Firma – og grupperejser

Lene Scott Hansson: Det skal du opleve i Australien

Lene Scott Hansson har rejst i store dele af Australien og har gennem de sidste mange år samlet oplevelser og erfaringer sammen fra sine rejser hertil, så hun i dag kan prale med at være en ægte Australien-ekspert! 

Lene tabte sit hjerte til Australien tilbage i 2008, hvor hun oplevede landet for første gang. Der skulle ikke gå længe, før hun igen vendte snuden Down Under – allerede i 2010 var hun tilbage, denne gang sammen med sin kæreste, hvor de rejste rundt i en lille campervan, besøgte familie og blev gift i Byron Bay. Det er altså ikke så mærkeligt, at Australien har en helt særlig plads i Lenes rejse-hjerte! 

Siden da har Lene og hendes mand besøgt det kæmpemæssige land med deres to små børn, hvor de kørte rundt og oplevede landet i en autocamper. Næste tur til Australien er allerede på tegnebrættet – for Lene kan bare ikke få nok!

Hvad skal du opleve i Australien?

Australien er et helt kontinent fyldt med oplevelser, og med et land, der er så stort, bliver du nødt til at udvælge de seværdigheder, som du allerhelst vil opleve. Derfor har vi spurgt vores Australien-ekspert: hvad SKAL man opleve i Australien? 

Du får her Lenes svar med 5 ubestridte Australiens-favoritter.

1. Heron Island: Den mest fantastiske lille perle af en ø, som ligger direkte på Great Barrier Reef

Lenes første punkt på sin top 5 liste er Heron Island. Lene fortæller, at du fra strandkanten kan se rokker og små hajer svømme forbi, og at det virkelig er et oplagt sted at snorkle og dykke. 

“Du sejler til Heron Island fra Gladstone, men hvis du vil have en ekstra oplevelse, kan du flyve til eller fra øen med helikopter. Der ligger kun et enkelt hotel på øen, da den ikke er større, end at du hurtigt kan gå hele vejen rundt. Personalet på øen passer rigtig godt på havskildpadderne, som kommer op om natten og lægger æg i sandet. Det kan du som gæst være heldig at opleve – omkring oktober til marts kan du se skildpadderne lægge æg, og mellem december og april kan du være heldig at opleve æggene blive klækket.”

2. Sydney: Uden sammenligning Lenes favoritby i hele verden

Når du rejser til Australien, er Sydney en by, du ikke må gå glip af. Lene beskriver Sydney som en storby, der formår at være hyggelig, overskuelig og rumme så utroligt mange fantastiske oplevelser på samme tid. Operahuset er selvfølgelig et must, siger hun, og hun anbefaler, at du tager en rundvisning for at få den fulde oplevelse. Et af hendes højdepunkter (bogstavelig talt) i Sydney er BridgeWalk på Sydney Harbour Bridge. Det er en stor oplevelse, hvor du udover den enestående udsigt får historien omkring tilblivelsen af broen.

Skal Lene komme med sit bedste tip til Sydney, svarer hun hurtigt: “Jeg kan kun anbefale at opleve Sydney til fods – og det er nemt at komme rundt. Du kan eventuelt tage en kanalrundfart for at komme til Manly Beach eller Taronga Zoo – eller blot som en sejltur for at se Sydney fra vandsiden.”

3. Lamington National Park: O’Reilly’s Rainforest Retreat

Ca. 110 km syd for Brisbane og 70 km vest for Surfers Paradise, ligger en lille, gemt diamant i form af O’Reilly’s Rainforest Retreat i Lamington National Park: “Det er et hotel omsluttet af naturen, og der er masser af muligheder for store oplevelser. Der er almindelige hotelværelser, men også større hytter med privat terrasse og spa – og bliv ikke forskrækket, hvis der lander flotte, farverige papegøjer på rækværket. Du kan nyde livet i infinity-poolen, mens du kigger ud over regnskoven – eller du kan være aktiv og gå på Tree Top Walk, prøve Flying Fox (svævebane) eller se vandfald, fugleliv og møde dyrene i området.”

4. Naturen, alle steder i Australien

“Jeg bliver ofte spurgt, hvad der er det bedste ved Australien. Det er et svært spørgsmål, og i bund og grund er det – for mig – kombinationen af byerne, øerne, befolkningen og ikke mindst naturen. Naturen i Australien får du bare ikke andre steder.”

Lene fortsætter: “På én og samme rejse kan du dykke på Great Barrier Reef, tage på udflugt i regnskoven og køre gennem den tørre, røde ørken. Dertil kommer et fuldstændig enestående dyreliv. Det er en kæmpe oplevelse for både børn og voksne at se kænguruer på stranden ved solnedgangstid, at se wallabies hoppe fra klippe til klippe og høre små possums pusle rundt i mørket i jagten efter mad. Derudover findes der ildsjæle i Australien, som opretter såkaldte ”sanctuaries”, hvor de passer på dyr, der enten er blevet efterladt af sin mor eller er kommet til skade – her kan du se dyrene på tæt hold, men stadig på deres præmisser.”

5. Whitsundays: Et lille paradis

Lenes sidste punkt på hendes must see-liste er en af de mest fotograferede strande i verden – Whitehaven Beach i Whitsundays. “Det kan være svært at beskrive med ord – men det er ren paradis. På selve Whitehaven Beach findes hverken butikker, boder eller hoteller.” 

Du kan opleve stranden og området på flere forskellige måder, og Lene giver sine bud på de bedste: “Du kan opleve stranden på en dagstur eller ved at overnatte på en båd derude. Det er også muligt at tage en tur med en vandflyver, lande på vandet og gå en tur langs stranden. Alt sammen fantastiske oplevelser og et syn, du aldrig vil glemme.”

Australien er et af verdens mest kontrastfyldte lande med en bred vifte af oplevelser. På vores Australien-rejser kan du se alt lige fra tropisk regnskov og farverige koralrev til rød ørken, moderne storbyer og ældgammel aboriginal kultur.

Vil du opleve landet Down Under?

Gå på opdagelse og bliv inspireret af vores Australien-univers, hvor du både finder et stort udvalg af rejser til Australien på egen hånd,  rundrejser til Australien med dansk rejseleder og kør-selv-ferier i Australien med både bil og autocamper. Vi sammensætter rejserne, så du oplever Australiens største seværdigheder – og hvis du hellere vil opleve landet på egen hånd, hjælper vi gerne med at skræddersy din drømmerejse, så den passer perfekt til dig.

Hvis du vil have flere af Lenes gode rejsetips til din Australien-rejse, er du mere end velkommen til at kontakte os på 70 22 66 00 eller skrive til verden@risskovrejser.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

YouTube

Trustpilot