Firma – og grupperejser

7 stop på USA-rejsen du ikke må misse

I et kæmpemæssigt land som USA er der tusindvis af seværdigheder og oplevelser, der venter. Det kan derfor være svært at udvælge, hvad du skal se. Men her er 7 stop, som du absolut ikke må misse, når du sætter kursen mod det vestlige USA. En rejse, der byder på alt fra sneklædte bjergtinder til underjordiske ørkenkløfter – og alt indimellem! Du kan godt glæde dig til at sætte dig bag rattet til en ferie i USA. 

Las Vegas, USA - Risskov Rejser

1. stop: Et surrealistisk fatamorgana i Nevadas knastørre ørken

Første stop efter 11 timers flyvetur: Las Vegas! Som et surrealistisk og mastodontisk legeland ligger byen plantet midt i Nevadas tørre ørken. Lufthavnen ligger lidt uden for Las Vegas, men du er ikke i tvivl om, hvor du er. Lige så snart du træder ud af flyet, får du næsten et kulturchok, som ikke kan sammenlignes med noget andet. Lufthavnen ligger blot 8 km fra den kolossale by, og på denne korte køretur tur ser du alt fra pyramider til Eiffeltårne.

Læg vejen forbi The Strip, der er en af de absolut mest spektakulære gader i verden. Boulevarden er et lysende mekka af LED-lys. Alt lyser om kamp i LED, og farvespændet giver den hele armen. Og det stopper ikke her. Vulkaner, kæmpe spillehaller, fontæneshows og overdådige hoteller – der spares ikke på noget i fornøjelige Las Vegas.

Trods Las Vegas’ kulørte ydre er der plads til alle typer, også selvom du ikke er til fest og farver eller bare trænger til at slappe af. Oplev f.eks. det hippe 18b Arts Discrict. Undervurderet, uopdaget, charmerende og afslappet. I denne del af Las Vegas findes en hipsterkultur med lokale barer med jukebokse, vintagebutikker, livemusik, gamle veteranbiler og lokal kunst. Området er en interessant kontrast til den verdenskendte boulevard ”The Strip”.

Få, hvad du drømmer om – se dine tilkøbsmuligheder i Las Vegas

2. stop: Fra uendelig ørken til utrolige nationalparker

Efter et par dage i Las Vegas er det tid til at tage turen videre til de flotte og helt utrolige nationalparker. Du kører omtrent 4 timer og 30 minutter, en tur som går igennem Nevadas enorme og tørre ørken, indtil det er som at ramme en mur, og pludselig lander du i et helt andet univers, nemlig Arizona.

Her går landskabet fra at være fladt og vidtrækkende til at forvandle sig til kæmpe bjerge med floder, som bugter sig igennem det fænomenale landskab, der strækker sig, så langt øjet rækker. Kommer du i højsommeren, er det en klar fordel at tage ud på oplevelse enten om formiddagen eller om eftermiddagen, hvor solen ikke er helt så hård som midt på dagen. En krebserød solskoldning i det barske landskab er ingen god souvenir. Gå f.eks. op og ned af den såkaldte South Rim. Kom gerne sidst på dagen, hvor du kan opleve den helt unikke solnedgang, som er afsindigt flot.

3. stop: Fra underjordiske til overjordiske canyons

Hop ind i bilen igen og kør af sted mod Antelope Canyon, som er en underground canyon. Hvis du elsker at få et godt skud med kameraet, så er dette lige stedet for dig! Når du ankommer, vil du dog formentlig spekulere lidt over, hvor end denne canyon mon gemmer sig. Men efterhånden som du kommer tættere og tættere på, åbner der sig et billede op. Et par skridt ned og så er du pludselig midt i det indre af Antelope Canyon. Lad dig bare gribe af forbavselse, for det er forbløffende, at noget kan være så flot. Når eftermiddagslyset rammer de røde sandsten, giver det dig et helt unikt og beundringsværdigt syn på klippemonumentet.  

