Firma – og grupperejser
Udsigt over Frihedsgudinden og Manhattan skyline

New York: Din bucketlist til oplevelser og seværdigheder

New York er på mange rejsendes bucketlist – og med god grund! For udødelige sange som Frank Sinatras “New York, New York”, seriehittet “Sex & the City” og nostalgiske film som “Home Alone, Lost in New York” har for længst fået os til at forelske os i The Big Apple.

New York er på en og samme gang glamourøs og rå, dekadent og farverig, historisk og hypermoderne. Millionbyen rummer hele verden og har endeløse oplevelser for enhver smag, hvad end du rejser til New York med børn eller teenager, tager på romantisk storbyferie eller snupper et stop på en længere USA-rejse.

Men hvad er New York kendt for? Hvilke områder skal man besøge? Og ikke mindst: hvad skal man se?

Læs med her og få den ultimative guide til de bedste oplevelser, seværdigheder og attraktioner i New York. Alt til den perfekte bucketlist til din ferie i New York!

 

Central Park i New York

Det skal du opleve i New York

Brooklyn

Selvom Manhattan så rigeligt kan fylde ferien ud, så er New York så meget mere end bare Manhattan. Hvis du virkelig vil lære byen at kende, så kryds East River og tag på opdagelse i det fremadstormende Brooklyn. Brooklyn er en by i byen. Her har skyskrabere, parker, shoppingområder og eksklusive boligkvarterer i den helt tunge ende for længst skudt op. Og selvom Brooklyn på mange måder kan meget af det samme som Manhattan, så er området helt sit eget og fortjener i dén grad et besøg, når du rejser til New York. 

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge i New York
Ingen tur til New York uden en tur over Brooklyn Bridge!

Brooklyn Bridge er et af New Yorks ultimative vartegn og et must see på enhver rejse til New York! Den ikoniske bro forbinder Manhattan med Brooklyn og forsyner dig med en mageløs udsigt over East River og New Yorks skyline.

Brooklyn Bridge var den første hængebro i verden konstrueret af stål, og den stod færdig i 1883. Dengang var broen den eneste permanente passage over East River, men i dag har Brooklyn Bridge fået selskab af bl.a. Manhattan Bridge og Williamsburg Bridge. 

Et godt tip er at stå tidligt op, når du skal opleve broen. Op ad formiddagen myldrer broen med turister, turistboder og newyorkere, der skal fra A til B. Men kommer du tidligt op, kan du nyde broens smukke konstruktion og formidable udsigt i ro og mag i selskab med få andre morgenfriske turister og newyorkere på løbetur. Den perfekte start på en dag i New York!

Brooklyn Bridge Park

Smuk udsigt til Manhattans skyline fra Brooklyn Bridge Park

For enden af Brooklyn Bridge bliver du mødt af Brooklyn Bridge Park, der er et rekreativt område skabt i 2019 for at give nyt liv til den industrielle havnefront. Når du i dag spadserer langs havnefronten, kan du nyde de grønne parkområder, der snor sig mellem East River og Brooklyns bybillede. Du får her en herlig oplevelse af det lokale liv. For her møder du newyorkere, der dyrker sport på de mange sportspladser og forældre, der har taget ungerne med på legepladsen – alt sammen med Manhattans fortryllende skyline som kulisse.

Squiib Bridge Park

Nuancer af grå – Manhattan og East River set fra Squiib Bridge Park

Oplev Brooklyn Bridge Park fra oven – mellem grønne trækroner og tårnende bygninger! Gå en tur på brosystemet Squiib Bridge Park og nyd udsigten over East River, Brooklyn, Brooklyn Bridge og Manhattan skyline.

Brooklyn Heights

Det eksklusive boligkvarter, Brooklyn Heights

Trænger du til en pause fra New Yorks himmelstræbende bygninger og hektiske liv? Så tag på opdagelse i Brooklyn Heights, der er et eksklusivt kvarter i Brooklyn.

Området kommer du nemt til, når du drejer mod højre efter en tur over Brooklyn Bridge. Her ser du gaderne, du genkender fra utallige film fra New York – med rødmurede og milliondyre byhuse med lange trappesten, flankeret af træer og hjem for flere af New Yorks rige og berømte borgere.

