Firma – og grupperejser

5 overraskende krydstogt-facts

Krydstogtrejser er den hurtigst voksende rejsetrend i verden. Det kan vi godt forstå, for det er da svært at komme i tanker om noget mere vidunderligt end at stige om bord på et luksuriøst skib og blive sejlet til de mest eksotiske egne af verden. Men krydstogtskibe, eller ”cruise ships”, er ikke kun lig med luksus og oplevelser for livet – det er også sjove facts og pudsige traditioner, som giver rejseformen en helt særlig dimension. Vi giver dig 5 overraskende facts, som du kan underholde dine rejsekammerater med på din næste krydstogtrejse!

1. Verdens første luksusskib!

Vi begynder med … begyndelsen! Verdens første luksuriøse krydstogtskib stod færdigt i år 1900 og lød det mundrette navn Prinzessin Victoria Luise of Germany. Skibet havde 120 kahytter, alle 1. klasse, og sejlede sine første passagerer fra New York til De Vestindiske Øer.

Verdens første luksus-krydstogtskib var designet til at ligne en yacht

2. Findes der kun damebåde?

Måske har du bemærket, at skibe ofte omtales ”hun” i indviede sejlerkredse. Det er en århundredgammel tradition, som ingen helt kender oprindelsen af. En anerkendt forklaring er, at skibe er ”kvindelige”, fordi mandlige kaptajner opkaldte dem efter kvinder, de elskede. En anden forklaring er, at skibe engang var dedikeret til gudinder.

3. Champagne betyder held

Du har nok set nybyggede skibe blive indviet ved, at en prominent person knuser en flaske champagne mod skibsboven. Legenden fortæller, at vand, alkohol eller blod på et skib bringer held. Held for alle om bord er det derfor også, at krydstogtskibe holder sig til indvielse med alkohol!

Heldigvis bruger man champagne til at indvie eller døbe et skib

4. Båd eller skib

Er det en båd eller et skib? Her betyder størrelsen noget. Ifølge en militær-tommelfingerregel kan en båd være på et skib, men et skib kan ikke være på en båd. Der er ingen officiel grænse, men normalt siger man, at ved en længde på 20 meter bliver en båd til et skib. Krydstogtskibe findes i alle størrelser lige fra Coral Expeditions på 35 m, som bl.a. udforsker området omkring Great Barrier Reef i Australien, til Celebrity Millennium på 294 m, som bl.a. udforsker Asien.

5. Friskere bliver det ikke

Engang var krydstogtrejser på ingen måder ekstravagante. Forplejningen om bord var mildt sagt kedelig, for det var ikke muligt at holde fødevarerne friske. Derfor blev en helt særlig gæst i 1840 sat på skibet Britannia: En mælkeko, der forsynede passagererne med frisk mælk. Koen boede i øvrigt i en hængekøje på dækket.

Mange ting finder du på et krydstogtskib – i dag er en ko ikke en af dem

Drømmer du også om en rejse med luksus til havs og eventyr på land? Så tag et kig på vores spændende krydstogtrejser her. Du er også altid velkommen til at kontakte os på 70 22 66 00 eller verden@risskovrejser.dk og få en snak om dine rejsemuligheder.

YouTube

Trustpilot