Firma – og grupperejser

Guide til din næste rejse til Canada: Oplev de østlige storbyer

Canada forbindes ofte med et overflødighedshorn af naturoplevelser spækket med langstrakte tæpper af nåleskove, smaragdgrønne søer og himmelstræbende bjergtoppe. Men sætter du kursen mod østsiden gemmer der sig overdådige, pulserende storbyer, der er rige på kulturliv, høje skyskrabere og historiske bydele, der alt sammen viser dig vejen ind i Canadas sjæl og folkeånd.

Men hvad skal du se? Hvor finder du den højeste skyskraber? Og hvilken by serverer de bedste croissanter? Lige præcis det kan du få svar på i denne storbyguide, hvor du også kan læse om alle de historiske og kulturelle oplevelser, du bare ikke må gå glip af, næste gang du rejser til Canada og har nogle af landets østlige storbyer på rejseplanen. 

Læs med og bliv klogere på:

  • Toronto
  • Montreal
  • Ottawa
  • Quebec City

Multikulturelle Toronto

I Ontario provinsen i det sydøstlige Canada finder du landets største by, Toronto. I byen bor der nemlig hele 6,2 millioner mennesker, hvis man regner yderområderne med. De mange mennesker udgør tilsammen over 250 etniciteter og placerer dermed Toronto allerøverst på listen over Canadas mest multikulturelle byer. I byen vil du derfor opleve, at det vrimler med små kulturelle nabolag, lige fra Chinatowns snævre, sammenklemte butikker og blinkende neonskilte til little Portugals farverige vægmalerier og little Indias “chaat houses”. Når du bevæger dig gennem de forskellige bydele, kan du ikke undgå at lægge mærke til de mange forskellige sprog, der tales. De adskillige etniciteter har nemlig medført, at der tales over 100 forskellige sprog blot i Toronto, så her har du rig mulighed for at slå dine sprogfærdigheder løs. 

I Toronto er der garanti for, at du ikke går sulten i seng. Den multikulturelle by er et kulinarisk mekka, og det spiller derfor ingen rolle, om du er til indiske cuisiner, grøntsagswokretter eller cremede italienske gelatoer, for blandt Torontos tusindvis af restauranter kan du med sikkerhed finde noget for dine smagsløg.

Millionbyen er ikke kun populær for madentusiaster, men også for finansfolk fra hele verden. Overalt i bydelen Financial District kan du opleve de himmelstræbende skyskrabere, hvorfra finans- og bankverdenen hver dag styres med hård hånd. Faktisk har hele 38 % af Canadas virksomheder hovedkontor i dette område.

Det 533 meter høje telekommunikationstårn, CN tower

Når du er i Toronto er der især to ting, som er et must at opleve – CN Tower og Niagara Falls. CN Tower er et af byens og landets mest berømte vartegn og det 533 meter høje tårn, der skyder op i skylinen, er også uundgåeligt ikke at lægge mærke til, når du bevæger dig rundt i Toronto. CN Tower, der har fået tilnavnet “Canadas nationaltårn, stod færdigt i 1976 efter at 1.537 arbejdere havde arbejdet på det 24 timer om dagen, fem dage om ugen i 40 måneder. I dag huser tårnet center for telekommunikation med over 16 canadiske tv- og radiostationer. Med tårnets elevator kan du drøne op til en panoramaudsigt, du med garanti ikke vil glemme foreløbigt.

Kører du 128 km sydpå fra Toronto, rammer du tonsvis af vand, der hvert sekund buldrer ud over Niagara Falls skrænter. Niagara Falls består af de tre vandfald Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls og American Falls, der alle ligger på grænsen mellem Canada og USA. Her kan du opleve vandfaldene både til lands, til vands og i luften, så uanset om du er mest til gåtur, sejltur eller helikoptertur, så er der mulighed for at komme helt tæt på de imponerende vandmængder.

Niagara Falls består af tre vandfald. Her ses Horseshoe Falls, der er det største

Metropolen Montreal

Spoler man tiden tilbage til 1642, var Montreal kun lige blevet grundlagt. I dag er den vokset til Canadas næststørste by og kan tilmed prale af at være den største fransktalende by efter Paris.

Montreal er bygget rundt om dens navngiver, bjerget Mount Royal. Men hvis du forventer at se et himmelstræbende bjerg, bliver du slemt skuffet, for Mount Royal kan mere sammenlignes med en bakke. Til gengæld ligger her en hyggelig park, hvor du kan tage et afbræk fra storbytrængslen og nyde de frodige omgivelser til udsigten af byens prangende skyskrabere.

Udsigt over Montreal fra byens midtpunkt Mount Royal

Bevæger du dig ned i byen, vil du finde mange dejlige bydele. Oplev Montreals gamle bydel med brostensbelagte gader, historisk arkitektur, den gamle havn og Notre Dame-basilikaens imponerende træudskæringer og kunstfærdige glasmosaikker. Eller tag på en slentretur ned ad det charmerende latinerkvarter med victorianske stenhuse, gallerier og små intime restauranter. Begge bydele står i stor kontrast til bymidtens funklende skyskraberne og pulserende atmosfære. Er du vild med spil og gambling, er bydelen Ville-Marie lige noget for dig, for her kan du nemlig lade dit indre legebarn slå sig løs i alverdens spil og spillemaskiner i Canadas største kasino. 

