Firma – og grupperejser
Trine Vennekilde - Risskov Travel Partner

Rejseguide for nybegynderen i Australien og New Zealand

Australien og New Zealand er gode naboer, men vidt forskellige. De fleste, der drømmer om at rejse Down Under, har en idé om, hvad de gerne vil opleve. På grund af nok især Australiens enorme afstande kan det godt være svært at gennemskue, hvad man som førstegangsbesøgende skal fokusere på. Jeg har rejst Australien og New Zealand tynde og giver dig her svar på de spørgsmål, som ”Australien & New Zealand-nybegyndere” oftest stiller, inden rejsen skal bestilles.

1) Hvis jeg aldrig har været Down Under, hvad skal jeg så bare opleve?

Kort sagt vil jeg anbefale Sydney, ”rock” & ”reef”.

Den lidt længere forklaring får du her: Sydney er en fantastisk storby, hvor man faktisk sagtens kan bruge en hel ferie. Her er mange kendte seværdigheder – Operahuset, Harbour Bridge, botanisk have, Sydney Tower og de skønneste strande.

”Rock” er Ayers Rock/Uluru, som de fleste nok kender som denne her enorme stenformation, der rejser sig op af de flade landskab i den røde ørken. Og så er der også Kata Tjuta, som er en kæmpe gruppe af kuppelformede klipper, der ligesom Ayers Rock/Uluru er hellige for aboriginerne.

”Reef” er selvfølgelig Great Barrier Reef, som er verdens nok mest kendte koralrev. Det er ikke kun for dem, der vil dykke med de farverige fisk, men også et herligt sted for snorkling, afslapning og hygge. Og ikke langt fra revet kan man bevæge sig ind i den frodige regnskov.

Great Barrier Reef på den australske østkyst
Båd med glasbund på Great Barrier Reef

2) Kan man godt nå at opleve både AU og NZ på én tur?

Ja, hvis man har nok tid. Hvis man kun har tre uger, som de fleste har, så anbefaler vi at vælge et af landene. Hvis man absolut vil have begge med, så vil jeg anbefale New Zealand, og så tage et par dage i Sydney eller Cairns på vejen hjem. Så får man en lille forsmag på Australien.

3) Er New Zealand kun for naturinteresserede?

Det synes jeg ikke, men hvis man går efter store byer, så bliver man nok lidt skuffet. Det er faktisk kun Auckland, der er en ”rigtig” storby, og den synes jeg personligt er lidt kedelig. I hvert fald, hvis man jagter hektisk storbystemning. Wellington, Christchurch og Queenstown er fine og gode byer, som bestemt er besøg værd, men selv her handler det om at komme ud i naturen. Jeg synes dog sagtens, at man kan tage til New Zealand, selvom man ikke er den store vandreentusiast. Bare det at køre i bil eller autocamper rundt i landet er en kæmpe oplevelse, for naturen er bogstaveligt talt lige uden for bilruden.

Mighty Highball - Motorhome - Risskov Rejser
New Zealand er et perfekt autocamper-rejseland!

4) Hvor skal man afsætte mest tid – AU eller NZ?

New Zealand kan man godt nå, hvis man har 14 dage i landet. Så får man set rigtig mange af de store highlights, men jeg vil klart anbefale at sætte nogle flere dage af, hvis man har mulighed for det. Vores autocamper-ferie på 28 dage fra nord til syd er med rette meget populær. Australien kan nemmere nås på 14 dage, hvis man vil se Sydney, Ayers Rock/Uluru og Kata Tjuta. Det kan man på vores rejse Australske Highlights. Men nu er jeg jo en kæmpe rejsenørd, så jeg vil til enhver tid anbefale at skrabe endnu flere fridage sammen. Især, når man flyver så langt – så er det altså bare om at få mest muligt ud af rejsen.

YouTube

Trustpilot