Firma – og grupperejser

Hvad gør Apulien til noget helt særligt?

Vores rundrejse til Apulien viser dig det autentiske Syditalien, som for mange stadig er ukendt land. Vi har i denne rejse samlet det bedste af, hvad området kan tilbyde – og ”det bedste” er omfangsrigt! 

Derfor har vi bedt vores rejseleder Torben Folkmann om at give fire gode grunde til at vælge at tage med os på rejsen. Vi skulle hilse fra ham og sige, at det var svært, og det ikke på grund af manglende grunde – faktisk tværtimod! 

Efter sortering med kærlig hånd er Torben dog kommet frem til følgende:

1. Det ukendte kendte Syditalien

Er Apulien virkelig ukendt? Ja og nej. 

”Nej” fordi Apulien er en af de første syditalienske regioner, som har taget hul på at udvikle turismen i regionen. Og det gør de rigtig godt! F.eks. må der ikke bygges store hoteller i vandkanten, og stort set alle byer er meget respektfulde i forhold til oprindelig arkitektur og byindretning. Det virker og gør det på en endog rigtig flot måde. 

”Ja” fordi Apulien og resten af Syditalien stadig er forholdsvis ukendt. Det skyldes bl.a., at antallet af flyruter til regionen er begrænsede. Det er derfor ikke helt let at komme dertil, og det giver en begrænsning i tilstrømningen. 

Sidst, men bestemt ikke mindst, er lokalbefolkningen stadig, af samme årsag, relativt upåvirket af masseturisme og reagerer derfor spontant og autentisk med stolthed på gæster, der kommer til området. Som besøgende oplever vi derfor, at lokallivet helt forrygende udspiller sig lige for øjnene af os.

Hvide byer i Italien - Bari
Solnedgang i Bari, Puglia

2. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed …

Apulien består af Italiens længste kyststrækning og et stort, højtliggende kalkstensplateau. Vi har derfor valgt hoteller i begge typiske landskaber. Første hotel, på kalkstensplateauet, er beliggende i Martina Franca, en af Apuliens smukke hvide historiske byer. Hoteller og turisme er derfor meget begrænset og typisk italiensk. Den historiske bydel er blændende smuk, har et fint restaurant- og cafémiljø, og det lokale liv er helt enestående med alt, hvad det indebærer. 

Andet hotel er beliggende i den smukke og helt ukendte kystby Brindisi. Det er flot beliggende midt på byens smukke Corso blot 1-2 minutter fra havnefronten, og også her oplever vi et lokalliv uden lige med butikker og små restauranter af ypperste karat. Jeg synes simpelthen, at de to hoteller og de to byer er genuine fund og to meget stærke argumenter for at vælge denne rejse.

Udsigt over smukke Brindisi i Syditalien - Risskov Rejser
Udsigt over smukke Brindisi i Syditalien

3. Maden, vinen … og bella figura

Det italienske køkken i Syditalien er så meget mere end blot ”italiensk”. Det er meget mere et lokalt og regionalt køkken og giver flotte unikke madkulturoplevelser, som kun fås her. 

Køkkenet er åbenlyst præget af de mange forskellige kulturer, som igennem århundreder har opholdt sig i Syditalien, men naturligvis også af regionens smukke beliggenhed ved kysten og med et bjergrigt bagland, hvorfra råvarerne hentes. 

Syditalienske vine er gået hen og blevet blandt danskernes foretrukne vine, og det er helt og aldeles forståeligt. På turen har vi alle muligheder for at opleve dem på hjemmebane, se markerne, hvor druerne har vokset, og vingårdene, hvor vinen er fremstillet. 

Sidst, men ikke mindst, er der de mange millioner af århundreder gamle fantastiske oliventræer. De er intet mindre end mageløse. Så man skal passe godt på “bella figura”, og det gør man altså allerbedst i den gyldne time inden middagen med en aperitivo, et glas lokal vin og lokale specialiteter.

Friske oliven direkte fra træet

4. Oplevelser i hundredfold!

Denne rejses oplevelser er så forskelligartede som de næsten kan være. På kalkstensplateauet oplever vi smukke hvide byer, hulebyen Matera, tager på landet og smager lokal vin, oplever vel nok Europas smukkeste grotte, smager olivenolie og ser nærmest fortryllede trullihuse. 

På kysten oplever vi smukke “storbyer” som barokbyen Lecce, charmerende historiske Bari og vores smukke hotelby Brindisi. Vi får altså et superflot indblik i, hvor mangfoldig en region Apulien er.

Udsigt over Alberobello i Apulien
Trullihuse med de særprægede tage i byen Alberobello

Har du fået smag for mere? Så læs mere om vores rundrejse “Apulien –Italiens støvlehæl” eller få et overblik over alle vores skønne rejser til Italien.

Du er også altid velkommen til at ringe til en af vores dygtige rejseeksperter på 70 22 66 00 eller kontakte os på verden@risskovrejser.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

YouTube

Trustpilot