Firma – og grupperejser

Sådan planlægger du din USA-rejse – rejseekspertens råd!

Der er meget, man skal overveje, når man skal i gang med at planlægge en rejse til USA. Vi har spurgt vores USA-rejseekspert Jane Bering Smedsrud – der indtil videre selv har rejst rundt i USA ca. 15 gange – om hvad man skal tænke over, inden turen går til USA. 

Janes råd til din USA-rejse:

Autocamper, Canyonlands, USA - Risskov Rejser

Autocamper eller bil i USA?

Når du vil køre rundt i USA på egen hånd, er der to valgmuligheder: bil eller autocamper. Det er et temperamentsspørgsmål, om det skal være bil eller autocamper – den ene er ikke bedre end den anden.

Hvis du vælger bilen, sover du selvfølgelig på hotel eller motel hver nat, imens du med en autocamper kører rundt med dit hjem og kan sove på campingpladser eller ude i naturen i tilladte nationalparker.

Tænk over hvor mange personer I er, og hvilken slags familie der skal rejse. Hvis der er mindre børn, kan en autocamper være en fordel, imens større eller voksne børn måske ville foretrække deres eget hotelværelse.

Uanset om valget falder på bil eller autocamper bør du overveje pladsen, størrelsen og komfortniveauet.

Overvej ruten

Hvilken rute vil du køre? Ruten behøver ikke at være planlagt ned til mindste detalje, men vi anbefaler som minimum, at du har en idé om, hvilken rute du gerne vil køre, og dermed også hvad du gerne vil opleve i USA.

Når ruten er nogenlunde planlagt, gør det også alle de andre dele af planlægningen meget nemmere, f.eks. hvis der skal bestilles hoteller, campingpladser eller udflugter hjemmefra.

Hvis du skal leje en autocamper, er det en stor fordel, hvis du ved, hvor mange km du ca. kommer til at køre. Så kan du nemlig købe km-pakker på forhånd og slippe for en ubehagelig og dyr overraskelse.

Hvornår vil du rejse?

Sommer, efterår, vinter eller forår? Mulighederne er mange, og det er ikke altid helt ligegyldigt, hvilken sæson du rejser i. Sæsonen kan f.eks. have betydning for om nationalparkerne er tilgængelige, antallet af turister og temperaturen, som kan svinge fra minusgrader til 50 grader. 

Nationalparkerne varierer rigtig meget i deres flora og fauna alt efter sæson, og det er måske ikke så spændende at se et vandfald uden vand. Hvilket tidspunkt der er bedst, afhænger af hvilket område af USA, du ønsker at rejse i.

Uanset hvornår, du har tænkt dig at skulle afsted, så er det en god idé at være ude i god tid – jo længere tid før afrejse, du beslutter dig, jo billigere er flybilletterne nemlig. Som tommelfingerregel gælder det, at man tidligst kan bestille sine flybilletter 10-11 måneder før den dato, man godt kunne tænke sig at rejse. Og er du ude i så god tid, så er der virkelig penge at spare.

Hvad er dit budget?

Budgettet afgør ikke, hvor god din ferie bliver, men det er vigtigt at lave et budget, så du ved, hvad der er muligt. Du kan måske opgradere på nogle parametre, imens der så kan spares på andre områder. Du ved bedst selv, hvad du vil prioritere. Husk også at tænke over, hvor meget der skal spares op eller lægges til side til mad, shopping og udflugter.

Bestil ture og udflugter hjemmefra

Hvis du rejser i højsæsonen eller ønsker at besøge nogle af de mest populære seværdigheder, kan det være en rigtig god idé at bestille det hjemmefra. Det gælder ture og udflugter som f.eks. en helikoptertur, besøg i Universal Studios, hvalsafari og en guidet rundtur i en nationalpark. Men det gælder også populære campingpladser især i nationalparkerne – her skal man være ude i god tid for at sikre sig, at der er plads til ens autocamper. Skal du besøge mere end tre nationalparker, anbefaler vi, at du køber et ”US Park Pass” – så har du adgang til alle USA’s nationalparker.

Afsæt tid i en storby

Før eller efter kør-selv-ferien anbefaler vi, at du afsætter et par dage i en storby. Det kunne f.eks. være Los Angeles, New York, Orlando eller Las Vegas. Du slipper for at bekymre dig om bilen eller autocamperen, og kan bare koncentrere dig om en storbyferie. Bo på et centralt hotel og udforsk byen og få stillet din shoppetrang.

Flyselskab og rejsetid

Hvor vil du rejse fra og til, og hvor lang må rejsetiden max være? Det er relevant at overveje, om du vil flyve fra København, Billund eller Aalborg, og hvor mange mellemlandinger, du maksimalt vil have. Som udgangspunkt anbefaler vi én mellemlanding, så turen ikke bliver uoverkommeligt lang. Derudover kan du også overveje, om der er et bestemt flyselskab, du ønsker at rejse med samt hvilken klasse, du vil rejse på.

Lad planlægningen begynde!

Vi sidder klar til at hjælpe dig med at lægge puslespillet, så du får den perfekte ferie i USA. Om vi skal lægge det helt for dig, eller om vi i fællesskab skal få styr på alle brikkerne er helt op til dig – vi er med dig hele vejen.

Du finder en masse god inspiration til ruter og rejsemuligheder, da vi har Danmarks største og bedste udvalg af kør-selv-ferie i bil og autocamper i USA sammensat af vores dygtige rejseeksperter.

Og når rejselysten bliver helt ustyrlig, kan du få fat i os på verden@risskovrejser.dk eller på 70 22 66 00.

YouTube

Trustpilot