Firma – og grupperejser

Din spiseguide til malaysisk mad

Når du rejser til Malaysia, vil du sikkert opdage, at der i naturen, kulturen og befolkningen gemmer sig spor fra mange af Asiens øvrige lande. Og det er heller ingen undtagelse, når det kommer til de malaysiske menukort. Malaysias køkken er nemlig et kulinarisk mekka, som tager dig med på en rejse gennem Asiens mange smage. Du skal derfor ikke blive forbavset, hvis du kan genkende smage og retter fra Kina, Mellemøsten, Indien og Indonesien, for de adskillige immigranter fra disse lande har sat dybe aftryk på den mad, som du finder i Malaysia. Men hvor skal man begynde i sådan en madjungle? Læs med i denne guide og find ud af, hvilke måltider du kan kaste dig over på din Malaysia-rejse. Gennem maden kommer du nemlig ikke bare på en rejse til Malaysia men til store dele af Asien.

Mæsk dig i Malaysias mægtige madkammer

På øen Penang finder du Malaysias “madhovedstad”, George Town, og det er med god grund, at byen har erhvervet sig dette tilnavn, for her finder du noget af landets bedste mad. Når du slentrer en tur ned gennem byens Chinatown eller Little India bliver du straks mødt af de eksotiske dufte, der strømmer ud fra de mange restauranter og caféer. Er du på jagt efter autentiske madoplevelser, skal du gøre som de lokale og bestille din mad i et hawker-center, der er en åben plads fyldt med madboder. Her finder du masser af velduftende måltider linet op som perler på en snor hos de mange forskellige boder i hawker-centeret.

I et hawker-center er der rig mulighed for at slå sig løs i malaysiske retter

En ret, som du ikke kan komme uden om i Malaysia, er nasi lemak, der også er kendt som landets uofficielle nationalret. Retten spises både morgen, middag og aften og består af ris kogt i kokosmælk og toppet med eksempelvis kyllingevinger, friturestegte ansjoser, hårdkogte æg og den stærke chilisovs sambal.

I retten laksa forenes det kinesiske og malaysiske køkken i en blanding af nudelsuppe og krydret curry kogt på kokosmælk og fyldt med eksempelvis fisk eller skaldyr. Retten findes i mange forskellige versioner, men befinder du dig på Penang-øen, kan du prøve øens lokale variant penang assam laksa, hvor kokosmælken er byttet ud med den syrlige tamarind-sauce. 

Trænger du til at få stillet den lille sult mellem alle oplevelserne, kan du gøre et stop ved et gadekøkken og hapse et satay-spyd med på farten. De lækre kyllingestykker marineret i peanutsauce og serveret på et bambusspyd er en malaysisk klassiker.

Satay-spyd er en klassiker fra det malaysiske gadekøkken

Klæbrige karameller og karakteristisk kaffe

Skal den søde tand forkæles, kan du lede efter dodol – en sød karamellignende konfekt lavet på palmesukker. De malaysiske karameller fås i mange forskellige smage, men har du mod på at prøve en lokal variant, skal du vælge dem med den tropiske durian-frugt, der er berygtet for sin markante lugt.

Er du i byen Ipoh, må du ikke tage derfra uden at have prøvet deres white coffee. Byen er nemlig kendt for deres specielle søde kaffe, der er lavet på kondenseret mælk og kaffebønner ristet i margarine. Kaffen er blevet så populær, at Ipoh i 2018 blev kåret til en af Asiens tre bedste kaffebyer. Kaffen er inspireret af det 19. århundredes kinesiske immigranter, der kom til landet for at arbejde i sølvminerne.

Dodol karamellen findes i mange forskellige farver og former

Har du fået appetit på en rejse til Malaysia?

Er dit mundvand begyndt at løbe, og får du straks lyst til at suse til Malaysia og smage på alverdens malaysiske retter? Så kan du tage med på rundrejse i Malaysia i selskab med en dansk rejseleder. Læs mere om alle de spændende oplevelser, du får på en rejse til Malaysia her.

Du er også altid velkommen til at ringe til en af vores dygtige rejseeksperter på 70 22 88 00 eller kontakte os på verden@risskovrejser.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

YouTube

Trustpilot