Når du udforsker det fredelige nabolag, slentrer du på stille villaveje, hvor newyorkere lufter deres hunde, og børn cykler på vejen. Et fredeligt åndehul fra Manhattans evindelige sansebombardement – men stadig umiskendeligt New York!

Dumbo

Det ikoniske view til Manhattan Bridge fra Dumbo

Brooklyn Heights’ nabokvarter er det kreative, smarte og fremadstormende område Dumbo!

Og vækker navnet ikke genklang, så tro om. For det er netop herfra det berømte view til Manhattan Bridge – rammesat af newyorkertypiske rødbrune bygninger – er fra. Dumbo er derfor et must see, hvis du skal have det helt rigtige New York-foto med hjem til feriealbummet.

Tag dig også gerne tid til at udforske kvarteret. Her oser af hip newyorkerstemning, smarte caféer, og så har du herfra en fænomenal udsigt til Manhattans skyline med Brooklyn Bridge tronende i forgrunden, wauw! Er du her en lørdag eller søndag, kan du også ose efter finurlige souvenirs fra loppemarkedet, der afholdes direkte under Manhattan Bridge – just SO New York!

Som fun fact er navnet Dumbo faktisk et akronym for Down Under the Manhattan Bridge Overpass.

Williamsburg

Udsigten til Manhattan fra hyggelige Williamsburg

Fra ét hipt Brooklyn-kvarter til det næste: Williamsburg! Kvarteret er New Yorks hipsterkvarter og tiltrækker kreative og kunstneriske typer som forfattere, kunstnere, musikere og grafiske designere. Kunst, musik og mode blomstrer, og her oplever du det multietniske New York. Her er intet poleret, det smarte og hippe består i det autentiske og det rå. Sådan er New York bedst på denne side af Williamsburg Bridge. 

Kvarteret med sin tjekkede newyorker-boheme er derfor en sjov kontrast til det mondæne New York, og er klart en oplevelse værd på din ferie i New York. Driv omkring i gadebilledet, os i unikabutikker, sæt dig på en trendy café og kig på mennesker, eller se det lokale liv udspille sig på sportsbanerne.

Midtown

Når spørgsmålene melder sig: Hvad skal man se i New York? Så er Midtown svaret! For området Midtown udgør hjertet af de mest kendte seværdigheder, attraktioner og must sees i New York. Her finder du de prominente bygninger, legendariske avenues og museer, du har set i amerikanske film og tv-serier hundredvis af gange. Og at se det hele ved selvsyn er en fantastisk oplevelse, hvor filmens glamour og virkelighedens New York forenes i dit eget feriealbum.

Fifth Avenue

Shop amok på Fifth Avenue

Fifth Avenue er indbegrebet af luksus og prestige! Her ligger dyre modehuse side om side, fortovene myldrer med shoppere med fyldte poser, og de gule taxaer suser op og ned ad gaden. Ingen shoppingtur til New York uden et besøg på Fith Avenue! Og har du ikke den helt dybe pengepung med, kan du heldigvis også ose i masser af mere betalelige butikker som H&M, Nike og Muji. 

MoMA

MoMA kunstmuseum i New York
Maleriet "Gas" af den amerikanske kunstner Edward Hopper

Pablo Picasso, Claude Monet, Jackson Pollock, Edward Hopper, René Magritte, Roy Lichtenstein, Frida Kahlo eller Otto Dix? Hvem end din yndlingskunstner er, kan du (næsten!) være sikker på at finde vedkommende på MoMA. Kunstmuseet er en institution i New York og rummer det helt tunge udtræk af verdenskunstens ypperste mestre. Tag på opdagelse i den moderne kunsts talrige verdener – men vær klar til at prioritere med hård hånd, for det er umuligt at nå igennem alle udstillinger og den enorme kunstsamling på MoMA.

The Rockefeller Center og Top of the Rock

Udsigt over Central Park fra Top of the Rock

Hvad end du er til shopping, spisning eller guddommelige udsigter finder du det ved Rockefeller Center. Bygningskomplekset på 19 bygninger, heraf 15 i Art Deco-stil, er et imponerende kompleks – særligt med tanke på, at det blev bygget under The Great Depression. I dag er det liv og glade dage, der kendetegner området. I december er Rockefeller Center naturligvis også kendt for det enorme juletræ og juledekorationer. Stedet er også hjem for skøjtebaner og for det prægtige udendørs udsigtspunkt, Top of The Rocks, der giver dig et fantastisk view over Manhattans himmelstræbende bygninger og Central Park.

