Firma – og grupperejser

5 overraskende facts om Brasilien

Brasilien er på mange måder Sydamerikas mest farverige land! På en rejse til Brasilien bliver du mødt med vild flora og fauna, smittende sambarytmer og spændende historie – dét ved de fleste. Men ved du godt, hvor mange stammesamfund, der lever dybt inde i Amazonas jungle? Eller hvad næsehornet Cacareco lavede til kommunalvalg i Sao Paulo? Eller hvorfor Salvador siges at være afrikansk, selv om byen i høj grad befinder sig i Brasilien? Læs med her og find ud af det!

1. Salvador er den største afrikanske by uden for Afrika!

Salvador emmer af afro-brasiliansk kultur, og byen er en farverig smeltedigel af dufte, smage, arkitektur og ikke mindst musik og rytmer. Hele 82 % af Salvadors befolkning kan spore deres herkomst tilbage til slaveriets grumme tid, hvor afrikanere blev fragtet til Brasilien. Byen er derfor bl.a. kendt som ”den største afrikanske by uden for Afrika”.

Salvador i Brasilien - Risskov Rejser
Damer i baiana-kjoler, der ses overalt i Salvadors gadebillede

2. Hele 67 ukontaktede stammer lever i dag i Brasilien

Verden bliver mindre og mindre, og det er nemmere end nogensinde at være i kontakt med sine medmennesker. Der findes dog stadig mennesker, som lever helt isoleret fra ”den moderne verden” og nægter at optage kontakt med omverdenen – for sandsynligvis er de blevet kloge af skade.

Hundredvis af stammer blev nemlig fra begyndelsen af europæernes kolonisering af Sydamerika udryddet, og de tilbageværende stammer gør nu deres for at undgå kontakt med omverdenen. De fleste af stammerne bor i Amazonas’ jungle. Nogle af stammerne lever af landbrug, mens andre er nomader og er i stand til at bygge boliger på få timer for derefter at forlade dem efter få dage.

Mand fra stamme i Amazonas, der gør klar til at jage aber

3. Brasiliens er verdens mest dyrerige land

Brasilianerne kan glæde sig over at være det land i verden, der har det mest mangfoldige dyreliv. 600 pattedyrearter, 1.500 fiskearter, 1.600 fuglearter og over 100.000 insektarter bor i Brasilien. Langt de fleste af dyrene findes i Amazonas’ regnskov.

4. Et sort næsehorn vandt Sao Paulos kommunalvalg i 1958

Kommunalvalget i Sao Paulo var præget af manglende valgdeltagelse og generel utilfredshed blandt de stemmeberettigede. På grund af det udbredte misbehag ved de opstillede kandidater foreslog en journalist at tilføje navnet på næsehornet Cacareco, som var på besøg i San Paulo Zoo i tre måneder. Valgets embedsmænd accepterede ikke Cacarecos kandidatur, selv om hun høstede over 100.000 stemmer – langt flere end noget andet opstillet parti det år.

Sort næsehorn, der her spadserer sig en tur uden at bekymre sig om politik

5. Brasilien blev bosat for over 32.000 år siden!

Indtil for nylig troede forskere, at Brasilien blev bosat for første gang for omkring 10.000 år siden. Nyere forskning vier dog, at der boede mennesker her for mindst 32.000 år siden. Nogle eksperter mener, at de kom fra øer i Stillehavet.

Synes du også, at Brasilien er et ret spændende land? Så tag et kig på vores rundrejser til Brasilien, som tæller Den Store Sydamerika-rejse, Buenos Aires, Iguazú & Rio og Argentina & Brasilien.

Du er også altid velkommen til at kontakte os på 70 22 66 00 eller verden@risskovrejser.dk og høre om dine rejsemuligheder.

YouTube

Trustpilot