Firma – og grupperejser

Den ultimative guide til England

England er et land, som emmer af rig historie inden for kultur, gastronomiske oplevelser og historiske fortællinger. Hvert år vælger millioner af turister England som deres foretrukne destination, og vi kan sagtens forstå hvorfor!

Du kan gå på opdagelse i de sydlige egne og besøge et væld af historiske destinationer og tage turen ud til de mange charmerende kystbyer eller sætte kursen mod Midtenglands skønne countryside, hvor især Cotswolds bølgende bakkelandskaber er en idyllisk naturoplevelse.

Der er også rig mulighed for at drage til det nordlige England, hvor der ikke er langt imellem natur og pulserende storbyliv. Uanset om du er til storbyferie eller til en afslappet ferie i rolige omgivelser, så har England alt det, du søger. 

Læs med i dette indlæg for at lære meget mere om, hvad England har at byde på som din kommende rejsedestination. Her kan du få et indblik i: 

  • Englands natur og landskaber
  • Madkultur og hyggelige pubber 
  • Historiske seværdigheder og monumenter
  • Englands mange byer
 

Englands natur og landskaber

Udsigt over Lake District i det nordlige England

I England finder du mange skønne naturområder, som du kan gå på opdagelse i. Naturområderne er at finde overalt, hvilket også betyder, at du ikke skal rejse langt væk fra storbyen, førend du befinder dig i skønne naturomgivelser. Klimaet i England minder meget om det danske vejr med skiftende årstider, dog med lidt mildere temperaturer. 

I det nordlige England finder man idylliske landskaber som bugner af grønne bakkedale, bjerge og floder. Her kan du f.eks. tage på vandreture i dalene Yorkshire Dales og Lake District National Park, som er kendte for at have de mest betagende udsigter til skov, floder og bjergkæder. Det siges også, at disse steder har været velbesøgt af nogle af Englands mest berømte digtere, som fandt inspiration til deres tekster ved at betragte det flotte landskab.

Nordengland byder også på skønne oplevelser ude ved vandet. Med de lange kystlinjer, som strækker sig i nordøst og nordvest, er der rig mulighed for at gå på opdagelse på de mange forskellige strande. På østkysten kan du tage ud og opleve flotte sandstrande og gå på opdagelse i de høje klipper ved Northumberland kyst.

Her kan du også besøge nogle af de ældste og mest imponerende slotte i England, som emmer af historie. Strandene på vestkysten er kendte for deres gode badeforhold, hvilket har gjort dem til nogle af de mest populære feriedestinationer i England. Her kan man bl.a. tage ud og udforske Hilbre-øerne og dets beboere. Hilbre-øerne huser nemlig et lille antal truede dyrearter, og hvis der er lavvande kan du være heldig at tilgå øerne på gåben.  

I det sydlige England findes områderne Dartmoor og Cornwall, som er kendt for deres flotte hedelandskaber, der strækker sig vidt og bredt. Her kan du gå på opdagelse i den smukke natur og spotte vilde blomster og dyr. I Sydengland oplever du også et andet klima end i det nordlige England. Det vil derfor ikke være underligt, hvis du spotter et palmetræ eller to på disse kanter. 

Det forholdsvis varmere klima betyder også, at de sydengelske kyster er populære destinationer for besøgende. Her kan man blandt andet besøge strande som Dover og Seven Sisters i Sydøstengland, som er kendte for deres spektakulære hvide kalkklipper, som strækker sig langs kysten.

Der er også mulighed for at udforske Land’s End, der er det mest sydvestlige punkt i England. Her kan du opleve et spektakulært syn af flotte og høje granitklipper.

Madkultur og hyggelige pubber

Hyggelig landsbypub i Winchester

I England kan du finde et hav af forskellige gastronomiske oplevelser, som forkæler dine smagsløg. Hvis man besøger de hyggelige kystbyer er Fish and Chips et must-have. Her er der ikke langt fra fangst til servering, da englænderne sætter stor ære i at servere fisk, som er fanget i lokalområdet. Denne ret er  en af de mest elskede retter på briternes menukort og serveres bedst med en lille smule vinaigrette og ærtemos som tilbehør. 

Hvis du er på udkig efter morgenmad i England, så skal du ikke lede længe. Englænderne er nemlig verdenskendte for deres traditionelle engelske morgenmad. Her får du alt hvad hjertet begærer, og du vil med garanti gå mæt derfra! Hvis du føler dig modig, kan du også vælge at bestille blodpølse med til din morgenmad, ganske som englænderne selv ynder. 

