Firma – og grupperejser

Guide til Californiens seværdigheder – 10 oplevelser du ikke må gå glip af!

Når turen går til Californien venter et væld af muligheder og oplevelser – og det kan virkelig være svært at vælge blandt alle Californiens seværdigheder. Vi har dog gjort det lidt nemmere for dig, og lavet en varieret top 10 over de ting, du skal se, når du rejser rundt i The Golden State, som Californien også kaldes. Her er fyldt med spændende storbyer, spektakulære nationalparker og venlige indbyggere, der tager det køligt, selv om solen skinner det meste af tiden.

Nevada, USA - Risskov Rejser
Oplev de imponerende sequioa-træer

1. Mammuttræer i Sequioa National Park

Und dig selv at gå rundt blandt de velduftende kæmpetræer i Sequoia National Park, som er kendt for sine Sequoia-træer, der imponerer i alder og størrelse. Træet ”General Sherman” i Giant Forest er sikkert det mest fotograferede træ i verden og også det største volumenmæssigt. Det er ca. 83 m højt, 31 m i omkreds og siges at være omkring 2.100 år gammelt.

Monterey, USA - Risskov Rejser
Pukkelhval ud for kysten ved Monterey

2. Steinbeck og hvalsafari i Monterey

Monterey har været Californiens hovedstad i flere perioder og er kendt for sin smukke beliggenhed og gamle victorianske huse, men det er forfatteren John Steinbeck, der har sat byen på verdenskortet. Du kan bl.a. opleve Fisherman’s Wharf og Cannery Row, som Steinbeck udødeliggjorde i sin roman ”Et mægtigt gilde”. Ud over at gå på opdagelse i litteraturhistorien er det også fra Monterey, du kan sejle ud på hvalsafari på udkig efter de mægtige pukkelhvaler, der finder føde i bugten. Der er også andre havdyr at komme efter, nemlig delfiner, søløver, havoddere og masser af fugle.

San Francisco, USA - Risskov Rejser
Nyd udsigten til San Francisco fra Golden Gate Bridge på cykel

3. Cykeltur over Golden Gate Bridge

San Francisco med den smukke beliggenhed har noget for enhver! Storbyen er bygget på 43 stejle bakker, som du kan udforske i en af de mange sporvogne, der kører rundt i bybilledet. Vil du underholdes, er Fisherman’s Wharf stedet at tage til, og i Chinatown er oplevelsen så kinesisk, at du nemt glemmer, at du befinder dig midt i en amerikansk storby. Det er også en helt særlig oplevelse at leje en cykel nede ved Fisherman’s Wharf og sætte kursen over den smukke røde Golden Gate Bridge, hvor udsigten til byen er helt fantastisk.

San Diego, USA - Risskov Rejser
Zebra i San Diego Zoo

4. Dyrevisit i verdensberømte San Diego Zoo

Forkæl dig selv med et besøg i en af verdens flotteste og mest populære zoologiske haver, der ligger i Balboa Park i San Diego. Med et imponerende indbyggertal på over 3.500 dyr fordelt på 650 forskellige arter, kan du roligt sætte en hel dag af til at udforske den vældige park. San Diego Zoo er kendt for at være en af de få zoologiske haver, hvor pandaerne formår at formere sig.

Glæd dig til en naturskøn køretur til Mendocino

5. Barsk natur og maritim idyl i Mendocino

Et par timers kørsel nordpå fra San Francisco ligger den hyggelige kystby Mendocino. Selve køreturen fra San Francisco er hele besøget værd i byen, da den foregår ad en smuk og varieret rute, der fører gennem skovklædte bjerge, klippefyldte kyststrækninger og frodige dale, hvor du kan købe den lækreste frugt ved de mange små vejboder. Fremme i Mendocino kan du glæde dig til hyggelige, pastelfarvede huse akkompagneret af stejle klipper, blomstrende lynglandskaber og et fyrtårn, der sætter det perfekte maritime prik over i’et. Sørg også for at nyde et måltid bestående af friskfanget fisk, hummer eller krabbekager på én af de mange caféer.

