Firma – og grupperejser

5 ting du skal opleve på Amalfikysten

Amalfikysten er indbegrebet af skønhed, hvor charmerende landsbyer bogstavelig talt hænger på stejle klippesider langs kysten med en fantastisk udsigt over det azurblå hav. Der er et utal af oplevelser på Amalfikysten – men vi har udvalgt fem, som du bare ikke må gå glip af!

Du kan opleve Amalfikysten på vores rundrejse Sorrento & Amalfikystens herligheder og på vores langtidsferie til Amalfikysten.

#1 Udsigten fra de uendelige terrasser

Oppe i bjergene ikke langt fra Ravello ligger flere villaer, som tidligere tilhørte forfattere, malere og andre kreative sjæle. Fra de uendelige terrasser ved Villa Cimbrone og Villa Rufolo kan du få den mest spektakulære 360-graders udsigt over Amalfikysten og havet. Når man står her, undrer man sig ikke over, at et utal af berømtheder, filmstjerner og kunstnere i tidens løb er blevet betaget af skønheden og har slået sig ned her.

#2 Sejltur langs kysten

Du må ikke gå glip af at se den smukke Amalfikyst fra søsiden på en sejltur. Langs selve kysten er der ingen sandstrande, så en sejltur er også en oplagt mulighed for at finde små, uberørte sandbanker ved klippegrotterne, hvor du kan sole dig eller nyde en kølig dukkert i vandet.

Amalfikysten bådtur

#3 Spise frokost ved stranden

Italienerne ved, hvordan man nyder en dag på stranden – og det involverer selvfølgelig mad! Langs Amalikysten kan du finde nogle særdeles gode restauranter, som ikke blot serverer en sandwich, men alt fra det italienske køkken: antipasta, pasta, alt godt fra havet og lækre desserter. Slå dig ned og nyd et måltid i de smukkeste omgivelser.

Amalfi

#4 Smage citronlikør

Undervejs kunne du godt gå hen og blive tørstig, og det er en oplagt mulighed for at smage en af områdets specialiteter – citronlikøren Limoncello, der ofte nydes som aperitif. De specielt saftige citroner, der anvendes, dyrkes i området og bliver naturligvis håndplukket.

#5 Byerne Amalfi, Positano og Ravello

Amalfi
Gå en tur i Amalfis snævre, labyrintiske gader, hvor fremmede folkeslag har sat deres præg på arkitekturen. I middelalderen var Amalfi en betydningsfuld søfartsrepublik og en stormagt i Middelhavet med 70.000 indbyggere. I dag er det en perle med ca. 5.000 indbyggere.

Positano
Du kan faktisk ”nøjes” med at se Positano oppefra, når du kører langs kystvejen ”Amalfi Drive”. Herfra kan du nyde den ikoniske og helt spektakulære udsigt over pastelhusene, der bogstavelig talt hænger på bjergsiden.

Ravello
Ravello ligger oppe i bjergene ca. 365 m over havets overflade og har nogle af de mest betagende udsigter over kysten. Byens hyggelige torv Piazza Duomo er fyldt med kirker, romantiske villaer og skinnende hoteller fra 11. og 12. århundrede. I Ravello ligger også et af de mest spektakulære musikspillesteder – bygningen Oscar Niemeyer Auditorium, der har en smuk udsigt over havet.

Klik ind og læs mere om vores rejser til Italien.

YouTube

Trustpilot