Firma – og grupperejser

Den ultimative guide til familieferie i Florida

Florida er en af de mest velbesøgte feriedestinationer i USA og vi forstår godt hvorfor! Med et varmt klima året rundt og et væld af seværdigheder, er Florida den perfekte feriedestination for både store og små. I dette blogindlæg giver vi dig og din familie den ultimative guide til, hvad I kan opleve på jeres tur rundt i USA’s solskinsstat. Her kan du læse mere om:

  • Klima og natur i Florida
  • Guide til familievenlige strande
  • Forlystelsesparker og underholdning
  • Restauranter og shopping

Klima og natur i Florida

I den centrale og sydlige del af Florida vil I opleve et subtropisk klima, som grænser til et tropisk klima. Den gennemsnitlige dagstemperatur ligger på omkring 28-38 grader i sommerhalvåret, og i vinterhalvåret vil I opleve en temperatur på omkring 18-28 grader. I perioden december-marts kan det dog ske, at temperaturen kommer ned på under 15 grader – dette sker dog kun få dage om året. 

Hvis jeres tur går til den nordlige del af Florida, vil I også opleve den samme varme som i syd. Dog er der større chance for koldere temperaturer i vintermånederne sammenlignet med den centrale og sydlige del af staten. 

Klimaet i Florida er generelt fugtigt og frodigt, men absolut ikke ubehageligt. I det meste af Florida udgøres naturen  af høje palmetræer, hvide strande og himmelblå hav. Florida er omkranset af Atlanterhavet i øst og Den Mexicanske Golf i vest. Vandets temperatur ligger derfor på omkring de 25-29 grader fra maj til november, og på omkring 20 grader i vintermånederne. Der vil derfor være rig mulighed for at få mange gode dage ved stranden, hele året rundt. 

Foruden palmetræer og hvide strande, så byder den sydlige del af Florida også på en helt anden slags natur. Her kan I opleve området kaldet The Everglades, som består af tropiske vådområder. Her er der rig mulighed for at tage på opdagelse i den flotte natur og spotte alligatorer samt andre vilde dyr. 

Guide til familievenlige strande.

I Florida er der rig mulighed for at opleve nogle af de mange, lækre strande. På vestkysten finder man bl.a. Siesta Key Beach i Sarasota by. Med sit kridhvide sand og himmelblå hav, er Siesta Key blevet kåret som en af de flotteste strande i verden. På stranden findes mange aktiviteter for hele familien. Man kan bl.a. komme ud og snorkle, spille volleyball eller tage på bådtur. Der er også borde og bænke til picnic og grill, når det bliver tid til at tanke ny energi. 

På Floridas vestkyst ligger Fort De Soto Park nær byen Tampa. Området er bl.a. en populær destination for børnefamilier, der rejser i autocampere. Her er der rig mulighed for at nyde det rolige vand ved stranden og udforske naturen i den omliggende park. Området byder også på en masse aktiviteter for de små i form af: skattejagt, legepladser og sportsaktiviteter. Der er også mulighed for at tage på bådtur i parken og spotte nogle af de mange søkøer, som holder til i området. 

Captiva Beach på Floridas vestkyst er også en populær strand-destination for hele familien. Stranden ligger nær den populære feriedestination Fort Myers, og der vil derfor også være rig mulighed for at gå på opdagelse i den skønne by. Med sit rolige havvand er Captiva Beach oplagt for familier med små børn. Stranden ligger i et roligt og afsides naturområde, og det er derfor en god idé at medbringe sin egen mad til turen.

På Floridas østkyst kan I også besøge en masse dejlige strande. En times kørsel fra byen Orlando ligger Cocoa Beach, som er kendt for at tiltrække børnefamilier året rundt. Her er der rig mulighed for at nyde det lækre vand og spise på nogle af de mange restauranter, der ligger tæt på vandet. Stranden er også oplagt  for dem, der elsker vandaktiviteter som bl.a. surfing.  

Hvis I er til strande, som ligger tæt på shopping og masser af aktiviteter, så kommer her nogle bud på hvilke strande I skal besøge på Floridas østkyst: 

I Fort Lauderdale, som ligger nord for Miami, kan I besøge Deerfield Beach. Stranden er kåret som en af verdens mest rene strande. Her kan I nyde en dejlig dag ved vandet, eller gå en tur ned langs den flotte strandpromenade, som byder på lækre restauranter og butikker. I området er der også mulighed for at stå på vandski, tage i zoo eller besøge Museum of Discovery, der er kendt for at holde en masse aktiviteter for børn og unge. 

Går turen lidt længere sydpå, kommer I til Hollywood Beach som også byder på kridhvidt sand og lækkert vand. Her er der også rig mulighed for at tage på shopping, spise på et væld af restauranter, eller gå på opdagelse i de nærliggende områder. 

