alle i gruppen får det optimale ud af rejsen.

Lonny Ulberg Lind Risskov Rejser
Lonny i Kruja i Albanien – et af de mange lande, som Lonny laver rejser til

2. Er det normalt at rejse alene på rundrejse?

Selv om man måske bestiller rejsen alene, fordi man ikke lige har en ægtefælle eller ven, man vil have med, er man aldrig alene på en rundrejse med os. Du kommer nemlig til at færdes meget sammen med gruppen. Selv hvis man er lidt genert anlagt, kan det at rejse sammen med andre danskere i et nyt land gøre, at man finder et fællesskab i rejseglæden. Så det at rejse som single er ikke ensbetydende med, at du ikke kan opleve verden med andre.

3. Hvorfor skal jeg vælge en rundrejse med dansk rejseleder frem for at planlægge rejsen selv?

Vi hører ofte, at folk nærmest undskylder, at de tager på en rundrejse med dansk rejseleder. Nogle mennesker forbinder måske rejser med rejseleder med grisefester i 60’erne, kedelig hotelmad og samlebåndsudflugter. Det er på ingen måde sådan nogle rundrejser, vi tilbyder! Måske kan nogle mennesker have en idé om, at skal man opleve en fremmed kultur, så skal man gøre det helt selv – nærmest som om man var en anden Dr. Livingstone. Mange glemmer bare, at selv Dr. Livingstone havde guider og folk, som kunne vejlede og guide ham på rejsen. Hvis man vil helt ind under huden på en kultur og have autentiske oplevelser uden om turistfælderne, så er en vidende rejseleder altså bare alfa og omega.

Lonny på eventyr i Kroatiens natur

4. Er man forpligtet til at være social?

Kun i det omfang, du selv har lyst. Vi ser dog ofte, at vores gæster bliver venner på ferien – og året efter bestiller de simpelthen en ny rejse sammen! Der er på mange af vores rundrejser også mulighed for at udforske rejsemålet på egen hånd, hvis man har lyst til det. På den måde får du det bedste af alle verdener: alenetid og social tid med andre eventyrlystne danskere.

5. Hvor spiser jeg mine måltider på en rundrejse?

At spise er at leve! På vores rundrejser er måltiderne derfor en stor del af oplevelsen, og vi gør alt for at få dig til at smage dig igennem landene, hvad end det er en sprød banh xeo i Vietnam, en saftig steak i Argentina eller en spaghetti cacio e pepe i Italien.

Vi har nøje tilrettelagt dagsprogrammerne, så du får mest muligt ud af dagene samtidig med, at dine smagsløg bliver forkælet. På visse rundrejser har vi på nogle dage vægtet, at du kommer på længere dagsture og derfor kommer sent hjem på hotellet. I de tilfælde kan det godt føles uoverkommeligt at skulle ud og spise på en restaurant, så der kan det være rarere f.eks. at spise på hotellets restaurant.

På en rundrejse med os kommer du hele vejen rundt i rejsemålets køkken

6. Skal jeg selv sørge for visum på en rundrejse?

Vi gør alt, hvad vi kan, for at lette byrder i forbindelse med rejsen for dig, og det gælder også f.eks. visumansøgning. Vi tager os af alt det praktiske, når det er muligt for os. Og så er vi altid kun en telefonopringning væk, hvis du er i tvivl om noget. Den service er guld værd – både inden og under rejsen.

7. Hvad koster en rundrejse?

Prisen på en rejse er afhængig af, om det er en rundrejse i Europa eller en oversøisk rundrejse, om rejsen er af kort eller lang varighed osv. Fælles for alle vores rundrejser er, at vi nøje udvælger alle de bedste hoteller, seværdigheder og lokale oplevelser, men også altid har for øje, at det skal være til at betale.

Vi får engang imellem henvendelser fra folk, der mener at være i stand til at stykke en rejse sammen til en billigere pris end vores rundrejser. Her er det vigtigt at have for øje, at vores rundrejser er nøje sammensat og inkluderer rigtig mange måltider, udflugter, entréer og transport mellem de forskellige steder. Og ikke mindst er der rejselederen, som sørger for at gøre din rejse helt uforglemmelig. En charterferie kan på ingen måde sammenlignes med vores rundrejser, som sørger for at give dig den fulde oplevelse af rejsemålet.

Lonny Ulberg Lind Risskov Rejser
Frem med kameraet og forevig rejsen!

8. Skal man være i en bestemt aldersgruppe for at rejse med rejseleder?

Vi ser faktisk en tendens til større variation i aldersgrupper på vores rundrejser. Folk er ved at få øjnene op for, at man ikke behøver at have nået en vis alder for at sætte pris på spændende kulturer og rejseoplevelser for livet. Og vi ser tit, at forældre i børnefamilier med store børn elsker at læne sig tilbage og bare nyde ferien uden at skulle bøvle med praktikken.

9. Betaler man meget ekstra?

På vores rundrejser inkluderer vi så meget som muligt. Det betyder bl.a., at du ved mange seværdigheder kommer foran i køen. På nogle rundrejser har du mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter. Det skyldes, at nogle af vores gæster sommetider har lyst til at udforske rejsemålet lidt på egen hånd, og så er det jo ærgerligt for dem, at de bruger penge på udflugter, som de ikke tager med på. På den måde kan rejsen i de tilfælde tilpasses lige præcis dine ønsker for en dejlig ferie.

10. Skal man være top-atlet for at kunne følge med på rundrejserne?

Absolut ikke. På mange af vores rundrejser kommer du dog til at gå en del, men så længe du er normalt gående, er det sædvanligvis ikke noget problem. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din fysisk rækker til en rundrejse, er du altid meget velkommen til at kontakte os og høre ad.

Har du fået mod på at komme med os på eventyr? Så finder du en oversigt over vores rundrejser med dansk rejseleder her.

Du er også altid velkommen til at kontakte os på 70 22 66 00 eller verden@risskovrejser.dk, så hjælper vores dygtige rejseeksperter dig med at finde den rejse, der matcher dine ønsker.

YouTube

Trustpilot