Broadway

Teaterdistriktet Broadway i New York
Se et show i teaterdistriktet Broadway

Sværvægtere som “The Phantom of the Opera”, evige favoritter som “Løvernes Konge” og “Aladdin”, nyklassikere som “Book of Mormon” og magiske universer som “Harry Potter”. I New Yorks teaterdistrikt Broadway lokker det ene teater efter det andet med et lyshav af fantastiske, gribende og underholdende shows på de skrå brædder. Find din favorit og glem verden omkring dig, mens byens dygtigste artister giver dig en oplevelse, du ikke glemmer igen.

Times Square

Times Square i New York
Oplev lyshavet fra Times Square

Når du nærmer dig i de mørke timer, er du ikke i tvivl. Du er tæt på. For lyshavet når dig længe inden, du ser de utallige lysende reklametavler på Times Square. 360 grader rundt om dig hvirvler farvestrålende reklamefilm fra verdens største brands og kaster kaskader af lys over pladsen og de tusindvis af besøgende, der stimler sammen for at se en af New Yorks ultimative must see-seværdigheder. 

Times Square er også samlingspunkt for op imod en million newyorkere, der til midnat nytårsaften ser “the ball drop”. En tradition, der fortsat holdes i hævd siden dens begyndelse i 1907.

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal i New York
Grand Central Terminal i smuk Beaux-Arts-arkitektur

Uanset om du skal af på stationen eller ej, er togstationen Grand Central Terminal et stop værd på din rejse. Banegårdshallen har du uundgåeligt set i talrige film og tv-serier, men at stå i den store og smukke ankomsthal og opleve det med egne øjne er noget ganske særligt. Betragt den smukke Beaux-Arts-arkitektur, de flotte loftsmalerier og de enorme lysekroner, der hver vejer 360 kg. Togstationen har 44 platforme og er dermed verdens største togstation.

New York Public Library

New York Public Library i New York
Besøg New York Public Library

Bag en majestætisk facade i Beaux-Arts-stil og med massive korintiske søjler troner en af New Yorks helt store kulturinstitutioner på den prominente gade Fifth Avenue. Nemlig New York Public Library. Oplev de smukke rum, de svungne marmortrapper og fornem den næsten ærefrygtindgydende tyngde af viden, der huses.

Bryant Park

Tag et hvil i Bryant Park med udsigt til Manhattans skyskrabere

På bagsiden af New York Public Library finder du Bryant Park, hvor du kan nyde endnu et af New Yorks grønne åndehuller. Parken fremstår i dag som en moderne og flittigt besøgt bypark, men er symbol på meget mere. Nemlig New Yorks genopstand i 1990’erne, hvor man lagde det mørke ry om prostitution, narkohandel og kriminalitet bag sig. I dag summer livet lystigt herfra, folk spiller skak og petanque, dyrker yoga, og om sommeren kan du deltage i udendørs filmaften hver mandag.

Chrysler Building

Chrysler Building i New York
New Yorks måske smukkeste skyskraber – Chrysler Building

Smukt knejser Chrysler Building mod himlen. Den elegante Art Deco-arkitektur og det distinkte design er til at spotte mange steder fra i byen. Og faktisk var skyskraberen med sine 319 meter da også verdens højeste bygning, indtil Empire State Building 11 måneder senere løb med rekorden. Selvom Chrysler Building i dag ikke er byens højeste tinde, har den stadig en ufravigelig plads i rækken af berømte og prominente skyskrabere i Manhattans skyline. Ingen tur til New York uden en tur forbi den smukke skyskraber. 

Summit One Vanderbuilt

Summit One Vanderbuilt i New York
Udsigt til Empire State Building fra Summit One Vanderbuilts spejlsal

I New York fortryller den ene skybar og udsigtspunkt efter den anden med bjergtagende udsigter over millionbyen. Hver med sit perspektiv på hele herligheden. Men bliver du grådig på oplevelser, så skal du vælge Summit One Vanderbuilt.

