Firma – og grupperejser

Hvorfor rundrejse med dansk rejseleder? Brian giver dig svaret

I marts 2019 kan Brian Hansen fejre 19-års-jubilæum i sit virke som professionel rejseleder. Det betyder, at han de sidste knap to årtier har givet hundredvis af glade rejsegæster rejseminder for livet i primært Asien, Nordeuropa og Nordamerika. Vi har taget en snak med ham om hans rolle som rejseeventyr-formidler og ikke mindst, hvorfor du bør vælge en rundrejse med dansk rejseleder.

Brian hev i begyndelsen af år 2000 teltpælene op og flyttede til Indonesien, og lige siden har han hjulpet rejselystne danskere med at møde fremmede kulturer med nysgerrighed og i øjenhøjde. Og øjenhøjde er noget, som Brian vægter meget højt: ”Vi er alle sammen mennesker, og det er noget, som jeg gør meget ud af at betone på rundrejsen. Nok kommer vi fra forskellige kulturer og baggrunde, men hvis man møder de lokale med åbenhed og venlighed, bliver man ofte inviteret indenfor som var man indfødt,” fortæller Brian.

Vietnamesisk kvinde, der cykler mellem rismarkerne

At rejse er at opleve, og med en dansk rejseleder får rejseeventyret en ekstra dimension. Brian er særligt optaget af at formidle med et historisk perspektiv på de lande, han med stolthed viser frem. Nutiden forstås bedst, hvis man har de historiske briller på, forklarer Brian: ”Den menneskelige historie er global, og hvis du sætter dig ind i enkelte kulturers fortid, kan du begynde at kæde rigtig mange ting sammen til en helhed og forstå, hvorfor verden ser ud som den gør i dag,” fortæller Brian og fortsætter: ”Men jeg sørger for, at det aldrig bliver tørt og kedeligt at høre om. Jeg får tit at vide, at min sorte humor er den helt rigtige ingrediens til drabelige historier,” siger Brian og griner.

Geishaer i Gion-distriktet i Tokyo - Risskov Rejser
Geishaer i Gion-distriktet i Kyoto, Japan

Og historier har Brian rigtig mange af. Når han er bindeled mellem rejsende fra Danmark og indbyggerne i lande som Vietnam, Thailand og Japan ser han det som sin fornemmeste opgave at få formidlet en masse spændende fortællinger, som giver rejsegæsterne et helt unikt indblik i de pågældende lande: ”Det er en kæmpe passion for mig at hjælpe mine gæster til at dykke ind under førstehåndsindtrykkene. Det kan godt ellers være svært, hvis man rejser alene. Men hvis du vil have autentiske oplevelser, så skal du give dig selv en gave og rejse med en dansk dygtig og vidende rejseleder. For eksempel mig!” siger Brian og slår en høj latter op.

Brian fortsætter: ”Nej, men helt oprigtigt er det de overraskende og autentiske oplevelser, som vores gæster virkelig husker. Det er meget vigtigt for mig at hjælpe gæsterne med at komme helt ind under huden på den lokale kultur og drage paralleller mellem nutid, fortid, vestlig og østlig kultur. Og helst med humor og kulør,” siger Brian med et smil.

Vil du have autentiske rejseoplevelser og helt ind under huden på spændende, fremmede kulturer? Så tag et kig på vores rundrejser med dansk rejseleder eller kontakt os på verden@risskovrejser.dk eller 70 22 66 00.

YouTube

Trustpilot