Firma – og grupperejser
Milford

Sluk tørsten i vand fra et af Milford Sounds vandfald

Havfuglene skriger. Duften af frisk havluft strømmer ind i næsen. Lyden af et fossende vandfald når ørerne. Tiden står stille. Og den overvældende natur kommer helt tæt på. Rejseekspert og rejseleder Helle Skovgaard Petersen fortæller her om et helt unikt krydstogt i New Zealands dybe fjorde.

Mange rejsende ”nøjes” med at opleve den smukke newzealandske fjord Milford Sound på en udflugt, hvor de fra landjorden nyder udsigten. Men på rundrejserne ”Naturskønne New Zealand” og ”Det bedste Down Under” får man en helt særlig oplevelse, da man oplever fjorden Milford Sound fra vandsiden.

Rejseekspert og rejseleder Helle Skovgaard Petersen kan næsten ikke anbefale nok, hvor dejligt det lille luksuriøse afbræk er, når man er af sted på en af vores rundrejser til New Zealand

”Kahytterne har, hvad de skal have, og der er overraskende meget plads i forhold til skibets størrelse. Og maden er virkelig lækker! Middagen er en tre-retters buffet med alt, hvad hjertet kan begære af suppe, salat, stege og andre varme retter. Og når den søde tand skal tilfredsstilles, kan man vælge mellem et større udvalg af kager, is og tærter.” 

Helle fortsætter, ”Derudover er der dagen igennem kaffe, te og kakao til fri afbenyttelse, og om eftermiddagen serveres en snack, typisk i form af sandwich og muffins, til dem, der er småsultne.”

Lodrette klippevægge, brusebad i vandfald og det reneste drikkevand

Den smukke sejltur følger hele fjordens længde på 22 kilometer, og da de lodrette klippevægge skaber naturligt læ, kan man glæde sig til en rolig sejlads.

”Det er virkelig et fantastisk syn, når man sejler forbi de stejle klippesider, der stiger lodret op af vandspejlet. Luften er frisk, og de mange havfugle er underholdende at kigge på – og er man heldig, kan man også se pingviner og delfiner undervejs. Det er også en sjov oplevelse, når man sejler hen til et af de mange vandfald i fjorden, hvor man kan få sig et lille brusebad, hvis man er ude på dækket,” fortæller Helle.

Hun fortsætter, ”Alt drikkevand om bord på skibet stammer rent faktisk fra et af disse vandfald, og er virkelig dejligt at slukke tørsten i.”

Imens man er om bord på skibet, kan man tage det helt afslappet. Men der også forskellige inkluderede aktiviteter, man kan kaste sig ud i, hvis man har lyst til det. ”Man kan eksempelvis tage ud på en sejltur i en mindre båd med en af skibets engelsktalende naturguider, hvor man får fortalt historier fra området og lærer om naturen og geografien. Men man kan også komme ud at sejle i sin helt egen havkajak, hvis man virkelig vil føle sig i ét med naturen,” slutter Helle af.

Vil du selv opleve Milford Sound på et krydstogt med overnatning? Så kan du læse mere på rundrejserne Naturskønne New Zealand og Det bedste Down Under.

YouTube

Trustpilot