Hvis I som familie søger en balance mellem rolige strandområder og et livligt byliv, så er Deerfield Beach og Hollywood Beach to gode bud.  

Hvis turen går til Miami, så kan man ikke undgå at snakke om Miami Beach. Miami Beach tiltrækker millioner af turister året rundt og her er et væld af oplevelser for store og små. I kan bl.a. vandre ned ad den verdenskendte strandpromenade kaldet Ocean Drive, som byder på lækre restauranter og designerbutikker. Der er også rig mulighed for at tage børnene med på nogle af de mange legepladser, som ligger lige ved stranden, eller tage hele familien ud på nogle af de mange vandaktiviteter som tilbydes. Her er I garanteret en dag spækket med spændende og sjove oplevelser.  

I den sydligste del af Florida, kan I besøge øerne kaldet The Keys. Her kan I nyde roen på nogle af de mange, lækre strande. Her er I garanteret noget af det flotteste og klareste havvand i Florida. Her kan vi bl.a. anbefale strande som: Calusa Beach og Fort Zachary Taylor Historic State Park.

Forlystelsesparker og underholdning

I den nordlige del af Florida finder I storbyen Orlando. Året rundt rejser millioner af familier til netop denne destination for at besøge nogle af de mest kendte forlystelsesparker, der er at finde på kloden. Her kan I bl.a. slå jer løs i forlystelsesparker som: Walt Disney World, Universal Studios, Adventure Island og Legoland. 

I Walt Disney World kan I komme ind og opleve Disney’s magiske verden, møde nogle af de kendte Disney-karakterer og prøve nogle af de sjove forlystelser. Her er der også mulighed for at komme ud at bade i nogle af de nærliggende vandparker. 

Universal Studios og Adventure Island garanterer nogle af de bedste oplevelser for hele familien. Her kan I prøve nogle af verdens bedste rutsjebaner, gå på opdagelse i Universal Studios’ historie samt møde nogle af de kendte karakterer. Parkerne ligger lige op ad hinanden, så hvis I gerne vil besøge dem begge, er der mulighed for at købe et samlet turpas til begge parker ved indgangen.

Halvanden times kørsel fra Orlando ligger byen Tampa. Her kan I besøge forlystelsesparken Busch Gardens, som huser nogle af verdens højeste og vildeste rutsjebaner. Rundt i parken finder I også aktiviteter for de helt små i form af små forlystelser og legepladser. Busch Gardens er dog generelt for de større aldersgrupper, der ønsker en dag fuld af spænding og høj fart. 

Under en times kørsel fra Orlando ligger Kennedy Space Center. Her kan I komme ind og se et rumskib på helt tæt hånd, møde astronauter og lære om NASA’s historie. Derudover er der også mulighed for at prøve sig frem som en ægte astronaut i de forskellige rumskibssimulatorer. Her er hele familien garanteret oplevelser, som de aldrig har prøvet før. 

I den sydlige del af Florida kan man som nævnt opleve det store vådområde kaldet The Everglades. Området er kendt for at huse nogle af verdens største krokodiller samt mange andre vilde dyr. Området i sig selv er kæmpestort, og der er derfor en masse aktiviteter for hele familien. I kan f.eks. komme på en guidet bådtur rundt i området, tage på cykelture på nogle af de mange stier samt leje kajakker og både. The Everglades tilbyder også muligheder for at campere, hvis man ønsker dette. 

Hvis jeres familie er interesseret i sport, så er Florida den perfekte destination. Miami huser nemlig nogle af de mest kendte sportshold i USA. Her har I f.eks. mulighed for at komme ind og se kampe med det verdenskendte basketballhold Miami Heat. Tage på Sun Life Stadium og se det amerikanske fodboldhold Miami Dolphins eller tage på Marlins Park for at se baseballholdet Miami Marlins spille.

Restauranter og shopping

Foruden forlystelsesparker, så byder Orlando også på gode shoppingmuligheder og spisesteder. Hvis I er interesseret i verdenskendte designermærker, så er Orlando Premium Outlets en rigtig god destination. Stedet tiltrækker mange shoppeglade turister året rundt pga. deres mange rabatter og gode priser. Hvis I er interesseret i shoppingcentre generelt, så kan I f.eks. også besøge: The Mall at Millenia og The Florida Mall. Er I mere til hyggelige og lokale butikker, så er Winter Park Avenue en god destination. 

I Orlando findes der mange gode spisesteder for hele familien. Hvis I gerne vil opleve en ægte amerikansk diner, så er Nick’s Family Diner stedet for jer. Her er de særligt kendte for deres lækre morgenmadsmenu. Hvis menuen skal stå på ægte, amerikanske burgere og lækre desserter, så er Freddy’s Frozen Custard & Steak Burgers stedet for jer. Er I mere til italiensk mad, så er NYPD Pizza det rette sted. Her laver de nogle af de bedste pizzaer, der er at finde i Orlando. Her spiser børn også gratis om onsdagen. 

