Firma – og grupperejser

Dette MÅ du bare opleve i Schweiz

Natur, natur og atter natur! Schweiz er et paradis for naturelskere og fyldt med flotte vandreruter i bjergene, smukke slugter, idylliske bjerglandsbyer og seværdigheder, der er meget mere end blot de gængse turistattraktioner. Læs med, når vi guider dig til de allerstørste oplevelser i det storslåede alpeland.

Den storslåede natur

Alpelandet Schweiz byder på naturoplevelser i særklasse! Sneklædte bjergtinder, spejlblanke søer, dybe dale, grønne skove og brusende floder – du kan næsten ikke undgå at tabe kæben, når du ser de fantastiske schweiziske landskaber. Landet består af 60% bjerge og har mere end 600 smukke søer, hvor især Vierwaldstättersøen imponerer med den mest fantastiske udsigt over bjergene Rigi og Pilatus.

Et paradis for hikere

De schweiziske Alper

Og så er det bare med at snøre vandrestøvlerne – der er nemlig et hav af spektakulære vandreruter, der tager dig op og ned ad de smukke alpesider. Er du på udkig efter en udfordring af de helt store, er bjergene Jungfrau eller Mönch lige til højrebenet. De rejser sig begge mere end 4.000 m op over havets overflade og byder på de mest spektakulære panoramaudsigter.

Idylliske bjerglandsbyer

Savognin
Savognings bjerglandskab

Er der ét sted, du kan opleve små idylliske bjerglandsbyer, så må det være i Schweiz. Spredt oppe i højderne ligger de traditionelle bjælkehytter, der udgør mange af de mindre landsbyer. I bjergene er mange af landsbyerne bilfri og kan kun udforskes til fods eller i hestetrukne taxaer. Besøg f.eks. landsbyen Saas-Fee, som ligger smukt omgivet af gletsjere, Zermatt, der ligger ved foden af Matterhorn-bjerget eller Mürren, som du kun kan komme til med tog.

En af de absolut hyggeligste landsbyer, du bør besøge, er Savognin. Landsbyen ligger naturskønt i dalen Surses i 1.200 m højde, og området er kendt for Alp Flix – en højlandshede med over 2.000 forskellige dyre- og plantearter.

Er du vild med autentisk landsbyliv, er bjerglandsbyen Monstein lige stedet for dig. Landsbyen er en velbevaret hemmelighed for de fleste og gemmer på sit helt eget mikrobryggeri, der er et af de højest beliggende bryggerier i Europa. Her kan du smage forskellige øl, der alle er brygget på schweizisk kildevand.

De smukke slugter

Rhinen i Schweiz
Hængebro, der krydser den smukke slugt Viamala

Schweiz er fyldt med smukke slugter, og en af dem, du især bør sørge for at opleve, er Viamala. Det var ikke kun H.C. Andersen, der engang forelskede sig i denne maleriske slugt på en af sine rejser – mange turister bevæger sig hvert år også ned mod slugten ad de ca. 300 trappetrin for at opleve vandets enorme kraft og for at se, hvordan Rhinen har banet sig vej gennem klipperne i flere årtusinder.

Oplev også Roffla-slugten, der er skabt af en mand, der var så fascineret af Niagara Falls i Canada, at slugten i starten af 1900-tallet blev mejslet ud med håndkraft og sprængt ind i bjerget med ikke færre end 800 eksplosioner.

Med tog gennem Alperne

Bernina Expressen over den verdensberømte Landwasser-viadukt

Schweiz er i den grad banernes land. Her finder du tandhjulsbaner som Rigi-Kulmbanen, der var den allerførste i 1871, og Pilatusbanen, der har en stigning på intet mindre end 48 %. Men det normale jernbanenet er også noget særligt, og det skyldes mest af alt, de mange smukke panoramaruter.

En af de mest kendte er Glacier Express, gletsjer-ekspressen, der på godt og vel 7,5 time tager dig fra Zermatt til St. Moritz eller Davos. På strækningen passerer du hele 291 broer og 91 tunneler, og den utrolige natur har da også sikret dele af ruten en plads på UNESCO’s verdensarvsliste. Sjovt nok kaldes det for ”verdens langsomste hurtigtog”, og på turen sidder du i såkaldte panoramavogne, så du i den grad har mulighed for at se de fantastiske landskaber undervejs.

Togstrækningen over dem alle må være Bernina Expressen. Denne strækning er ligeledes på UNESCO’s verdensarvsliste og er den absolut smukkeste måde at krydse Alperne på. Undervejs på turen passerer du den mere end 142 m lange og verdensberømte Landwasser-viadukt – en umådeligt flot, seks-buet kalkstensviadukt. Oplev den fantastiske togstrækning som et af højdepunkterne på rundrejsen “Alpelandet Schweiz”.

Unikke seværdigheder

Den alpine by Chur i kantonen Graubünden

Naturen i Schweiz er storslået, men alpelandet byder på meget mere end det. I kantonen Graubünden finder du landets ældste by Chur. Her kan du slentre langs de maleriske stræder og opleve charmen ved en af de mest intakte gamle byer i Schweiz, der er idyllisk indrammet af frodig natur. Shop løs i de mange moderne butikker, og gå på opdagelse i den gamle bydel, hvor du bl.a. kan opleve den 800 år gamle katedral. Chur er også et ideelt udgangspunkt for forskellige udflugter. Uden for den alpine by venter der nemlig rå og uspoleret natur med flotte bjerglandskaber, der om vinteren forvandler sig til et hvidt eventyrland.

Ikke langt fra den schweiziske grænse ligger ét af Europas mindste lande, Liechtenstein. Fyrstedømmet har masser at byde på, og det kan derfor anbefales at tage på en dagsudflugt hertil og berige din ferie i Schweiz med endnu flere uforglemmelige minder. Miniputlandet er skønt beliggende i et bjergrigt alpeområde omgivet af brusende floder og dybe dale. Hovedstaden Vaduz er finansielt centrum og kendt for sine mange kunstmuseer, som du kan gå på opdagelse i. Ikke mindst bør du opleve det berømte slot, der troner på en klippe højt over byen og som er residens for prinsen af Liechtenstein.

Er du blevet fortryllet af den smukke schweiziske natur og de spændende seværdigheder? På en rundrejse til alpelandet oplever du alt dette og meget mere. Lyder det som noget for dig, så læs mere om, hvad du kan glæde dig til på rundrejsen “Alpelandet Schweiz” her.  

YouTube

Trustpilot