Her forkæles du ikke blot med den spektakulære 360 graders udsigt over New York og byens mest berømte vartegn. Du spinnes også ind i et mesterligt interaktivt design, der næsten ufatteligt er i stand til at konkurrere med udsigten om din opmærksomhed. Uendelige spejlinger, metalliske balloner og lysinstallationer fører Summit One Vanderbuilt ind i den ypperste liga af udsigtspunkter i New York. Alt sammen fordelt over tre etager.

Vil du skrue helt op for magien? Så book din tid, så du får den fantastiske oplevelse af at se byen forvandle sig fra dag til nat, mens solnedgangen skinner i purpurrøde nuancer, og skyskrabernes lys begynder at tindre. Wauw, SÅ bliver New York ikke mere fortryllende! 

Empire State Building

Empire State Building i New York
New Yorks måske mest berømte skyskraber – Empire State Building

Kendt fra alt fra King Kong-filmen til Lego-sæt og souvenirs – Empire State Building er ubetinget en af New Yorks mest kendte skyskrabere. Det gør den også til en ultimativ must see-seværdighed på din rejse til New York. Skyskraberen er bygget i Art Deco-stil, troner 380 meter over Midtowns gader og bemægtiger sig New Yorks skyline fra mange hjørner af byen. Empire State Building er også et af de mest populære udsigtspunkter over byen. Men hvad end du vil nyde udsigten til eller fra skyskraberen, er Empire State Building et must på din bucketlist! 

Liberty Island

Frihedsgudinden

Frihedsgudinden på Liberty Island i New York
Frihedsgudinden på Liberty Island byder sine rejsende velkommen

Hvis du skulle indramme hele USA med kun ét motiv, er Frihedsgudinden et godt bud. For Frihedsgudinden rummer så meget af den amerikanske selvforståelse, kultur og historie i sin 93 meter høje skikkelse. Af samme grund er hun en selvskreven seværdighed, når du rejser til New York! Den dag i dag hilser hun stadig sine besøgende velkommen med pragt og ærefrygt – præcis som hun gjorde tilbage i 1886. Her forærede Frankrig den majestætiske statue til New York, så hun kunne byde sejlende velkommen, såvel turister som amerikanere og immigranter, der drømte om en ny tilværelse. I en fri verden. For som Frihedsgudindens franske navn “La Liberté Éclairant le Monde” angiver: “Frihed oplyser verden“. 

Frihedsgudinden kan du både se fra sydspidsen af Manhattan, ombord på Staten Island Ferry og på en af bådturene, der sejler dig helt ud til Liberty Island, hvor hun står. Her kan du se hende tårne sig op højt over dig, og du kan bestige de over 300 trappetrin op til den syvtakkede kronen, der symboliserer de syv verdenshave. Herfra venter der dig en mageløs udsigt over New York! 

Et sjovt funfact er, at Frihedsgudindens stålkonstruktion er skabt af manden bag endnu et legendarisk og verdensberømt vartegn. Nemlig af Gustave Eiffel, manden bag Eiffeltårnet i Paris.

Financial District

I Manhattans sydlige ende tårner skyskraberne op i gadebilledet – den ene mægtigere og højere end den anden. Financial District er hjem for flere berømte seværdigheder og attraktioner og danner ligeledes ramme om mange af New Yorks historiske og skelsættende begivenheder.

9/11 Memorial

9/11 Memorial i New York
Send en varm tanke ved mindesmærket 9/11 Memorial

Med den 11. september 2001 var verden forandret for altid. Et besøg ved 9/11 Memorial, mindesmærket for tragedien ved de to tidligere Twin Towers, hører bestemt ikke til feriens muntre indslag. Nej, faktisk er der næsten garanti for klump i halsen, blanke øjne og sørgmodig refleksion om historiens dystre gang. Men und dig selv fordybelsen alligevel. For mindesmærket er et arkitektonisk mesterværk. De to enorme vandbassiner mimer sjælfuldt evigheden og omkranses rørende af mindeplader med ofrenes navne. 

Hver dag sættes der hvide roser ved navnene på de ofre, der i dag ville have haft fødselsdag. Send en varm tanke og se det blomstrende træ, som mirakuløst overlevede bygningernes nedstyrtning, og som hvert år blomstrer smukt og livskraftigt som en hilsen om håb. 

