Se mere: privatlivspolitik
Drysset i det nordlige Atlanterhav og gemt bag bølgende tåger ligger de 18 eventyrlige øer, der udgør Færøerne. Øerne skyder op ad det barske hav, som var de på besøg fra en anden verden. Eller, det indtryk får du i hvert fald hurtigt, når du ankommer til det færøske ørige. Ufremkommeligt for store dele af verden og under radaren for mange ligger her en uspoleret naturoplevelse uden sidestykke. Som et nordisk fatamorgana af bølgende grønne landskaber, himmelstræbende fjelde, dybe fjorde og vandfald, der på næsten magisk vis springer fra klippeklædte kyster og ud i havet. Beboet af utallige ynglende fugle, græssende får og færinger i pittoreske bygder, der udgør små farverige strejf i det grønne landskab.
Men hvor på Færøerne får du de allerstørste naturoplevelser?
Færøerne er uden tvivl kendetegnet ved sin overflod af grønne dale og græsklædte fjelde, der klatrer mod himlen. Et absolut must, når din rejse går til Færøerne, er derfor en tur ud på de færøske vidder! Så hop i et par gode vandresko og glæd dig til den friske nordlige Atlanterhavsluft i lungerne, det bløde græs under fødderne og udsigten til de bølgende landskaber. Er du til en endnu mere aktiv ferie, indbyder Færøernes fjelde også til formidabel klatring. Uanset om du er garvet klatrer eller nybegynder, har Færøerne et fjeld, der matcher dine evner.
Vil du opleve Færøernes højeste fjelde, skal du til den nordligste del af øen Eysturoy, hvor ørigets højeste punkt rækker 882 m mod himlen. Når du er her, så læg samtidig vejen forbi bygden Gjógv, der ligger idyllisk placeret ved en lille naturlig havn.
De færøske fjelde viser sig også fra deres flotteste side på de tre øer Sandoy, Store Dimon og Lille Dimon, der er drysset ud på stribe i havet. Lille Dimon er et naturskønt pyramideformet fjeld, der hæver sig 400 m over havet. Lille Dimons eneste beboere er de får, der til foråret bliver sejlet ud til den lille ø.
Vil du svælge i Færøernes fantastiske udsigtspunkter, skal du også lægge vejen forbi ørigets sydligste forbjerg, Akraberg. Her på Færøernes sydligste spids skuer det lille hvide fyrtårn poetisk ned mod resten af Europa. I klart vejr har du den smukkeste udsigt over havet og langs med de barske kyster.
Et særligt betagende sted på Færøerne, hvor øriget nærmest praler med sin nordiske, rå skønhed er ved bygden Gásadalur. Her fra den barske klippekyst springer vandfaldet Múlafossur på magisk vis og sender sine fossende vandmasser 60 m ned i det nordlige Atlanterhav. Foreningen af det urolige hav, de græsklædte grønne fjelde og det evigt fossende vandfald er ganske enkelt uden sidestykke. Uanset om du oplever vandfaldet, når det er akkompagneret af blå himmel og blændende solstrejf eller forklædt i bølgende tåger eller dramatisk grå himmel, er det et uomtvisteligt vidnesbyrd om Færøernes fortryllende natur.
Færøerne er ikke blot opsplittet af havet i 18 forskellige øer. De dybe fjorde skærer sig også ind i øerne og skaber en smuk mosaik af mørkt, glitrende vand, forrevne klipper og bløde græstæpper. En særlig køn fjord er Saksun. Saksun er en tilsandet fjord omgivet bjerge, hvorfra små vandfald pibler ned ad siderne. For enden af fjorden ligger en billedskøn lille bygd og en gammel kongsbondegård, der fortæller historien om livet for 100 år siden.
Ynglende havfugle, lomvier og søpapegøjer i tusindvis! Det eksotiske nord er et himmerige for ornitologer eller dig, der bare er vild efter at opleve den mageløse natur helt tæt på. Da Færøerne ligger i Atlanterhavet langt fra fastlandet, tiltrækker øerne mere end 50 forskellige fuglearter, der yngler på de færøske fuglefjelde. Dette særlige naturfænomen kan du opleve på fuglefjeldet Vestmannabjørgini, Mykeneshólmur eller Nólsoy. Og trods Færøernes beskedne størrelse finder du på Nólsoy verdens største bestand af den lille stormsvale.
Befolkningen på Færøerne tæller mindre end 50.000, og de små bygder udgør blot yndige farveklatter i det ellers altdominerende grønne landskab. Og da Færøerne er uspoleret af masseturismen kan du få fornemmelsen af næsten at have hele herligheden for dig selv. Eller nå ja, du er selvfølgelig nødt til at dele med de tusindvis af får, Færøerne også er så kendt for. Der er konstant en bestand på omtrent 70.000 får, og de græsser frit i landskabet. Fårene er i selskab med de ynglende fugle, de knejsende fjelde og de stille fjorde med til at sætte en idyllisk scene for dit natureventyr på Færøerne.
Selv om Færøernes natur tager dig til en afsondret og uberørt verden, har du faktisk ikke forladt Kongeriget Danmark. Færøerne tilhører nemlig Danmark, trods deres udstrakte selvstyre. Et besøg på Færøerne er dermed et besøg blandt dine egne fæller. Selv om Færøerne går under radaren for mange, er øerne således stadig beslægtet med Skandinavien og en del af Europa.
Den særlige danske forbindelse til Færøerne betyder, at den fjerne verden af mageløse naturoplevelser er helt tæt på. Ja, faktisk kun lidt over 2 timers flyvetur væk! Og det bliver nemmere endnu. Du behøver nemlig ikke bakse med at veksle valuta. Selv om Færingerne har deres egen valuta, faroese króna, tager de også imod dine danske kroner.
Er du allerede tryllebundet af Færøerne? Så læs mere om, hvad du kan glæde dig til på vores rejser til Færøerne her.
Du er også altid velkommen til at ringe til os på 70 22 66 00 eller sende en mail på verden@risskovrejser.dk, så hjælper vores dygtige rejseeksperter dig med dine rejsedrømme til Færøerne.