Firma – og grupperejser
rejseekspert Josefine Gudmann på rundrejse i Indien

Rejseguide til Asien: Få rejse-ekspertens egne favoritter

Lad dig indhylle af Østens mystik i Asien! Som verdens største kontinent lokker Asien med uendelige oplevelser – futuristiske millionbyer, ældgamle traditioner, guldglitrende templer, bjergtagende natur og gæstfrie folkefærd. 

Men er verdens største kontinent lidt svært at overskue? 

Så læs med, når vores produktchef Josefine Gudmann guider dig til de største rejseoplevelser og løfter sløret for sine egne favoritter i Asien.

“Jeg har altid elsket at rejse og været nysgerrig på andre kulturer og mennesker. Jeg kan godt lide at mærke forskelligheden og mangfoldigheden – at møde andre kulturer, som er helt forskellige fra den danske kultur og mentalitet. Derfor har Asien altid tiltalt mig meget. Ikke nok med at kultur og religion er anderledes, men også sproget, naturen og maden! Asien får altid alle ens sanser i gang.”

Mand i Nepal
Psst! Alle billeder i artiklen er selvfølgelig fra Josefines egne rejser i Asien 📸

Rejs i Josefines fodspor – her er hendes favoritter

Find eventyrlysten frem og følg i produktchefens fodspor – og glæd dig til de største rejseoplevelser i Asien!

Indien og Nepal 
– en rejseoplevelse for alle dine sanser

Rejseekspert Josefine Gudmann foran Taj Mahal i Indien
Josefine foran Taj Mahal i Indien

“Indien tager pusten fra dig. Det er ét stort sansebombardement af kultur, religion, dufte og farver. Her oplever du alt fra de smukkeste gamle paladser og monumenter fra maharajaernes tid. Her venter historien om Mahatma Gandhi, og kærlighedshistorien om tilblivelsen af Taj Mahal samt kolonitidens betydning for landet. En tur med cykel-rickshaw igennem gaderne i Old Delhi kan virke overvældende og samtidig fascinerende – en rejseoplevelse, du helt sikkert ikke vil være foruden.

Naturen byder ikke kun på ørkenområder men også Ranthambhore, som tidligere var en jagtmark for maharajaen, men i dag er en nationalpark, hvor der gøres en stor indsats for at bevare dyrelivet.

Varanasi er næsten umulig at beskrive. Det skal opleves. Det er en af hinduismens helligste byer og kaosset, de hellige køer i gaderne og menneskemylderet af pilgrimsfarer langs med floden i døgnets 24 timer er helt ubeskriveligt. Jeg tror, at det er noget af det vildeste jeg har oplevet.

Indien kan naturligvis både opleves for sig, men også kombineres med rejseoplevelser i Nepal. Her byder Kathmandu-dalen på de fineste gamle kongedømmer og bydele fyldt med UNESCO-fredede pladser med de fineste træudskæringer og store stupa’er. Udsigten til Himalayas sneklædte tinder og de grønne omgivelser i Pokhara er en bjergtagende flot kontrast til mylderet og kaosset i byerne og til de utrolige historier gemt i landet.”

Rejs i Josefines fodspor i Indien og Nepal – se rundrejsen i Indien og Nepal her

#2 Sri Lanka 
– perfekt balance mellem kultur, historie og natur

Elefanter i Sri Lanka
Oplev vilde elefanter i Sri Lankas nationalparker

“Sri Lanka har altid været på min liste over lande, jeg gerne ville besøge. Mit første besøg i landet har derfor en helt særlig plads i mit store rejsehjerte.
Det er en destination med en perfekt balance mellem kultur, historie og en enestående natur, der byder på først og fremmest et rigt og helt unikt dyreliv, men også tropiske skove, vandfald og smukke strande. Landet har været koloniseret af både portugiserne og englænderne, som hver især har sat deres præg på arkitekturen i byerne.

Maden er fantastisk. Jeg elsker især de solmodne mangoer, som Sri Lanka har flere forskellige typer af. Men Sri Lanka er jo også særligt kendt for sin Ceylon-te, vanilje, kanel og krydderier. Te-plantager ligger side om side i det bakkede højland, og den engelske kolonitid har sat sit præg på især højlandet, hvor klimaet minder mest om en dejlig engelsk sommer. Inde midt i landet i Nuwara Eliya kan du opleve en hyggelig landsby med det, der minder om engelske landsbyhuse, postkontor og store herregårde/golfklubber med smukke haver og stokroser.

I Sri Lanka oplever du også religionen på nærmeste hold, når du besøger Anuradhapura og Tandens Tempel i Kandy, som er blandt nogle af de steder, der står øverst på listen for de fleste pilgrimsrejsende.

Landets historie går langt tilbage, og du kan på din rejse se mange smukke gamle bygningsværker – bl.a. Sigiriya ”Løveklippen”, som du ikke må snyde dig selv for at bestige. Selv ikke, hvis du lider af en smule højdeskræk. På toppen belønnes du nemlig af den mest fantastiske udsigt, og selve bygningsværket er helt enestående.

Har man sagt Sri Lanka, så har man også sagt dyreliv og nationalparker. Dyrelivet er helt unikt, og du er sikker på at opleve dyrene på nærmeste hold. Besøg de to nationalparker Minneriya og Yala, hvor du bl.a. kan være heldig at se leoparder, hvis du ser dig godt for. Det har jeg selv haft fornøjelsen af. Men også uden for parkerne er du sikker på at se elefanter, der går på markerne, og aber, der kravler i træerne.

