Firma – og grupperejser

Få mest ud af Australien – rejseekspert Jane fortæller

Australien er ikke bare et land, men en verdensdel med uendeligt meget at byde på. Der er rigtig meget forskelligt at opleve og fordybe sig i, men samtidig er det også vigtigt at have tid til at slappe af og fordøje de mange indtryk. En rejse til den anden side af kloden vil for de fleste være deres livs rejse, og planlægning er kodeordet til en uforglemmelig Australien-rejse. Vores Australien-ekspert Jane Smedsrud giver her tips til, hvordan planlægningen kan gribes an.

Australien findes ingen andre steder. Kontinentet er fyldt med oplevelser, man ikke kan få andre steder. Tænk bare på dyrelivet, som er helt unikt, den røde ørken med monolitten Ayers Rock/Uluru og verdens største koralrev, Great Barrier Reef. Læg hertil Utzons verdensberømte Operahus i Sydney og regnskovsområder, der dårligt nok er udforsket.

“Ja, listen er lang,” fortæller Jane Smedsrud, der er en af vores passionerede rejseeksperter. Jane fortsætter: “Hvad skal man vælge til, og hvad skal man vælge fra – det er netop det store spørgsmål, når rejsen går til  Australien.”

Det er en god idé, at man allerede går i gang med planlægningen et halvt til et helt år før afrejse. Flybilletterne er nemlig ofte billigere, når man bestiller i god tid, og bestiller man tidligt, bliver man ofte også belønnet med rabat på leje af bil og motorhome.

“Det er naturligvis ikke ensbetydende med, at alt skal være planlangt så tidligt, men det er godt at have rammerne på plads, så der er tid til at fylde dem ud på den mest hensigtsmæssige måde,” understreger Jane.

Australien - Risskov Rejser
Kænguruer i outbacken i Australien

De næsten astronomiske afstande

Det kommer bag på de fleste, hvor store afstandene er i Australien. “Det er f.eks. ikke nogen smuttur at køre de 2.775 km fra Sydney til Alice Springs i den røde ørken, og vil man opleve forskellige sider af Australien, skal man flyve indenrigs,” anbefaler Jane. Det gælder nemlig om at få flest mulige oplevelser og bruge mindst mulig tid på transport – medmindre der er tale om en kør-selv-ferie i bil eller autocamper, som i øvrigt er alle tiders måde at opleve Australien på.

Hvor lang tid, skal man skal afsætte til en ferie i Australien? “Mindre end tre uger, synes jeg ikke kan gøre det. Der går jo et døgn med at rejse ud og et med at rejse hjem, og så er der tidsforskellen, der også ‘stjæler’ af ferien,” siger Jane. Jo kortere tid, man har, jo mere bør man have planlagt hjemmefra, og det er en god ide at begynde planlægningen med at lave en liste med de tre-fire ting, som man absolut må se, og så tilføje et par ønsker mere, hvis det viser sig, at tiden tillader det.

Great Barrier Reef, Australien - Risskov Rejser
Farverige fisk ved Great Barrier Reef

Hvorhen hvornår?

Når rejsen til Australien skal planlægges, er det også vigtigt ikke kun at tage hensyn til de store afstande, men også til klimaet. I Australien er det sommer, når vi har vinter her i Danmark. Australien breder sig over flere klimazoner – og på samme dag kan der falde sne i Southern Alps i New South Wales og være op til 40 grader i Darwin i Northern Territory. I det tropiske nord taler man om ‘wet season’ og ‘dry season’. 

Jane forklarer: “Vil du f.eks. opleve den storslåede natur og det fascinerende dyreliv i nationalparkerne Kakadu, Litchfield eller Nitmulik i det nordlige Australien eller måske Kimberley-området, så skal det være i ‘dry season’ fra maj til november. I delstaterne New South Wales, Victoria og Tasmanien får du de bedste oplevelser i deres sommer,” fortæller Jane, der ikke lægger ikke skjul på, at det godt kan være lidt af en udfordring at få det australske klima til at spille sammen med danske ferieplaner, når rejsen går til forskellige områder.

Litchfield National Park
Vandfald i Litchfield National Park

Uendelige muligheder

Australien kan opleves på mange forskellige måder, og efter Janes mening er det en god idé at kombinere oplevelser på egen hånd med ture med australske guider. “Selvfølgelig kan man opleve meget på egen hånd med en guidebog i den ene hånd og med et kort i den anden, men at være på en vandretur i regnskoven nord for Cairns slår alt, når det er i selskab med en “aussie-guide”. Alt det man ser, og alt det man får at vide om regnskovens dyr og planter – det er helt utroligt. Her er der virkelig tale om guider, der brænder for deres job.”

Den røde ørken med bl.a. Ayers Rock/Uluru og Kings Canyon er et must for de fleste, og her er Janes forslag, at man vælger en safari-tur med en guide, der kender alt til området. Et ekstra plus på oplevelseskontoen er nemlig, at der overnattes i permanente teltlejre, og man får outback’en helt ind under huden. 

Vandring ved Kings Canyon
På vandring ved Kings Canyon

Rejseekspertens favorit

Spørger man Jane, om hun har et favoritområde i Australien, kommer svaret prompte: “Ja, det er den nordlige del af delstaten Queensland.” Jane fortsætter: “Her er sol og sommer næsten året rundt, og den ene vidunderlige strand afløser den anden. Great Barrier Reef er inden for rækkevidde, koraløerne lokker og på halvøen Cape York nord for Cairns ligger Australiens mest uberørte regnskovsområder. Og fortsættes der nordpå til Cooktown får man fornemmelsen af at være på vej til verdens ende!”

Har du fået lyst til at rejse til Australien? Så kan du f.eks. finde mere information om vores autocamper-ferier i Australien her. Du kan også gå på opdagelse blandt vores kør-selv-ferier i Australien, eller se en oversigt over vores rejseforslag til Australien.

Vi holder løbende gratis inspirationsmøder med fokus på Australien. Se oversigten over møder og tilmeld dig her.

Fandt du ikke, hvad du søgte? Så kan du altid ringe 70 22 66 00 eller skrive til verden@risskovrejser.dk, så får du fat i en af vores dygtige rejseeksperter.

YouTube

Trustpilot