Firma – og grupperejser

Hvad er glamping? Få svaret her

”Glamping”. Måske har du hørt ordet før. Men hvad er glamping egentlig? Hvordan adskiller det sig fra traditionel camping? Hvorfor er det blevet så populært? Og er det bare en nymodens dille? Vi dykker ned i rejsetrenden – læs med her og bliv klogere på, om glamping er noget for dig.

Hvad er glamping?

Glamping er kort sagt ”camping” med ”glamour”. På traditionel camping trækker man som bekendt selv i arbejdstøjet og finder et sted at campere, slår teltet op, puster luftmadras op og pakker efterfølgende hele arrangementet ned igen. På en glamping-tur er alt forarbejdet gjort, og man møder derfor op til et allerede opslået telt, hvor der gerne står en behagelig seng klar. De færreste vil takke nej til en storslået naturoplevelse, men mange vil trække i land, hvis oplevelsen indebærer en halv dag med at bakse med et telt og en hel dag med ondt i ryggen efter at have ligget på en slap luftmadras. Derfor er en glamping-tur lige sagen for dem, der ønsker at befinde sig midt i naturen, men ikke vil gå på kompromis med komforten. Hvis du vil have en helt særlig oplevelse på din ferie, så krydr din kør-selv-ferie i USA med glamping-oplevelser.

Et glamping-telt i Zion

Halvstegte pølser og kedelig dåsemad er også en saga blot, når man tager på glamping. Her vil der ofte være mulighed for at få serveret yderst veltilberedte måltider eller måske prøve kræfter med madlavningen selv på en af de grill eller ovne, som er til rådighed i telt-campen. På en glamping-tur skal man heller ikke bekymre sig om uønskede besøg af nysgerrige dyr eller kildende græs, når man går afsides. Der vil nemlig enten være et toilet i selve teltet eller et lige i nærheden af det.

Er det ikke bare en trend?

Glamping vinder frem – men komfortabel telt-overnatning i naturen er ikke en ny opfindelse. Navnet er måske nyt, men rejseformen er ældgammel. I det 16. århundrede var de ottomanske sultaner kendt for deres overdådige telte, som blev gavmildt dekoreret af dygtige kunstnere, mens mongolerne i det 13. århundrede boede i store telte, som de flyttede fra sted til sted. Hvis man ikke har til hensigt at flytte ud på stepperne permanent, som man gjorde det for århundreder siden, er glamping en enkelt overnatning eller to et glimrende alternativ.

Glamping i Great Smoky Mountains

Glamping, som vi kender det i dag, lægger sig direkte i slipstrømmen af to generelle tendenser, som fylder mere og mere i vores hverdag: Et ønske om at komme tættere på naturen og at bruge sine penge på kvalitet frem for kvantitet. Forestil dig at se solen farve himlen alle nuancer af lyserød på sin vej ned bag de orange klipper, mens stjernerne i vest lige så stille lyser stærkere og stærkere. Dét er en kvalitetsnaturoplevelse for livet. Og det bedste af det hele? Du behøver ikke starte bilen for at køre tilbage til dit hotel eller at vandre en time for at komme tilbage til campingpladsen. Du kan nøjes med at træde et skridt tilbage, så befinder du dig i dit luksustelt og kan glæde dig til en god nats søvn og en solopgang midt i den vilde natur. 

Hvordan ser et glamping-telt ud? I Moab ser det f.eks. sådan her ud:

Har du fået lyst til at komme på en glamping-tur? Så klik her og læs mere om vores forskellige glamping-tilbud. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 70 22 66 00 eller sende en mail på verden@risskovrejser.dk, så får du fat i en af vores dygtige rejseeksperter.

YouTube

Trustpilot