Og så må du ikke snyde dig selv for nogle dage ved Sri Lankas smukke strande, hvor du bare kan dase og nyde livet. Havet og bølgerne kan være lidt vilde, men der er intet som lyden fra havet.”

Følg i Josefines fodspor:

Tag med dansk rejseleder på rundrejse på Sri Lanka – juvelernes ø.

Tag med dansk rejseleder på Sommeroplevelser på Sri Lanka.

#3 Laos, Cambodja og Mekong 
– en stemning, der ikke findes andre steder i Asien

Mekong-floden i Laos i solnedgang
Solnedgang over Mekong-floden i Laos

“Jeg har besøgt Laos, Cambodja og været i Mekong-deltaet flere gange. Det er lande med en tung historie, men også lande, som er svære ikke at fremhæve for deres fantastiske natur og befolkning. For her møder du de mest smilende og imødekommende mennesker, der også er nysgerrige på, hvem du er.

Særligt Laos fremstår som noget helt særligt, da der her er en stemning, der ikke findes andre steder i Asien. Her er endnu ikke mange turister, så her kan man stadig finde stilheden og roen i gaderne. Her går livet sin stille gang, og det er hyggeligt at gå rundt i gaderne og besøge små landsbyer lidt længere ude på landet. I Laos oplevede jeg det at stå tidligt op, at stille mig op udenfor et af templerne i Luang Prabang og så være med til at donere mad til templets munke. Det var en helt særlig stemning og en meget speciel oplevelse. Vil du give lidt tilbage til det land, du besøger, er dette en utrolig smuk måde at gøre det.

Laos byder også på en helt enestående natur. Det frodige liv langs Mekong-floden, de smukke Kuangsi-vandfald og de enestående smukke kalkstensbjerge, som du kan komme forbi, hvis du tager mod Vientiane.

I disse tre lande oplever du virkelig, hvordan livet leves langs Mekong – helt fra Laos, gennem Cambodja og ned til selve Mekong-deltaget i Vietnam. Mekong-deltaget er vigtig livsåre, der brødføder mange familier, og som er med til at holde handlen imellem landene i gang. Her er det en oplevelse værd at besøge en af de familier, der bor på eller langs med floden, og som lever af at fiske. På et besøg har du også mulighed for at se, hvordan de nærmest har fiskeopdræt under stuegulvet.

I Cambodja taber du næsten pusten, når du besøger hele Angkor Wat området og templerne. Her midt i Cambodjas jungle ligger en enestående kulturskat fra 11-tallet begravet. Et absolut must see på en rejse til Cambodja.”

Træd i Josefines fodspor på en rundrejse til Laos og Cambodja.

Oplev Mekong-deltaet på en rundrejse til Vietnam – Ha Long, højland og Mekong.

#4 Japan
– på tidsrejse igennem Japans kontraster

Japanere i traditionelle klædedragter
Japan kombinerer ældgamle traditioner og moderne byliv

“Japan er en stor oplevelse! Det er virkelig et land, hvor du det ene øjeblik befinder dig i en verden med ældgamle traditioner, flotte farverige templer, smukke japanske haver med fine pavilloner, der byder på ro og stilhed, og hvor du får indsigt i shoguns, geishaer og samuraiernes verden. Det næste øjeblik befinder du dig i de topmoderne storbyer med neonlys, millioner af mennesker i gaderne, vanvittige metrosystemer og robotter, der kører rundt med takeaway eller byder velkommen i butikkerne. Det er et land, der forstår at kombinere disse to verdener på fineste vis. Et land, hvor alting fungerer og fungerer til den aftalte tid.

Det er en oplevelse og et helt kunstværk at overvære en geisha eller maiko, når de udfører en japansk te-ceremoni – for ikke at tale om madkulturen i Japan, som er helt unik. Her er heller intet lavet tilfældigt. Alt er nydeligt præsenteret og anrettet i de fineste små skåle. Maden er i den grad værd at rejse til Japan efter – så glæd dig til at smage dig vej igennem de verdensberømte japanske madtraditioner.

Hele historien om Hiroshima – ja, den finder plads i det inderste af dit hjerte. Besøget er et sørgmodigt, men vigtigt stop på din rejse i Japan. For historien må vi aldrig glemme. Byen huser et godt og informativt krigsmuseum og mindepark, der beretter om denne voldsomme hændelse, da atombomben sprang og tog over 78.000 liv og sårede endnu flere.”

Lad dig inspirere af Josefines favoritter på en rundrejse med dansk rejseleder til Japan. 

Tag på rundrejse til Kejserriget Japan.

Tag på rundrejse til Japan før & nu.

Find din drømmerejse til Asien

Rejseekspert Josefine foran vandfald i Laos
Josefine glæder sig til at give alle sine bedste rejsetips videre til dig

Tag med dansk rejseleder til Josefines elskede Asien og glæd dig til rundrejse spækket med alle de største højdepunkter og helt særlige perler, som de færreste kender. 

Se alle rundrejser med dansk rejseleder til Asien

Du er altid velkommen til at ringe til Josefine eller en af vores andre dygtige rejseeksperter på tlf. 70 22 66 00 eller kontakte os på verden@risskovrejser.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

YouTube

Trustpilot