Er du mere til oplevelser, hvor du ikke skal være bange for at komme hjem med en tom pengepung, kan du besøge Montreals botaniske have. Haven er verdens tredjestørste og gemmer på en oase af grønne temahaver og drivhuse med over 22.000 forskellige blomster- og plantearter – heriblandt 1.500 orkidevarianter.

 

Den smukke Notre Dame-basilika er et besøg værd

Hovedstaden Ottawa

Ottawa er indehaver af titlen som Canadas hovedstad. En titel, som den britiske dronning Victoria gav den i 1857. På daværende tidspunkt var Ottawa, eller Bytown som den hed, kun en lille handelsby, men siden er den vokset til en storby med næsten 1,2 millioner indbyggere og en bred palette af museer, historisk arkitektur og sprudlende byliv, hvor du kan få tanket helt op på kultur- og historiekontoen. 

Ottawa-floden løber tværs gennem byen og udgør grænsen mellem den engelsktalende provins Ontario og den fransktalende provins Québec. Men i Ottawa forenes det engelsktalende og det fransktalende Canada, og du kan derfor opleve det bedste af begge kulturer.

I Ottawa finder du masser af museer og historisk arkitektur

Når du besøger hovedstaden, må du ikke snyde dig selv for at opleve den mægtige parlamentsbygning. Det er bag hovedbygningens smukke stenrelieffer og gargoiler, at House of Common og The Senate former landets love. Midt i bygningen rager det 98 meter høje fredstårn op til minde om de, der er bortgået i krigens tjeneste. Der er mulighed for at komme på gratis rundvisning i parlamentet, hvor du også kan nyde fredstårnets 360 grader smukke panoramaudsigt over den hyggelige parlamentshave og Ottawa flodens vandmasser, der strømmer forbi for foden af det grønne anlæg.

Storbyferie er for mange lig med shopping, og hvis du også elsker at snuse rundt på markeder efter alt fra sjove souvenirs til lokal kunsthåndværk og lækre maddelikatesser, så skal du gøre et stop ved Byward markedet. Markedet er byens største og ældste, og her finder du boder med kunsthåndværk, kulinariske delikatesser og landmændenes friske råvarer, der ligger side om side med gallerier, kaffecaféer og restauranter, som langer alt fra gourmet til wienerbrød og krydrede gryderetter over disken.

Parlamentsbygningen hvor landets love formes

Historiske Québec City

“Bonjour” og “Merci” er gode gloser at mestre i Qúebec City. I det hele taget er det en god idé at lære et par franske fraser, når du tager til Québec-provinsen, hvor fransk er det officielle sprog, der tales og skrives. Québec City er landets ældste. Den blev grundlagt i 1608 af den franske opdagelsesrejsende Samuel de Champlain, som etablerede den første permanente koloni her. Indtil 1840 var den hovedstad, men blev afløst af Montréal, og et par årtier senere i 1867 blev Québec City provinsens hovedstad, en titel, som den har bevaret lige siden.

Québec City var fransk koloni indtil 1759, hvor byen overgav sig til briterne, som blev ny kolonimagt indtil 1867, hvor hele landet blev uafhængig. De franske rødder har sat sine præg på byen, og det er derfor ikke underligt, hvis du pludselig bliver i tvivl om, om du befinder dig i Nordamerika eller Europa. På fortovscaféerne rundt i byen kan du sætte tænderne i sprøde, smørbagte croissanter, og slentrer du ned langs de små snævre gader, vil du opleve charmerende byhuse, hvis arkitektur har tydelige europæiske træk. I den gamle bydel Vieux Quebec finder du også flere historiske fæstningsværker f.eks. Nordamerikas eneste befæstede bymur, der med sine 5 km inddeler byen i en øvre og nedre del. 

Québec Citys gamle bydel er fyldt med små hyggelige gader med europæiske træk

På en gåtur rundt i Québec City kan du ikke undgå at lægge mærke til byens ikoniske vartegn, Chateau Frontenac. Det pompøse luksushotel blev bygget af det canadiske jernbaneselskab i slutningen af 1800-tallet og ligner mere en fæstning end et hotel. Hotellet kan opleves på helt nært hold fra dets store træterrasse, der ligger ved bygningens fod. 

Slå også vejen forbi La Citadelle, det femstjernede britiske fæstningsværk, der ligger på Cape Diamond. Ved siden af citadellet kan du se Battlefields Park, hvor et af de mest berømte slag mellem englænderne og franskmændene fandt sted i 1759. Tilbage står de to Martello-tårne, som blev bygget af englænderne og skulle fungere som forsvarstårne mod flådeangreb.

Det historiske hotel Chateau Frontenac fra slutningen af 1800-tallet

Vil du opleve Canadas storbyer?

Tripper du allerede efter at tage på opdagelse i en eller flere af det østlige Canadas storbyer og måske kombinere det med eventyr i landets storslåede natur? Så har du mulighed for at opleve Canada på en af vores rundrejser med dansk rejseleder eller få skræddersyet en kør-selv ferie sammen med kyndig rådgivning fra vores dygtige Canada-rejseeksperter.

Uanset hvad, der pirrer din rejselyst mest, skal du ikke tøve med at ringe til en af vores rejseeksperter på 70 22 66 00 eller kontakte os på verden@risskovrejser.dk. Vi glæder os til at høre fra dig!

YouTube

Trustpilot