Firma – og grupperejser

Hvornår skal du rejse? Få Canadas bedste rejsevejr

Når rejsen går til Canada, er der nok at tage stilling til. Landet blev jo ikke uden grund kåret til Årets rejseland i 2018. Derfor er forventningerne til årets ultimative ferie naturligvis store, når du går om bord på flyet over Atlanten. Det er derfor ikke helt ligegyldigt, hvornår du plotter rejsen i kalenderen. De fleste rejser nemlig til Canada for at opleve landets overdådige natur, og derfor er det selvsagt vigtigt at planlægge rejsen, så du kan nyde sceneriet fra sin absolut smukkeste side. Så hvornår er det bedste rejsetidspunkt? 

Canadas fastlandsklima gør, at isnende frostgrader og store snedriver hersker i vintermånederne. Det skaber de smukkeste vinterlandskaber, men gør også terrænet sværere fremkommeligt. Sommermånederne derimod indbyder med sit lune og stabile sommervejr til udforskning af landet. Her folder naturen sig smukt ud fra knaldgrønne, spæde blade på træerne og brusende vand i floderne til fortryllende indian summer og glødende løvfald.

Læs med her og bliv klogere på, hvornår det er bedst at rejse til Canada, og hvad du kan forvente af de forskellige måneder.

Canadas bedste rejsemåneder

Juni

Juni er et fantastisk tidspunkt at rejse til Canada! Naturen står i fuldt flor med spæde, grønne blade på træerne. Der er masser af vand i floder og vandfald efter vinteren. Dagtemperaturen svinger typisk fra 19-24 grader, dagene er årets længste, og der er ofte høj, blå, klar himmel. Og ikke blot naturens farveskala liver op efter en lang vinter. Den vilde naturs dyrebørn boltrer sig også i omgivelserne. Du kan derfor f.eks. være heldig at se brune bjørne både i stor og lille skala. Vil du gerne opleve bjørnene i den vilde natur, kan du tage på særlige bjørnesafari-udflugter eller overnatte i lodges midt i naturen.

Juni er inden højsæsonen sætter ind, og du kan derfor stadig nå at nyde Canada uden alt for mange andre turister. Det betyder også, at priserne på fly, autocampere, biler, udflugter og så videre er ganske fornuftige.

Vil du opleve den canadiske natur i fuldt flor, så find inspiration til de største naturoplevelser i Canada herunder.  

Juli

Canada tager sig skønt ud i juli. Det er midt på sommeren, og temperaturen når deres højeste i denne måned. Du kan derfor pakke sommertøjet til dagtemperaturer på mellem 22-26 grader og 9 solskinstimer i døgnet i gennemsnit. Vær dog opmærksom på, at nætterne stadig kan være kølige. Da rejsevejret er fænomenalt i juli, og det samtidig passer genialt med mange rejsendes sommerferie, er juli også lig med højsæson. Det betyder, at du må indstille dig på at dele de canadiske omgivelser med mange andre turister. Og selv om Canada er et enormt land, så man ikke just behøver rende hinanden over ende, er højsæsonen stadig lig med, at der er tryk på de populære nationalparker, storbyer, udflugter, autocampere, biler, overnatningssteder med mere. 

Højsæsonen betyder dermed også, at priserne er på sit højeste. Det kan derfor godt betale sig at være ude i god tid med rejsebestillingen, så du kan nå at booke rejsen, mens priserne er lavest. 

Du kan se alle vores rejser til Canada her. Så kan du starte planlægningen i god tid, inden højsæsonen banker på. 

August

I august begynder højsæsonen stille og roligt at klinge af. Men den canadiske sommer stråler stadig på sit højeste. Temperaturen i dagtimerne varierer fra 22 til 26 grader og byder på næst flest solskinstimer over året. Med det lækre augustvejr er du derfor sikret en behagelig ramme om oplevelserne ved Canadas største seværdigheder. Ud over en flot scene for naturen, er augustvejret også en herlig følgesvend til de mange kulturelle events og festivaller, der pryder den canadiske kalender i august. 

Da august stadig er et yderst populært rejsetidspunkt, er der fortsat en del turister, og priserne følger dermed også trop. Men bestiller du i god tid, gerne op til 10 måneder før afrejse, har du stadig næsten frit valg på alle hylder, og du kan få rejsen til en ganske fornuftig pris. Særligt jo længere hen i august du kommer.

September

Når nu vejret i sommermånederne er så perfekt til en oplevelsesrig ferie i fra juni til august, hvorfor så rejse til Canada i efteråret? Det skal du, fordi klimaet i Canada ofte lokker med fortryllende indian summer i september! Klar, blå himmel og gyldent solskin. I september kan du således nå at klemme den sidste sommerlige varme ud af landet med temperaturer mellem 17 og 22 grader. September er også begyndelsen på det glødende løvfald, som det østlige Canada er så kendt for. Når du oplever de enorme skove klædt fra gul over orange til glødende rødt, er det ikke svært at forstå, hvor det canadiske flag har fået sin inspiration fra. Sceneriet er fortryllende smukt og strækker sig ind i oktober. Særligt kønt er løvfaldet i Nova Scotia og Ontario.  

I september er der desuden gode chancer for at komme tæt på bjørnene. Laksesæsonen strækker sig nemlig til slutningen af september. Når floderne bugner af laks i det vestlige Canada, flokkes bjørnene ved bredderne, så de kan få sul på kroppen, inden de går i vinterhi. En sidste fordel ved at rejse i september er, at måneden er skuldersæson. Det betyder, at du kan glæde dig over de positive levn fra højsæsonen og samtidig få oplevelserne lidt mere for dig selv, da der er langt færre turister. Genvinsten er, at priserne så tilmed er lavere.

Lavsæson i Canada

Selvom månederne fra juni til september på mange fronter byder på det bedste rejsevejr til Canada, kan landet også være fortryllende smukt i årets øvrige måneder. I vintermånederne kan du fylde kufferten godt op med varme striktrøjer og gode vinterstøvler. For den canadiske vinter er et sandt winter wonderland med frostgrader og glitrende snetæpper. Og hvis det ikke var nok, kan du naturligvis også se frem til endnu lavere priser og færre turister.

Planlæg din Canada-rejse

Er du blevet klogere på, hvornår Canada-rejsen skal plottes i kalenderen? Så er det bare med at få bestilt. Jo før du er ude, desto bedre er priserne og udvalget. Og så er der jo frit slag på alle hylder, når rejsen skal fyldes ud med uforglemmelige oplevelser. For hvad skal man se? Og skal man rejse til øst eller vest i Canada? Du kan samle inspiration til, hvad du kan opleve i Canada her:

Oplevelser i det østlige Canada

Oplevelser i det vestlige Canada

Du kan også blive klogere på, om en kør-selv-ferie i bil, en autocamper-ferie eller måske en rundrejse med dansk rejseleder er den rigtige rejseform for dig.

Vil du have hjælp til at planlægge den helt perfekte Canada-rejse? Du er altid velkommen til at kontakte os på 70 22 66 00 eller verden@risskovrejser.dk, så hjælper vores dygtige rejseeksperter dig med at finde eller skræddersy den rejse, der matcher dine drømme.

 

YouTube

Trustpilot