Firma – og grupperejser

Alt du skal vide for at føle dig tryg ved at rejse til USA under corona

Har du i lang tid drømt om at rejse til USA? Om at opleve naturens imponerende kræfter udfolde sig for øjnene af dig i Grand Canyons overdådige kløfter, om at mærke New Yorks pulserende bystemning og om at drøne ud af Route 66 med Bruce Springsteen blæsende ud af højtalerne?

Der er bare lige ét men. Det men, der gør, at du ikke er kommet afsted endnu – nemlig corona. For er det trygt at rejse til USA under corona? Er det trygt at befinde sig i lufthavnen? Hvilke praktiske omstændigheder skal man have styr på? Spørgsmålene er mange, men læs med her og få svar på alt det, du har brug for at vide til din rejse.

Men bare rolig, corona behøver heldigvis ikke være stopklodsen for din drøm om at suse afsted mod nye eventyr. Så længe USA’s grænser er åbne, er dine rejsemuligheder det nemlig også. Det er konklusionen hos Lars Mørk og Josefine Gudmann, to af kontorets rejseeksperter, der besøgte landet hen over julen. 

Det er ikke mere begrænsende, end det er herhjemme, det er ikke farligt, og det er ikke besværligt, så det er ikke på grund af frygten for corona, at man skal afholde sig fra at tage til USA. Man kan sagtens få en god ferie på trods af corona”, fortæller Lars. 

Josefine og Lars har delt deres oplevelser med at rejse i coronatiden og lavet en guide til, hvad du skal huske at have styr på, når du rejser til USA, så du kan få en tryg og oplevelsesrig rejse. 

Er det trygt at rejse i USA under corona?

Hvordan er det at rejse i USA under corona?

For mig var det at rejse rundt i USA ikke meget anderledes, end hvis jeg havde været i Danmark. De forholdsregler, vi tager herhjemme, er de samme, du tager, når du er ude at rejse. Man passer både på sig selv og på andre. Så hvis du vasker hænder, spritter af og bruger mundbind de steder, hvor det er et krav, så er det ikke mere vanskeligt end herhjemme,” siger Josefine.

Lars tilføjer: “Jeg har rejst i USA en del gange og oplevede ikke flere begrænsninger end normalt, når bare man husker at tage de samme forholdsregler som herhjemme. Det mest anderledes var, at der var færre internationale turister, til gengæld var flere amerikanere selv ude at opleve deres land.”

Kan du være tryg ved at rejse i USA under corona?

Man kan aldeles være tryg ved at rejse i USA. I New York oplevede jeg, at man tager det meget alvorligt – faktisk mere alvorligt end mange gør herhjemme. Så jeg var faktisk mere tryg, end jeg er nogen steder herhjemme. De har jo været hårdere ramt, end vi har været i Danmark, så jeg tror, de har taget det mere til sig,” fortæller Lars.

Ja, man skal selvfølgelig bære mundbind, spritte af og holde afstand, men det er jo helt, som det er herhjemme. Det er vores nye hverdag, og det har vi allerede vænnet os til, så derfor er det ikke meget anderledes,” supplerer Josefine.

Lars fortæller også, at der i New York stod testpavilloner på mange gadehjørner, og at der findes muligheder for, at man som turist kan bestille tid til en gratis coronatest. 

Se, hvor du kan bestille gratis coronatest i USA

Er det trygt i lufthavnen og på flyveturen til USA?

Jeg synes, det var trygt at rejse. I Kastrup lufthavn er der store skilte med mundbindkrav, så der ikke var noget at tage fejl af – og alle folk bærer dem selvfølgelig. Og så var der jo afstandskrav, ligesom der er alle andre steder. Det samme var gældende i USA,” siger Lars.

Josefine fortæller, at hun også oplevede flyveturen derover som tryg: Vi sad med mundbind på hele turen derover og fik udleveret servietter, så man kunne spritte af, så der var intet at være bekymret for,” fortæller hun.

Lars tilføjer: “Ja altså, jeg må da indrømme, at jeg syntes, det var en lang flyvetur med mundbind, men man må jo heldigvis lette på det, når man spiser eller drikker. Jeg har aldrig drukket så mange gin & tonics som på den flyvetur,” griner han.

Lufthavnene og luftfartsselskaberne har stort fokus på at skabe sikkerhed, når du færdes i lufthavnen og flyet. Kastrup lufthavn har derfor lavet en Covid19-guide med information om det, du skal vide, når du færdes i lufthavnen. 

Læs Kastrup lufthavns Covid19-guide her

Tager restauranter hensyn til corona?

Jeg viste coronapas hver gang, jeg skulle ind på restauranter, så det var helt ligesom herhjemme,” fortæller Josefine.

Lars oplevede faktisk en fordel ved de opstrammede regler, der gælder i New York:
I New York oplevede jeg, at de havde strammet reglerne for, hvor mange man må være på barerne og restauranterne, og derfor har de fleste serveringssteder taget fortovsarealer i brug, og det betyder, at der er rykket meget mere liv ud på gaden. Mange steder har man bygget træpavilloner i vejkanten på de brede boulevarder i New York, så livet er trukket ud af lokalerne og ud på gaden, ligesom vi kender det i Danmark. Og det er fedt,” smiler Lars.

Din praktiske tjekliste inden du rejser til USA

Hvor kan jeg orientere mig omkring det at rejse til USA?

Der er flere vigtige hjemmesider, hvor du kan finde information om at rejse til USA.

Orientér dig altid på den amerikanske ambassades hjemmeside, der informerer og vejleder om bl.a. rejserestriktioner, rejsevejledning og lokale regler.

