Firma – og grupperejser
Edinburgh, Skotland - Risskov Rejser

5 must see-oplevelser i Skotland

Der er nogle ting, du bare skal opleve, når rejsen går til Skotland! Men hvad er Skotland kendt for? Hvad skal man se? Vi giver dig her vores rejsetips til 5 oplevelser, du ikke må snyde dig selv for på din rejse til Skotland. For uanset hvordan du oplever landet, så er der nogle ting, der utvivlsomt skal på din to do-liste. For før disse er vinget af i puljen af rejseminder, har du bare ikke være rigtigt i Skotland.

Læs med her og bliv klogere på Edinburghs mest interessante steder, Skotlands imponerende naturoplevelser, landets største attraktioner og skotternes whisky.

Højlandet, Skotland - Risskov Rejser
Græssende kvæg i det skotske højland

1. Kiltklædte sækkepibespillere

De skotskternede, kiltklædte sækkepibespillere er blevet synonym med Skotland! Når nogen siger Skotland, er det derfor svært ikke at se den karakteristiske nationaldragt for sig og høre de episke toner fra sækkepiben, der får hårene til at rejse sig på armene. Du kan derfor ikke sætte flueben ved den skotske folkeånd og kultur, før du har overværet de fingernemme sækkepibespillere i kilt imponere dig med en melodi. En sjov kontrast oplever du, hvis du slentrer ned ad Princes Street i centrum af Edinburgh. Her smyger tonerne af skotske sækkepiber sig igennem den moderne gades larm af stormagasiner, forretninger og lækre restauranter. Med det akkompagnement er humøret uden tvivl sat til resten af dine skotske udskejelser!

Sælkkepibe-spiller i kilt, Skotland - Risskov Rejser
Sækkepibespillere i den skotske nationaldragt inklusive kilt

2. Det dramatiske højland 

Når du tænker på Skotland, ser du sandsynligvis allerede det dramatiske højland for øjnene af dig. Det skotske højland er nemlig verdenskendt for sine lyngklædte skråninger, store vidder og knejsende, grønne bjerge. Drysset ud over landskabet er eventyrlige, gamle borge og klare, blanke søer. Her græsser højlandskvæget fredeligt, og rovfuglene kredser årvågent på himlen. Tilsammen udgør det skotske højland et dragende natursceneri, som du absolut ikke må misse på din rejse til Skotland.

I højlandet finder du ikke overraskende Skotlands højeste punkt. Bjerget Ben Nevis i vest strækker sig 1.345 m mod himlen og udgør dermed Storbritanniens højeste bjerg. Bjerget lokker med en smuk vandretur op til toppen, hvorfra du kan nyde en fortryllende udsigt over det skotske landskab. Læg også vejen forbi den snævre dal Glen Shee med stejle sider og dramatiske klippeformationer. I højlandet må du endelig heller ikke glemme Storbritanniens største nationalpark, Cairngorms.

Smuk udsigt ud over de dramatiske landskaber i højlandet

3. Sagnomspundet søuhyre-mystik og billedskøn natur ved Loch Ness

Ikke nok med, at det skotske højland er hjem for Skotlands smukkeste natur, så er det også hjem for landets bedst kendte indbygger. Søuhyret Loch Ness, selvfølgelig! Nessie blev ”spottet” første gang tilbage i 565 af den irske munk Sankt Columbia. Lige siden har myterne omkring søuhyret floreret lystigt! Dermed er Loch Ness blevet en af verdens største myter. Og den dybe, mørke Loch Ness-sø har formået at holde på sin hemmelighed igennem århundreder. Aldrig er søuhyrets eksistens blevet endegyldigt bekræftet … eller afkræftet. Loch Ness er derfor blevet en af Skotlands mest besøgte seværdigheder. For hvem vil ikke gerne være heldig at få et glimt af det ikoniske søuhyre, der bølger gennem vandet?

Er du ikke heldig at fange Nessie med dit kamera, så er der heldigvis masser andet at kaste din opmærksomhed på. For den dybblå Loch Ness-sø er med sin længde på 37 km et betagende skue midt i det bakkede, grønne landskab. Så er du på udkig efter en vandretur i den klare luft i højlandet på dit Skotland-besøg? Ja, så er det her, du skal snøre vandrestøvlerne.

