Firma – og grupperejser

3 grunde til at du skal besøge Australien

Hvorfor deler så mange mennesker den samme drøm om at komme på deres livs rejse til Australien? Jo, ser du, her på den anden side af jorden venter der i sandhed et rejseeventyr for livet! For Australien lokker med spændende kontrastfyldt natur i kæmpemæssig skala med alt fra verdens ældste tropiske regnskov til den knastørre røde ørken. Stemningsfulde storbyer. Aboriginernes over 40.000 år gamle kulturhistorie. Og et fascinerende rigt dyreliv både under og over havets overflade. Læs med her og få de 3 vigtigste grunde til, hvorfor du skal rejse til Australien mindst én gang i livet – og hvad du skal se.

Ayers Rock i Australien - Risskov Rejser

1. Udforsk den mageløse natur

Uluru, der også går under navnet Ayers Rock, er uden tvivl et af den australske naturs største ikoner. Den 600 millioner år gamle sandstensklippe er højere end Eiffeltårnet og strækker sig over mere end 9 kilometer. Ikke uden grund har den været hellig for de indfødte. Lægger du vejen forbi, vil du næppe kunne undgå at blive betaget af klippens imponerende fremtoning midt i den tørre, røde ørken. I den barske outback springer kænguruerne over jorden, mens der under jorden i Undara venter et system af lavatunneller skabt for 190.000 år siden.

Whitehaven Beach, Australien - Risskov Rejser

Men Australien er langt mere end sit tørre, barske klima. Her findes nemlig også verdens ældste tropiske regnskov, Cape Tribulation, samt mere end 10.000 fortryllende sandstrande. Særligt kendte er Bondi Beach og Whitehaven Beach. Og ved Cape Leeuwin kan du nyde udsigten af Det Indiske Ocean og Sydhavet, der mødes.

Hvis ikke det var nok til at imponere dig, så byder Australien på intet mindre end 500 nationalparker, hvilket svarer til et areal på svimlende 28 millioner hektarer. Besøg for eksempel Kakadu, Uluru-Kata Tjuta og Purnululu, der alle er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Endelig lokker den kæmpemæssige ø med hele 8.222 mindre øer, der byder på idylliske og paradisiske omgivelser. Et visit værd er blandt andet Kangaroo Island, Hamilton Island, Fraser Island og Phillip Island.

Australien med Risskov Rejser

2. Kom tæt på det unikke dyreliv Down Under

Få lande i verden er så kendte for deres dyreliv, som Australien er. Hvem kan for eksempel sige Australien uden straks at tænke kænguruer, emuer og koalabjørne? Men ud over hoppende kænguruer på Kangaroo Island, eukalyptusgnaskende koalaer på Rottnest Island og ikke-flyvedygtige emuer i outbacken byder Australien på mange flere fascinerende dyr. Og du har heldigvis rigtig gode muligheder for at komme helt tæt på det vilde dyreliv.

Du kan eksempelvis opleve skildpaddeudklækning i Bargara eller se vraltende pingviner i solnedgangen over Phillip Island. På Granite Island venter wallabyen, og ved Monkey Mia ved Shark Bay springer delfinerne lystigt i havoverfladen. Også den bjørnelignende wombat og det pudsigt udseende næbdyr er umiskendeligt forbundet med Australien.

Great Barrier Reef, Australien - Risskov Rejser

Tager du dykkermasken eller snorklen på, kan du også opleve et af verdens 7 naturlige vidundere. Naturligvis Great Barrier Reef! Verdens største koralrev dækker et areal på hele 344.000 kvadratkilometer og er så stort, at det kan ses fra rummet. Under havets overflade gemmer der sig en verden af farvestrålende og mangfoldigt dyreliv. Det unikke økosystem er hjem for både fisk, skildpadder, bløddyr, søstjerner, delfiner og hajer.

Aboriginals

3. Mød en af verdens ældste civilisationer

Kunne du tænke dig at tage på en tidsrejse tilbage til en af verdens ældste civilisationer? Ja, så er Australien ligeledes svaret. Australiens oprindelige folkefærd, aboriginerne, har nemlig en historie, der strækker sig 40.000 år tilbage i tiden. Mange antropologer mener desuden, at aboriginernes religion er verdens ældste. Også på den kunstneriske scene slår aboriginerne rekorder. De er det folk i verden, der gennem længst tid har dyrket den samme kunstform. Nemlig malede billeder i form af skraveringer og prikmønstre i huler og klipper.

Operahuset, Sydney - Risskov Rejser

Men siden 1770, hvor den britiske opdagelsesrejsende James Cook gik i land på den australske kyst, har landets historie udviklet sig i en dramatisk retning. Det mørke kapitel i Australiens historie er heldigvis i dag udskiftet med et moderne og alsidigt Australien. Her værnes der om den oprindelige kultur samtidig med, at det moderne Australien trives. I storbyer som Melbourne, Sydney, Cairns og Brisbane leves det moderne storbyliv med kunst, kultur, gastronomi og alskens attraktioner og muligheder. Et spændende ophold i storbyerne er således en glimrende kontrast til de imponerende naturoplevelser.

Endelig klæder Australiens folkesjæl dit ferietemperament til UG. Her er det nemlig den afslappede og helt-nede-på-jorden-tilgang til tilværelsen, der møder dig. Australiere er et venligt folkefærd, der værner om dyder som venskab, loyalitet og uformel humor sprængfyldt med ironi og sjovt billedsprog. Og den mentalitet er vel næppe den værste at møde på dit ultimative rejseeventyr?

Outback, Australien - Risskov Rejser

Hvordan drømmer du om at rejse i Australien?

Med et spektakulært dyreliv, særegen natur og en fængslende kultur er det således ikke spor mærkeligt, at det store land i verdensdelen Oceanien for mange er øverst på listen over drømmerejser. Skal du opleve Australien? Ja, så byder vi på hele tre forskellige rejseformer. Find din drømmerejse Down Under her:

Kør-selv-ferier i Australien

Autocamper-ferier i Australien

Rundrejser i Australien

YouTube

Trustpilot