Firma – og grupperejser
Baby orangutang - Borneo - Risskov Rejser

Natureventyr på Borneo – regnskove, højland og unikke dyr

Når man rejser til Borneo, kan man være sikker på én ting – at der rundt om hvert hjørne venter helt fantastiske naturoplevelser. Det kan rejseekspert Isabella Jensen skrive under på, da hun på sin Borneo-tur både nåede at spotte pygmæelefanter, sætte havskildpadder ud i måneskinnet og adoptere sin helt egen orangutang-unge

Rejseekspert Isabella Jensen på Kinabatangan-floden - Risskov Rejser
Rejseekspert Isabella Jensen på Kinabatangan-floden med pygmæelefant i baggrunden

Borneo er verdens tredjestørste ø og er kendt for sin helt fabelagtige natur. Mange af øens nationalparker er UNESCO-fredede, og der er utallige oplevelser for naturelskeren med tropiske jungler fyldt med et varieret dyreliv, dybe grotter med krystalklart vand og Sydøstasiens højeste bjerg, Kota Kinabalu.

Rejseekspert Isabella Jensen har selv været på eventyr på Borneo, og noget af det hun husker bedst, var de dage, hvor hun boede i regnskoven ved bredden af Borneos største flod, Kinabatangan-floden.

”Der opstod ren magi i junglen, når vi sad på båden på Kinabatangan-floden. En sen eftermiddag var vi meget heldige at få et sjældent syn af pygmæelefanterne, som pludselig stod ved bredden og spiste græs. Sidder man helt stille i længere tid, får man pludselig øje på dyr, man slet ikke ser, når man sejler hurtigt forbi.”

Mødet med orangutang-unger i Borneos jungle

Det var ikke kun den sjældne pygmæelefant, Isabella var heldig at møde. Også vores orangerøde fætter stiftede hun bekendtskab med på Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre.

Hun fortæller: ”I orangutangcenteret i Sepilok fik vi at vide, at der ikke altid kommer orangutanger ved de to daglige fodringer – så jeg følte mig heldig, da den første lille forældreløse orangutang kom til syne i trætoppene og hoppede op på platformen. Den satte sig lidt genert med ryggen til og der gik ikke lang tid, før der kom flere for at tage for sig af mælk og bananer.”

”De fortalte på Sepilok-centret, at det selvfølgelig var ærgerligt, når besøgende ikke var heldige at opleve orangutanger – men at det faktisk var en god ting. For det at der kommer færre aber til fodringstid, betyder, at centret har lykkedes med at få aberne på fode igen, så de igen kan leve vildt i naturen og selv finde mad,” fortsætter Isabella.

Isabella blev faktisk så begejstret for orangutangerne under sit besøg, at hun endte med at adoptere en lille unge ved navn Bella.

Havskildpadde gør sine første skridt - Borneo - Risskov Rejser
Havskildpadde på vej ud på sin korte, men farefulde færd mod havet

Havskildpadder i måneskin

Det er ikke kun i regnskoven og junglen, at der venter enestående naturoplevelser – der er også store oplevelser at finde ude i vandet. Bl.a. på den lille ø Libaran Island, der er et yndet sted for havskildpadden at lægge sine æg.

Her har man en helt unik mulighed for nære naturoplevelser, da man bor i luksustelte og har naturen lige uden for teltdugen. Og det er her, man kan få en stor oplevelse, når man forsøger at hjælpe de små havskildpadder, der er født med hårde odds imod sig – kun 1 % af alle havskildpaddeunger forventes at overleve.

Isabella har selv prøvet at hjælpe de små unger på vej. ”Jeg var så heldig at opleve, da en stor skildpaddehun gravede sine æg ned på stranden, og jeg fik en helt unik oplevelse i måneskinnet, da jeg var med til at sætte små, nyudklækkede skildpaddeunger ud på deres livs første svømmetur,” fortæller Isabella begejstret.

Hvis du selv har fået blod på tanden efter et fantastisk natur-eventyr, så kan du tage med på vores 13-dages rundrejse til Borneo, der viser dig det bedste af øen, og giver dig mulighed for at møde bl.a. orangutanger og havskildpadder.

Læs mere om rejsen til Borneo her

YouTube

Trustpilot