Firma – og grupperejser
fjer

Amerikanske forfatterspor

Amerikanske berømtheder findes i mange kategorier – fra præsidenter til astronauter til talkshow-værter og sportsstjerner. Her er vores amerikanske berømtheder tre forfattere, der har relation til lokaliteter i solrige Florida, kulørte Californien og charmerende Georgia

En globetrotter slår sig ned

Tidspunktet er april 1928. Forfatteren Ernest Hemingway har taget afsked med Paris og er kommet via Cuba til Key West i Florida med sin kone nummer to, Pauline Pfeiffer. Hendes onkel var så generøs at forære det nygifte par en bil, som imidlertid var længe om at dukke op i Key West.

På grund af ventetiden måtte Hemingway og hans kone flytte ind i en lejlighed. og mens de boede her, satte Hemingway sidste punktum i romanen ”Farvel til våbnene. Det varede dog ikke længe, før Hemingway blev opslugt af sin altoverskyggende passion, ”big game fishing”, og med hjælp fra Paulines onkel købte de huset på Whitehead Street.

  • 907 Whitehead Street i Key west
  • Sloppy Joe’s, 201 Duval street i Key west

Skæve eksistenser på Stillehavskysten

Mens Ernest Hemingway slog sine folder i Key West, debuterede John Steinbeck som romanforfatter med ”Cup of Gold” i 1929, men gennembruddet kom først med ”Dagdriverbanden” i 1935. Steinbeck boede stort set hele sit liv i Californien, og maleriske beskrivelser er et af hans kendetegn – en kontrast til et persongalleri, der ofte falder uden for samfundets gængse rammer.

I romanen ”Et mægtigt gilde” er scenen Cannery Row i havnebyen Monterey, der dengang var ”verdens sardinhovedstad” tæt pakket med konservesfabrikker. Den sidste konservesfabrik lukkede i 1973, og der skal lidt fantasi til at forestille sig Cannery Row, nu hvor de tidligere konservesfabrikker har fået et mondænt look. 

  • The Steinbeck house, 132 central Avenue i Salinas
  • National Steinbeck Center, 1 Main Street i Salinas
  • Garden of Memories Cemetery, 850 Abbott Street i Salinas

En forfatters skæbnesvangre uheld

I 1928 brækkede Margaret Mitchell en ankel, og det uheld var anledningen til, at hun begyndte på det, der skulle blive romanen ”Borte med blæsten. Født og opvokset i Atlanta kendte Margaret Mitchell sit stof, og bl.a. miljøet omkring Stately Oaks Plantation var en vigtig inspirationskilde.

Manuskriptet var færdigt i 1929, men romanen blev først udgivet i 1936. Der var så til gengæld tale om berømmelse fra dag ét, og som nåede nye højder, da bogen blev filmatiseret i 1939. Kun én roman skulle der til, og Margaret Mitchell var verdensberømt.

Det var et uheld af den alvorlige slags, der gjorde, at der aldrig kom en efterfølger til ”Borte med blæsten”. I 1949 blev Margaret Mitchell ramt af en bil på Peachtree Street og døde af sine kvæstelser. 

  • Margaret Mitchell House & Museum, 999 Peachtree Street i Atlanta 
  • Stately Oaks Plantation, 100 Carriage Lane i Jonesboro
  • Oakland Cemetery, 248 Oakland Avenue i Atlanta

Inspireret til selv at gå i de amerikanske forfatteres fodspor?

Find din næste USA-rejse her, hvor du finder Danmarks største udvalg af kør-selv-ferier i USA . Vil du hellere køre i autocamper? Så kan du blive meget klogere på ferie i autocamper i USA her.

Du kan selvfølgelig også få en helt skræddersyet rejse – se bl.a. vores rejseforslag her, og tag så ellers fat i vores dygtige USA-eksperter, som du fanger på enten 70 22 66 00 eller på verden@risskovrejser.dk.

YouTube

Trustpilot