Firma – og grupperejser

Den ultimative pakkeliste til din USA-tur

Turen til USA er booket og efter flere ugers venten er tiden endelig kommet til at skulle pakke kufferten og krydse Atlanten. Men hvad nu? Du står der og kigger undrende på kufferten, som du har lagt klar på sengen, og forsøger at huske alt det, du skal have med. Samtidigt skal du også lige nå at få styr på bagagereglerne og alt det praktiske. For at spare dig for udfordringerne med alt dette giver vi dig her en liste over, hvad du altid bør have med på en tur til USA – og du kan naturligvis bruge listen igen og igen, uanset om du skal på kør-selv-ferie, en spontan kærestetur, autocamper-ferie eller noget helt fjerde.

Top 6 vigtigste ting på huskelisten til USA

1. Pas

Du kan ikke rejse ind i USA uden et pas, ligesom du kan til flere europæiske lande. Passet skal samtidig være gyldigt i mindst 6 mdr. efter din hjemrejse, og det kan ofte være en god idé at have en kopi af passet med på rejsen enten på mobilen eller i papirform. Rejser du med børn, skal de også have deres eget pas med, uanset hvor små de er. 

2. Valuta og kreditkort

Selv om du sagtens kan klare dig i USA uden kontanter, er det altid rart at have nogle amerikanske dollars med for en sikkerheds skyld, hvis du f.eks. skal give drikkepenge eller købe en souvenir i en mindre butik, der ikke tager imod kreditkort. Når det er sagt, så elskerne amerikanerne plastikkort. Ofte er det også et decideret krav at have et MasterCard med, hvis du f.eks. skal leje en bil eller booke et hotelværelse. Det er derfor et must at have med, når du rejser til USA. I de fleste steder i USA tager de imod MasterCard, og du kan som regel også bruge Visa Dankort i de fleste restauranter og butikker, men du kan opleve, at de visse steder ikke tager imod det. Det kan derfor være en god idé både at have et Visa Dankort og et MasterCard med – så er du i hvert fald dækket godt ind.

3. Kørekort

Har du planer om at skulle leje en bil i USA, så skal du naturligvis huske dit kørekort. Har du stadig det gamle kørekort, som skal foldes ud som et lille hæfte, så skal du også medbringe et internationalt kørekort. Dette kan du få udstedt på Borgerservice. Har du det nye plastikkørekort, kan du nøjes med at tage dette med. 

4. Flybilletter

Selv om flybilletter i dag er elektroniske, kan det være en god idé at have en printet version af billetterne med, så du ikke pludselig ender op et sted, hvor du ikke kan tilgå din e-mail. Ofte kan du også opleve at skulle fremvise din returbillet i den amerikanske lufthavn, du lander i, så medbring også en printet version af denne.

5. Visum

Som dansk statsborger skal du ikke have visum til USA, når du rejser under 90 dage. Dog skal du søge om indrejsetilladelse via ESTA (Electronic System for Travel Authorization) senest 72 timer før du skal afsted. Har du booket rejsen i god tid, anbefaler vi, at du søger om tilladelse et par måneder før afrejse. Så kan alt nemlig nå at falde på plads, selv hvis der skulle opstå problemer med tilladelsen. Læs meget mere om reglerne her.

6. Rejseforsikring

Når du skal til USA, er en rejseforsikring et must. Det kan derfor være en god idé at have dit policenummer og et telefonnummer med på dit forsikringsselskab i tilfælde af, at der skulle ske noget under din tur.

Alle disse ting bør du opbevare i din håndbagage – her anbefales det at have en hængelås på tasken, så du ikke lige pludselig får stjålet noget fra tasken uden, at du lægger mærke til det. Har du et mavebælte, så læg pas, flybilletter og penge heri, og så er det også lettere, når du gentagne gange skal have passet og boardingpasset frem i lufthavnen.

Hvad skal jeg have med i håndbagagen til USA?

Før du pakker håndtasken eller rygsækken, er det vigtige spørgsmål altid: Hvor meget må jeg have med i flyet? Hos de fleste flyselskaber ligger vægten for håndbagage på maks. 8 kg. Dog er det vigtigt, at du altid tjekker op på dette hos det pågældende flyselskab, du skal rejse med. Desuden er det også vigtigt, at du aldrig lader din håndbagage være ude af syne – hverken i lufthavnen, eller når du tager den med rundt på rejsen.

Foruden de 6 ovennævnte ting skal du også huske at have følgende ting med i håndbagagen, når du rejser til USA:

Adapter: I USA er stikkontakterne anderledes, end dem vi har i Danmark. Du er derfor nødt til at have en adapter med for at oplade din mobil, iPad, barbermaskine osv., og du kan lige så godt købe en hjemmefra, så du ikke skal rundt og lede efter en, når du ankommer til USA.