Søuhyret Loch Ness har vakt forundring og gys gennem århundreder

4. Eventyrlige Edinburgh

Et fjerde must på din rejse til Skotland er selvfølgelig landets hovedstad, Edinburgh. Men hvad skal man så se? Byen er eventyrligt vokset frem over forrevne klipper og udslukte vulkaner. På toppen Castle Hill troner byens ældste bygning, Edinburgh Castle, der er et absolut must see. Edinburgh Castle har spillet en særdeles vigtig rolle i skotsk historie og har desuden været hjem for de skotske kronjuveler. Herfra kan du nyde den fortryllende udsigt over hovedstaden. Når du atter kommer ned i gadeplan, fortsætter eventyret i den gamle bydels kringlede og brostensbelagte gader på bedste vis. Netop denne del af byen med sine smalle gyder og skjulte gårde var da også inspiration for landsmanden Robert Louis Stevenson til den verdensberømte historie om Dr. Jekyll og Mr. Hyde.

På Grassmarket kan du ose i butikker og nyde stemningen af de omkransende pubber. Du kan samtidig sende en tanke tilbage i tiden, da pladsen tidligere var handelsmarked for heste og kvæg, offentlig skueplads for henrettelser samt et af Edinburghs fattigste kvarterer. Huslejepriserne tog dog fart i 1980’erne, og det samme gjorde udviklingen.

Udsigt ud over Edinburghs tage fra Calton Hill

En ganske særlig historisk oplevelse er Mary King’s Close. Bydelen blev forseglet tilbage i 1600-tallet, da pesten raserede i Edinburghs gader. Ovenpå byggede man den nye Kongelige Børs. Det betød, at middelalderens fattige stræder blev hengemte tidslommer under den nye by.

Når du ikke kan klemme mere historie ud af den spændende hovedstad, kan du skrue op for tempoet og sætte kurs mod det moderne Edinburgh i området omkring Princes Street. Her kan du boltre dig i bugnende stormagasiner og eksklusive mærkevarebutikker, hvis den står på shopping, og du kan stille appetitten på delikate spisesteder. Læg også vejen forbi The Scott Monument, der blev opført til ære for en af Skotlands største forfattere – Sir Walter Scott.

Savner du allerede højlandets betagende natur, så sving forbi Holyrood Park ved Holyrood Abbey. Her kan du nyde naturen og se nærmere på byens vulkanske rødder – herunder særligt den tidligere aktive vulkan Arthur’s Seat, der er blandt de største og mest imponerende i området. Snup også en vandretur op ad den 251 m høje vulkan, og glæd dig til den smukke udsigt over byens gader og stræder.

Skal dit besøg i hovedstaden rundes af med et brag? Så sørg for at komme forbi middelalderens kæmpekanon Mons Meg samt ikke mindst One O’Clock Gun. Kanonen affyres hver dag kl. 13!

Circus Lane ved ruten Royal Mile i Edinburgh i Skotland
Den stemningsfulde gade Circus Lane i Edinburgh

5. Whiskysmagning af de ikoniske gyldne dråber

En af Skotlands helt store stoltheder er whisky. Derfor er det næsten blasfemi ikke at skylle din Skotland-rejse ned med en smagning af de verdensberømte, gyldne dråber. Er du whiskyentusiast, kan du uden problemer bruge hele ferien på at fordybe dig i whiskysmagningen med en tur igennem Skotlands berømte whiskydistrikter. På din liste må du endelig have Lowlands, Highlands, Campbeltown, Islay og Speyside. Vil du ikke tilbringe hele din rejse i whiskyens tegn, kan du stadig få en skøn smagsprøve på den flydende stolthed med et besøg på blot et enkelt af landets mange destillerier. Besøg f.eks. Oban Destilleri eller et af landets ældste destillerier, nemlig Glen Garioch.

Whisky, Skotland - Risskov Rejser
Smagning af Skotlands helt store stolthed – whisky

Hvornår går din rejse til Skotland?

Har du fået lyst til at opleve Skotlands mest ikoniske attraktioner og seværdigheder? Så er der hjælp at hente. Du kan nemlig rejse med fly til Skotland fra både Billund, Aalborg og København Lufthavn. Det sker alt sammen på en af vores spændende rundrejser. Vores rundrejser er pakkerejser, hvor du kan glæde dig til at få både fly, hoteller og transport med i din rejse. Du er desuden i selskab med en dansk rejseleder, der på inkluderede udflugter tager dig med til alle Skotlands største oplevelser. 

Rejs til Skotland på en af vores tre indholdsrige rejser med hvert sit kendetegn:

Kom i fint selskab i det royale Skotland

Oplev Skotlands grønne øer og dramatiske højland

Snup hele molevitten på den store Skotland-rejse

Eller læs mere om Skotland og se oversigten over vores rejser til Skotland

Du er også altid velkommen til at kontakte vores rejseeksperter, der er på dupperne for at sikre dig den Skotland-rejse, du drømmer om. Giv os et ring på tlf. 70 22 66 00 eller skriv til os på verden@risskovrejser.dk.

YouTube

Trustpilot