På Floridas vestkyst finder I også gode muligheder for shopping i byen Tampa. Her kan I bl.a. besøge shoppingcentret International Plaza and Bay Street, eller tage på osetur i distriktet Hyde Park Village. Her er der gode muligheder for at købe nogle af de mange lækre designermærker. Syd for Tampa ligger Fort Myers. Her kan I bl.a. tage ned til Town Square og shoppe i de mange, hyggelige og lokale butikker. Fort Myers er også kendt for at huse nogle af de bedste fiskerestauranter. Her kan restauranter som: Cape Cod Fish Company, Twisted Lobster og Shrimp Shack anbefales. 

På Floridas østkyst byder Miami by på et væld af shoppingmuligheder. Her kan I bl.a. tage til Dolphin Mall, som er et af Floridas største shoppingcentre. Her er et væld af af aktiviteter for hele familien. Foruden butikker byder Dolphin Mall også på et stort biografcenter, en bowlinghal samt en masse lækre spisesteder. I kan også besøge andre shoppingcentre, som f.eks Mall of Americas og The Shops at Sunset Place, som byder på samme aktiviteter. 

I Miami by finder I også et væld af spisesteder. Her kan vi bl.a. anbefale Ms. Cheezious som spisested. Her kan hele familien nyde lækre pizzaer og unikke sandwiches. Derudover tilbyder restauranten også en masse brætspil, som familien kan have det sjovt med. I Miami finder I også kæden Shake Shack, som er kendt for at lave nogle af Miamis bedste burgere. Foruden deres fantastiske burgere, så tilbyder kæden også aktiviteter for børn i form af: bordfodbold og bordtennis. 

Ønsker I at prøve autentisk caribisk mad? Så anbefaler vi f.eks Bahama Breeze. Her kan I nyde et væld af lækre retter fra de latinamerikanske lande på restaurantens store, udendørs terrasse. Derudover anbefaler vi også Bayside Marketplace. Her kan I nyde et stort udvalg af caribiske restauranter med udsigt udover havet eller tage på shoppingtur i de mange, lokale butikker. 

Sammenlignet med Miami by, så er mad- og butikspriser i Miami Beach generelt højere. Hvis I er interesseret i de nyeste produkter fra forskellige designermærker, så kan det famøse Design District anbefales. I Miami Beach finder I også gågaden kaldet Lincoln Road. Her findes et mix af butikker lige fra designermærker til lokale butikker. 

I Miami Beach vil I opleve, at mange restaurantpriser ligger lige under normalen i forhold til danske restaurantpriser. Det kan derfor godt være en fordel at tage ind til Miami by for at spise. Dog tilbyder Miami Beach en fantastisk stemning og nogle af de bedste restauranter, der er at finde i Florida. Her kan vi bl.a. anbefale MAMA’S TACOS, som byder på lækker mexicansk mad for hele familien. Vi kan også anbefale The Social Club, som er kendte for deres lækre morgenmad. Her bliver børn også tilbudt en pakke med malebøger og tusser til at fordrive tiden med. Vil I prøve et af de bedste burgersteder i Miami Beach? Så er 11th Street Diner stedet for jer. Her bliver I taget tilbage til 50’erne i ægte, amerikansk diner-stil. 

I den sydligste del af Florida finder I øerne The Keys. Her foregår livet i et roligt tempo, og I vil derfor hurtigt opleve en dejlig atmosfære, når I tager rundt på de forskellige øer. Øerne er hver især forbundet via en stor hovedvej. I skal derfor ikke tænke på at skulle med færge, hvis I gerne vil besøge mere end en ø. Når det kommer til shoppingmuligheder, så har The Keys enkelte shoppingcentre som f.eks Searstown Shopping Center, Big Pine Key Shopping Center og Key Largo Shopping Center. Derudover byder øerne på et stort udvalg af lokale og hyggelige butikker som bestemt er et besøg værd.

The Keys er meget kendte for deres fantastiske fiskerestauranter. Her kan vi bl.a. anbefale Lazy Lobster Seafood Restaurant og The Fish House Restaurant and Seafood Market. Er man ikke til fisk og skaldyr, så kan vi anbefale den italienske restaurant kaldet Ciao Hound eller steakrestauranten Florida Keys Steak & Lobster House.

Lyder en ferie til Florida som noget for jer? Så læs mere om, hvad I kan opleve på vores forskellige rejser til Florida, der er spækket med både kultur, historie og kulinariske oplevelser. Vi har sammensat nogle gode rejseforslag til jer, der viser, hvad I kan nå, og hvilke muligheder I har – se dem her

Du er også altid velkommen til at ringe til en af vores dygtige rejseeksperter på 70 22 66 00 eller kontakte os på verden@risskovrejser.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

YouTube

Trustpilot