Et gysende, mindeværdigt og vigtigt stop på din rejse.

Battery Park

Battery Park i New York
Udsigt til Frihedsgudinden og Ellis Island fra Battery Park

Slå dig ned i solen, hør fuglekvidder og nyd udsigten til farvestrålende blomsterbede, skyskrabere, historiske monumenter og selvfølgelig Frihedsgudinden! Battery Park er en skøn, grøn oase på sydspidsen af Manhattan og perfekt, hvis du trænger til en pause fra byens larm og tempo. Tag din to-go-morgenmad med og spis den her, eller stik en tur til søs og oplev New York fra vandsiden. Flere turistbåde og Staten Island Ferry afgår herfra.

Staten Island Ferry

Staten Island Ferry i New York
Stik til søs med Staten Island Ferry og nyd Manhattan fra søsiden

Masser af mennesker er vilde med turistbådene rundt om Manhattan og ud til Frihedsgudinden. Her ser du skylinen til søs og får fortællinger om, hvad du ser. Men et virkelig godt alternativ til de ligeledes velbetalte turistbåde er Staten Island Ferry. Her får du nemlig både eminente udsigter, sejler med et stykke New York-historie og, ja, så er den ganske gratis!

Færgen er den sidste af et helt system af færger i New York, der sejlede borgere mellem bydelene, længe inden nogen broer var bygget. Færgen sejler dagen lang frem og tilbage mellem Manhattan og Staten Island – med frit skue til både Manhattans sydlige skyskrabere og broer, Frihedsguiden og Ellis Island.

South Street Seaport og Pier 15

New York er smuk fra søsiden, men mindst lige så smuk fra søbredden. Og det oplever du, når du går ned til Manhattans sydøstlige havnepromenade. Her står solen op over Brooklyn, udsigten til Brooklyn Bridge stjæler opmærksomheden, sejlskibe ligger i havn, turister og newyorkere nyder solen fra de mange stole og bænke, og lokale newyorkere holder hundetræf og spiller bold. Havneområdet er resultatet af en svimlende transformation, der forvandlede området New Yorks oprindelse havn til et afslappende og rekreativt område. Et hyggeligt stop på en dag fuld af sightseeing i New York.

Oculus st.

Oculus St. skaber kontrast mellem New Yorks skyskrabere

Det ligner næsten skelettet fra en enorm dinosaur – Oculus St. altså. Organiske former og lysende hvidt modsiger sig bybilledet med firkantede og glimtende skyskrabere i Financial District. Betragt den særegne arkitektur udefra, eller tag et kig indenfor i den mægtige hal badet i dagslys. Indenfor finder du både butikscenter, restauranter og metro.

Wall Street

Følg i filmkarakteren Gordon Geckkos legendariske fodspor på Wall Street

Slugte du også 80’er klassikeren “Wall Street” og Blockbuster-hittet “Wolf of Wall Street” råt? Så er et besøg i Wall Street selvskreven på din bucketlist i New York! Her smelter penge, magt, stive jakkesæt, historie og film locations sammen i New Yorks finansielle højborg. Ud for hver en prominent bygning forventer man næsten at støde ind i legendariske og magtfulde Gordon Geckko, der i skikkelse af Michael Douglas for evigt satte Wall Street på landkortet i populærkulturen.

De skyggefulde gader fortæller også historier om det dystre kapitel i verdensøkonomien, der begyndte med børskrakket i 1929. På dit besøg gennem Wall Street er Mastodonter som New York Stock Exchange, Federal Reserve Bank, Trump Building og Wall Street-tyren, Charging Bull, oplagte stop.  

Woolworth Building

Oplev en af New Yorks ældste skyskrabere – Woolworth Building

Måske kender du bedst skyskrabere som Empire State Building og Chrysler Building? Men læg også vejen forbi en af New Yorks ældste skyskrabere, Woolworth Building, der har prydet New Yorks skyline siden 1913. Skyskraberen er ikke blot en af New Yorks smukkeste. Den havde også rekorden som verdens højeste højhus, indtil 40 Wall Street (bedre kendt som Trump Building), Chrysler Building og Empire State Building stod færdige i begyndelsen af 1930’erne.