Læg også vejen forbi Bryce Canyon. Her ændrer landskabet sig igen til noget helt tredje. Her er det de såkaldte arches, spirer, som stikker op over det hele i alle former. Det er noget helt særligt at gå rundt imellem de her mageløse spirer, som på forunderlig vis stikker op af jorden.

Se vores udflugter til Antelope Canyon

4. stop: Skimekka og puddersne i knejsende højder

Efter mange gåture og flotte naturparker kan det være på tide, at der skal ske noget nyt. Hop derfor ind i bilen og sæt kursen mod bjergene. Næste stop: Skitur i Rocky Mountains! En tur på ski vil være et skønt højdepunkt på ferien, bogstaveligt talt. Mange har hørt om den fine puddersne og de fede oplevelser på pisterne, der kan bare ikke blive federe. Og du kan godt glæde dig til at lade det blive til virkelighed. Tag f.eks. et ophold ved Solitude Village, ski in – ski out. Alle pister er perfekt afmærkede, og lifterne er nye og velfungerende. Derudover kommer de mageløse omgivelser i Rocky Mountains! Sner det lidt, er du heldig at stå op til det lækreste puddersne. Skiskolerne i Solitude Village bliver kørt af venlige og søde skiguider, som hjælper dig med at nå dine personlige mål. En helt igennem fantastisk højdespringer på turen.

5. stop: Den Gyldne By

Efter et afbræk på ski, kan du lade turen gå videre 740 miles mod vest til storbyen San Francisco.

Kommer du fra nord, kan du køre over The Golden Gate Bridge, der er en kæmpemæssig hængebro omgivet af et grønt og flot landskab. Broen fører dig ind i en storby, som er anderledes end de øvrige. Byen er meget autentisk og kan næsten minde en om København. San Francisco er propfyldt med mode, små nystartede virksomheder og lækre madmarkeder. San Francisco er en skøn by at opleve til fods direkte fra gaden. Her oplever du hverdagen, som de lokale lever. Hop i spadsereskoene og nyd at slentre rundt i byens stemningsfulde gader. Du vil ikke fortryde det.

Se alle dine udflugtsmuligheder i San Francisco

6. stop: Surfervipes og bølgesprøjt

Efter et par dage kan du tage den berømte Highway 1 sydpå ned til Santa Cruz. Highway 1 er ubeskriveligt flot. Her er det ikke bare naturen, som spiller en rolle, men også den friske luft fra Stillehavet. Du kører og kører, men det er, som om tiden bare flyver forbi på magisk vis i de fortræffelige omgivelser.

Santa Cruz er en hyggelig by med caféer og rart byliv. Du fornemmer hurtigt byens surfer vipes, som får dig helt stille og roligt ned i gear. Her hygger man sig med familien, tager ud og bader ved stranden eller ridder på en bølge på havet.

7. stop: Legesyge delfiner og hvalsafari

Syvende og sidste stop, som du skal unde dig selv på din tur til det vestlige USA er Monterey. Kystbyen Monterey ligger ud til det gigantiske Nordlige Stillehav, der er hjem for nogle af verdens største skabninger. Det er derfor oplagt at krydre rejsens syvende stop med at tage på hvalsafari. Det er helt utroligt syn, når disse enorme og majestætiske dyr kaster sig op af vandet. Samtidig er det de færreste mennesker forundt, da vi ikke normalt har muligheden for at se disse dyr. På en båd langt ude på havet med vand så langt øjet rækker, kommer du derfor nemt til at føle dig helt privilegeret over den sjældne chance. På en safarisejltur fra Monterey er der også mulighed for at spotte de legesyge delfiner, der skyder yndefuldt igennem vandet. Måske lader nysgerrigheden over deres nye besøgende delfinerne komme lidt tættere på for at hilse på. Hvalsafari er hundrede procent et ”most do”.

Se dine muligheder for tilkøb af delfin- og hvalsafari

Hvilke stop skal du have på din USA-rejse?

Det vestlige USA lokker med svimlende mange seværdigheder, du skal glæde dig til at gøre holdt ved, når du tager på kør-selv-ferie i USA.

Find din kør-selv-ferie i USA her.

Find din autocamper-ferie i USA her

YouTube

Trustpilot