Når englænderne skal slappe af, foregår det oftest i selskab med en kop te. Te er den mest populære drik i England og i denne forbindelse blev konceptet ‘Afternoon Tea’ introduceret. Trænger du til at slappe af og forkæle dig selv efter en dag med sightseeing, så er Afternoon Tea helt klart oplevelsen værd. Her bliver din foretrukne te som regel serveret med et overdådigt udvalg af kager, sandwich og scones, som du kan nyde i rolige omgivelser. 

Søger du efter et lækkert sted at spise til både frokost og aften, eller bare et sted til en enkelt drink, så skal du slå et smut forbi en traditionel engelsk pub. Her mødes englænderne som regel med deres familie og venner til hyggeligt samvær, god mad og noget at drikke. Engelske pubs er kendte for deres gode udvalg af specialøl og forskellige gin. Der er derfor også rig mulighed for at opleve hvad engelske bryggerier og gin-producenter har at byde på. 

 

Historiske seværdigheder og monumenter

Udsigt til Alnwick Castle i Nordengland

England er rig på historiske fortællinger om gamle dage og som besøgende vil du med garanti tage hjem med nogle fantastiske og forunderlige historier i bagagen. På din tur bliver du tryllebundet til en tid, hvor romerne, vikingerne og angelsakserne kæmpede om magten i England. Du får også rig mulighed for at gå på opdagelse i Englands litterære og kunst univers, der bugner af historiske fortællinger, som i dag har sat præg på verdenskortet. 

I Nordengland kan du komme helt tæt på og opleve, hvordan vikingerne og romerne har sat deres præg på den engelske historie. Der er bl.a. mulighed for at besøge den UNESCO-fredede Hadrians Mur i Northumbria, som blev skabt af romerne til at markere Romerrigets grænse i Nordengland.

I Northumbria kan du også besøge det sagnomspundne Lindisfarne-kloster, der danner rammen for vikingernes indtog i England. Nordengland huser også mange pragtfulde slotte, som hver fortæller en historie. Du kan bl.a. tage ud og besøge Alnwick Castle, der er kendt for at være lokation til mange af de kendte Harry Potter-film. Her kan du også nyde en eftermiddag i de flotte haver og parker som slottet er omringet af. 

Drager du længere sydpå, kan du opleve byen York, som er indbegrebet af middelalder. Her har vikingerne virkelig sat deres præg på byens historie, og du vil opleve at støde på en del gadenavne, som lyder danske. Her kan du besøge Jorvik Viking Museum, som danner rammen for vikingernes togter i England og deres rejse fra Skandinavien til England. Du kan også besøge den smukke og majestætiske katedral kaldet York Minster. Byen emmer af historie og trækker tråde tilbage til vikingetiden, romertiden og middelalderen og er helt klart et besøg værd. 

Hvis turen går til Midtengland, vil du opdage, at området er rigt på historie og smuk natur. Her kan du besøge området Cotswolds, som består af fem forskellige amter. Her er der rig mulighed for at dykke ned i fortællinger om den yngste stenalder og de tidlige bosættelser.

Det er oplagt at tage ud og udforske Cotswolds bølgende bakker og se de flotte stenmonumenter kaldet The Rollright Stones. I dette område kan du også opleve, hvordan industrialiseringen fra det 17. århundrede har sat sine spor. Her kan du bl.a. få lov til at komme tag med et damptog igennem Midtenglands smukke landskaber og blive tryllebundet tilbage til fortiden.  

Sydengland danner rammen for mange historiske begivenheder op igennem tiden. Her kan du bl.a. tage ud til byen Winchester og oldtidsbyen Old Sarum. Winchester emmer af historie fra middelalderen og siges at have været en af de vigtigste byer i England, da den fungerede som kongernes og bispernes hovedstad.

Her kan man høre fortællinger om sagnomspundne konger som Kong Arthur og Alfred den Store. Oldtidsbyen Old Sarum stammer fra jernalderen og er også anset som en af de vigtigste byer. Her kan du gå på opdagelse i byens historie og se hvordan den har ændret sig efter at have været beboet af både romere, saksere og normanner.

Der er også mulighed for at besøge byen Hastings, som danner rammen for en af de mest afgørende begivenheder i Englands historie. Her kan du høre om Slaget ved Hastings som fandt sted i 1066, og som anses for at markere nationens fødsel. Rejser man mod Salisbury kan man også opleve Stonehenge, der siges at være en af Europas mest interessante fortidsminder og anses for at være omkring 3.500-5.000 år gammel.