Upper East Side og Upper West Side

Fra New Yorks grønne lunge, Central Park, til dinosaurer på American Museum of Natural History på Upper West Side og marmorbeklædte lejlighedskomplekser til astronomiske summer på Upper East Side. Ja, velkommen til det absolut smukke og eksklusive New York! 

Central Park

Central Park er et absolut must see på din rejse til New York

Når du går rundt i New Yorks grønne hjerte, Central Park, er det svært at forestille parkens fortid. Tilbage i 1850’erne var synet nemlig alt andet end idyllisk og opløftende. Tværtimod var området kendetegnet ved uhumsk sump med ildelugtende losseplads, grisefarme og fabrikker, hvor dunsten af kogte dyreknogler bredte sig. Det tog 20 år, tusinder af arbejdere og 10 millioner vognlæs jord at omdanne parken til den berømte oase, Central Park er i dag. 

I dag breder den enorme park sig i midten af Manhattan med knaldgrønne plæner, blomstrende bede, mægtige trækroner og blanke søer, der kaster spejlinger af byens skyskrabere. Stisystemer, lysthuse, legepladser og sportsbaner pryder parken. Og det eneste, der røber parkens fortid, er de store klippemassiver, der skaber illusionen om vild natur midt i den sirligt holdte park.

Hvad end sneen daler tungt, eller solen bager fra en skyfri himmel, er Central Park mageløs! Her oplever du skolebørn, der leger. Nannys, der triller rundt med elitens børn. Unge, der spiller baseball. Turister, der kører i eventyrlige hestevogne. Og newyorkere, der får taget bryllupsbilleder på parkens mest romantiske broer.

Central Park er unægteligt New Yorks fremmeste åndehul og så stor, at du snildt kan bruge en hel dag på at udforske parkens mange seværdigheder.

American Museum of Natural History

Bliv fascineret af dinosauerer på American Museum of Natural History

Hvad end du er 5 år eller 70, så er American Museum of Natural History garant for oplevelser, der får dig til at måbe, fascineres og forundres. Fra Afrikas eksotiske savanneliv til Nordamerikas vilde bjørne. Fra undervandslivets mægtige kæmpe, blåhvalen, til dybhavsfisk mere bizarre og fantasifulde, end du er i stand til at forestille dig. Og så selvfølgelig den kæmpe udstilling med dinosaurskeletter, der er mange, mange millioner år gamle! 

Museet er så enormt og spændende, at du kunne bruge dage på at udforske dets utallige udstillinger, hvor dyreriget folder sig ud i al sin pragt. Så vælg med hård hånd, så du er sikker på at få set det, du allerhelst vil. For her er det nemt at glemme tiden!

Guggenheim Museum

Gå på opdagelse i kunstens verden på Guggenheim Museum

Er du en kunstafficionado, er et besøg i kunsttemplet Guggenheim selvskreven på din rejse til New York. Solomon R. Guggenheim Museum er et mesterværk fra inderst til yderst. Den hvide bygning lyser op og det spiralformede, organiske formsprog snor sig i Manhattans stringente bybillede med udsigt Central Parks mur af grønt på den anden side af gaden. 

Bygningen er tegnet af Frank Lloyd Wright og ser lige så moderne ud den dag i dag, som da museet for første gang slog dørene op for kunstinteresserede newyorkere. Hvad end du er er interesseret i kunst eller ej, bør du lægge vejen forbi museet, der er et New Yorks smukkeste og mest ikoniske vartegn!  

SoHo og Nolita

Områderne SoHo og Nolita smelter ind i hinanden i et sammensurium af charmerende gader flankeret med blomstrende trækoner, imponerende flagship stores, unikabutikker, kunstgallerier, de nyeste in-steder, trendy kaffebarer og fashionistaer og smarte newyorkere på udkig efter det nyeste nye. SoHo er et akronym af South of Houston Street, mens Nolita er er akronym for Nothern Little Italy – et vidnesbyrd om bydelens historiske arv.

Shopping i SoHo og Nolita

Tag på shopping blandt gamle industribygninger og ikoniske newyorker-brandstiger i SoHo

Hvor er det bedst at shoppe i New York? Forvent bare tunge arme og trætte fødder sidst på dagen, for SoHo og Nolita er et mekka for shopping! Omgivelserne er hyggelige, udbuddet af butikker enormt – og en kaffe eller frokost til en lille pause er altid lige om hjørnet. Det perfekte sted at udleve din indre shopaholic!

