Firma – og grupperejser

5 ubestridte favoritter i Irland

Rækken af Irlands seværdigheder er lang. For Irland er både kendt for sin grønne skønhed, fængslende historie, livlige folkefærd og selvfølgelig den ikoniske Guinness. Så hvordan vælger du, hvad du skal se blandt alt det, der kendetegner Irland? Du kan starte med at fordybe dig i disse 5 ubestridte favoritter, som du ikke må misse, når rejsen går til den irlandske perle blandt De Britiske Øer.

Futuristiske Samuel Beckett Bridge i Dublin

1. Irsk folkeliv i hovedstaden, Dublin

Ingen rejse til Irland uden et besøg i den livlige hovedstad, Dublin. Her venter en inviterende blanding af pubber, shoppingmuligheder, attraktioner, museer, historie og en spændende voksende gastronomisk scene. Selv om du rejser udenlands, kan du passende starte med at følge i danske fodspor. Dublin blev nemlig grundlagt som handelsby af de danske vikinger for 1.200 år tilbage. Dublins vikinge- og middelalderhistorie kan du blive klogere på på Dublinia-museet. Irlands vigtigste katedral, Christchurch, er absolut også et besøg værd. Kirken blev i 1028 grundlagt af vikingekongen Sitric Silkeskæg og er siden blevet ærkebiskopsæde og moderkirke for den katolske kirke i Irland.

Grafton Street i Dublin, Irland - Risskov Rejser
Den populære shoppinggade Grafton Street i Dublin

Mærk også byens forskellige facetter ved at slentre igennem arbejderkvartererne i Dublins nordlige del og de aristokratiske og administrative kvarterer i den sydlige del. Den sydlige del af byen er desuden hjem for Irlands største kulturelle skat. Obligatorisk er det derfor med et besøg på Trinity College, der huser Book of Kells. Book of Kells er en samling af illuminerede manuskripter fra 800-tallet nedskrevet af keltiske munke. Manuskripterne udgøres af de fire evangelier og er et mesterstykke udi vestlig kalligrafi. Fortsæt rejsen gennem Irlands uovertrufne litterære arv med besøg i de mange charmerende bogbutikker. En souvenir skulle måske være et værk af de hæderskronede landsmænd – eksempelvis forfatterne Oscar Wilde eller James Joyce?

Varm dig på en irish coffee og tank op til en tur ad hovedgaden O’Connell, et besøg ved Dublin Castle og et stop ved Præsidentboligen. Find din skønneste røst frem ved Molly Malone-statuen, der er kendt fra sangen ”Cockles and Mussels”, der siden er blevet hovedstadens uofficielle kendingsmelodi.

Biblioteket på Trinity College med Book of Kells

2. Irlands legendariske stout – Guinness

Når du bliver træt i fødderne af de mange oplevelser i Dublin, så brug dine sidste skridt på at finde vej til Temple Bar-området. Her ligger de irske pubber side om side, og du skal ikke bevæge dig langt ned ad gaden for at fornemme den muntre stemning blandt irerne.  Når du har fundet dig til rette på den helt rigtige pub, har sat dig velfortjent til rette omslugt af den stemningsfulde, dunkle indretning, så er der kun én rigtig ting at bestille. Guinness selvfølgelig! Irlands ikoniske stout er med sin mørke, kraftige smag blevet Irlands bedst sælgende alkoholiske drik. Så fat glasset, klink ”cheers” med de lokale og svælg i smagen af Irland.

Har du fået smag på endnu mere Guinness – og det forstår vi godt, hvis du har – så besøg Guinness Storehouse. Her kan du dykke ned i historien om den verdensberømte stout. Og for at du ikke skal tørste alt for længe, kan du selvfølgelig runde besøget af øverst i Guiness Storehouse. Her venter The Gravity Bar med en fortræffelig panoramaudsigt over Dublins tage og velskænkede Guinness i lange baner.

Alle Dublins højdepunkter kan du opleve på dag 1 og 2 på vores rundrejse til Irland. 

