Firma – og grupperejser

Hvornår skal man rejse til Australien?

Hvornår er det bedst at rejse til Australien? Er der regntid dernede? Er der årstider ligesom i Danmark? Er der altid godt vejr? Hvis du aldrig har været på en rejse til Australien, kan spørgsmålene være mange. Der er næsten ikke den krog af Australien, som jeg ikke har udforsket, og jeg guider dig her igennem Australiens klimazoner og årstider – måske bliver du overrasket over nogle af svarene.

Hvornår skal man rejse til Australien?

Ja, hvornår er det bedst at rejse til Australien? Det er et spørgsmål, som jeg får relativt tit. Og svaret er relativt simpelt: Altid! Det er en udbredt misforståelse, at man kun kan rejse til Australien, når det er vinter herhjemme – og det er ærgerligt, for Australien er et herligt rejseland på alle tider af året.

Hvis du har en drøm om at slænge dig på en bountystrand i bagende sol, er der dog nogle dele af landet, som er mere velegnede at besøge på visse tidspunkter af året. Landet er nemlig delt op i tre klimazoner: Nord er tropisk, centrum er subtropisk, og syd er tempereret.

Nysgerrig kænguru

Når det er sommer herhjemme, er den nordlige del af landet med Darwin og Cairns helt ideelle at besøge. Så undgår du nemlig regntiden i området. Flere seværdigheder, bl.a. Kakadu-nationalparken, er faktisk kun åbne fra april/maj til oktober/november. Det kan blive rigtig varmt og fugtigt i det tropiske nord mellem maj og oktober, så hvis du vil opleve de bedste sider af området, er det altså i løbet af den danske sommer, du skal tage dertil.

Sommertid i Danmark er også et rigtig godt tidspunkt at besøge Australiens hjerte, den røde ørken, hvor Ayers Rock/Uluru og Kata Tjuta/Olgas ligger. Der kan blive ret varmt her midt på dagen, så det er en god idé at tage på udflugter om morgenen eller om eftermiddagen og aftenen. Heldigvis er det en virkelig stor oplevelse at se solen stå op over de imponerende klippeformationer, og også at se den kaste sit sidste lys over det røde landskab, inden den overlader himlen til stjernerne.

Ayers Rock i Australien - Risskov Rejser
Ayers Rock/Uluru i den røde ørken

Når det er vinter herhjemme i Danmark, er vejret strålende i det sydlige Australien, det vil sige stort set alt syd for Brisbane: Sydney, Melbourne og Adelaide. Great Ocean Road snor sig 300 km langs landets østkyst, og på denne helt eminente kyststrækning kan du se fantastiske klippeformationer som The Twelve Apostles og Loch Ard Gorge, små hyggelige hvalfangerbyer og idylliske feriebyer.

Kan man nå det hele?

Du kan godt nå at opleve alle de store seværdigheder i Australien – hvis du altså afsætter tid nok. De fleste har kun omkring to-tre uger i landet, og selv om det er en lang ferie, er det slet ikke nok til at nå at opleve alle afkroge af Australien. Derfor handler det om at være strategisk, når du planlægger din rejse, og det vil vi rigtig gerne hjælpe dig med.

The Twelve Apostles ved Great Ocean Road

Australien kan opleves på tusindvis af forskellige måder, og du kan kombinere rejseformer og områder på kryds og tværs. For eksempel kan du tage på en 7-dages kør-selv-ferie i bil på Great Ocean Road fra Melbourne til Adelaide, tage det ikoniske tog The Ghan til Alice Springs og se den røde ørken, og så flyve til Cairns og svømme ved Great Barrier Reef.

Nærmest uanset, hvilken slags Australien-ferie du vil på, vil jeg anbefale en guidet tur, f.eks. dagsudflugter eller flerdagesture i Australien; man kan sagtens selv begive sig ud på eventyr med et landkort og en guidebog, men der er intet, der slår oplevelsen med en kyndig lokalguide, der virkelig kan åbne dine øjne for omgivelserne. Og prisen er peanuts i forhold til, hvor meget det tilføjer til din rejse!

Du er altid meget velkommen til at ringe til os på 70 22 66 00 eller sende os en mail på verden@risskov.com, så skræddersyr vi den perfekte drømmerejse til Australien, der matcher lige præcis dine ønsker.

YouTube

Trustpilot