Little Italy

Little Italy i New York
Spis dig til Middelhavets himmestrøg i Little Italy

Little Italy minder dig måske i dag mest om en parodi på Italien med sine Italien-flag, velkendte pastaretter og souvenirbutikker med Colosseum-nøgleringe. Men faktisk er området spækket med spændende og autentisk New York-historie! For da italienske immigranter kom til Manhattan i slutningen af 1800-tallet, slog de sig ned her – og medbragte Italiens madkultur, traditioner og sprog. Som et lille stykke Italien midt på Manhattan. Området er skrumpet sidenhen, men her emmer stadig af italiensk stemning!

Little Paris

Little Paris i New York
Sig "Bonjour" til franske delikatesser i Little Paris

New York, Rom eller Paris? Hele verden findes i New York. New York har nu som pendant til Little Italy også fået sit helt eget franske kvarter, Little Paris! Her spirer den rige franske kultur. Franskejede virksomheder, butikker og restauranter gemmer sig bag husnumrene. Beaux-Arts-arkitekturen og Tricolore-flag pryder bymiljøet. Så sig “Bonjour” til alt fra franske sprogskoler, Croque monsieurs og fed, fyldig Chablis!

Flatiron District

Flatiron District er umiskendeligt nok bedst kendt for den populære New York-seværdighed, der har givet navn til området, nemlig Flatiron Building. Området er dog også kendt for byparken Union Square, en velassorteret madscene og lokalt newyorkerliv i gaderne.

Flatiron Building

Madison Square Park med kig til Flatiron Building

Du har med garanti set billeder af den. Den triangulære og sylespidse bygning med sin smukke renæssancelignende facade, der sender tankerne i retning af stævnen på et skib eller et strygejern. Navnet på bygningen er Flatiron Building, og den er et naturligt stop på en dag fuld af seværdigheder og attraktioner i New York. Bygningen stod færdig i 1902, og med sine 87 højdemeter var den på sin tid blandt New Yorks højeste skyskrabere. 

Union Square

Union Square i New York
Union Square i tusmørke

Union Square er en bypark beliggende i Flatiron District. Parken er knap så smuk som mange af metropolens øvrige parker. Til gengæld finder du her et broget udsnit af et mindre poleret New York og flere forskellige befolkningsgrupper. Så trænger du til at hvile fødderne på en dag rundt mellem byens højdepunkter, kan du snuppe en kaffe to go og slå dig ned på en bænk på se på mennesker her. Er du til shopping blandt lokale og turister, så kig forbi til frugt- og grøntmarkedet under åben himmel. Og fra slutningen af november og december kan du komme i julestemning på det lokale julemarked. 

Chelsea

Transformationen er til at få øje på, og dog lever historien i hver en krog af Chelsea. Den vestlige del af Chelsea var i starten af 1900-tallet Manhattans største industriområde. De gamle industribygninger troner stadig stemningsfuldt i gadebilledet, men i dag stjæler fancy gallerier, livlige madmarkeder, spirende LGBTQ-miljøer, velassorteret natteliv og rekreative områder opmærksomheden.

The High Line

High Line i New York
Spadsér en tur på den gamle jernbane over byen – The High Line

En af de oplevelser i New York, du ikke må gå glip af, er The High Line! The High Line er en gammel jernbane, der gik ud af drift i 1980. Den forladte jernbane, der løber gennem New Yorks Meatpacking District, gennemgik i 2009 en forvandling. Knap 30 år efter genåbnede den nemlig som en aflang offentlig park, der skærer sig som en frodig og grøn kile igennem storbyjunglens skyskrabere, vejnet og facader af stål og glas. 

Her oplever du Chelsea lidt fra oven, når du følger de gamle jernbanesvæller, nyder de farverige blomster og trækronerne, der kaster lette skygger på banen. Slå dig ned på en af de mange bænke langs The High Line og nyd en kop to go-kaffe og udsigten til både Hudson River og Hudson Yards. The High Line er ikke overraskende en af byens populære seværdigheder, så gør dig selv en tjeneste og stå tidligt op den dag, du vil besøge den. Start dagen med en tidlig morgengåtur og nyd den svævende oase, inden byens øvrige turister får øjne, så kan du nyde den helt særlige ro midt i millionbyen.