Temple Bar-området, hvor de irske pubs serverer Guinness side om side

3. Smaragdgrønne landskaber og udsigt til Atlanterhavet ved Ring of Kerry

Det er ikke uden grund, at Irland har fået sit kælenavn ”Den grønne ø”. For Irlands smaragdgrønne landskaber bølger af sted kilometer efter kilometer. Og på ruten Ring of Kerry har du hele 179 kilometer til at tage skønheden ind. Ruten snor sig rundt om halvøen Iveragh. Her afløser bjerge, søer, hvidkalkede landsbyer og det brusende Atlanterhav hinanden i et naturskønt sceneri, der er postkortet til dine børn værdigt.

Sceneriet får undervejs et historisk islæt, når du passerer byen Cahersiveen. Fødebyen for Irlands store frihedshelt, Daniel O’Connell. I fiskerbyen Waterville kan du i stedet sende en tanke til en af nabolandets største kulturelle ikoner – ingen mindre end Charlie Chaplin. Fiskebyen var nemlig komikerens foretrukne feriemål. Din tur rundt langs Ring of Kerry kan du passende slutte af med Killarney National Park. Nationalparken er et naturskønt skue af blanke søer, fredfyldte landskaber og Irlands største egeskov.

Oplev Ring of Kerry på dag 6 på vores rejse til Irland. 

Billedskønne Ring of Kerry

4. De spektakulære Cliffs of Moher

Irland afgrænses af en række dramatiske og forrevne klippekyster. Men én særlig kyststrækning løber med hovedrollen. Nemlig Cliffs of Moher. Sandstensklipperne Cliffs of Moher strækker sig over otte kilometer på Irlands vestlige kyst. Med deres 230 meter lodrette fald ned i havet er de et spektakulært syn. Tilsæt Atlanterhavets bølger, der nådesløst forsvinder i skumsprøjt for klippernes fod og den evigt foranderlige himmelhvælving over de knejsende klippers top. Det er så absolut ikke uden grund, at Cliffs of Moher er en af Irlands mest elskede seværdigheder.

Ved plateauets udsigtstårn O’Briens Tower får du særligt greb om udsigten. I klart vejr kan du herfra skue helt til Aran-øerne i Galway-bugten og til Connemaras bakkede landskaber. Du kan også nyde synet af de tusindvis af kredsende fugle eller aflægge visit på stedets besøgscenter.

Den spektakulære klippekyst ved Cliffs of Moher

5. Stilheden af den klippeklædte nationalpark The Burren

I nationalparken The Burren får du et ganske særligt møde med den klippeklædte ø Irland. I nationalparken rammes du af stilheden fra 250 km2 unik natur. Sletten blev skabt for svimlende 350 millioner siden. Her spreder de små klipper sig til et endeløst skue af mosaikker. Det barske og tilsyneladende næsten golde landskab overrasker ved sit nærvær af både underjordiske grotter, vandfald og en udsædvanlig rig flora og fauna. På en vandretur igennem stilheden er det nemt at føle sig hensat til en helt anden verden.

Fordelt over sletten er der over 80 grave, der kan dateres helt tilbage til den neolitiske periode. Blandt de særligt kendte er Poulnabrone. Gennem 5.800 år har graven vogtet over 22 mennesker begravet over en periode på seks århundreder.

Mageløse Cliffs of Moher og The Burren har du mulighed for at opleve på dag 5 på vores Irland-rundrejse.

Den 5.800 år gamle grav Poulnabrone ved nationalparken The Burren

Hvad skal du mere opleve i Irland?

Ud over disse uovertrufne favoritter lokker Irland med sine billedskønne Aran-øer, den episke Rock of Cashel-fæstning, sceneriet i Wicklow-bjergene, det tidligere kongesæde Hill of Tara, den musikalske og kulturelle by Galway samt meget, meget mere!

Har du fået appetit på en bid af den grønne ø, kan du læse mere om, hvad du kan opleve i Irland her:

Se vores spændende rundrejse til Irland

En smagsprøve på De Britiske Øer

Kan du slet ikke få nok af De Britiske Øer skønhed, legender og spændende historie? Så tag også et smugkig på, hvilke rejseeventyr der venter i Irlands nabolande Skotland og England.

Du er også meget velkommen til at ringe til os på 70 22 66 00 eller sende en mail på verden@risskovrejser.dk, så får du fat i en af vores dygtige rejseeksperter.

YouTube

Trustpilot