Firma – og grupperejser

Støvlelandets mange facetter: Hvilken Italien-type er du?

La bella Italia! Italien er stærkt vanedannende og et land, de fleste drømmer sig tilbage til, når først de har besøgt det én gang. Det er en uudtømmelig kilde til kulturelle, naturskønne, autentiske og ikke mindst historiske oplevelser – og der er noget for enhver smag. I dette blogindlæg giver vi dig vores bud på, hvor du skal tage hen, ud fra hvilken Italien-type, der vækker mest genklang hos dig.

Vi har udvalgt følgende Italien-typer, og kommer med forslag til, hvilken del af Italien, der kan give de bedste rejseminder.

  • Livsnyderen
  • Naturelskeren
  • Historienørden
  • Eventyreren
  • Italienkenderen

Livsnyderen

”La dolce vita” – Italien er indbegrebet af livsglæde, nydelse og skønhed! Vin i verdensklasse, duftende bagværk, klassiske romerske retter, sol, azurblåt hav og naturlandskaber, der fortryller de fleste. Uanset, hvor i landet, du befinder dig, er du garanteret ægte livsnyderi. Særligt to områder er dog forbeholdt dig, som er livsnyder helt ind til benet.

Sorrentohalvøen og Amalfikysten

Er der ét område i Italien, der er særligt forbeholdt livsnydere, må det være ved Sorrento og Amalfikysten. Her venter et stort kulinarisk eventyr med verdens måske smukkeste kyststrækning, himmelske spiseoplevelser, azurblåt hav, vulkanen Vesuv og den smukke, eksklusive og mytologiske ø Capri.

Området er intet mindre end indbegrebet af skønhed, og der er i den grad mulighed for at leve livet på ægte italiensk manér.

Få mere inspiration til, hvad du bare skal opleve på Amalfikysten her

Abruzzo

I den betagende region Abruzzo er der virkelig plads til at tage himmelske mundfulde af områdets gastronomiske univers. Det er en velbevaret hemmelighed, at 40 % af alle italienske trøfler kommer fra Abruzzo, og det kan derfor være en sjov oplevelse at tage med en lokal trøffelekspert på jagt efter det sorte guld. 

Her er også rig mulighed for at se, hvordan safran og olivenolie produceres fra start til slut, og et besøg på en vingård må da naturligvis heller ikke glemmes, når man besøger regionen.

Naturelskeren

Toscanas bølgende bakkelandskaber

Støvlelandet byder på unik og varieret natur, der strækker sig fra store søer og dramatiske klippelandskaber i nord til skønne kystveje, vulkaner og snorlige vinmarker i syd. Rejser du særligt for at få store naturoplevelser, er der tre helt særlige områder, du bør kigge nærmere på.

Sicilien

På Middelhavets største ø er der i den grad mulighed for at gå på opdagelse i de vilde og ikke mindst fortryllende naturlandskaber. Fra Etnas højder til dramatiske klippelandskaber, høje bjergtinder med panoramaudsigter og smukke kyststrækninger.

Områder med appelsinplantager, olivenlunde og frodige vinmarker veksler med bakket landbrugsland og vidtstrakte områder, hvor naturen får lov at herske, og med en kystlinje på 1.000 km dukker det blå Middelhav ofte op i synsfeltet undervejs rundt på Sicilien.

Toscana

Toscana emmer af forførende landskaber med snorlige rækker af cypresser, knaldgule marker med solsikker og bølgende vinmarker. Tag vandrestøvlerne på og oplev nogle af Toscanas mest fantastiske naturperler på tætteste hold i smukke landskaber, der engang inspirerede store kunstnere som Leonardo da Vinci og Piero della Francesca.

Gardasøen

Italiens måske smukkeste sø betager alle med sin skønhed. De pittoreske omgivelser har i tidens løb inspireret mange kunstnere, og Gardasøen er en af de italienske perler, som mange vender tilbage til igen og igen.

