Firma – og grupperejser

Frihed på ferien – med autocamper i Australien

Familien Bruun-Elmbak var sidste år på deres drømmerejse, hvor de kørte rundt i Australien i en autocamper. Det mobile hjem gav dem frihed og muligheden for at improvisere undervejs. I samråd med os fik de sig en fantastisk autocamper-ferie Down Under – læs mere nedenfor, hvis du vil inspireres til dit eget autocamper-eventyr, som vi selvfølgelig gerne skræddersyr lige efter dine ønsker.

På væggen i familien Bruun-Elmbaks hjem i Kastrup hænger et kæmpe fotografi fra Sydney. Det minder dagligt familien om sidste års sommerferie. Og den er værd at mindes, for betegnelsen drømmerejse dækker bedre den fem uger lange tur til Australien og Fiji-øerne.

“Vi fik udlevet vores drøm om at køre rundt i Australien i en autocamper,” fortæller Carsten Bruun.

Frihed på ferien - Australien - Risskov Rejser
Christina Elmbak med døtrene Maria, Mie og Mille Petrine foran deres autocamper

 

Ud over Carsten består familien af Christina Elmbak og deres tre døtre Mille Petrine, Mie og Maria, som er 11, 16 og 17 år. De har tidligere camperet med telt på New Zealand, men ville denne gang gerne slippe for besværet med de mange op- og nedpakninger.

“En autocamper giver dig frihed, og du har ikke så meget spildtid med at pakke. Du er heller ikke fastlåst af reservationer på hoteller, men kan improvisere undervejs,” siger Carsten Bruun.

Familiens rejse blev indledt i Sydney og derpå fulgte en tre dages bustur til den røde ørken, hvor de blandt andet så Ayers Rock, eller Uluru, som er stedets aborigin-navn, før de vendte tilbage til Sydney, hvor deres autocamper ventede. Fra Sydney gik turen til nationalparken Blue Mountains og vindistriktet Hunter Valley, hvor en stor del af Australiens vin produceres. Derpå fulgte familien kysten op til Cairns i det nordlige hjørne af solskinsstaten Queensland. I Hervey Bay så de hvaler, og en tur til det berømte Great Barrier Reef blev det naturligvis også til.

Turen gik bl.a. til Great Barrier Reef

Gode campingpladser

Familien Bruun-Elmbak nåede at køre 3.000 kilometer på deres rejse rundt i Australien. Man må ikke campere i det fri i Australien, og familien gik efter campingpladser med en vis komfort på grund af pigerne, der satte pris på swimmingpools.

“Vi var glade for vores køleskab, men vi brugte mest campingpladsernes køkkenfaciliteter, når vi skulle lave mad, så hele bilen ikke stank af stegeos. Mange pladser havde gasgrill, som man frit kunne benytte,” fortæller Carsten Bruun.  Selvom afstandene er enorme i Australien, var det ikke svært at finde campingpladser, og de var et godt sted at møde australierne, som gerne ville dele deres rejsetips med danskerne.

“Mange ældre australiere bor i deres huse om sommeren, men i vinterhalvåret kører de nordpå i deres campingbiler. Australierne er meget imødekommende og åbne, og de vil rigtig gerne fortælle om deres land,” fortæller Carsten Bruun.

Se kænguruer i Badgingarra National Park - Risskov Rejser
Efter et tip fra en lokal australier fandt familien Bruun-Elmbak kænguruer i det fri

Insidertips fra de lokale

På en campingplads i Emerald Beach nord for Coffs Harbour fortalte en australier familien, hvor de kunne se kænguruer.

“Han havde ret. Vi gik tyve minutter længere, og så kom de ganske rigtigt hoppende,” fortæller Carsten Bruun. Andre gange fik de rejsetips til lokalområdet over en pint på den lokale pub. Familien holder meget af at vandre og fik ofte forslag til ture fra de lokale.

Da familien nåede Cairns, deres sidste destination, skiftede de det mobile hjem ud med en hytte og en van, da det ikke var hensigtsmæssigt at køre rundt i byen med den store autocamper. Den sidste uge af ferien tilbragte familien på Fiji-øerne, hvor den stod på afslapning og badeferie, før turen igen gik hjem til Danmark.

Har du fået lyst til at rejse til Australien og køre rundt i dit eget mobile hjem? Så kan du finde yderligere inspiration til oplevelser med autocamper i Australien her

Du kan også gå på opdagelse blandt vores kør-selv-ferier i Australien, eller se en oversigt over vores rejseforslag til Australien.

Fandt du ikke, hvad du søgte? Så kan du altid ringe 70 22 66 00 eller skrive til verden@risskovrejser.dk, så får du fat i en af vores dygtige rejseeksperter.

YouTube

Trustpilot