Firma – og grupperejser

Din ultimative guide til Island

Island er helt sin egen! Det skyldes ikke mindst den unikke natur med rå, vulkanske områder, geotermisk aktivitet, uspolerede naturlandskaber og den gyldne mulighed for at opleve det helt særlige fænomen nordlys. På den sagnomspundne ø midt i det nordlige Atlanterhav står de uforudsigelige naturkræfter ikke tilbage for noget, og du bliver taget med på en fortryllende rejse til sagaernes land med farverige fortællinger og traditioner, der går helt tilbage til vikingetiden.

Læs med, når vi guider dig til, hvad du skal opleve, hvor du finder den smukkeste natur, og alt det, der gør Island til noget helt særligt.

Hvad skal du opleve?

Den Gyldne Cirkel:

Den Gyldne Cirkel betegner den rute, der tager dig rundt til tre af Islands mest berømte seværdigheder – Thingvellir, Geysir og Gullfoss.

Thingvellir-sletten er det mest historiske sted på Island. Det var her, Altinget holdt sit første møde i år 930 og samlede landet under én fælles forfatning. I tidens løb er utallige tvister og retsspørgsmål afgjort her i naturen, og mange har måttet ride herfra som fredløse. På sletten kan man i øvrigt tydeligt se skellet mellem den europæiske og den amerikanske kontinentalplade.

Nationalparken Thingvellir

Noget der ikke fryser til på trods af vinteren, er det geotermiske område ved Geysir, hvor den aktive gejser Strokkur med korte mellemrum spyer søjler af kogende vand fra jordens indre hele 30 m op i luften. Selv om den enorme lugt af svovl pibler lidt i næsen, glemmer du det hurtigt, når dit blik først rammes af det fascinerende syn ned i undergrunden og de farverige mudderpøle, der syder og bobler.

Gejseren Strokkur i udbrud

Det er ikke uden grund, at det berømte Gullfoss-vandfald er en af turisternes klare favoritter. Ved første øjekast ligner det måske ikke et af verdens mægtigste vandfald, men jo nærmere du kommer, jo mere imponeres du af det voldsomme vandfald, der sekund for sekund kaster millioner af liter vand ud over kløften og ned i dybet. Også om vinteren er det et helt vidunderligt syn, når disen fra vandfaldet lægger sig som is på de omgivende klippesider.

Gullfoss-vandfaldet

Reykjavik:

Islands hovedstad Reykjavík er en hyggelig og overskuelig handelsby, hvor du kan få storbypulsen op med et utal af shoppingmuligheder, store kulturelle seværdigheder og lækker gastronomi. Trods status som en af verdens mindste hovedstæder har Reykjavík international klang og gør sig især bemærket, når det gælder musik og design. En af de seneste kulturelle satsninger er Musikhuset Harpa på havnefronten, som den berømte dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson har sat sit fingeraftryk på. Den spektakulære natur i og uden for Reykjavík er bestemt også værd at udforske! Tag f.eks. på hvalsafari, rid på islandske heste i det golde landskab, eller hop en tur i en af de varme kilder eller islandske badehuse, der er en vigtig del af den islandske kultur.

Reykjavik
Udsigt over Reykjavik by med bjerglandskab i baggrunden

Den Blå Lagune:

Intet kan sammenlignes med den unikke oplevelse, det er at bade i Den Blå Lagune. Temperaturen ligger konstant på 39 grader, og det turkisblå vand er en sand lise for sjælen. At ligge her i det mineralrige og kiselholdige vand omgivet af det smukke islandske landskab er et absolut must, når du besøger øen.

Hvor får du de flotteste naturoplevelser?

Den Blå Lagune ved solopgang

Islands natur er ulig noget andet. Det er én lang naturoplevelse med fortryllende vandfald, dybe gletsjersøer, isbjerge, varme kilder og uforudsigelige naturkræfter, der hersker her.

En oplevelse du ikke må gå glip af, er det vulkanske område Mývatn i nord, der har status som et af Islands mest fascinerende steder. Den store Myggesø (Mývatn) blev dannet ved et vulkanudbrud for omkring 2.300 år siden, og der er noget magisk over det vidtstrakte landskab med underjordiske varme kilder, lave vulkanske søjler og hemmelighedsfulde huler.

En helt anden naturoplevelse venter ved Jökulsárlón – en 100 m dyb gletsjersø med blånende isbjerge, der stille glider forbi på deres vej til havet. De talrige isbjerge kommer fra Breidamerkurjökull, og i det fjerne kan du høre de store isstykker knække af gletsjeren, der for hundrede år siden næsten nåede helt ud til havet.

Vulkanområdet Mývatn med geotermiske kilder

Eventyrlige vandfald i stakkevis

På Island kan du finde intet mindre end 10.000 vandfald – alle sammen skabt af det smeltende vand fra de islandske gletsjere om sommeren kombineret med det hyppige snefald efterår og vinter. Da du umuligt kan nå at besøge alle vandfaldene, har vi her udvalgt de, efter vores mening, mest imponerende.

På det sydlige Island finder du et af de absolut flotteste og største vandfald på hele Island, nemlig Skógafoss, der imponerer med en bredde på hele 25 m. Her kan du gå op ad de knap 400 trappetrin op til toppen, hvor du kan opleve vandmassernes enorme kraft sammen med en imponerende udsigt, inden vandet kastes 60 m ned i dybet.

Endnu et særdeles smukt vandfald i det sydlige Island, du bør opleve, er Seljalandsfoss. Her kastes de enorme vandmasser ud over fjeldsiden fra 60 m højde, og du kan endda gå bagom det tårnhøje vandfald og opleve det med alle sanser. Men husk regntøjet – du kan nemlig godt blive ret våd.

Befinder du dig i den nordlige del af Island, er Godafoss-vandfaldet et must. ”Gudernes vandfald”, som det også kaldes, siges ifølge legenden at have fået sit tilnavn fra lagmanden Þorgeir Ljósvetningagoð, der efter sigende kastede gudebilleder i vandfaldet efter at have gjort kristendommen til den officielle religion i Island.

Sidst, men ikke mindst, er der Dettifoss-vandfaldet – et af Europas mest vandrige og kraftfulde vandfald, hvor intet mindre end 500 m3 vand hvert sekund kastes med et brøl ned over en 170 m bred klippekant.

Skogafoss-vandfaldet

Hvad er Island særligt kendt for?

Island er, udover sin fabelagtige natur, også kendt for at være et af de absolut bedste steder i verden at se nordlys. En kulsort stjernehimmel, hvor bugtende striber af grønne, violette og rødlige nuancer danser hen over stjernerne, er noget af det smukkeste i verden! Der er noget helt hypnotiserende over at stå og se op på nordlyset, og det er derfor heller ikke så underligt, at der engang var udbredte myter og forklaringer om nordlyset, der går helt tilbage til vikingetiden. Ofte varer det farvestrålende lys måske kun et par minutter, og nogle gange er du heldig at kunne se det i flere timer. Men uanset hvor lang tid det varer, bliver du aldrig træt af at se på det. Du kan læse mere om de bedste steder at se nordlyset i Island her.

Magisk nordlys på den klare islandske nattehimmel

Drømmer du om at opleve det magiske nordlys og de fantastiske islandske landskaber? Så se, hvad du kan glæde dig til på vores rundrejser til Island her.

YouTube

Trustpilot