Firma – og grupperejser

Oplev det forunderlige dyreliv i Sydamerika

Hvad end du drømmer om at rejse til Peru, Argentina, Brasilien eller Galápagosøerne i Ecuador, byder Sydamerika på vidunderligt varierede landskaber, klimazoner og ikke mindst dyreliv. Uanset hvor du tager hen i Sydamerika, vil du blive mødt af eksotiske, farverige, forunderlige og fantastisk nuttede dyr, som sætter kolorit på din rejse. Vi giver dig derfor her en guide til, hvilke dyr du skal kigge efter, når du besøger de forskellige sydamerikanske lande. Så kan du give den fantastiske fauna en lige så stor rolle på din rejse, som den er i landene.

Dyrelivet i Peru

Peru er hjem for inkabyen Machu Picchu, Cusco, Nazca-linjerne, Titicaca-søen og en stor portion Amazonas-regnskov. Men ud over at være spækket med historie- og naturseværdigheder er Peru også hjem for en række spændende dyr, men særligt ét er forbundet med Peru, nemlig lamaen. Hvis du vil have helt styr på din lama-terminologi, så spids ører nu, for lamaens familiehistorie er en kende kompliceret: Der findes fire typer af lamaer, hvoraf guanakoen er forfader til lamaen, mens vikunjaen ifølge nyere forskning er forfader til alpakaen. Hvis de skulle få lyst, kan de dog sagtens parre sig og få lama-babyer – som kaldes cria – på kryds og tværs. Vikunjaen er Perus nationaldyr og kendt for sin utroligt bløde – og utroligt dyre – uld, som engang kun var forbeholdt kongefamilien. Vikunjaen lever bl.a. i Colca-dalen i det sydlige Peru.

I den del af Amazon-regnskoven, som ligger i Peru, lever farvestrålende ara-papegøjer, tukaner og dovendyr. Hvis du vil helt tæt på dem, kan du tage på en vandretur næsten 30 m op i trætoppene, som er forbundet af hængebroer.

Vicunja-lama, som bl.a. er kendetegnet ved at have brunlig pels på ryggen og lys pels på maven

Dyrelivet i Argentina

I det sydlige Argentina ligger Ildlandet – nationalparken Fuego del Tierra – hvor ræve, kaniner og de indførte canadiske bævere gnaver sig igennem området. Især bæverne har, på trods af deres nuttede ydre, vist sig at være noget af en plage for områdets vegetation. Ved verdens sydligste by, Ushuaia, lever et utal af havdyr i Beagle-kanalen. Hvis du tager på en sejltur her, kommer du til at se albatrosser, petreller og dampskibsænder, men med lidt held også søløver og pingviner. Valdéshalvøen i det østlige Argentina er også kendt for sit maritime dyreliv med pingviner, søelefanter, søløver og delfiner.

Pingvin - Valdés-halvøen - Risskov Rejser
Valdéshalvøen er nok mest kendt for sit maritime liv - her sidder en pingvin og nyder eftermiddagssolen

Dyrelivet i Brasilien

Du har nok hørt om Amazonas, men har du hørt om Pantanal? Måske ikke, for National Geographic har for nyligt udnævnt regionen til at være Brasiliens bedst bevarede hemmelighed. På en rejse til Pantanal kan du prøve at fange piratfisk, piranhaer, og tage på ridetur på hesteryg for at komme helt tæt på tapirer, myreslugere, jaguarer og anakondaer i deres naturlige habitat. Måske er du også heldig – eller uheldig, afhængig af dit niveau af eventyrlyst – at støde på et par kaimaner, som er en meget hyppigt forekommende krokodilleart i Pantanal.

Kaiman-krokodille i Pantanal, der får besøg af en meget lille ven

Dyrelivet på Galápagosøerne i Ecuador

Galápagosøerne er noget helt særligt. Midt i Stillehavet med 1.000 km til nærmeste fastland ligger en håndfuld paradisøer, hvis dyreliv har fået frit lejde til at udvikle sig uden ydre påvirkning. Endda fra ø til ø er det tydeligt, at samme slags dyr – f.eks. kæmpeskildpadder – har udviklet sig helt forskelligt afhængigt af den enkelte øs klima, vegetation, topografi og øvrige dyreliv. På Galápagosøerne kan du også stifte bekendtskab med pelikaner, havleguaner, blåfodede suler, revhajer og Galápagospingviner, der som den eneste pingvinart lever på ækvator.

Blåfodede suler på Las Tintoreras - Risskov Rejser
Blåfodede suler på Las Tintoreras

Har du fået lyst til at hilse på nogle af Sydamerikas mange dyr? Så tag et kig på vores oversigt over Sydamerika-rejser eller kontakt os på verden@risskovrejser.dk eller på telefon 70 22 66 00.

YouTube

Trustpilot