Firma – og grupperejser

Henrik Normann: Det skal du se i Andalusien

Andalusien, der ligger i det sydlige Spanien, byder på eventyrlige oplevelser, solrige dage og nogle af Europas absolut smukkeste seværdigheder. Her er et hav af smukke byer og spændende attraktioner at vælge imellem, og du kan i den grad lade dig forføre af den spanske kulturs charme med flamencodans, smagfulde vine og delikat tapas. Men hvad skal du bare opleve i Andalusien? Og hvordan er vejret egentlig i den oplevelsesrige region? Bliv klogere på dette og tag hul på eventyret i Andalusien sammen med mig i dette blogindlæg.

Top 6 bedste seværdigheder i Andalusien

1. Den hvide by Ronda

En rejse til Andalusien bør altid inkludere et besøg i Ronda, der er en af Spaniens ældste byer. Det er samtidig også den mest berømte af de hvide byer, som Spanien er særligt kendt for. Med en beliggenhed 750 m over havet ved den dybe slugt El Tajo er Ronda et godt udgangpunkt for at opleve rå bjerglandskaber og smukke marker fyldt med solsikker. 

2. Gibraltar

Med sin strategisk vigtige placering ved Middelhavets indsejling har den selvstyrende britiske koloni Gibraltar i den grad indtaget en plads i Europas historie. Indbyggere på Gibraltar går da også ofte for at være mere britiske end briterne selv. Klippehalvøen er forbundet med en sandtange til Spanien og er bedst kendt som ”The Rock” – et naturreservat med fabelagtige udsigter. Fra toppen af den 426 m høje halvø kan du opleve en fantastisk udsigt over området, og er vejret klart, kan du også kigge over til Afrika. Klippehalvøen er dog mest af alt kendt for sine vilde aber, hvaler, delfiner og sjældne fugle. Og pas endelig på de frække og nysgerrige berberaber, der godt kan finde på at tage dine ejendele, hvis du kigger den anden vej.

3. Jeréz de la Frontera

Byen, der også kendes som ”sherryens hovedstad”, er fyldt med klassiske bodegaer, som lagrer sherryvinen i mørke kældre. Har du ikke selv smagt sherry, er Jeréz de la Frontera STEDET at udnytte chancen. Området er nemlig kendt for at producere de ypperligste vine. Sherryen, der er en hedvin, laves typisk på druesorterne Pedro Ximénez, Palomino Fino og Moscatel, og kombinationen af et solrigt klima, kalkholdig jord og tørre, varme vinde fra Atlanterhavet giver druerne de helt optimale vækstbetingelser. Besøg f.eks. vinbodegaen Gonzalez Byass lidt uden for den gamle bydel og smag stedets herlige sherry. 

4. La Mezquita i Córdoba

Med historiske aftryk fra både romerne, maurerne og de spanske kristne konger er Córdoba i dag blevet verdenskendt for sin plads på UNESCOs kulturarvsliste. Det skyldes byens absolutte hovedattraktion – den unikke og meget imponerende mauriske Mezquita-katedral. Katedralen ligger inden i en af de prægtigste moskéer set uden for den arabiske verden. Her mødes moskéens rød-hvide mauriske buer med katedralens kridhvide krumninger og er en fantastisk sammensmeltning af muslimsk arkitektur og kristne kapeller. Oplev dette fantastiske, arkitektoniske vidunder, der er et absolut must-see i Andalusien!

5. Alhambra-paladset

Det overdådige mauriske Alhambra-palads, der ligger i det sydøstlige Granada, er et af Europas absolut smukkeste historiske bygningsværker og desuden et af de mest raffinerede udtryk for arabisk kultur i middelalderen. Det er samtidig på UNESCOs verdensarvsliste, hvilket bestemt ikke er uden grund. Paladset imponerer nemlig med sin enestående arkitektur, sine gamle moskéer og sine skønne haver, der mest af alt giver dig følelsen af at være i paradis. Det er heller intet under, at haverne skulle ligne Koranens paradis, da man i 1248 opførte paladset. 

6. Katedralen i Sevilla

I Andalusiens hovedstad Sevilla, der også betragtes som Andalusiens hjerte, kan du opleve verdens største gotiske katedral. Den storslåede katedral blev i 1401 ombygget af kristne fra byens moské til kirke, hvor hovedindgangen kun måtte benyttes af paven. Noget af det første, der fanger blikket, er det arabisk-inspirerede klokketårn ”La Giralda”, der tårner 93 m op i himlen. Indenfor venter en smuk, guldbelagt altertavle, flere særprægede kapeller og det fascinerende gravmonument, hvor den verdensberømte opdagelsesrejsende Christopher Columbus ligger begravet.

Hvordan er vejret i Andalusien?

I Andalusien er der middelhavsklima. Det betyder, at der om sommeren er varmt og tørt, imens vintrene er forholdsvist milde. Det bedste tidspunkt at rejse til Andalusien er dog helt klart fra april til oktober måned. På denne tid af året er der nemlig behagelige og lune temperaturer, og der er næsten ingen nedbør. Vejret er derfor helt perfekt til en rejse, der både inkluderer kultur og solbadning.

Lyder en rejse til Andalusien som noget for dig? Så tag et kig på vores skønne rundrejse til Andalusien her, eller se vores samlede udvalg af rejser til Spanien

Hør også hvilke Andalusiske retter og delikatesser du bare må smage, når du besøger regionen for første gang.

YouTube

Trustpilot