Englands mange byer

Den billedskønne landsby Combre Castle i Cotswold

I England findes en masse spændende byer og der er noget for enhver smag. I Nordengland kan du  bl.a. besøge storbyerne Newcastle og Liverpool. Newcastle emmer af kultur, god mad og spændende oplevelser. Du kan bl.a. besøge kunstmuseet Baltic Centre For Contemporary Art, som ligger ved et område kaldet Quayside.

Her kan man opleve hvordan freelance-kunstnere udfolder deres holdninger og tanker igennem kreativitet. Du kan også besøge Sage Gateshead, som er placeret lige ved siden af. Her kan du gå på opdagelse i den flotte bygning og nyde udsigten ud over floderne og Newcastle by. Newcastle emmer af god stemning og du kan finde et væld af kulinariske oplevelser og shopping muligheder. Du kan også gå på opdagelse i byens historie med en guidet tur ned i Victoria Tunnelen. Her får man lov til at se, hvordan englænderne brugte tunnelen til at beskytte sig selv under 2. verdenskrig. 

I Nordengland kan du også opleve storbyen Liverpool. Her kan du gå på opdagelse i et væld af butikker og smage på de mange kulinariske oplevelser, der byder sig. Byen emmer af stemning og hvis du elsker musik, er byen lige en destination for dig. Liverpool er nemlig hjemsted for det verdenskendte band Beatles og der vil derfor være rig mulighed for at besøge de mange udstillinger, som danner rammen for Beatles historie.

Er du interesseret i fodbold, så er Liverpool også lige noget  for dig. Her kan du opleve den helt særlige stemning, der er, når byens eget hold skal spille kamp. Om du vælger at tage til kampen eller vælger at se kampen på en hyggelig pub, så er du garanteret at ende i en fantastisk atmosfære. 

I Midtengland finder du områder som gemmer på en masse historie. Her kan du bl.a. besøge Cotswold regionen som består af: Gloucestershire, Warwickshire, Wiltshire og Worcestershire. Områderne er så billedskønne at de gennem tiderne har fungeret som kulisse i kendte tv-serier som f.eks. Barnaby og Downton Abbey. Der er også rig mulighed for at dykke ned i litteraturhistoriens univers og høre om bl.a. William Shakespeare i Stratford-upon-Avon eller besøge fødestedet for Sir Winston Churchills i det imponerende Blenheim Palace. Med sine smukke landskaber og hyggelige byer, er Midtengland helt klart besøget værd. Her er der tid til ro, afslapning og nydelse. 

I det sydlige England findes også oplevelser for enhver smag. Her kan du besøge byen St. Ives, som ligger på Englands sydligste spids. Denne by har tiltrukket en masse kunstnere fra nær og fjern pga. de gode lysforhold. Byen emmer af eksempler på forskelligt kunsthåndværk og gallerier.

Derudover er St.Ives også en hyggelig havneby, som huser nogle fantastiske skaldyrsrestauranter. I byen oplever man en dejlig afslappet atmosfære og mulighed for at tage på stranden og lytte til bølgernes brus. Du kan også besøge byen Rye som emmer af engelsk idyl. Her kan man spadsere på brolagte stræder, se på Tudor-huse og gå på opdagelse i de smalle gyder. Hvis du trænger til en god omgang selvforkælelse, så er Bath destination for dig. Her kan du bl.a. opleve hvordan byen har bibeholdt de gamle romerske bade fra år 75. Der er også mulighed for selvforkælelse i Baths moderne spa centre hvor kvaliteten og spa-behandlingerne er helt i top.

Hvis du trænger til at opleve en større by, så er kystbyen Brighton destinationen for dig. Brighton er en af de mest populære feriedestinationer i England. Byen har en fantastisk atmosfære og et rigt kulturliv. Her kan man spadsere langs den charmerende havnefront og tage på shopping i de mange hyggelige gader. 

Lyder en ferie til England som noget for dig? Så læs mere om, hvad du kan glæde dig til på vores rejser til England, som er spækket med både kultur, historie og kulinariske oplevelser. 

Du er også altid velkommen til at ringe til en af vores dygtige rejseeksperter på 70 22 66 00 eller kontakte os på verden@risskovrejser.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!

YouTube

Trustpilot