Firma – og grupperejser

Oplev Bali – Spændende natur- og kulturoplevelser

Drømmer du om en rejse med plads til både afslapning, kulturelle oplevelser og spektakulær natur? Så er Bali den helt rigtige rejsedestination for dig! Nok er øen lille, men den rummer et utal af oplevelser og en stor diversitet. Bali har alt lige fra storslåede templer og spændende kultur til frodig regnskov og et vildt dyreliv.

Men hvad skal du egentlig se på din rejse til den eksotiske ø? Du får her et indblik i nogle af de fantastiske oplevelser, der er i vente, når du skal udforske enestående Bali.

Uendelige rismarker og naturoplevelser

På din ferie til Bali vil du blive mødt af et væld af natur- og dyreoplevelser ud over det sædvanlige, og det er derfor den oplagte destination for dig, der er naturelsker! Du vil blandt andet komme til at opleve betagende udsigter med vulkaner, der tårner op i landskabet, vandre gennem frodig regnskov og se øens rige dyreliv på tæt hold. 

En af de helt store seværdigheder på Bali er Ubud Monkey Forest, som er en frodig regnskov med flere hundrede aber, der gør skoven til et sjovt og livligt besøg. Allerede inden du går gennem indgangsporten, bliver du mødt af de første aber, der byder dig velkommen med nysgerrige blikke, mens de muntert springer fra træ til træ. Gå ad de små stier og træbroer, der fører dig gennem skoven, mens du betragter de mange skulpturer og åløb, der slynger sig gennem landskabet, og de mange søde abeunger, der trykker sig ind til deres mor. Skoven byder også på templer helt tilbage fra det 14-århundrede.

Hvis du gerne vil have endnu flere fantastiske dyreoplevelser, bør du tilføje en tur til Bali National Park. Her finder du et koncentrat af Balis natur samlet på ét sted – alt lige fra frodig regnskov, monsun- og mangroveskov til tropisk savanne, udslukte vulkaner og et koralrev fuld af liv. Når du vandrer gennem det varierende landskab, vil du, udover de mange frække aber, også have muligheden for at opleve mange smukke og farverige fugle, sommerfugle, leguaner og hvis du er heldig – leoparder.

En rejse til Bali er først fuldendt, når du har oplevet øens mange frodiggrønne og smukke rismarker. Bali er meget kendt for sine traditionelle risterrasser, der skaber et vandingssystem, der dateres helt tilbage til det 9. århundrede. Af samme årsag er flere af risterrasserne UNESCO-fredede. Det er en fantastisk oplevelse at nyde udsigten over det bølgende, grønne tæppe og vandre en tur gennem terrasserne, mens du får et kig ind i risbøndernes dagligdag og et indblik i, hvordan risproduktionen foregår. 

Spændende kultur med rodfæstede traditioner

Når du rejser til Bali, vil du opleve en kultur fyldt med mange særlige ritualer og ceremonier. Den mest udbredte religion på Bali er hinduisme. Balineserne har bevaret en speciel balinesisk hinduisme, som er kendetegnet ved troen på, at alt i naturen har en sjæl. Balineserne har derfor stor respekt for naturen og samtidig er forfædredyrkelse vigtigt, da man mener, at ånderne har indflydelse på livet. 

De religiøse traditioner er en stor del af balinesernes hverdag, og du vil spotte dem overalt, hvor du går: familier, der laver småbitte, farvestrålende “ofringer” med blomster og røgelsespinde til forfædre og ånder, og balinesere, der udfører renselsesritualer i templernes hellige vand. Dette er en fantastisk måde at få et indblik i de lokales hverdag og er i sig selv en stor oplevelse på din Bali-rejse.

Templer i alle afskygninger

Bali bliver i folkemunde omtalt som Island of Thousand Temples – og det er der en god grund til! Den forholdsvis lille ø, som er på størrelse med Fyn, har nemlig intet mindre end 1000 templer i alle mulige afskygninger. Templerne har en stor betydning for balineserne, og faktisk har hver eneste familie også sit eget lille tempel kaldet “helligdom”, hvor forfædre og ånder kan bo. 

Balis mest kendte tempel er Tanah Lot-templet fra 1500-tallet, der er placeret så tæt ved havet, at det er omgivet af bølger, når der er højvande. Dette tempel er et af Balis helligste og bestemt også et af de mest fotograferede. Tag skoene i hånden og gå over klipperne til det lille tempel, så du kan opleve det på tæt hold. 

Ved Balis næststørste sø, Beratan-søen, finder du et af øens mest ikoniske templer kaldet Pura Ulun Danu Bratan. Templet er placeret smukt på en lille ø ude i søen, og med de flotte bjerge i baggrunden er det et billedskønt syn! Du kan gå en tur rundt i området for at se templet fra alle dets betagende sider eller blot sætte dig for at nyde den formidable udsigt.

Tirta Empul-templet, som også kaldes “Det Hellige Vands Tempel”, er det 9. helligste tempel på Bali. Det har fået navnet, fordi det er bygget omkring en hellig kilde. Mange hinduer rejser hertil fra hele øen for at deltage i renselsesceremonier i det hellige vand. Det er spændende at overvære de lokale udføre ritualet, hvor de bevæger sig fra den ene hane til den næste, indtil de er blevet renset under hver eneste hane.

På din rejse til Bali er det et must at opleve et udpluk af øens mange templer, som har så stor betydning for befolkningen.

Afslapning på stranden

Noget af det allerskønneste ved en rejse til Bali er, at øen både rummer muligheden for betagende oplevelser og afslapning, så du kan kombinere begge dele på én rejse. Bali er nemlig også kendt for sine lækre sandstrande, der indbyder til afslapning, kolde drinks og en behagelig dukkert i det smukke, turkisblå hav, når du trænger til at blive kølet lidt ned. Dette er den perfekte måde at fordøje de mange storslåede oplevelser, du har fået på rejsen!

Få inspiration til din næste rejse til Bali

Bali er en ø fyldt med fantastiske natur- og kulturoplevelser, du aldrig vil glemme! Har du fået lyst til at udforske alt det, Bali har at byde på? Tag på en rundrejse til Bali med dansk rejseleder og få en ekstraordinær oplevelse med et spændende udflugtsprogram til Balis største seværdigheder. Når du tager med på vores pakkerejse til Bali, sikrer du dig, at du er i de bedste hænder hos vores dygtige rejseleder!

Du er også altid velkommen til at ringe til en af vores dygtige rejseeksperter på 70 22 66 00 eller kontakte os på verden@risskovrejser.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

YouTube

Trustpilot