Se den amerikanske ambassades hjemmeside her.

Det er også vigtigt at orientere sig hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, der vejleder om bl.a. vaccinationer og testkrav. Find de amerikanske sundhedsmyndigheder her.

Hvilke restriktioner er der i USA?

Restriktionerne ændrer sig hele tiden. Det gælder både de restriktioner, der er ved indrejse og de lokale restriktioner. 

Du kan tjekke oplysninger om nuværende indrejserestriktioner på den amerikanske ambassades hjemmeside her.

Du kan også downloade Udenrigsministeriet app “Rejseklar”, så du let kan holde dig opdateret, når du er afsted.

De enkelte byer og delstater har forskellige krav og restriktioner om eksempelvis brug af mundbind, testkrav, vaccinationer og visning af coronapas. Ligesom herhjemme skal du derfor altid være opmærksom på de lokale restriktioner både inden, du tager afsted, når du er afsted, og hvis du krydser en stat i USA. 

Du kan holde dig opdateret på de lokale restriktioner på de amerikanske sundhedsmyndigheders hjemmeside her.

Lars erfarede selv, at det er vigtigt at holde sig opdateret på restriktionerne: 

Da jeg var i New York, skulle man bære mundbind alle indendørs steder, men senere på ugen tog jeg til Philadelphia, og her var der ingen krav om mundbind. Det blev så ændret dagen efter, og så var det på med mundbindet igen. Men det fortæller, hvor lokalt restriktionerne rammer. Det ændrer sig hele tiden, og det ændrer sig hver gang, du krydser en statsgrænse. Der er forskellige stater og forskellige regler,” fortæller Lars.

Hvilke papirer skal man have styr på, inden man rejser til USA?

Inden du rejser til USA skal du have opfyldt nedenstående:

  • Covid-19 vaccination
  • Negativ Covid-19 test
  • Attestation
  • Indrejsetilladelse (ESTA)

Du kan læse meget mere om indrejseregler til USA på vores hjemmeside her

Josefine anbefaler også, at du husker at tjekke, om dit flyselskab stiller krav til dokumenter, der skal udfyldes. Og hvis du skal mellemlande, bør du også undersøge hvilke krav og retningslinjer, der gælder i den pågældende lufthavn: “Der kan godt være særlige blanketter, der skal udfyldes afhængig af hvilken lufthavn, du mellemlander i,” siger hun. 

Derudover er det vigtigt at købe en god rejseforsikring, så du er sikret i tilfælde af, at du skulle blive ramt af corona. 

Skal jeg vise coronapas i USA?

Reglerne omkring coronapas er forskellige afhængigt af hvilken stat, du befinder dig i. Men som udgangspunkt bør du altid have dit coronapas med dig, når du skal nogen steder.

Et tip fra Lars: “Jeg viste mit coronapas i “MinSundhed”-appen. For at de kunne verificere mit coronapas i appen havde jeg også altid mit pas med mig. Det fungerede rigtig godt,” fortæller Lars. 

Josefine valgte en anden metode: “Jeg havde printet mit coronapas ud fra www.sundhed.dk, så jeg var på den sikre side, hvis mobilen skulle løbe tør for strøm,” siger hun. 

Kan jeg rejse til USA, hvis jeg har været smittet med corona?

Ja, når landets grænser er åbne, kan du sagtens rejse til USA, selvom du har været smittet med corona. Du skal bare kunne fremvise dokumentation på, at du har haft corona og er blevet rask igen inden for 90 dage. Det gør du ved at have et bevis for en positiv test og et underskrevet brev fra din læge eller sundhedsmyndighed, som attesterer, at du er rask altså et “Documentation of Recovery from COVID-19”. Derudover skal du som altid have et gyldig ESTA eller visum. 

Du kan læse mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

Lars stod selv i den situation, at han ikke kunne fremvise en negativ test grundet tidligere smitte, men han oplevede ikke noget problem med at tage til USA: “Jeg havde lige haft corona og kunne derfor ikke vise en negativ test. Det var dog intet problem. Med dokumentation fra lægen var jeg “clear for flight”, og jeg mødte ingen udfordringer med det. Der er jo flere og flere, der har haft corona, så man ikke være bekymret – der er en anden mulighed, og det fungerer helt fint ”, siger han.

Hvilke coronavacciner er godkendt i USA?

Du bør holde dig opdateret om de nyeste krav til coronavacciner ved indrejse. Læs om krav til coronavaccine på de amerikanske sundhedsmyndigheders hjemmeside her

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg bliver syg, mens jeg er afsted?

Hvis du bliver syg af corona, når du rejser rundt i USA, skal du følge myndigheders anbefalinger. Du kan læse anbefalingerne fra myndighederne her.

Udover corona, hvad skal jeg så vide om det at rejse til USA? 

Du kan læse om alle de praktiske oplysninger, du skal have styr på, inden du rejser til USA på vores hjemmeside. Se alle de praktiske oplysninger om USA her

Jeg vil gerne rejse til USA  – hvordan gør jeg det?

Hvis du vil opleve det storslåede USA, så kan vi hjælpe dig med at skræddersy din USA-rejse, så den bliver lige, som du drømmer om. Ring til os på 70 22 66 00 eller send os en mail på verden@risskovrejser.dk. Du kan også få inspiration til, hvad du skal opleve på din USA-rejse. Få tips til USA-rejsen her.

Vi glæder os til at hjælpe dig med at få din USA-drøm til at gå i opfyldelse!

YouTube

Trustpilot