Chelsea Market

Chelsea Market i New York
Tag et frokoststop på Chelsea Market

Chelsea Market er perfekt at besøge i forbindelse med The High Line, da det ligger lige i den sydlige ende af parken. Chelsea Market er særligt værd at besøge for dets velassorterede madmarked, hvor livet summer fra de mange spisesteder. Perfekt til et frokost-stop.

Little Island

Little Island i New York
Lad dig fornøje i Little Island-parken med udsigt til skyline

Har du ikke fået nok af kreative byparker? Så besøg endelig også Little Island, når du er i Chelsea. Parken er bygget som en kunstig ø i Hudson River ved Pier 54. Den er designet af Heatherwick Studio, finansieret af Diller-von Furstenberg Family Foundation og åbnede i 2021. 

Endnu en park tænker du måske? Little Island er så meget mere end blot en park. Den er en legende, opfindsom og urban oase. Som om legeplads, park, kunst og udsigtspunkter er smeltet sammen i ét mesterstykke. Parkens grønne plæner bølger af sted, stisystemer og trapper fører dig op og ned, rundt og hen, til betagende udsigter over Jersey og Manhattan, til fredelige kroge og blomstrende bede, til et kunstfærdigt amfiteater og til indbyggede musikinstrumenter og andre interaktive elementer, som både børn og barnlige sjæle lystigt underholder sig med. 

Du kan også sætte dig på den solbeskinnede store terrasse og nyde en kop kaffe, lade ungerne lege eller hvile benene, inden din sightseeing går videre.

Chinatown

Chinatown i New York
Gå på opdagelse i et lille stykke af Kina – midt i New York

I New York kan du snuse til næsten alle verdenshjørner. Jødiske synagoger, indiske restauranter og ukrainske bydele. Men når du går rundt i Chinatown, er det faktisk som at være dumpet ned på et helt andet kontinent. Her strømmer kantonesiske samtaler forbi dig. Butikkerne råber om kap med deres neonlysende kinesiske tegn. Boder med frisk fisk breder sig ud på fortovet. Kulørte rispapirlamper lyser gaderne op. Og duften af sprøde dumplings og synet af grøntsager, du ikke anede fandtes, sender dit sanseapparat på overarbejde. Tris gennem gaderne og bliv beruset af stemningen fra et lille stykke Kina midt på Manhattan.

Brooklyn Bridge i New York

Skal du opleve New York?
– find din rejse her!

Drømmer du også om at opleve eller måske genopleve New York? Så finder du masser af forskellige New York-rejser med Risskov Rejser – vælg den, der passer til dig. Du kan enten tage på storbyferie i New York med dansk rejseleder, tage på en rundrejse med stop i New York med dansk rejseleder eller skræddersyet din pakkerejse til New York på egen hånd

Du er også altid velkommen til at ringe til en af vores dygtige USA-eksperter på tlf. 70 22 66 00 eller kontakte os på verden@risskovrejser.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

Din bucketlist til de bedste oplevelser og seværdigheder i New York

 • Brooklyn Bridge 
 • Brooklyn Bridge Park​
 • Squiib Bridge Park​
 • Brooklyn Heights
 • Dumbo
 • Brooklyn Heights
 • Fifth Avenue​
 • MoMA
 • The Rockefeller Center og Top of the Rock​
 • Broadway​
 • Times Square 
 • Grand Central Terminal
 • New York Public Library
 • Bryant Park​
 • Chrysler Building
 • Summit One Vanderbuilt 
 • Empire State Building 
 • Frihedsgudinden 
 • 9/11 Memorial 
 • Battery Park
 • Staten Island Ferry
 • South Street Seaport og Pier 15
 • Oculus st.
 • Wall Street
 • Woolworth Building
 • Central Park 
 • American Museum of Natural History
 • Guggenheim Museum 
 • Shopping i SoHo og Nolita
 • Little Italy 
 • Little Paris 
 • Flatiron Building
 • Union Square​
 • High Line
 • Chelsea Market
 • Little Island
 • Chinatown

YouTube

Trustpilot