Firma – og grupperejser
Udsigt til Manhattan

Rejseguide: De 5 fedeste byer i det østlige USA!

Østkysten er spækket med interessante seværdigheder og byer, som er mindst lige så spændende som på film. New York er en af de byer, som man bare skal opleve mindst én gang i livet, og også den amerikanske by, som mange af vores gæster drømmer om at besøge. Storbyen er enorm, men overskuelig, hvis man danner sig et overblik over, hvad man gerne vil nå at opleve. Hvis du overvejer en storbyferie i New York, så foreslår vi at kombinere med en kør-selv-ferie sydpå gennem byer som Washington D.C., Charleston, Orlando og Miami. Vi giver dig her vores bedste rejsetips til New York plus inspiration til, hvad det østlige USA ellers kan byde på.

Læs vores mini-rejseguide til de 5 fedeste byer i det østlige USA her:

1. New York – byen, der aldrig sover

Vi foreslår at tage et smut til Harlem, som engang var kendt som en barsk ghetto. Bydelen har gennem de seneste år gennemgået en forvandling, der gør den til en både hip og fredelig del af New Yorks kulturelle smeltedigel. Hvis du vil have ægte Harlem-stemning, så besøg den østlige del af 125th Street, som også lyder navnet Martin Luther King Boulevard. Den prisbevidste rejsende kan tage den gratis færge til Staten Island og nyde udsigten til historiske Ellis Island, Frihedsgudinden og Brooklyn Bridge. Og snyd heller ikke dig selv for en cykeltur i newyorkernes grønne åndehul, Central Park – køb en portion takeaway fra en food truck, slå dig ned på en bænk i parken og kig på det brogede folkeliv.

Du kan f.eks. opleve “The Big Apple” på et roadtrip fra New York til Miami.

New York, USA - Risskov Rejser
New Yorks skyline med vartegnet Frihedsgudinden i front

2. Washington D.C. – det politiske centrum

Kom helt tæt på der, hvor beslutningerne bliver taget i Washington D.C. Fra Capitol Hill er der en flot udsigt over en lang række historiske monumenter, som ligger på en akse fra kongresbygningen til Lincoln Memorial. Gå en tur forbi Det Hvide Hus og kig ind gennem jerngitteret – måske kan du få et glimt af præsidenten, der bryder sit hoved med, hvad der skal stå i hans næste tweet? Nogle af verdens bedste museer befinder sig i Washington D.C., og følgende glimrende museer tilbyder desuden gratis entré: American History Museum, National Zoo og Natural History Museum. 

Washington Monument
National Monument Park i Washington D.C.

3. Charleston – sydstatscharme og borgerkrigshistorie 

Byen Charleston emmer af historie, og i området ”The Battery” ligger de arkitektoniske perler side om side. Den lille ø ved indsejlingen til Charleston, Fort Sumter, skrev sig den 12. april 1861 ind i historien, da sydstatstropper gik til angreb og med ét tændte gnisten til den amerikanske borgerkrig. Hvis du vil have ægte sydstatsstemning, skal du besøge en plantation. Boone Hall Plantation står som et monument over en svunden tid, hvor der var lysår mellem de ydmyge slavehytter og plantagernes overdådige hovedbygninger. Ud over den informative guidede tur foreslår vi at besøge ejendommens ni oprindelige slavehytter. De er i dag omdannet til museum, der på nøgtern vis fortæller den grusomme og tankevækkende historie om slavernes liv. 

Oak Alley ved Boone Hall Plantation
Den kilometerlange egeallé, der leder op til Boone Hall Plantation lidt uden for charleston

4. Orlando – fuld fart på forlystelserne

Der er dem, der hævder, at det vil tage 42 dage at opleve alle forlystelsesparker i området. Mindre kan heldigvis gøre det. Vi anbefaler at udvælge forlystelsesparker inden afrejse fra Danmark – én enkelt park eller to om dagen er rigeligt for de fleste. Vi nævner i flæng: Disney’s Magic Kingdom, Island of Adventure, Universal Studios, Discovery Cove, Aquatica Park og Wizarding World of Harry Potter. Nu er det bare op til dig at vælge.

Med en bil i Orlando er det let at komme frem til de forskellige parker – f.eks. er der kun en times kørsel fra Orlando til Kennedy Space Center eller godt en time til flere gode sandstrande.

Universal Studios er blot én af forlystelsesparkerne, når turen går til Orlando

5. Miami – welcome to Miami – ¡bienvenidos a Miami! 

Det er ikke en dårlig idé at slå op i en spansk-parlør, når turen går til solrige Miami. Op mod tre fjerdedele af befolkningen her er spansktalende, og det smukke sprog afspejles også i den farverige kultur. Vi foreslår at besøge bydelen Little Havana, hvor salsarytmer strømmer ud af højtalerne på hvert gadehjørne. Når du er i nærheden af Miami, må du heller ikke gå glip af Everglades – enten nationalparken eller hele området, som omgiver den. 

Alligator i Everglades National Park i Florida

Kan du næsten ikke vente med selv at komme af sted til Mulighedernes Land? Du finder en samlet oversigt over vores kør-selv-ferier i USA her. Du kan også læse mere om at køre i autocamper i USA her. Drømmer du om at opleve USA i følgeskab med guide? Så læs mere om vores rundrejser med dansk rejseleder i USA her.

Du er også altid meget velkommen til at ringe til os på 70 22 66 00 eller sende en mail på verden@risskovrejser.dk, så får du fat i en af vores dygtige rejseeksperter. Vi glæder os til at få dine rejsedrømme til at gå i opfyldelse.

YouTube

Trustpilot