Mendocino, USA - Risskov Rejser
Udsigt til strand i Mendocino

6. Santa Monica Pier med sjov for store og små

Læg vejen forbi kystbyen Santa Monica, hvor du finder en skøn blanding af alt fra hollywoodskuespillere til surfere, der alle nyder det behagelige klima. Byens mest berømte strand er den 5 km lange Santa Monica Beach, der munder ud i Santa Monica Pier med det lille, hyggelige tivoli Pacific Park med den letgenkendelige silhuet af pariserhjulet. Det er ikke længere det originale pariserhjul fra 1920’erne, man finder i Pacific Park, men det ligner – og skulle eftersigende være verdens eneste pariserhjul drevet af solenergi. Entréen er gratis.

Santa Monica, USA - Risskov Rejser
Santa Monica Pier med udsigt til Stillehavet

7. Venice Beach og et glimt af Venedig

Los Angeles’ mest berømte strand er Venice Beach, og den er generelt også en af USA’s mest kendte med sit kulørte leben af mennesker i alle former og farver. De lige godt 3 km strand byder på flere timers underholdning, hvis du godt kan lide at betragte folkelivet, og overvej at gøre det på rulleskøjter, som så mange andre på den brede strandpromenade Ocean Front. Her er et væld af sjove butikker, og bevæger du væk fra strandområdet, kan du gå en tur i bydelen, der med sine kanaler og broer er opkaldt efter Venedig, nemlig Venice.

Venice Beach, USA - Risskov Rejser
Venice Beach

8. Ørkenstemning i Joshua Tree National Park

Et besøg i Californien er ikke komplet uden et besøg i ørkenen – og Joshua Tree National Park dækker hele to ørkenområder, nemlig Mojaveørkenen og Coloradoørkenen. Som navnet på nationalparken antyder, er det især den særlige art af yucca-slægten Joshua Tree, joshuatræ på dansk, der kendetegner ørkenen. Husk at tage godt med vand og en god madpakke med, og følg nogle af de anlagte vandreruter, der fører dig forbi sandklitter, forrevne bjerge og ikke mindst de struttende joshuatræer.

Joshua Tree National Park, USA - Risskov Rejser
Joshua Tree National Park

9. Sving golfkøllen i oasebyen Palm Springs

Palm Springs er kendt for sine varme bade, mange golfbaner og gode restauranter. Byen var efter anden verdenskrig stedet, hvor de kendte fra Hollywood, bl.a. Frank Sinatra, holdt ferie. I området omkring Palm Springs findes mere end 100 golfbaner af høj klasse at vælge imellem – så er du til sol, poolliv og golf med udsigt til både palmer og bjerge, så er Palm Springs et besøg værd.

Palm Springs, USA - Risskov Rejser
En af Palm Springs mange golfbaner

10. Vinoplevelser i Californien

Når du er i Californien, er det et must at lægge vejen forbi en af de mange vingårde, der ligger i staten. USA er verdens 3. største producent af vine, og Californien står for størstedelen af de mange flasker. Besøg for eksempel vindistrikterne Napa Valley og Santa Barbara County, hvor du kan nyde lækker vin på et utal af vingårde i selskab med god mad under den californiske sol.

Californien, USA - Risskov Rejser

Har du fået blod på tanden efter dine egne Californien-oplevelser? Så er det godt, du er landet lige her hos os – for vi har over 25 års erfaring med at lave rejser til Californien.

Se det store udvalg af kør-selv-ferier i USA her

Se det store udvalg af autocamper-ferier i USA her

Og husk, vi skræddersyr din rejse, så den passer lige til dig – ring 70 22 66 00 eller skriv til verden@risskovrejser.dk, så kan vi komme i gang med at planlægge en fantastisk ferie i Californien til dig.

YouTube

Trustpilot