Vouchers: Har du f.eks. lejet en bil hjemmefra, forhåndsbooket et hotelværelse eller købt billetter til en forestilling eller oplevelse hjemmefra, så kan det være en fordel at medbringe udskrifter af dette, så du nemt kan vise dem frem uden internetforbindelse.

✅ Medicin: Tager du nogen form for medicin, er det også her, du skal opbevare det. Der er altid risiko for at bagagen ikke når frem, og det ville være ærgerligt at skulle undvære sin medicin, hvis uheldet var ude. Bemærk også, at medicin altid skal opbevares i original emballage. 

✅ Elektronik og underholdning: Det er også i håndbagagen du skal opbevare ting som kamera, iPad osv. Medbring også gerne lidt underholdning til flyveturen som f.eks. musik, krydsord, magasiner eller bøger. Tiden kan nemlig hurtigt blive lang.

✅ Støttestrømper: Den lange flyvetur over Atlanten kan nemt forringe blodcirkulationen i benene. Har du tidligere oplevet problemer med hævede ben og fødder, kan det derfor være en fordel at have et par støttestrømper med i tasken.

✅ Ørepropper: Generelt er der meget støj under alle flyveture. Det kan derfor ofte være rart at kunne sætte et par ørepropper i ørerne. Det kan selvfølgelig også være, at du er så uheldig at få en sidemakker, der snorker – så er det også meget rart at kunne lukke lyden lidt af. 

✅ Ekstra tøj: Det er altid en god idé tage lidt ekstra tøj med i håndbagagen i tilfælde af, at bagagen ikke når frem. Det kan også være en god idé at medbringe en trøje – det kan nemlig ofte blive ret køligt i flyet både i løbet af dagen og om natten.

✅ Snacks: Flyveturen til USA er lang. Sørg derfor for at tage lidt snacks med til turen. Køb også altid et par flasker vand i lufthavnen, som du kan tage med i flyet, så du undgår at blive dehydreret oppe i højderne.

Hvad skal jeg huske at have med i kufferten til USA?

✅ Tøj: Tjek altid vejrudsigten, inden du begynder at vælge det tøj, du vil have med på din tur til USA. Det kommer selvfølgelig først og fremmest an på, hvornår på året du vælger at rejse, men herudover varierer vejret også meget alt efter hvor i USA, du skal hen.

  • Bukser/shorts
  • Bluser/t-shirts
  • Undertøj
  • Sokker
  • En enkelt trøje eller to for en sikkerheds skyld

✅ Toilettaske (barbermaskine, tandbørste og tandpasta, deodorant, bind, hårbørste, creme, make-up m.m.)

✅ Praktiske sko er altid et must, hvis turen inkluderer bare en lille smule aktivitet. Ingen gider at starte ferien med at have ømme fødder og vabler.

✅ Badetøj og solbriller – selvfølgelig kun, hvis vejret kræver det.

Når du skal til USA, er der også altid lige et par ting, du skal have styr, inden du påbegynder turen mod lufthavnen:

1. Hvor meget indtjekket bagage må jeg have med?

Med indtjekket bagage skifter vægten mere end ved håndbagage for det enkelte flyselskab. Som udgangspunkt hedder den generelle vægt for indtjekket bagage maks. 23 kg. Dog bør du altid undersøge den præcise vægt hos det pågældende flyselskab, du rejser med, så du ikke pludselig står i lufthavnen og skal betale ekstra for at få din kuffert med på flyet, fordi den er tungere end det tilladte. Rejser du med os, står vi naturligvis klar til at svare på, hvad bagagereglerne er på netop din rejse.

2. Undgå at låse din kuffert og efterlad ingen værdigenstande

Det er vigtigt, at du aldrig sætter en lås på din indtjekkede bagage. Nogle gange kan du nemlig risikere, at den skal tjekkes igennem i lufthavnen, og så kan det ende med, at din lås og kuffert bliver ødelagt. Du bør heller aldrig lægge ting i din kuffert, som du absolut ikke kan undvære, i tilfælde af, at bagagen ikke når frem sammen med dig. Undgå at lægge værdifulde ting i kufferten som kamera, iPad og andet elektronik, og læg heller aldrig din medicin i kufferten – denne skal opbevares i din håndbagage.

3. Lav online check-in hjemmefra

Det er klart det nemmeste at lave et online check-in hjemmefra. På den måde får du nemlig dit boarding pass med det samme, og du sparer samtidig en masse tid og bøvl med at skulle tjekke ind i lufthavnen.

Har du spørgsmål til andre praktiske ting, eller vil du vide mere om de lokale forhold i USA, så følg dette link og få svar på alt om at rejse i USA. Du kan også sikre dig en god start på ferien ved at læse vores blogindlæg om at undgå jetlag.

YouTube

Trustpilot