Besøg den idylliske citronby Limone, tag på naturskønne vandreture i bjergene og oplev samtidig de 3.000 m høje Dolomitter, der er en stor kontrast til området ved Gardasøen.

Historienørden

Det verdensberømte, antikke Colosseum i Rom
Colosseum i Rom

Er du udpræget historienørd, så er der ingen tvivl om, at Rom er destinationen for dig! Her kan du komme med på et utal af spændende byvandringer og mærke historiens vingesus ved nogle af de helt store højdepunkter som Vatikanet, Colosseum og havnebyen Ostia Antica, også kaldet Roms Pompeji. 

Udover byens tusindårige historie er det helt store trækplaster den særlige atmosfære, som du finder i byens charmerende kvarterer med de snævre gader og blomstrende altankasser, pulserende pladser med rigt caféliv og pittoreske bygninger badet i byens berømte lys.

Du kan opleve alt dette og meget mere på vores rundrejse “Rom – den evige stad“.

Eventyreren

De karakteristiske trullihuse i Apulien

Er du typen, der helst vil undgå alle de store, klassiske turistattraktioner, og i stedet er på udkig efter et stykke autentisk og uspoleret Italien? Så har vi især to italienske favoritter, vi vil anbefale dig at udforske.

Calabrien

Klemt inde mellem Det Tyrrhenske Hav og Det Ioniske Hav rejser Calabriens bjergrige landskab sig af det smaragdblå vand. Her på Italiens tåspids venter boblende vulkansk aktivitet, lune laguner og hyggelige bymiljøer, som leder tankerne hen på et Italien, som engang var.

Det kan derfor undre, at det indtil nu kun er Italienerne, som har fået øjnene op for Italiens uspolerede perle, der med sine sagnomspundne historier, autentiske køkken og dramatiske landskaber tager dig med på en rejse tilbage i tiden.

Oplev det uspolerede Calabrien på en rundrejse med dansk rejseleder.

Apulien

Gå på opdagelse i de mindre kendte syditalienske regioner Apulien og Basilicata, hvor utallige kulturer har sat deres spor. Glæd dig til et næsten uudtømmeligt skatkammer af arkitektur som f.eks. de charmerende hvide byer, imponerende kirker og magiske borge – og ikke mindst de unikke trullihuse med de kegleformede tage, der pryder landskabet som klynger af sneglehuse. 

Italienkenderen

De Æoliske Øer: Stromboli, Lipari og Vulcano

Har du besøgt Italien op til flere gange, er du måske på udkig efter nogle lidt mere ukendte sider af støvlelandet til din næste rejse. Her foreslår vi, at du kigger nærmere på Apulien, Abruzzo eller Calabrien.

I Calabrien kan du f.eks. gå på opdagelse i historiske Crotone, opleve ægte sydlandsk feriestemning i klippebyen Tropea, besøge De Æoliske Øer, som syder og bobler af seismisk aktivitet, og høre om det legendariske havuhyre Scylla, som ifølge fortællingen overfaldt de skibe, som vovede at forcere de farlige malstrømme i Messinastrædet.

I Apulien venter spændende underjordiske drypstenshuler, de karakteristiske trullihuse, labyrintiske hulebyer og den lange, smukke kystlinje, der udgør hælen i den italienske støvle.

Udover at være hjemsted for 40 % af alle italienske trøfler, byder Abruzzo også på fascinerende grotter med vandfald, bjergtagende naturområder, middelalderlige byer og frodige vingårde, hvor du kan smage de lokale specialiteter.

Vi håber, du er blevet lidt klogere på, hvilke Italien-type, du er, og hvor i Italien din rejse skal gå hen. Er du fortsat lidt i tvivl, kan du se alle vores rejser til Italien her. 

Du er også altid velkommen til at ringe til en af vores dygtige rejseeksperter på 70 22 66 00 eller kontakte os på verden@risskovrejser.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

YouTube

Trustpilot